33
  • savior
    #33
    kameras mobil: alapjaban veve az jo hogy felveszik ahogy par srac megver valakit, de ezt nem masik diakoknak kellene mutogatni, hanem bemenni vele a rendorsegre. szoval van egy eszkoz amit lehetne a bunozes ellen hasznalni, erre a sok kis hulye meg ezzel is megalazza azt akit megvertek. raadasul azt se ertem mi olyan nagy szam azon, mert szinte minden filmben meg jatekban lehet verekedest latni.
    ugyhogy nem a kameras mobillal van a gond, hanem azzal hogy olyanok is hasznaljak akik meg nem eleg erettek hozza(tizenevesek)
  • savior
    #32
    itt nem a karaokeval volt a gond. azt mindenki tudja hogy a karaoke nem arrol szol, hogy osszegyujtik a kornyek aranyhangu embereit aztan enekeltetik. akinek kedve van hozza az fogja aztan enekelhet egyet szorakozas gyanant. ha bena mulatnak rajta, ha jo akkor meg orulnek a szep hangjanak... de a srac nem ugy rakta fel a netre hogy: itt egy tanar az iskolambol, aki karaokezott. hanem kb ugy hogy: ezt az elmegyogyintezetben vettem fel, es eppen xy mittomenmilyen lakosu no enekel rajta. ugye erzed a ketto kozott a kulonbseget? igaz meg az elsonel is meg kellett volna kerdeznie az illetot hogy nem gond e ha kiteszi rola a videot.
    a problema hogy egyre tobb ilyen van a neten, es amig nem te vagy rajtuk addig nem is foglalkozol veluk. nezd meg mit csinaltak idehaza szalacsival, vagy vilagszinten a starwarsos gyerekkel.
  • Z
    #31
    Így van. Kár, hogy ezt sokan nem veszik észre.
  • feamatar
    #30
    más az ha egy relatíve zárt közösség mint egy iskola tud a parodizálásról, és ott egymást közt értik is a tréfát, de a külvilág számáőra max az szúrődik le hogy a tanárnő milyen béna/idióta és ezt visszahallani az utcán , vagy pl buszon nem hinnám hogy valami kellemes élmény lehet
  • Randal
    #29
    Nemtom nálatok van-e ilyen hagyomány, de a volt gimimben mindig csinálunk egy karácsonyi műsort ahol a végzős osztály csinál vmiféle pardiát.
    Legtöbbször tanárok is szerepelnek benne, kifigurázzuk őket, persze nem nagyon durván, csak kiemeljük bizonyos tulajdonságaikat.
    Láss csodát, röhögtek ők is rajta.

