15
 • onimusha
  #15
  szerintem ez az egész téma egy vicc, minden suliba vannak bunyók és lesznek is, sztem mindenki átesik 1-2x fenyítéseken/veréseken sztem ez egy természetes dolog, mintahogy az ellenkező része is, nem most 2 éve tört elő a semmiből hanem évtizedek óta létezik ez a jelenség de nemcsak általános iskolába, azért mert nagyobb publicitást kapott nem fog változni semmi :), ezt az egész bejelentést hivhatjuk úgy, hogy INGYEN REKLÁM :), megnyertek maguknak egy rakás BIRKA szülőt másnéven jól fizető ügyfeleket :D
 • nobses
  #14
  Szerintem ez nem hülyeség.
  "az erőszakot erőszakkal oldanád meg? "
  tudom hogy nem nekem írtad, de...
  inkább hagyjam hogy verjék meg a gyerekemet? ha megvernék akkor én mennék be... egyik haverom járt anno küzdősportra, hónapokig arról tanultak hogy alakult ki maga az adott küzdősport, meg mindenféle dolog, egy másik küzdősport oldalán nézelődtem, alapszabályok között volt, hogy szigorúan csak akkor használhatja a tanítvány "a tudását", ha önvédelemre van szüksége, vagy mást kell megvédeni azthiszem iesmi, öncélúan nem. Az más kérdés hogy ezt esetleg egyesek nem tartják be, de... Ha jár a gyerek küzdősporta ha nem, a szülő feladata hogy vhogy úgy nevelje a gyereket hogy ne legyen erőszakos, ha ezt így lehet. Ha járatom küzdősporta, ha nem, akkor is úgy kell nevelni én szerintem, hogy tanulja meg a gyerek, hogy csak akkor verekedjen ha azt elkerülni nem tudja, és főleg ha a saját "biztonsága" múlik rajta.
  "pofozkodó szülőnek van verekedős gyereke"
  ööööööööö én még nem vagyok szülőalkalmanként "pofozkodó" igen de ez magánprobléma 17 évesen nem akarok még gyereket, de majd ha lesz, én személy szerint szeretném úgy nevelni, hogy rendes srác legyen, és megbeszélni a dolgokat ahogy kell, de ha kiérdemli 1-2 pofont biztos fog kapni, persze attól még kegyelmet kaphat Egyébként én inkább olyanokat ismerek akikkel kemények voltak a szülők és később rendkívül jó szülők lettek a gyerekek, én szeretnék a nemtúl kemény de nem is túl engedékenyekhez tartozni. A cikkben említett "megoldásnak" én nem látom értelmét nagyon sehogyse.
 • Mike
  #13
  az erőszakot erőszakkal oldanád meg? milyen gyerek lesz az ilyen? sunyi
  nem gondolod, hogy amit tőled kap a gyengébben veri majd le?
  de
  pofozkodó szülőnek van verekedős gyereke

  mert itt ugye nem egyenrengú felekről van szó
  a gyerek kiszolgáltatott, nem üthet vissza
 • Commandante
  #12
  Én egyszerüen küzdösportra fogom járatni a gyerekeimet. És ha valaki b@szakszik velük, annak a doktorbácsi fogja kioperálni a kamerás mobilt a seggéböl.
 • dreamland12k
  #11
  DukeHT erőszakos gyereknél 1-2 pofon... aha jó 5let és talán olyan felnőtt lesz belőle aki veri a gyerekét vagy pofonnal neveli majd, na nem sokkal csak 1-2 vel ...

  Ez a pofon elintéz mindent szöveg hihetetlenül ócska!

  Csak azért mert a gyereket 1szerübb nevelni ha a pofon árnyékában nevelik nem biztos hogy jobb hosszútávon.

  mobilt meg csak tiltsák ki az általános iskolákból pont; ha baj van a gyerekkel majd felhivja a suli a szülőt.

