4
-
slickboy #4 Bocsánat, tévedtem, Plavixon is van vonalkód. -
slickboy #3 Nem közvetlenül de, igen, javít a helyzeten ez is. Eléggé nevetséges, hogy az érintőképernyők és szekennerek, vonalkódleolvasók, miegymás korában kézzel kell beütögetnem a beteg TAJ számát, a BNO kódot( ez jelzi milyen betegségre írták fel a gyógyszert). Odáig már eljutottunk, hogy a gyógyszerek nagy részén van vonalkód (a Plavixon most sincs, a gyártó szégyellheti magát) és a vényszámot is vonalkód alapján be tudjuk olvasni. Azért kell annyit várni a patikában mert ez mind be kell adminisztrálni, receptenként! Patikai szoftver csapnivalóan buta, még az is amelyik szép grafikus felületű, tervezésénél nem sok gyógyszerészt kérdeztek meg, hogyan is lenne célszerű.
A közgyógy igazolványszámok ellenőrzéséről nem is beszélve. Még mielőtt valaki beszólna, hogy a keresetért dolgozzak meg és mit rinyálok azért mert pár számot be kell ütnöm, nem probléma, szívesen elvagyok így is, csak a beteg miatt mondtam fentieket.
Ennek megfelelően persze macera végigvárni a hosszú sort, és sok beteg dühös. Érthetően. Tehát ha nem csilli-villi kormányzati negyed épülne és 800 milláért vásárolna reklámfelületet a kormány, hanem erre (is) költene, lehet nem a bolgároknak lenne először elektronikus betegkártyájuk akár csak tesztüzemben is. De most nagyon demagóg voltam. -
janus391 #2 Ja és ettől egészségesebbek lesznek a bolgárok?? -
janus391 #1 Hurrá és nekünk mi közünk ehhez