    Az északiaknak emg már egy ideje nincs ki a négy kerekük...
  • aaaaa
    #28
    Sajnálom a tanárnőt, de nem látjátok a mögöttes szándékot. Itt most az internetet miatt kellett kiszabni bírságot, elrettentő példa statuálása céljából. Mivel a video megosztós dologgal nem igazán lehet mit kezdeni, próbálják megfélemlíteni az embereket. Hasonló ökörség mint az, hogy a kamerás mobilokat hibáztatják azért, mert ütik egymást a diákok... Most az "idióta" tanárnőről nem csak 600 ember fogja tudni, hogy "nem normális", hanem egy egész ország vagy a fél világ..., Most boldog lehet, elégtételt kapott. Ha eddig 600-an látták ezek után meg fogják nézni 100 ezren, már csak poénból is, ugyis feltöltik máshova is.
  • Palinko
    #27
    és a többi diák nem látta élőben a tanárnő karaokeját?
  • savior
    #26
    majd akkor felveszlek videora, aztan kiraklak par videomegosztora "ismert pedofil bunozo" cimszoval. neadj isten meg szolok is par ismerosodnek hogy nezzek meg mik ki nem derultek rolad. gondolom egy szavad nem lesz mert ez csak moka.
    amugy meg gondolom az ottani diakoknak szolt rola, hogy mit rakott fel, kulonben az igazgato nem tudott volna a dologrol es azt se tudta volna hogy ki rakta fel. szoval abbol a 600bol egy jopar ember a tanarral kapcsolatban van
  • feamatar
    #25
    tudtommal a közszereplők kifigurázása bizonyos korlátok közt megengedett, ugyanakkor pl ha téged kifiguráz valaki az büntethető. Erre ékes példa a StarWarsKid esete akin mindenki jót derült, pedig csak egy home videot csinált és felnyomták a netre(az őt ért atrocitások után pedig pszichológiai kezelésre szorult). Azt hiszem videók esetében amúgy is kellhet valamilyen engedélyt kérni a publikálásra, ebben nem vagyok biztos.
    Egy ilyen videot a saját környezete is megnézhet, és mint a starwarskid vagy szalacsi esetében is, a neten villámszerűen terrjedhet el... és szvsz senki nem szeretné meghallani az utcán hogy némá e volt az a láma aki a neten hülyét csinált magából... márpedig ilyen esetekben ez megtörténhet. Közszereplőként az ember ezt elfogadja. De pl egy tanárnő esetében ez igen kínos lehet.
  • feamatar
    #24
    tod apám postás, gyakran visz ki végzéseket, számlákat meg mindenfélét...
    de aki olyan körülmények közt él, annyira igénytelen azt nem nagyon lehet büntetni itt magyarorban törvényesen...
    azok általában akik bűnelkövetők, főleg a legrosszabbja, eleve olyan körülmények közt él, hogy a magyar büntetésvégrehajtás neki megváltás: ingyen kaja, fűtés, tv, stb. amiket otthon nem kaphat meg. Bírsággal pedig nincs mit tenni, mert azt nem fizetik be. És akkor jön a börtön amit fenntebb taglaltam.
    Akkor változhatna a helyzet, ha a börtönök tényleg kényelmetlenek lennének a bentlakóknak, ha a törvénynek elriasztó ereje lenne... de komolyan mondom: van aki csak azért is lop, hogy télére lecsukják, és akkor nem kell fáznia, kap hat hónapot, az októbertől márciusig ideális...
  • Z
    #23
    Én is arra céloztam, hogy nem úgy kell csinálni, mint a cigányok a Nyugati téren, hogy csak úgy hirtelen felindulásból lemázol egyet a gyereknek "úgy nevelés gyanánt", hanem ha megfelelő időben, és ritkán használja az ember, akkor hatásos lehet. Én emlékszem minden verésre, amit apámtól kaptam. Sokan nem kaptam, de az nem volt jó. Utána garantáltan nem akartam azt a "csínt" elövetni, amiért a verést kaptam.

    Amúgy én korábban úgy álltam ehhez az egészhez, hogy én soha nem alkalmaznék fizikai nevelést a saját gyermekemnél. De azt látom, hogy ha nagyon magára hagyják a gyereket, akkor képes lesz ártani a környezetének, s ez azért nem jó, mert később azért már visszaüthet a környezet, ha árt neki. Szóval jobb, ha előbb kétszer is meggondolja az ilyen csíntevéseket. Inkább tőlem kapjon a gyerek a seggére egyet-kettőt, minthogy mások verjék össze-vissza, egy amúgy jelentéktelen kis bűn miatt.

    Azért kíváncsi vagyok, hogy azokat az amúgy jómódú családban felnőtt gyerekeket hogyan nevelték, akik az utcán fújkálnak a festékszóró spraykkel, reklámtáblákat rugdosnak, kukákat törnek szét, autókat karcolnak végig. Számos ilyen eset van. Az egy dolog, hogy részegek, meg csoportban vannak, és ezért bátrabbak, de ha normálisan nevelték volna őket, akkor szerintem nem tennének ilyen csíneket.

    A közterületet azért ne fújják össze, mert az a közé, tehát az enyém is, meg mindenki másé. Az autómat meg azért ne karcolják össze, mert azért én fizettem x összeget.

