Empire: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rolika16
1-2 év és kész lesz !

én nem szívok semmit<#ejnye1>

magyaritással hogy állunk?

www.Zsil-works.deviantart.com

Üdvözlet!

a.carkey
Tegnap egy baromságba is belefutottam:

egy ellenséges seregbe beépítettem a kémem, erre az megtámadta az egyik seregem, én meg utolsó emberig tönkrevertem. Nos, buktam a L9es (?) kémem, de ezt csak akkor vettem észre, amikor keresni kezdtem, hogy hol van. Szóval vannak még hülyeségek, de jó a játék. 😄

A medve nem játék.

Jóféle fû lehet, amit szívsz <#vigyor>

Because fuck you. That\'s why.

a.carkey
Papot és Mr. Mr.-t 😊, és egy kémet viszel oda, kicsit csökkented az adókat, nagyobb hadsereg és egy generális állomásozzon ott, nem képzel ott más egységeket, csak militia-t, és ha olyan tartomány (tényleg capital) akkor van lehetõséged morált növelõ épületeket építeni. Ezen kívül vannak tech skillek és traitek is amit csökkentik a lázadásra való veszélyt. De meg lépheted azt is, hogy beteszel egy darab egységet, õk fellázadnak, és azonnal odaviszed a sereged. Aztán bedarálod a várost és a lázadókat, nem hagyod, hogy elmeneküljenek. Csökken a népesség, de egy ideig kuss lesz.

A medve nem játék.

ewuk
király vagy 😄. én emlékszem régen gimibõl lógtam, amikor kijött a hl2, fõiskolán már leszarják, hogy bemegyek e vagy sem így kiveszek pár nap szabit 😄
Road to Independence az a virágbolti verzió hibája h kilép, vagy az origi is fuckedup?😊

Istenem mekkora háborúkat lehet ebbe összehozni😊 Poroszokkal már 12éve gyilkoljuk egymást<#eljen>, most beszálltak a lengyelek is ellenem-.-
Azt tudja vki, hogyha elfoglalok egy ellenséges területet és elkezdenek lázongani, a nemzeti hovatartozásuk végett, akkor azonkívül h nem adóztatom a várost, hogy lehet csökkenteni az elégedetlenséget?Épületekkel?Lehetne olyan opció hogy népírtás:/

Hmuda
Arra rájött már valaki hogyan lehet billentyûzeten állítani, hogy a csapatok hány sorba rendezõdjenek? Eddig a ö-ü gombokkal lehetett, és most a kiosztáson az õ-ú van megjelölve mint lehetséges gombok, de nem nagyon akarnak mûködni. Deployment alatt jobb szeretem azt használni, mert így pontosan megtartják az irányt.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Épp ez az, hogy "történelmi hûség" nincs is az alapfelállásnál a med2-ben, csak a játék logikáját kell(ene) megérteni. Lehet, hogy a spanyoloknak épp szövetégese volt Portugália vagy a mórok, ezért szálltak partra Angliában a "mórok szájának elkenése" elõtt (egyébként pont ez utóbbi lenne ún. "történelmi hûség", ami "még egy történelmi környezetben játszódó játéknál is legfelejebb az alapfelállásnál hozható fel".)

SötétBarom
😄D Én hétfõn megyek Párizsba, nehéz lesz 😄DD

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

sräcok, vannak itt is videok mint a med 2-ban ha pl a bergyilkos akcioba lep?
nah, igen, errõl beszélek. A hétvégei tevékenységem adott(ETW), most szólt a kollegám, hogy amit csinálok, nem baj, ha ma kész lesz 😄
De most is azon filózok, hogy mi lenne, ha nem angliából vinném a sereget a Cherokee-k ellen, hanem a többi 2 gyarmatból milíciával próbálnám leverni õket...😄 így költségeket és köröket takarítanék meg... nemtoom mi a jó megoldás, ha valaki tólja angliával és vannak tippjei, szívesen fogadom. nah, kicsit dolgozok 😄
Ebbe a demoban van térkép valo hódítás vagy csatákat lehet játszani?
Cowek
<#eljen><#vigyor4><#idiota><#wilting><#hehe>

