4
 • angyi
  #4
  160 giga ekkora kamut istenem... az nem kémkedés ha teherautóval viszik az adatot...szerintem pár sima spywaret találtak a nagyokosok aminek semmi köze a minisztériumhoz csak valami szakavatott újságíró csinálta a műbalhét... szerintetek célzottan akarnak adatot lopni akkor 160 gigás csomagokat gyűjtenek ennyi agyuk van? nema..
 • Darth Sith
  #3
  " A vizsgálat szerint a kancellári hivatal, a külügy-, a kutatási minisztérium és a gazdasági minisztérium számítógépeit figyelik titokban telepített kínai kémprogramok."
  Azért a kormányzati gépeket nem kéne egy kicsit jobban védeni? Ha csak az alap dolgokat, hogy egy jól bekonfigurált tűzfal, víruskergető meg egy spyware írtó és nem root-ból neteznek, töredékére csökkenne az ilyen esetek száma, a magán notebook-on amelyeken fontos adatokat tárolnak.

  Arról nem is beszélve, hogy a kormányzati gépek valószínüleg nem direct kapcsolattal mennek ki netre, hanem valamilyen nagy gigabites hálózat részeiként, amelyet minimum, hogy valami elég brutál cisco firewall-k és társaik védenek. Ezeken azért sima kis hétköznapi vírusok és amatőr hackerek nem jutnak be. Továbbá nyílván nem szakbarbár rendszergazdák dolgoznak ott. Azaz, vagy kurva hanyag ott valaki, vagy egy profik által nagyon jól kivitelezett adatlopásról van szó..?

  "folyamatosan ellenőrizték az adatforgalmat, sikerült megállítaniuk egy a Távol-Keletre indítandó, kereken 160 gigabájtos adatcsomagot"
  160GB doc? Ha csak 100kb-al számolunk dokumentumonként..
 • eax
  #2
  Azert megneznem en azt a halozati hatarvedelmi rendszert (tuzfal/NIDS), ahol ez nem tunik fel egybol.
 • fade2black
  #1
  "egy a Távol-Keletre indítandó, kereken 160 gigabájtos adatcsomagot"

  aztanyamvadt élet mennyi "doc"umentum az.