482
-
haxoror #82 Majd ha lesz szabad időd nézz utána az "irónia" szó jelentésének. -
wanek #81 ??? Szerintem megvannak. -
sonicXX #80 Izé. Asszem csak nem jelenítette meg valamiért.
Bocsi :) -
sonicXX #79 Szeretném tudni, milyen okból kerültek törlésre a korábbi hozzászólásaim. Nem hiszem, hogy bárkit is sértettek volna. Nem voltam eléggé bulváros? -
wanek #78 Origót sosem olvasok, gagyi bulvár az is. -
rx324 #77 Biztos féltették a hírnevüket, vagy a tudományos társadalom nem elég nyitott ilyen kérdések komolyabb megvizsgálására. Mindenesetre a lehetőség sztem triviális és adott volt. -
wanek #76 Ehhez talán halálmegvető bátorság kellett volna? LOL! -
rx324 #75 Ez sztem se TKE, hanem inkább érzéki csalódás. Jó régen volt egy TKE-s hír az origón (link), ott bedrótozták az alany agyát, hogy TKE-t stimuláljanak. Csak sajna nem merték megválaszolni azt a kérdést, hogy tud-e az alany a külvilágról nem a megszokott módon információt szerezni. -
wanek #74 -
wanek #73 A sok vak ember is engem igazol.
Egyébként már számtalan "paranormális" esetről kiderült, hogy csalás, szélhámosság.
Az érvelésed sántít kicsit. Valójában nem érvelés, csak játék a szavakkal. Mert ha az ember valamiről meg akar bizonyosodni, akkor ahhoz a megfelelő módszert választja ki. Gyengébbek kedvéért, és ez neked, meg a haverodnak, mikikének szól: ha meg akarok bizonyosodni arról, hogy finom-e a somlói galuska, akkor megkóstolom. De ha meg akarok bizonyosodni arról, hogy pl. egy kés éles-e, akkor eszembe sem jut megkóstolni. Felfogtad? Vágod?
Az eszkimókról jól lehet tudni, hogy hol élnek. Ha én arról akarnék megbizonyosodni, hogy vannak-e eszkimók, akkor odamennék. De ez nekem érdektelen, tehát nem megyek oda. -
wanek #72 Kamu -
Duncan Idaho #71 Mert nem te vagy a test.
NEKED van egy tested.
TE tudsz érzékelni.
És ha elég mélyre sülyedsz, na akkor már csak egy entitásnak érzed magad a testban, és csodálkozol ha bármire is képes vagy a test nélkül... -
Duncan Idaho #70 Persze persze..
És amikor a bácsi leolvassa műtét közben a műtőlámpa tetejére írt számot?
akkor az mi?
-
#69 ...vagy megint leírtál egy baromságot? -
#68 ez már bizonyíték? -
haxoror #67 Aha, szóval ha valami elvérzik a Wanek Research Institute tesztjén akkor az nem létezik, jó tudni.
Még soha nem találkoztam eszkimóval, volt ugyan pár srác akik azt állították hogy ők azok de kiderült hogy hazudtak.
Azt hiszem ezek után a Wanek-módszerre alapozva nyugodtan kijelenthetem hogy eszkimók nem léteznek, mindenki aki az ellenkezőjét állítja az vagy téved vagy egy "hazug disznó" -
wanek #66 Büszke lehetsz magadra. Remélem nincsenek gyerekeid, akik örökölhették ezt a betegséget. -
wanek #65 "én nem vagyok intelligens: tehát könnyű szívvel elmondhatom, hogy egy büdös suttyó vagy, állj be a sarokba két órára, ma nem kapsz vacsorát" - az intelligencia hiánya anélkül is kiderült rólad, hogy leírtad volna. De azért nem kéne magadról ilyen durván írni. -
wanek #64 Nem vagyok hajlandó baromságokkal foglalkozni. De te bizonyíthatsz nálam. Oké? -
dez #63 Kár, hogy az az aktív terület ide-oda cikázik, sőt több is van belőle, és a tudatba úgy jutnak be az ottani információk, hogy a szóban forgó pontok között nincs közvetlen fizikai kapcsolat. -
wanek #62 Állítólag oda mennek, ahova akarnak. A fal sem jelent akadályt. -
dez #61 Van erre jó magyarázat, és egy kis gondolkodás után rá is lehet jönni. -
HUmanEmber41st #60 Visszatérve a cikk címéhez:"Az agy idézi elő a testen kívüli élményt"
tehát akkor az agyban van az öntudat helye?
Akkor hamarosan meg is találják..keresnek hőkamerával 1 aktív területet és már meg is van...