http://www.f1-info.hu/

Eddig a civ reklámszövege volt, hogy "one more turn", de én most az ETW-vel is így vagyok. Bevallom, ma reggel betelefonáltam a munkahelymere, hogy bocs de kések mert elaludtam, valójába viszont...
Arra is gondoltam, lemondom a nyárra tervezett Tunéziai nyaralást, és inkább most veszek ki szabit. De, attól tartok, bármennyire is szeret a feleségem, ezt az ötletet nehezen fogadná.
Most is dolgoznom kellene, de gondolataim egyre csak a lengyel határnál álló gránátosaim körül forognak...
Off
Az nekem kimaradt, de volt helyette Defender of the Crown.
Csigavér. A pápával nyilván az ember törekedett jó kapcsolatokra a MEDII-ben (katolikus államként), de a játék elsõ 20-30 körében nem ez volt az elsõdleges, szerintem olyan überfasza kapcsolatban te se lehettél a pápával az elején, mindenki közepesrõl indult. Se oka, se logikája nem volt annak a pápai támadásnak (csak az, hogy túl jól álltam), az elsõ keresztes hadjáratból való kimaradás minimális reputáció csökkenéssel járt a játékban.
Ami a spanyol armada támadását illeti Anglia ellen (1588), ez történelmi tény, ebbõl következõen törénelmi okai vannak. Leginkább az, hogy a spanyol birodalmi és az ébredezõ angol dinasztikus érdekek ütköztek egymással. A vallási ellentétek és II. Fülöp házassági ajánlatának elutasítása mellet a legfõbb oka a spanyol hadüzenetnek az volt, hogy Erzsébet támogatta a spanyol-németalföld elszakadási törekvéseit, és valószínûleg a spanyol hajók elleni kalóztámadások "szponzorálását" sem vették jó néven. Szóval, hagyjuk a történelmet, és maradjunk annál, hogy még egy történelmi környezetben játszódó játéknál is legfelejebb az alapfelállásnál hozható fel a történelmi hûség, utána viszont a játék logikájából kell kiindulni. Márpedig a Med II-ben addig, amíg pl. a spanyolok el nem kenték a portugálok és a mórok száját, ne ugráljanak fent északon. Mivel ezt tette, ez a lépése a játék szempontjából értelmetlen, idióta, csak a játékos szivatására irányuló lépés volt, és ezektõl hemzsegett a MED II. De ha te találtál benne logikát, nem baj, nem vagyunk egyformák.
a.carkey
Multiban felesleges, mert a másik playernek sincs, de single szerintem egy stratégiában legyen már alap. Egy jobbfajta Blitzkriegben bepusztult volna az ember, ha nem lett volna.

A medve nem játék.

Nekem annyi a problémám, hogy a játék intrójánál becsíkol, megy a zene de a monitor csíkos.
Nincs driver problémán, és a gépnek bírni kéne!
Ja, van amikor elindul végigmegy az intró+az indiánost megcsináltam.
Utánna kivágott.
A játékról annyit, hogy remélem a barátnõ is megmarad mellette 😄
letehetetlen 11:45, már csak 5 és negyed óra és folytatódik a kaland 😄
a.carkey
Meg a Medieval Lords ...

A medve nem játék.

Nem vagy ezzel egyedül...
"C:\Documents and Settings\YOURNAME\Application Data\The Creative Assembly\Empire\scripts"
Nekem üres?!
a.carkey
Egy szóban: jó. Több szóval: annyira jó, hogy letehetetlen. Minden más véleményt egyel lejebb megtalálsz. 😄

A medve nem játék.

