47
  • Metamorfo16
    #47
    De toto, ha rászerelik egy űrhajóra, csak nagyban? :) :) :) :) :) XD
  • toto66
    #46
    Semmi új nincs benne, de szépen megoldott a pneumatikája és jó a formatervezése.
    A vezérlése nem használható így rokant emberek esetében (lásd a videót).
    A huzamosabb működéshez inkább a palackos megoldás alkalmas.(mert mennyi gázt vagy gőzt lehet termelni helyben megfelelő nyomással?)A hasonló szerkezetek nagy igényűek e tekintetben. A palacknál viszont ugyan az a baj mint az akkumulátoroknál nehezek és nagyok. Tehát hangzatos cím, kevés hasznosság, de szép!
  • rigidus
    #45
    > ennek a nyomi orszagnak meg olyan magas rangu beosztottjai vannak, akik olyanok mint Veres penzugyminiszter

    Ez nem Magyarorszag specifikus problema, hanem vilagszerte altalanos.
  • rigidus
    #44
    En a kovetkezo dolgokkal nem ertek egyet:

    "A Pentagon 2009-ig a Revolutionizing Prosthetics nevű program keretében több olyan projektet is támogat, amelyek célja megfelelő minőségű és jól használható protézisek kifejlesztése."

    Ha viszont nem inditanak haborut, akkor senkinek (nem csak a Pentagonnak) nem jut eszebe serulteket tamogatni. A kerdesem pedig, hogy miert kell ahhoz haborut inditani, kaonak ezreit, meg 633,000 artatlan embert lemeszarolni, hogy szulessen egy hasznos otlet?

    Na erre irtam korabban, hogy egyszerubb lett volna otthon maradni, mert ilyen talalmanyok tamogatasanak, megszuletesenek nem feltetele az ertelmetlen meszarlas. Lehet ilyen projekteket tamogatni anelkul is, hogy rokkant katonak es a csaladtagjaik fenyegessek a Pentagont perekkel.
  • rigidus
    #43
    > a katonai eszközök eredeti céljuk miatt vitathatók, de később sokszor nagyon hasznosnak bizonyulnak a civil életbe is

    Ezt nem is vitattam - amit az egyik korabbi hozzaszolonak irtam is:
    "a cikk egy mondatara valaszoltam ami nem azt jelenti, hogy a talalmanyt ellenzem."
  • szbalu
    #42
    Sztem a katonai eszközök eredeti céljuk miatt vitathatók, de később sokszor nagyon hasznosnak bizonyulnak a civil életbe is, pl. az internetet is az ARPA (amely később DARPA lett) fejlesztette katonai célokból és lám most milyen hsznos dolog vált belőle. Nem kell "elitélni" egyből az összes katonai fejlesztést (azért sokat el lehet).
  • rigidus
    #41
    > remélem lessz baleseted vagy családtagod aki lesérül és gondoskodnod kell róla.

    Mindket kezemre felig bena vagyok. Nem mellesleg magam gondoskodom magamrol, bevasarolok, takaritok, fozok, mosok, vasalok, varrok, ket ceruzaveggel gepelek, meg celszerszamokat keszitek magamnak a mindennapi elethez, stb.

    > Sok idióta nem gondol bele hogy vannak akik munka, vagy közlekedésben sérül meg?

    Gondolod, hogy ez eppen nekem ne jutott volna eszembe?

    > Akkor megnézném mekkora szád lessz.

    Ezek utan konnyen kiszamolhatod, hogy ugyanakkora.