( csak győzzük kivárni :D ) -
dez #59 Kedvenc részem az eredeti cikkből:
"I'm not interested in out-of-body experiences," says Ehrrson. "I'm interested in why I, as myself, am located in my body – why we have 'in-body' experiences, if you like." -
dez #58 Butaság. -
dez #57 Ezzel az a bökkenő, hogy állítólag nem tudnak oda "menni", ahova akarnak. Vagy azt mondta, igen? -
dez #56 Te értetted félre. Figyelj oda jobban arra a szócskára, hogy "ha". :) -
#55 És azt nem fogadod el bizonyítéknak, ha te is megpróbálod?;)))
Akkor legalább rájönnél, mit lehet és mit nem TKÉ közben. Sok mindent nem lehet, pl rendesen tájékozódni.
Azt szokták mondani, amit gondolom te úgy sem hiszel el, hogy pont azért van szükség a testre, mert hogy az az állapot, amiben a TKÉ alatt van az ember az nem tartható fenn sokáig a "lélek" számára. Vagy is a fizikai létezésünk alapvetően kötődik a testhez.
Az olyanokról nem is beszélve, hogy találkozol valakivel TKÉ alatt, információt cseréltek, aztán amikor megemlíted neki, hogy mi volt, akkor csak néz nagy szemmel, miközben a tőle kapott infó meg helyes.
Na ezt magyarázd meg!!!
;) -
Su0my #54 jó, én is eléggé érdekesen töröm a magyart, remélem a mondanivalóm 1 része leesett.. -
Su0my #53 Én csak annyit szólnék hozzá, hogy a kutatás no comment, de legalább ezt a pénzt sem fegyverekre költötték.
wanek: elhiszem, hogy van véleményed, de az intelligens ember meghallgatja másokét, esetleg kiegészíti, cáfolja és nem büdösbunkózza le a másikat, mert teljesen más a meggyőződése. én nem vagyok intelligens: tehát könnyű szívvel elmondhatom, hogy egy büdös suttyó vagy, állj be a sarokba két órára, ma nem kapsz vacsorát.
Isten, egyebek: érdekes, hogy a véletlenben könyebb hinni, mint abban, hogy egy ilyen TKÉ megtörténhet. Én is inkább a véletlenre fognám, mégis érdekes elképzelni, ha tényleg létezik ez a jelenség. Istenről (az anyagi világ felett álló erőről, kinek hogy tetszik) meg nálam jóval nagyobb emberek is (pedig ez nagy szó) mondták, hogy létezhet. Én úgy vagyok vele, hogy jó, hogy van egy-két egyház, valamennyire rendben tartja az emberi erkölcsöt, szvsz azonban nem az egyházi szertartás a lényeg, hanem az, hogy van valaki, aki figyel ránk és akitől vagy tart az ember, vagy nem, de próbál a kedvére tenni és nem minden hülyeséget meggondolatlanul megcsinálni.
PS sosem értem meg az ateistákat, a mai világban jó olyan tudatban élni, hogy valaki vigyáz rád..
a fórum hangvétele viszont nagyon
ps x+1: mindenesetre az anyagi világ mellett (nagyon ebbe az irányba fordultunk) érdemes lenne a 'lelki' világot/síkot/akármit is kutatni: vagy létezik, vagy nem, de értelme biztosan lenne. -
#52 wanek
te egy barom vagy
de bizonyíts be akármit is a világon
pl. hogy nem -
wanek #51 Jöhetsz te is bizonyítani :) -
wanek #50 Nem mindegy? Jöhetsz te is "bizonyítani", ha van kedved felsülni :) -
wanek #49 Az első bekezdés tipikus dedós érvelés.
Én már most is röhögök rajtuk.
Én próbáltam őket bizonyításra kényszeríteni, de mindegyik felsült.
Igenis van értelme, mert így kevesebb hazug disznó lesz. -
wanek #48 Neked a Grimm mesék is minden bizonnyal eléggé meggyőzőek. LOL! -
qtpman #47 hogy mit bizonyit? sok mindent meg a másik 20 könyv is ami van eléggé meggyőző szntem.. -
rhonkhan #46 Suták is -
#45 Ez a vita, és mindenféle bizonygatás felesleges, mert senki nem tudja pontosan az emberi agy működését, még mindig a legnagyobb rejtélyek közé tartozik a világon.
Ha régen azt mondtad volna annak, aki azt állította, hogy a Föld gömbölyű, hogy "mutasd meg nekem ezt az állítólagos gömböt, és hiszek neked", nem tudott volna ennek eleget tenni. Ma már kint vannak az űrben a kameráink, és akár élőben is lehet nézegetni a NASA tv-n ezt a gömböt.
Ha majd elérjük azt az időt, amikor az emberiség tudni fogja, miként működik a saját agya, és megfejtik ezeket a bizarr eseteket is, mint pl a TKÉ, akkor majd lehet röhögni az ilyen embereken, akik az ellenkezőjét állították a valóságnak.
Viszont addig senki se tud semmit, és aki tényszerűen akar ilyesmivel vitázni, az nem fog semmit elérni.
Szerintem ne fáradj tovább itt ezzel, semmi értelme. -
sonicXX #44 Hány fő volt a statisztikád mintavételi alapja? -
nobses #43 :)