    Tehát honnan ered maga az ötlet, hogy ártsanak másoknak? Nem voltam persze én sem mintagyerek, sőt...de idővel rájöttem arra, hogy tisztelni kell a másik embert, a másik tulajdonát, a másik önbecsülését, stb. Mert aki szelet vet, vihart arat. Csak sokszor akkor lépnek azok, akik tehetnek valamit az ilyen csíntevésekkor, mikor már késő. A pénzbüntetés is szerintem egy ilyen kései reakció. Ha ezt a tanárt már többször megfingatták, akkor szerintem a korábbi alkalmakkor hősünk sem a kívülálló szemlélők közé tartozhatott. Ja, és az első ilyen cselekedetkor kellett volna letörni a mások megszivatására irányuló bimbódzó hajlamot.
  • avman
    #22
    a kedves tantónéni ezzel csak saját alkalmatlanságát bizonyította be. megbukott, mint ember, megbukott mint tanár. erről ennyit, felesleges ehhez nyaklevesezni, meg cigányozni, csak azt mutatja meg, mennyire nem látjátok át miről is van szó valójában. készített egy felvételt egy nyilvános ünnepségen. ezt semmi sem tiltja, mint ahogy azt sem, h ezt egyénileg tálalja. ennyi erővel sittre vágható az összes komikus, ugyanis egy ilyen belefér a véleménnyilvánítás szabadságába, nem sértette meg a jó hírnevét, nem rágalmazott. kommentált, azzal h azt a címet adta neki, karaoke az elmegyógyintézetből. h közzétette a tanárnő nevét, talán necces, de az meg személyiségi jogok kérdése, ilyenről nem olvastam, h szerepelne.
    egyébként erősen kételkedem, h az eset teljes egészében így történt volna meg, ilyen idióta ítéletet nem szokás európában hozni. meg hát a reuters hozta le először, és azért náluk is lehet tartani kacsavadászatot-
  • Palinko
    #21
    azért ez mégis csak túlzás. jaja tánárnő depresszióba esett. Istenem :S olyan hülye volt hogy karaoket nyomott aztán meg deprszzióba esek mert olyan szar hangom van hogy kemény 600 an röhögtek rajtam akikkel valszeg az életben nem találkozik. hát ez már nagyon nevetséges főleg ez a depressziós rész. azt is elképzelhetőnek látom hogy a tanárnőnek kellett a kártérítés bár nemtom milyen kára lett. egy normális valaki ezért fel sem jelentette volna a gyereket, hanem a szüleivel meg vele s elbeszélgetett volna. hát ez már nagyon nevetséges nem akarok hinni a szememnek
  • aaaaa
    #20
    Pontosan. Milyen raszzistázó cikk lenne arról nálunk, hogy pénzbüntetésre itélték "szegíny gyereket". Pedig ő csak "viccelt" a tanárnővel.
    Nálunk ha embert öl, azért sem felelősek a szülők, nemhogy ilyenekért.
    A kis purdék lassan médiasztárok, hogy ő a legkeményebb bűnözők, de hát 14 év alatt nem büntethetők, és erre még rohadtul büszkék is. Arról nincs is hír, hogy a szülőt ezért netán vaélamilyen szinten nem ártana felelősségre vonni...
    Kirónák a büntetést netán (ha mernék), de nincs az a bíró, aki ezt nálunk megkockázatná. Utána lezárnák az ügyet, hogy nincs miből kifizetnie, lecsukni meg nem hiszem hogy lecsuknák, főleg ha kisebbségi...
  • bvalek2
    #19
    Nekem még nincs gyerekem, csak a nővéremet nézem, hogyan kezeli a lurkóit, meg a környezetemet. A szép szó, meg az elbeszélgetés csak akkor jön, amikor az utód már képes megérteni, nem nagyon lehet egy kisgyereknél alkalmazni. Az amiről írtam, együtt játszani, példát mutatni, folyamatosan figyelni rá nagyon sok időt, és türelmet igényel. Egyrészt az embernek nincs mindig ideje, mert dolgozni is kell, másrészt vannak szituációk, amikor "rá kell döbbenteni", hogy komoly a dolog, pl. ha gyújtogatás lenne a mániája a gyerekemnek, elgondolkodnék a nevelés szélesebb eszköztárának az alkalmazásán...

    Csak azt állítom, hogy a gyerekneveléshez alapvetően nem kell erőszak, de ez viszont állandó gürizést jelent a szülő részéről. Ezt persze szívesen tesszük a gyerekeinkért szeretetből, remélem a szülők többsége így látja. Nővérem szerint élete legnagyobb feladata a gyerekei, és szereti a munkáját :)

    Szóval, ha a gyereket ütni kell, ott valami nem normális, vagy a szülővel (a gyerek nem nő fel magától), vagy a nevelési körülményekkel (ezzel az ember sajnos a legtöbbször tehetetlen), vagy a gyerekkel magával (speciális nevelést igényel, ez megint a szülő sara).
  • Szefmester
    #18
    már ha tanulhat tőle.. nekem volt olyan tanárom akinél a törióra abból állt hogy a könyvből húzzuk alá a lényeget, majd írjuk ki a füzetbe.. esetleg ő maga diktálta le.. de te a könyvből -ami gyak. a lényeg csupán- mit húzol alá? majdnem mindent.. így az óra nem volt más csak másolgatás a könyvből.. szted tanult is valaki nála valamit? nem.. szakközépben furcsa módon a tanár elmagyarázta a dolgot otthonra feldobta az évszámokat és hopp eddig tanulással alig3as.. utána meg hirtelen aligtanulással 4/5ös

    mellesleg tanárfüggő a dolog. ha nem ad okot arra hogy cikizzék akkor nem fogja az egész suli szivatni, csupán az aljanép
  • Z
    #17
    azirafael, Wittgen, és Csaba42 látják jól a dolgot.