  Gimibe kitiltani viszont hülyeség, úgyis használnák.
 • DukeHT
  #10
  Erőszakos gyerekeknél egykét jolirányzot nevelő jellegű pofon azt kész, ezzen a téren a tánroknak adnék nagyobb mozgás teret mert nem tehet semmit, de a szülö töle várja, hogy fegyelmeze.Persze a szülö mindig a gyerekének ad igazat. Régebben valahogy jobbvolt a fegyelmezés.Mert ami most van az egy rakás"....",és ez a liberális hozzá állás egyáltalán nem nevelő jellegű.
 • lpmaskmancick
  #9
  hát ekkora loálságot,az biztos hogy az én telóm ilyen védett,samsung sgh-x660(nem védett inkább má szabványú az infrája),ha nagyon akarok ráteszem gépről ami kell,mert telóról telóra mx névjegyet lehet küldeni benne :D
 • nobses
  #8
  Tesz fel olyan progit hogy a szülő ne birizgálhassa a telóját
 • nobses
  #7
  Nah ez megint egy olyan dolog, egy másik példával élve: inkább bezárják a gyereket a pincébe meg éheztetik, mint hogy odamenjenek hozzá megbeszélni a dolgokat. Jóég milyen szülő az, aki úgy akar az erőszak ellen tenni hogy tesz a gyerek mobiljára egy ien sz*rt, hogy szegény gyerek a pornóképeket ne cserélgethesse, meg hogy magát megnyugtassa, hogy biztos nem fog erőszakoskodni a gyerek mert nem tudja átküldeni a havernak a debütáló videóját? Aki ien lépésekkel akar a gyerekéért tenni az elég rossz úton járhat... A másik meg hogy akinek már telik jó kis kamerás mobilra ott Németo.-ban, sztem gépe meg nete is valszeg lehet már, aztán ha másnem vesz adatkábelt vagy vmit, felrakhatja ugyanúgy a netre, küldheti a haveroknak, stb. Vagy segítséget kér pár hacker-től fórumon, neten, aztán majd megoldja
 • adamboro
  #6
  "A beépített rendszer lehetővé teszi, hogy a szülők a Bluetooth- vagy az infraport blokkolásával megakadályozzák az erőszakos és pornográf filmek, illetve videók küldését és fogadását."

  Ezt a baromságot, a szülő vesz a csemetéjének egy mobilt mert az a trendi. Namármost, ha eleve az a szándéka hogy blokkolja az adatátvitelt, akkor eleve olyan készüléket választok a gyereknek amibe nincs mit blokkolni, és máris olcsóbban jövök ki.
 • duke
  #5
  Ez csak reklam.Par mobil ceg meglovagolja ezt a jeleseget,hogy profitaljon belole.Nincs olyan epeszu ember aki komolyan gondolja,hogy ettol barmilyen eroszak megszunik.Sulyosan elhanyagolt szeretet hianyos gyerekekrol van szo,akik peldaul egy hajlektalan megveresebol probalnak erot meriteni a minden napi eletukhoz.
 • Csaba42
  #4
  Viszont a mobilos felvételeken nem lehet azonosítani az elkövetők közül azt, aki szerepel rajta?
 • Csaba42
  #3
  'Happy Slapping', mekkora ártatlanul hangzó név :D

  Amúgy igazuk van azoknak, akik azt monjdák, az iskolai erőszak a diákok közt már a mobilok előtt is jelen volt. Érdekes módon én még életemben nem vertem meg még senkit, mert engem arra tanítottak a szüleim, hogy ne emeljek kezet nyomós ok nélkül senkire.
 • L3zl13
  #2
  "Eddig azt mondhatták a szülők, hogy ők nem tudják megakadályozni a hasonló esetek bekövetkezését és nem volt befolyásuk arra, hogy mit tárol csemetéjük a mobiltelefonján."

  Már megint ugyanaz a hülye duma, mint a filmek, meg a videójátékok kapcsán.
  Mi az, hogy nincs befolyásuk arra, hogy mit csinál a gyerekük?
  Neveléssel kellene befolyásolniuk az idióta csemetéjük gondolkodásmódját, nem pedig ilyen baromságokkal.
 • AranyKéz
  #1
  << Felvetődik annak a lehetősége, hogy csak azért vernek meg valakit, mert megvan a lehetőség a videók terjesztésére >>

  http://en.wikipedia.org/wiki/Bullying

  Ez a jelenség már régóta létezik, és nem a videóterjesztési lehetőségek miatt keletkezett.

  Amekkora hiszti van az új, videós módszer körül, ugyanakkora kuss van a hagyományos iskolai erőszakről.

  Aki azt hiszi hogy a mobilok betiltásával a tanulók is abba fogják hagyni egymás ütlegelését, csak önmagát áltatja, és akadályozza az egyes esetek felfedezését és kezelését.