Microsoft - finomabb Linux-ellenes kampány
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Valahol ez olyan, mintha microsoft.com látogatási statisztikái alapján jelentenénk ki, hogy a netezõk 99.9%-a IE-t használ. (Vagy fordítva.)
Kár errõl vitatkozni szvsz...
Van egy kék tó a fák alatt, Ha belet eszem, lehűti a lábamat.
Ez a nagy igazság. És mielõtt megkapom a vindóz-bérenc dumát az elõzõ postok miatt: évek óta üzemeltetek egy BSD alapú szervert, és kösz jól megvagyok vele.😊 Csak nem szabad beszûkülni, és nyitottnak kell maradni másra is.
Vannak elõnyei a linuxnak és a windowsnak is. Azt kell hogy mondjam, kis cégeknél ahol csak max pár tiz user van, olcsóbb egy linux.
De ahol több ezer v tizezer user van, ott nem lehet gányolni, meg nem lehet odamenni minden userhez állitgatni a dolgokat.
És ha egy ilyen nagy rendszert akarunk kiszolgálni akkor bizony az ingyenes cuccok általában felejtõsek linux alatt is a profi eszközök elég gyakran fizetõsek. Arról már nem beszélve ilyen méretekben már nem gyengén fontos a support.
Ugyhogy sokmindent össze kell vetni ha azt nézzünk hogy melyik az olcsobb, nekem az a gondom hogy a legtöbb önjelölt linuxos "szakember" fõleg akik itt az sg-n is irogatnak hogy abbol indulnak ki hogy menedzselnek egy tiz számitógépbõl álló rendszert 1-2 szerverrel és akár az sem baj ha fél óráig áll egy szerver mert elszurtak valamit és mivel linuxot használnak és az ingyen van levonják a következtetést hogy milyen jó meg olcsó a linux. Azt viszont elfelejtik hogy
nagy rendszereknél mennyire máshogy van minden.
Szóval csak azt akartam mondani hogy a windows sokszor nem is olyan drága ha megfelelõen ki tudják használni és jól lõtték be a célterületet.
De mint mindenhol, itt is igaz: nem egy kalapáccsal kell mindent szöget beverni mert aki ezt csinálja az hülye, minden szöghöz megfelelõ kalapácsotk ell választani.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
55% IIS
25% Apache
Biztos mindenki hülye, ugye?
Ha mégis így van, kérlek írd le, h miért.
Aha... Ahhoz képest itt (http://uptime.netcraft.com/up/today/top.avg.html) az elsõ 50-ben egy szem linuxos szerver sincs. És valahogy ezen az oldaom sem látom a 80%-ot... Fura. http://news.netcraft.com/archives/web_server_survey.html
Barmennyire is furcsa, de vannak olyan teruletek a windows TCO-ja olcsobb, de hangsulyozom, hogy nem ez a jellemzo. Az uj "kampany" lenyege, hogy kiragad ilyen kiveteles eseteket es az irast feluletesen tanulmanyozok, vagy laikusok szamara azt probalja vele sugallni, hogy ez altalanos.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Helyesen: hemzseg a bugoktól és biztonsagi resektol
Az exploitok azok a biztonsagi resek kihasznalasara irt kartekony vagy demonstrativ algoritmusok. <#smile>#smile>
Tehat, ha egy adott szoftverben van egy biztonsagi res az egy erre irt algoritmussal kihasznalhatova valik. Ilyen algoritmusokat szoktak bizonsagi cegek is irni, hogy bemutassak vagy bizonyitsak a biztonsagi rest a szoftver keszitoje fele, vagy maguk kartekony szoftverek keszitoi teszik meg egyertelmuen arto szandekkal.
Nekem nincs bajom egyik oprendszerrel sem. Windows játék. Linux minden egyéb :-)
facebook.com/dolgap - ambient, downtempo, trip-hop
Ezt nem gondolhatják komolyan 😄
Bill bácsi fosik hogy elhappolják elõle a pénzt? Csak azt tudnám miért? Én annyi pénzzel már nyugdíjba vonultam volna.
\"Szerintem mar a kukasok is uj szaknyelvet hasznalnak, ami tele van \"megelozo csapas\", meg hasonlo kifejezesekkel es Improvised Explosive Deviceket keresnek a szemettartokban. LOL\" by NEXUS6
Aki meg SG.hu-t olvas, az járjon máshova Linuxot fikázni, íme ennek a lapnak a HTTP-fejléce:
Date: Sun, 26 Aug 2007 12:41:53 GMT
Server: Apache/1.3.33 (Debian GNU/Linux) PHP/4.3.10-22
X-Powered-By: PHP/4.3.10-22
Connection: close
Transfer-Encoding: chunked
Content-Type: text/html
200 OK
Gyengébbek kedvéért: az SG.hu honlapot (ezt, te jóképességû) Linux alatt futó Apache webszerver szolgálja ki.
Még mielõtt flame lenne...
Van egy kék tó a fák alatt, Ha belet eszem, lehűti a lábamat.
És jól megválasztották kivel pedáloznak, ott írják hogy fú az ncsoft a win-t választotta. Ha nem tudná valaki, az ncsoft a lineage sorozat fejlesztõje, és bár jó játék szerintem, játszom is vele, de hemzseg a bugoktól és exploitoktól 😄 pl van egy exploit, ami már több éve a játékban van, 3 nagy frissítés óta, tudnak is róla, de nem képesek kijavítani, inkább csak loggolják ki próbálkozik, és ban.