6
  • dikki*yysw
    #6
    A cikk valótlant állít.
  • turul16
    #5
    "Magyarország júniusban kötelezte el magát a szabványosítás mellett, a Magyar Szabványügyi Testület illetékes bizottsága 8:3 arányban szavazta meg az Open XML szabvánnyá emelését."

    Pénteken újra lesz magyar szavazás OOXML témában az MSZT-nél

    Ti. az előző nem volt szabályos.
  • Drvanger
    #4
    Így van. Bővebben ezekrőlitt lehet olvasni.
  • Rzr
    #3
    A szokásos MS taktika. Félve attól, hogy kegyvesztettek lesznek néhány fontos piacon (pl.: EU) elkészítették a saját "szabványos" dokumentum formátumokat. Azt az MS is nagyon jól tudja, hogy a fejőstehén Office pozíciói komolyan megrendülnének, ha bárki képes lenne arra, hogy 100%-os biztonsággal kompatibilis irodai programcsomagot hozzon létre.

    Az átverés a következő: bár XML alapú az MS OpenXML-je (benne van a nevében is) és így egy nyílt szabványon alapul, DE bizony ennek nem nagyon örülhet senki, mivel a szép számmal tartalmaz a "szabványtervezet" olyan bináris tag-eket (pl.: ActiveX,...), melyek már nem nyílt szaványok, így értelmezésük/feldolgozásuk mindenképpen egy gyártóhoz és egy platformhoz köt. (MS + Windows) Ennyit a nyíltságról.

    Szomorú, hogy az MS "lobbierejével" megtalálja a "gyenge pontokat" és egy gúzsbakötő szabvánnyal ajándékozza meg az IT világot...
  • AranyKéz
    #2
    Mevaaaa ?

    Az ISO már szabványosította az OpenDocumentet, az OpenXML-t leszavazták a picsába. Most a Microsoft mégis ki akarja harcolni hogy az ő szarját használják ?!
  • sly007
    #1
    Ehh. MS már megint monopóliumra tör. Kíváncsi leszek hány program fog 6000 oldalas doksi alapján elkészíteni a szabványos dokumentumot. Azért lássuk be hogy minél nagyobb egy szabvány annál nehezebb a betartása. Szóval az MS a monopóliumával csak átverekszi azt a fránya szabványosításon valahogyan a saját Open(?) XML-ét.

    "sok mérnöki munka van a Microsoft Office nyílt formátumának " Jah, azért 6000 oldalas doksi elkészítése nem kis munka. Meg valahogyan még tisztázni is kellene egyes részeket.