Rengeteg hülyeség volt a Med2-ben. Szicília épp a Pápai állammal hadakozott, mégis életcélja volt, hogy 1-tõl 5 egységig ott lógassa a lábát Toulouse alatt. Ott az 1.2 patch javított sokat.

Off.
Még C64-en volt egy rohadt jó II.vhb-s start., a Storm Across Europe részletes volt és hangulatos.
Cowek
Figyelem!

Azok akiknek sikertelen a telepítés szerver túlterheltségre hivatkozva, lehetséges hogy nem a játék sorozatszámát írták be telepítésre, hanem a Special Unit-okét...
A kézikönyv hátulján van a játék kódja, és az a szórólapos nem jó hozzá...

Milyen a játék?
"A Shogun óta mindennel játszok, a demo-ban volt nehézségem, de Very Hard-ra rakva a csatát a gép az elsõ csatában még úgy is megvert, hogy túlerõben voltam, és védekeztem. "

Ez nagyon jól hangzik, nagyon kíváncsi vagyok rá!
Kár hogy még mindig "Game is currently unavailable"-ézik a Steam...

Ezért volt jó a Kingdom. Ott már nem csinált nagyobb baromságot a gép. Alapból erõs haderõkkel rendelkeztek a felek, nem ilyen pár egységes kezdõ felállás. Sajnálom, hogy nem azt az irányt vitték tovább az ETW-ben.
Azt a hibát végre javították viszont, hogy ha a hátába kerültél, csendesen levagdostad az ostromgépeinek kezelõ személyzetét, miközben a lovassága karnyujtásnyira a történésektõl tétlenül nézte végig, illetve az elõretolt íjászai is rendre a lovasság patkói alá került.
Már ne is haragudj, de nagy baromságokat beszélsz. A medieval II-nek is megvolt a maga diplomáciai logikája, ha a pápával jóban lettél volna és egy szicíliai hercegnõ is van a családban, nem szálltak volna partra. Angliában pedig a spanyolok kis híján valóban partra szálltak I. Erzsébet alatt.

VGA beállításokra megoldás - twcenter.net

HOW TO UNLOCK GRAPHICS SETTINGS:

1. Locate the Empire: Total War preferences file. Not sure about Vista, but on XP its default location is C:\Documents and Settings\YOURNAME\Application Data\The Creative Assembly\Empire\scripts

2. Open up the file and find the line:

gfx_video_memory 0; # gfx_video_memory <int>, Override available video memory (bytes) #

3. Change the value "0" to something bigger. I think it uses bits, but I'm not sure. I set this value to 536870912, which is 512 mb converted to bits. You can find a converter on the internet and set this to whatever value you like, not sure what will work, but that number worked for me.

I have a 256mb HD radeon 2600xt AGP and I can run the game on high/ultra settings with no problems and very playable fps, lowest it gets is around the 20's. I have honestly no idea why they decided to limit it in such a way but this method should provide a permanent workaround.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Ebben igazad van, de a valódi korabeli csatában az ellenfélnél sem úgy volt, hogy a tábornok egyszerre egyidõben tud kiadni minden egségének parancsot. Amíg az egyik futárnak elmondja vagy átadja a parancsot, addig a másik vár a sorára. A számítogépes real time csatában viszont a gép éppen ezt teszi. "Gondol egyet", és az egységeinek egyszerre, egyidõben adja ki a parancsot, uhyanezt a human player nemigen teheti meg. Ennek a hátránynak a kiegyenlítésére találták ki a gépi ellenfélle szemben az aktív pause opciót (egyébként nem kötelezõ használni, de én szeretem használni).
a.carkey
Csak csata közben nem kell a kamerát egyik pontról a másikra vinni manuálisan, miközben öt irányból rontanak rád. 😄

A medve nem játék.