    Mellesleg ha nem tunt volna fel, a cikk egy mondatara valaszoltam ami nem azt jelenti, hogy a talalmanyt ellenzem. A mondat igy hangzott:

    "Irakból vagy Afganisztánból sok olyan amerikai katona tér haza, akik elveszítették a karjukat. Az ő életüket könnyítheti meg egy új műkar.
  • Epikurosz
    #40
    Az alma nem esik messze a fájától.
  • RealPhoenixx
    #39
    Nem vagom miert varnak egyesek egyutterzest, ha a kovetkezoket tekintjuk:
    - az atlag altalaban egyutterzo, es joindulatu (sajnos en is)
    - ennek a nyomi orszagnak meg olyan magas rangu beosztottjai vannak, akik olyanok mint Veres penzugyminiszter: "kivanom mindenkinek, hogy egyszer tapasztaljak meg, hogy milyen ha az ember gyermeket bantjak" *es mindezt arra mondja, mikoris a dragalatos kolkei masokat bantanak*
    /ezt maskeppen csak ugy tudom ertelmezni: mindenkit agyonbaszatok a kolkeimmel/

    Ha meg ilyen emberekkel van tele a felso vezetes, akiket a nyugdijasok es a nem dolgozok szepen megvalasztottak *vagyis a kutya csovalja a farkat*, akkor miert gondoljak masok, hogy szuksegszeruen egyutterzonek kell lennie mindenki masnak??
  • Epikurosz
    #38
    Egy ilyen műkarral lekenni egy nyaklevest a rosszfiúknak: nem semmi.
  • NEXUS6
    #37
    Na ja, nagypapa műlábát az unoka örökli, legalább is a részletfizetést. Magyarországon sem hiszem, hogy egyhamar tb támogatást fog kapni egy ilyen eszköz.
  • csimmasz
    #36
    Nem érted,másoksem,azzal van bajuk hogy milyen célra szánják elvileg.
    A technologia jo csak azt kellett volna olvasniuk hogy (a rokkant embereknek uj jobb művégtag,stb)mondjuk.De nekik meg tudniuk kellene hogy csak a hadseregnek van pénze a fejlesztésre,az alkalmazásra kezdetben.
    A civil életben nem invesztálnak milliokat egy olyan protézibe aminek az ára mondjuk 50 000$.(hacsak nem a hadseregnek szánják kezdetben.)az eü bizt ugysem támogatná.
  • sathinel
    #35
    Sok idióta nem gondol bele hogy vannak akik munka, vagy közlekedésben sérül meg? az egy dolog hogy épp a sérült katonáknak fejlesztették ki, de ugyanígy használható a civil életben is. De dögöljön meg mindenki inkább minthogy lesérüljön, mert kb ugyanígy nem érdekli senkit hogy mi van velük.... És ha ez egy katonai fejlesztés, akkor ne is használják, hiába kellene nekik, mert ez rossz dolog. remélem lessz baleseted vagy családtagod aki lesérül és gondoskodnod kell róla. Akkor megnézném mekkora szád lessz. Tipikusan ebből is egy utálom amerikát fikázást csináltatok mikor ez egy rokkantaknak szánt protézis...
  • eax
    #34
    Azert remelem ezt egy baleset utan az intenziven, a doki szajabol is ugyanilyen szivesen hallanad.
  • s2rk2ny
    #33
    TELJESEN igazat adok neked!
  • asdasdasd
    #32
    Ezek az emberek bérgyilkosok, zsoldosok, csak most katonáknak hívják őket. Ettől még tény, hogy pénzért őlnek. Remélem leviszi a farkukat egy gránát, azt próbálják meg pótolni.
  • feamatar
    #31
    ez is igaz
  • Csaba42
    #30
    Nem érted, pontosan min is fakadtunk ki - vagy legalábbis én. Most épp egy műkezen dolgoznak a rokkantak számára, ami roppant dicséretes cselekedet. Csakhogy e hátterében pontosan az áll, hogy a sérült katonákat ismét be lehessen sorozni. Semmi humánus intézkedés. Sosem az emberekért fejlesztenek, hanem azok ellen?!
  • NEXUS6
    #29
    Annyival viszont talán rosszabb a helyzet, hogy mondhatni, most önkéntes, motivált, többé kevésbé profi emberek sérülnek le, hallnak meg. Mondhatni az amerikai fegyveres erők színe java.