    Egy ideje már a velem egyidős barátaimnak is megvannak a gyerekek. És a fiatal "csíntevőknél" NAGYON SZOKSZOR nem ér semmit a szép szó. Az értelmes beszélgetés meg addig használ, amíg beszélgettek. Ahogy vége, és elfordul a gyerek, már el is felejtette. Ezért kell nyomatékosítani. Nem feltétlenül pofonnal, de a seggére rá lehet húzni egyet. Lehet vele kiabálni. Nem megfélemlíteni kell. Csak hangsúlyozni, hogy amit tesz, az nem jó. Ne csinálja többé.

    Ahogy nőnek fel a környezetemben a kisfiúk, egyre inkább látom, hogy milyen nehéz a gyereknevelés. És tényleg nem jópofa gyerekes móka, hanem parasztság megalázni a világ szeme láttára egy TANÁRT! Könyörgöm, az egy tanár...ostoba az, ki azt akarja bántani, akitől tanulhat.
  • Cat 02 #16
    600, húúú
    nekünk órán nem lehet felvenni videót mert voltak érdekse felvételek =\
  • kapucni
    #15
    Néha tényleg nem árt, ez így is van jól. De, van olyan is hogy egy komoly beszélgetés sokkal többet ér annál hogy kap egy nyaklevest.
  • bvalek2
    #14
    8 év alatt két kokszi még kevés is, biztos hogy rendes ember lett belőled? :)

    Egyszerűen nevelni, tanítani kell, ez a szülők dolga. Ez viszont nagyon időigényes, és egyesek azt hiszik, hogy egy pofonnal el van intézve. Az igaz, hogy a pofonnal történő megfélemlítéssel meg lehet spórolni egy több hónapos odafigyelést a gyerekre. De a félelemben felnőtt gyereknek torz lesz a lekivilága, és azt hiszi, hogy a felnőtt életben vagdalkozni kell. Amelyik gyerekkel foglalkoznak, az felnőttként is együttműködő, konfliktuskerülő civilizált jellemmé válik. A gyereket odafigyeléssel, példamutatással, játékkal kell nevelni, ha pedig elég idős hozzá, akkor lehet az értelmére is számítani a folyamatban.
  • feamatar
    #13
    jajj... azért ez nem ilyen egyszerű...
    azért az se mindegy mikor kapja azt az atyait...

    valóban nem kell ütni, de valamilyen úton tiszteletre kell tanítani. Egy lekevert atyai saller a végső eset, és a gyors észhez térítés.

    A bűnöző romák körében pedig hidd el, nincs nagyon ütlegelés, mert le se szarják mit művel a gyerek...
  • Csaba42
    #12
    Egyértelmű, hogy a gyerek nem fogja tudni ezt kifizetni. S az is teljesen egyértelmű, hogy otthon kapott pár jól irányzott taslást a szüleitől.

    Kiwi vagyok, hogy ha veletek, a sok nagyszájúval történne meg hasonló eset, ti hogyan reagálnátok rá. Nem hiszem, hogy ha titeket köznevetség tárgyává tenne valaki, akkor is ilyen nyugodtak lennétek. Ez a gyerek elég beteges dolgott művelt, ami többek közt a szülők felelőssége is (gondolom, nem nagyon törődtek a gyerekkel a szülők, sőt, itthoni példákat is ezrével tudnék mondani). Az pedig nevetséges, hogy egyből mindent arra kentek, hogy a fiú még csak kicsi. Vazz, én is utáltam sok tanárt, én is sok csínyt követtem el még ált. suliban, de eszemben sem volt nevetségessé tenni senkit, pláne nem közszemlére. Na ezt fejtsétek meg! Ha pedig már többször is kifigurázták a tanárt, arról sem feltétlenül ő tehet (élő példa az én tanáraim, akik közt volt jó fej is, de sajna sok osztálytárs vele is kikezdett). A (mai) torz társadalomban nagyon is valós probléma a másik sárba tiprása! Ez nem csíny, ez egyszerű parasztság és bunkóság. Csíny az lett volna, ha semmilyen komolyabb személyes kára nem származott volna a tanárnőnek az esetből. Vagy ti ennyire nem érzitek a tettek következményeit? De persze, nyugodtan el lehet kenni az ilyen és ehhez hasonló eseteket, elvégre nem "velem" történt meg. Elvégre EZ a mai emberek felfogása. Pffff.
  • aaaaa
    #11
    Nem kell ütni a gyereket, hanem a szülőnek úgy kell(ene) nevelnie , hogy halgasson rá.
    Az pedig, hogy a degenerált jogászok meg ilyen módon látnak bármiféle megoldást, az egyszerűen szánalmas. Pénzbírság, börtön, mert már megint az internet, ami az Ördög eszköze...
    Ha felpofozza a tanárt gondolom kevesebbet kap érte. És azért nem is ítélik pénzbírságra....
  • Wittgen
    #10
    Azért nem egészen. Egy-két jól irányzott nyakleves a megfelelő időben némi feddéssel kiegészítve nagyon hatásos tud lenni. Mikor kis pöcshuszár voltam még, én is kaptam az ált.suli 8 éve alatt kb 2 kokszit...meg is húztam magam...legalábbis a suliban :-)
  • bvalek2
    #9
    Válaszolj meg magadban kérlek két kérdést:

    1:
    Melyik családban van több gyerekek elleni erőszak? (átlag magyar / átlag roma)

    2:
    Melyik családban gyakoribb a gyermekkori bűnözés? (átlag magyar / átlag roma)

    Nem kell hogy beírd a választ, nehogy még valaki rasszizmussal megvádoljon. A lényeg az, hogyha ütöd a gyereked, olyan is lesz...
  • azirafael
    #8
    Hahaha nem beszélgetni kell vele, hanem jól meg kell verni... azért olyan pofátlanok a mostani gyerekek, mert már elmúlt a jó öreg szülői szigor... Régen a nyakleves, meg a nadrágszíj sokkal könnyebben megoldotta az ilyen problémákat nem kelett bíróságra járkálni...
  • Wilddog
    #7
    Úgy... úgy...
  • Wilddog
    #6
    Ugyan... nálunk még a 17 éves bűnöző sudlibunkó romákat sem ültetik le, nem hogy a szüleit előrángatnák (asszem Miskolcon volt ilyen eset?).

    Amúgy meg a két eset össze sem hasonlítható. Ez csak diákcsíny. Te jó ég, ha belegondolok, hogy mennyi mindent csináltam! Még most is a sitten ülnék, ha így büntették volna.
  • DukeHT
    #5
    Ez téllrg rőhely, hogy leht ilyen gagyi modon valamit megoldani.két-három jolirányzot atyai pofon többet érne.Igy a gyerek egy életre megsinyli mivel priusza lesz nem veszik fel a jobb iskolákba.A tanár meg egy élletten át baszogatni fogják ezért.
  • kapucni
    #4
    A 600 megtekintés szerintem olyan nagyon nem vészes. Az meg ugye előfordul hogy a diákok kifigurázzák a tanárokat. Az is előfordul hogy messzire mennek, de ilyenkor nem feljelenteni kell egy GYEREKET, hanem leülni és megbeszélni vele, hogy "Hé fiacskám ezt most hogy is gondolotad?" Elvégre egy tanárnak szót kell értenie a diákokkal vagy tévednék?
  • aaaaa
    #3
    És ha nem tud fizetni lesittelik ??? Vagy a szüleit ? Hogy lehet egy saját jövedelemmel nem rendelkező 15 évest ekkora pénzbüntetésre ítélni ? Ha a szülei nem fizetnek helyette, mit fognak csinálni vele ? Mert erről nmm szól az "OKOS" ítélet.
    Nálunk gondolom leülhetné napi ezer forintjával, azaz kapna 2 év letöltendőt kemény bűnözők között a "gyalázatos bűnéért".
    Azt hittem eddig csak Amerikában hoznak ennyire birka ítéleteket, de a hülyeség terjedőben van világszerte.
  • Darth Sith
    #2
    "A rosszalkodó tinédzser saját tanárnőjéről készített felvételt egy iskolai rendezvényen, amelyen karaoke számot adott elő népesebb közönség előtt.
    Nem ez volt azonban az első eset, elmondása szerint ugyanis a tanulók az elmúlt két évben több alkalommal is kifigurázták"
    Aki nem ad okot rá, azt nem nagyon szopatják. De akit folyamatosan szopatnak, és ezt tudja is, és ezek után még rátesz egy lapáttal, ad lehetőséget nekik, az mire számít? Mégis diákok vazeg, naná hogy kifigurázzák. Manapság még az eszközök is adottak a terjesztéshez, majd biztos nem élnek vele.. Amúgy meg 600 megtekintés soknak számít?
  • AranyKéz
    #1
    600 megtekintés ? Bah.