Hát igen, ez az, amire gondolok, úgy tûnik lehet építeni a diplomáciára, a türelem lehetõséget teremt. Remélem, ez a késõbbikben is így marad. Az elõzõ TW-kben az volt a legidegesítõbb, hogy a gép a player szopatására volt beállítva. A Med II-ben egyenes elképesztõ volt, hogy pl. amikor a spanyolokkal voltam, a szicíliaiak, meg a pápai állam tett partra seregeket a homelandemen, és üzent hadat. Ha az angolokkal voltam, akkor meg a spanyolok szálltak partra és üzentek hadat. Egyszerûen kiábrándító volt, nem akartam elhinni. Aztán uninstall, helyette Med I install.
igy valóságosabb,hiszen csata közben,élõben sincs pause"

Üdvözlet!

a.carkey
A Field of Deptht ha tudod se jelöld be! Iszonyat idegesítõ tõle a campaign térkép ...

A medve nem játék.

a.carkey
Erre gondoltam. 😞

A medve nem játék.

a.carkey
Én megvártam amíg nekiesnek Ausztriának a körülötte lévõk (orosz, porosz, lengyel-litván, török, plusz a dánok) (közben erõsödtem, fejlesztettem) és picit gyengítik. Elõtte megkötöttem a szövetséget a hollandokkal, a britekkel és a franciákkal, majd szövetségre léptem az osztrákokkal. (Mindezek elõtt elloptam vagy megvettem minden tech tervet ami nem volt meg, ill a többiek birtokában volt -néztem kinél van, és tõle loptam. 😄) Nekem közben jó, mert a svédekkel vagyok és pont az imént felsoroltak tartományai a hadicéljaim, így háttérbõl figyelem, mit hoznak össze, közben sütögetem a saját pecsenyém. 😊 Mire észbe kaptak, bevettem Moszkvát, és két fullos seregem csépeli a dánokat Norvégiában és a dán homelanden. 😄 Mókás. Közben a flottám a tengerek ura. (Ennek ellenére baromi unalmas a svéd hadsereg, early szinten fõleg ...)

A medve nem játék.

Eddig elég meggyõzõ az AI. A Shogun óta mindennel játszok, a demo-ban volt nehézségem, de Very Hard-ra rakva a csatát a gép az elsõ csatában még úgy is megvert, hogy túlerõben voltam, és védekeztem. Hiába, az új taktikákat még tanulni kell...

Ismét kérdés, a grafikai beállításoknál ezt az idegesítõ override-ot hogy mindent berak mediumra valahogy ki lehet kerülni? Vicc, hogy a demo-ban még ment a HDR, depth of field stb., a fullban meg már azt sem engedi bejelölni...

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

AZ IG-nél cssata közben volt pause lehetõsé. Megállíthattad a játékot, csak éppen ezalatt nem lehetett parancsot kiadni az egységeknek. Ezt értem az aktív pause hiányán.
Djuree
jó ilyen nálam is volt hogy ostromgépekkel mászkált magában😊

sajna akkor a halk problémára nem tudok megoldást😞 várni kell a patchre, sztem nemsoká kijön.

Waaaaaagh!

a.carkey
Az imperial glory legnagyobb baja az volt, hogy csata közben nem volt pause lehetõség ...

A medve nem játék.

Sziasztok!

Vegyes érzelmekkel vártam a játékot. Egyrészt nagyon érdekelt, mit tudnak kezdeni a fejlesztõk ezzel a korszakkal, másrészt viszont eleve lemondtam arról, hogy élvezhetõ módon lesz alkalmam játszani játékkal, tekintettel a várható gépigényre.
Nos, eddig csak kellemes meglepetés ért. Úgy tûnik (eddig), jól optomalizálták a fejlesztõk a játékot. A játékmenetbeli változások pedig egyenlõre nálam tarolnak.
Végre ki lehet lépni a nagyon eltalált, de 4 rész után mégiscsak elkoptatott hagyományos TW keretek közül, és új stratégiát kell felépíteni a gyõzelemhez. Én a feledhetetlen Shogunt leszámítva eddig minden új résznél egybõl a lecsó közepébe csaptam, az ETW esetében viszont az elsõ köröm több mint másfél óráig tarott, pedig a "kicsi" Poroszországgal kezdtem. Szóval volt mit tanulmányozni az elején.