    A sorozott katona ugye nem olyan képzett, nem olyan használható, nem olyan motivált, nem olyan értékes. Egy másik sorozottal pótolható, Disposable Hero.
  • feamatar
    #28
    ez nagy igazság, csak ezen még annyit kéne módosítani, hogy már Vietnammal szemben is ez volt a helyzet: már Vietnamból is úgy állt az arány,hogy a rokkantak száma többszöröse volt a sebesülteknek, nem tom most pontosan, volt valami cikk, hogy a 2.vhban még kb a halott:sebesült arány 1:1 volt, Vietnamban már 1:3, jelenleg 1:8.
    Persze nagy különbség hogy Vietnamban még sorozás volt, most pedig önkéntes alapon működik a sereg, így társadalmi nyomás valamivel kisebb.
    Sokkal több rokkantnak nem mondhatnánk, tekintve az iraki háború méreteit a vietnami hoz.
  • Yv@n
    #27
    Ha levertél egy darázsfészket, utána már hiába kérsz sűrűn elnézést :)
  • Sith
    #26
    Nem unalmas ez az örökös USA fikázás? nem azt mondom hogy egyet értek velük de mégis ha az USA lecsökentené a haderejét mondjuk 10 repülőre és 200 gyalogosra Francia o Kina Pakisztán Német o is ezt tenné?
    most extrém példák mint mondjuk É. Korea vagy Irán?
    amig van másik fél addig igen is fent fogják tartani ezt a hadsereget és ezt a fejlesztési ütemet
  • RealPhoenixx
    #25
    Nexus: igaz :)
  • NEXUS6
    #24
    Nos ha figyelembe vesszük, hogy mennyit fejlődött a harctéri orvostudomány, akkor az azt is jelentheti, hogy igaz hogy "csak" kb 4000 amcsi halt meg eddig Irakban, de ez kb ugyan annyi, vagy sokkal több rokkant is jelenthet, mint amennyi Vietnámból hazatért.
    Ami nagyon dúrva! Pláne, hogy esetleg ezek a fiatalok már nem is igen tudnak más értelmes munkát választani, mint esetleg újra belépni a hadseregbe, ami ráadásul még tárt (mű)karokkal is várja őket!
  • RealPhoenixx
    #23
    Nah azert az sem elhanyagolhato, hogy nemregen csak azert volt egy kis GDP emelkedes amcsiban, mert a Microsoft osztalekot nyomott, amugy pedig csokkeno GDP lett volna a kimenet, szval ez is elegge muris.

    LowEnd: ha a konkret szamokat allitanank egymas melle, akkor az orosz cumo sokkal olcsobb, vagyis mig amcsi eloallit 1-et, addig az orosz eloallit 11-et. *vagyis inkabb van neked igazad, mint Molnibalage-nek*
    A miertre a valasz:
    - eleg jo es nagy nyersanyag keszlettel rendelkeznek
    - olcso kitermelesi koltsegek
    - olcso fejlesztesi koltsegek
    - olcso de az amcsikehoz kepest nagyon jo realtudas oktatas illetve ilyen iranyu "nyersanyag" bazis, amely nagy es szinten olcso
    - etc
  • rigidus
    #22
    > Ezen röhögnöm kell. Az USA Védelmi minisztériuma évenkéni költségvetése kb. 550 milliárd dollár. Ezt kétszresere az EGÉSZ orosz GDP-nek...

    Ez eleg meltatlan osszehasonlitas mivel a haditechnikai eszkozeiket belfoldon allitjak elo, nem pedig az USA-bol rendelik (mint a Pentagon), valamint nem artana utanaszamolni annak sem, hogy egy amerikai katona keres minimum 2000 dollart, ill. az USA jelenleg tobb fronton is haboruzik oriasi koltsegvetes deficit mellett, mig kinarol es az oroszokrol ez nem mondhato el.
  • rigidus
    #21
    > Irakból vagy Afganisztánból sok olyan amerikai katona tér haza, akik elveszítették a karjukat. Az ő életüket könnyítheti meg egy új műkar.

