90
  • GulaSoft
    Csaba! Egy vagy 2 játék miatt nem fogok váltani vistára! Ha jobban megnézed a dx10-es kártyások aránya 2.5% !!!! Ez 1.000.000 millió emberből 25.000-et jelent, azaz finoman szólva lófasz, arról nem is beszélve, hogy egy istenes dx-10-es kártya, 60-70.000 Ft!! Ne a belépőszintűeket nézd, mert a kártyának nem csak a játékot kell tudni a vinni, hanem a vista is rápakol feladatokat!
  • j6
    Ez így ebben a formában nem igaz. A felmérés a hardver elemek és az operációs rendszer típusát említi. Annak semmi köze ahhoz, hogy milyen játékok vannak a steamen (pl. Bioshock DX10-es). Hiszen aki steames játékkal játszik, nem valószínű, hogy csak azzal tenné. Egyébként is Steam-en nem csak a Valve játékai vannak.
    Nem vagyok biztos, hogy ha UT3 alatt néznék (ami még nincs is), akkor nagyobb lenne az arány (mire megjelenik, addigra elképzelhet). Ha elégendő méretű a mintavétel az összes játékos köréből (tehát akik steamen vannak), akkor ott is kb. ilyen arány születne jelenleg.
  • pedrohsi
    én a Vistát egy olyan fogkrémhez hasonlítanám, amely ugyan semmivel nem tud többet mint a meglévők, de legalább rá van írva nagy betűkkel és szép színesen hogy ÚJ!

nem a kékhalálról van itt szó, hanem a driverek hiányáról és a borzalmas sebességről és gépigényről, valamint hogy összeakad több fontos programmal amit munka közben használunk. még jó hogy nem írják elő az Audi A8-as használatát mindenkinek aki ki akar menni az utakra...

majd ha lesz értelme váltani, akkor megtesszük. én nem fogok csak azért mert új(abb)
  • Darth Sith
    nyílvánvaló hogy a hl2 ep2 directx10-n fog alapulni. Jelengleg mivel egy játék sem használja ki a valve palettájáról, semmi értelme váltaniuk. De amint kijönnek ezek és csak dx10t támogató konfig alatt fog elfutni, muszáj lesz váltaniuk. Amíg nincs miért, nemfognak. Szval ez a statisztika sztem értelmetlen.
  • Csaba42
    Próbáltad már a Vistát hozzáértő módon? Érdekes, hogy csak nálam stabil a Windows akkor. Kék halált utoljára a P2-es gépemen láttam, fagyás is akkor. Arról ne is beszéljünk, milyen sokkal stabilabb a Vista az XP-hez képest. Amúgy nehogy azt hidd, hogy a cégek nem a Windowst választanák, ha nem lenne stabil (pl. olyan lenne, mint a Win98). Ja, és sztem nem ismered a Windows NT-t, de ez már "felső fokú" ismeret.
  • Csaba42
    "A játékosok ugyanis ettől még nem váltanak."
    Ekkora hülyéket, mint a Valve! Ha egy faxa játék csak Dx10-es lesz, muszáj lesz váltani. Amíg meg a Dx9 is támogatva lesz, kinek kell Dx10? Hogy lassabban fussanak a játékok??? Ugyanez vonatkozik a "Vista only"-ságra is, de ezek még a jövő zenéi. Ráadásul a Dx10 architektúrája nem teszi lehetőség a futtatását WinXP-n. Erre csak azt tudom mondani, hogy: LOL
  • Mcsiv
    Darth Sith:
    Az lehet hogy jelenleg nincs szükség dx10-re (mert a legtöbb játéka a hl2 source engine-jére épül), ami már akkor rég jelen volt, mikor a vistarol csak hallani lehetett, nem hogy dx10-ről:). Gondolom a felmérés nem véletlen született, a source engine folyamatosan frissítve van, így gondolom tervbe vették a dx10 támogatását is (esetleg az hl2 episode 2 miatt). Számomra ez a 8% egyébként kevésnek tűnik, mivel én is próbáltam a vistát, de sajnos nincs egy atomerőművem (mint a steamen lévő jópár felhasználónak), így számomra felejtős marad még jódarabig. Gondolom én, a valve statisztikája arra próbált irányúlni, hogy megéri-e nekik a közeljövőben dx10-es támogatást kódolni, vagy esetleg egyéb irányú fejlesztésekre adják a fejüket. A hangnemből ítélve a válasz: az utóbbi.
  • Darth Sith
    Továbbá az M$ nem kibaszni akart azzal hogy a directx10 csak Vista alatt érhető el, hanem teljesen más alapokon nyugszik mint a 9es verzió.
  • Darth Sith
    azért azt tegyük hozzá, hogy a valve egyik játékához sincs szükség DirectX 10-re. Ha a Crysis vagy UT2007 alatt néznék ezt a statisztikát, kicsit mást mutatna..
  • Requiem88
    így van. azon felül hogy geciség, azt sem értem hogy a microsoft miért pont a játékosokon akar meggazdagodni, és miért ilyen módszerrel?
    Nem lett volna egyszerűbb egy stabil, megbízható oprendszert készíteni, amit mondjuk cégek is nyugodtan alkalmazhatnak, és fut minden (de legalábbis a legtöbb) gépen?
    Ja hogy ilyet nem tudnak?