Azért is voltam nagyon kíváncsi az ETW-re, mert hasonló játék már évekkel ezelõt kijött, mégpedig az 1789-es francia forradalom idõszakában kezdõdõ Imperial Glory cím alatt. A játék méltatlanul mellõzött a karosszék stratégák körében, igaz, hogy a TW szériához képest egyébként is arcade jellegû csatákkal operált a játék, de a nagy fiaskó igazából az volt, hogy nem volt aktív pause lehetõség a csaták során. Az IG stratégiai része a feszültség szempontjából viszont lebilincselõ volt. AZ egész játékot áthatotta a "ha békét akarsz, készülj a háborúra" elv, és paradox módon a túlélés egyetlen esélye a campaign elsõ 30-40 feszült körében az volt, hogy megfelelõ szövetségek létrehozásával elkerüld a háborút mindaddig, amíg valóban meg nem erõsödik az államod. Nem volt egy Europa Universalis mélységû stratégia, de az egyébként egyszerû játékmenetbõl a maxot hozták ki.
Ezt vártam az ETW-tõl is, de nem mertem volna nagy összegben fogadni arra, hogy a CA képes lesz átlépni saját árnyékán. Ezért örömmel nyugtáztam, hogy sikerült, és emellett sok apró, de hasznos, a diplomáciát segítõ opcióval is sikerült támogatniuk a fejlesztõknek a játékélményt.
A poroszokkal kezdtem, szövetséges nélkül, körülettem minden jelentõsebb állam valamilyen szövetség tagja, (hála istennek) sehol egy rebellis tartomány, szóval izgalom szempontjából ígéretesen kezdõdött a felütés. A svédek meggondolatlan hadüzenete kedves szövetségesem, Dánia ellen a porosz fegyverek dicsõ gyõzelmét hozta, és hosszú elõkészítés gyümölcseként, egy orosz-brit szövetséggel a hátam mögött hamarosan megérik a helyzet arra, hogy a lengyeleket szép szóval vagy erõvel rávegyem arra, szíveskedjenek átadni nekem Sziléziát (is). Kíváncsi leszek a pökhendi osztrákok reakciójára. Izgalmasan telt az eddigi 25 kör, és alig várom a folytatást.
sziasztok!még nem tudok játszani,!az érdekelne h összességében a medevial-hoz képest javult e a gamma?nagyon jóra számítok,remélem nem kell csalodnom--Medevial nagyon tetszett,csak hamar megunható volt,kissé sablonos,remélem változatos az uj game.jó játékot!

Üdvözlet!

Cowek
Egy napja nem megy fel az eredeti 2 DVD verzióm... Szív mási is a lemezes verzióval? Azt mondja a Steam, hogy a szerver túl terhelt...

Nah, még csak 10 5-kor végzek, hosszú lesz ez a nap! 😄
Megyek haza azt gamolok, várom a tippeket a "tapasztaltabb" játékosoktól(már amnennyi tapasztalatot lehetett e két nap alatt szerezni)
nem akarom még1x újrakezeni 😄
na már nagyon élvezem
mind a gazdasági mind a kém mind a harcrendszert
Rolika16
http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/Empire+2009_03_05+08_35_11_02.jpg
http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/Empire+2009_03_05+08_35_37_03.jpg
http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/Empire+2009_03_05+08_36_33_23.jpg
http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/Empire+2009_03_05+08_37_57_11.jpg
http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/Empire+2009_03_05+08_41_03_47.jpg
http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/Empire+2009_03_05+08_41_42_19.jpg

Pár kép:HMS Victory vs Heavy First Rate

vége persze Victory !