    Nem lett volna egyszerubb otthon maradni?
  • rigidus
    #20
    > Az amcsik csak a mocskos fegyverekre tudnak izgulni??? Nem volt elég nekik 2 világháború, még mindig csak a fegyverkezést hajszolják, minden cselekedetük/törekvésük mögött csak a fegyverek, és a háborúk állnak?:(

    Nem, mert amerikaban nem volt meg vilaghaboru, csak amerika ment el vilaghaboruzni.
  • LowEnd
    #19
    na igen. De egy USA hadmérnök fizetése meg a 10-50-szerese egy orosz mérnökének.
    Nem tehetsz ilyen összehasonlítást, ha korrekt akarsz maradni.
  • Molnibalage
    #18
    "azért most a ruszkik is ráálltak, a kínaiak meg végképp"

    Ezen röhögnöm kell. Az USA Védelmi minisztériuma évenkéni költségvetése kb. 550 milliárd dollár. Ezt kétszresere az EGÉSZ orosz GDP-nek...
  • Adam II
    #17
    Nem tudom mi lett törölve de azért vannak olyan katonák akik elveszített végtagjuk ellenére folytatnák a harcot csak nem képesek rá.
  • feamatar
    #16
    hát azért USA hadikiadásai egetrengetőek, de tod ha nem akarnak lemaradni khm... szükséges(azért most a ruszkik is ráálltak, a kínaiak meg végképp) az amcsik úgy állnak hozzá hogy technológiailag mindig a nagy vetélytársak előtt kell lenniük legalább egy generációval... amúgy lopakodó gépekre se lenne szükség, meg egy cso egyébb hightech fegyverre, csak hát nem ők vannak egyedül akik tekintélyesebb hadikiadással rendelkeznek...
    úgyhogy örülök hogy ilyen optimistán látod a világot...
  • eax
    #15
    "Ezenkívül fontos szempont, hogy a műkart kapott katona akár vissza is térhessen a harcmezőre." - jah, hogy nem is az a valódi ok, hogy a hadirokkantak is normális és nyugodt életet élhessenek??? Pfff
    Ezzel lehet a DARPA-tol fejlesztesi penzt szerezni, a hadirokkantak normalis nyugodt elete annyira nem mozgatja oket.
  • eax
    #14
    "hidrogénperoxid elégetésével gőzt állít elő"
    Ehh, a hidrogen-peroxidot elegetni eleg erdekes lenne, mar igy is van benne oxigen epp eleg... :) Egy masik tulajdonsaga sokkal jobb (es itt vszg ezt hasznaljak), hogy katalizator jelenleteben vizre es oxigenre bomlik.
  • Csaba42
    #13
    Az amcsik csak a mocskos fegyverekre tudnak izgulni??? Nem volt elég nekik 2 világháború, még mindig csak a fegyverkezést hajszolják, minden cselekedetük/törekvésük mögött csak a fegyverek, és a háborúk állnak?:(
  • Csaba42
    #12
    AzUs: Abből az afganisztáni az utóbbi, az előbbi pedig az iraki.

    Villanypásztor: "Mert aki Irakból tért haza, annak miért nem?" ezen még mindig röhögök xD

    "Ezenkívül fontos szempont, hogy a műkart kapott katona akár vissza is térhessen a harcmezőre." - jah, hogy nem is az a valódi ok, hogy a hadirokkantak is normális és nyugodt életet élhessenek??? Pfff
  • Pili
    #11
    A pisztolyos rész tényleg nem kellett volna. Ha már ilyesmit képesek alkotni, legalább ne szúrják el olyan célokra amik indokolták a kifejlesztését(Pl. háborús sérülés). Biztos a művégtaggal tendelkező katona is alig várja, hogy más testrészét is elveszíthesse a harcmezőn.
  • haxy27
    #10
    :) fegyvert lehet majd az elvesztet kar helyére tenni és már késsz is az új terminátor.
  • sly007
    #9
    Aaz a pisztolyos jelenet nem tetszett nekem a végén .-(
  • Cat #6
    a kampó a legegyszerűbb, ezt már több száz éve a kalózok is tudták.