6068
  • a.carkey
    A Nagy Francia Forradalom? Jakobinusok? :D
  • Montanosz
    de asszem a Napkirály a hugenottákat, valamint kivándorlásra késztette őket ami miatt franciagazdaság vissza esett, a porosz pedig fellendült és nagyhatalom lett.
    vagy vegyük a skóciai/angliai vallásüldőzést, eláég ha a kvékereket említjük.
    szóval volt itt mészárlás a 18.században is
  • Pluskast
    Igen. Sőt Kenyában most is volt egy jó kis balhé. De ehhez mi köze van az én kommentemnek?:) Nem azt mondtam, hogy ma már nincsenek mészárlások, hanem azt, hogy a 18. századi Európában nem volt példa arra, hogy több tízezer civil embert lemészároltak volna.
  • tobias88
    Azt tudtad, hogy Ugandában, Zambiában, Kongóban és Ruandában is voltak mészárlások Afrikában? És nem is olyan régen!
  • Pluskast
    Háát nem hiszem. Indiánok kiírtásáról vannak feljegyzések de, hogy a 18. században európában legyilkoltak volna több tízezer embert.Nem hinném, hogy titokban maradt volna.
  • Montanosz
    kicsit később igen, a nácik.
  • tobias88
    vagy csak nem maradtak róla feljegyzések
  • Pluskast
    Mondjuk ez a gyarmatok esetében elképzelhető lenne, hisz pl az indiánokat mint tudjuk szépen kinyírta a fehér ember. Azonban a 18. századi Európában már nemigen volt példa arra, hogy egy város lakosságát kiírtották volna:)
  • SötétBarom
    Forradalmon nem segít semmi, ha "exterminate" van. :DDDD
  • Pluskast
    Már dobtak. A totalwar.com oldalon megtalálod az 5 részes video első részét ami a tengeri csatát mutatja meg.
  • stuka85
    egy videót dobjanak és akkor majd meglátjuk mi igaz ebből a csodából
  • Montanosz
    forradalmak kora
  • SötétBarom
    "zabos lakosság állandó lázongásával is számolnunk kell"

Mivan, nincs exterminate opció??? :D
  • Hunor1
    Aha.. ok. Kár.Azért az nagyon jó lett volna ha kolóniákat is létrehozhatnánk benne..hamár birodalmi a játék.
  • Montanosz
    Most már a világtérképen is tudunk építkezni, nem kell mindig adott város menürendszerében elmerülni

sztem csak nem kell belépni a város menübe, várost nem hiszem hogy építhetünk újat, az előre megírt törvényszerűségek, a scriptek miatt,satöbbi
  • Hunor1
    Hali.

Ebből hirtelen 2 nagyon jó újítást fedeztem fel:

1 : "A városokat vagy házról házra harcolva foglaljuk el, vagy rommá lőjük, ám utóbbi esetben építhetjük újjá az egészet, s a zabos lakosság állandó lázongásával is számolnunk kell." - ez szerintem nagyon jó és realisztikusabb lesz ! Tehát a katonák beveszik magukat a házakba, fedezéket keresnek és használnak ! bravo!

2: " Most már a világtérképen is tudunk építkezni, nem kell mindig adott város menürendszerében elmerülni. " - tehát kolonizálhatunk, új városokat hozhatunk létre / mondjuk a gyarmatainkon /

Ups.. na még ez is faxa lesz szerintem / és ebben az érában gyakoribbak is lesznek mint a középkorban / : " Forradalom kitörése esetén el kell döntenünk, hogy a revolucionisták, vagy a lojalisták oldalára állunk, s ettől, továbbá győzelmünktől függ, hogy a monarchia él tovább, vagy egy új köztársaság születik."

teccik nah...
  • grebber
    Infok képekkel
  • a.carkey
    3 napig nem tudtam belépni egy SOE által generált hiba miatt.
    De ezt akkor is várom. :D
  • Hunor1
    Hi Anulu !
    Nekem még mindíg bejön mindkét total war( Rome,M2TW ). Persze a jobb modokkal feltuningolva (esetenként én is belepiszkálgatok, skinnelek scriptelek)

Rómához : -Roma Surrectum 1.5
    -SPQR 6.4

Medihez: -Stainles Steel mod
    -Broken Crescent mod

/ de neked nem a tengereken kéne hajóznod és irtani a gaz angolokat Sapanyolhon dicsőségére... ?? /
  • a.carkey
    Igen, rendesen fut.

De ma ráleltem még egy TW stílusúra, az Imperial Gloryra (nagy névválasztás a témában nem nagyon szokott lenni). Ez is nagy kedvenc volt anno. Fel is tettem.
  • Montanosz
    jé!
    mind a kettő nagy kedvencem))
    Fields of gloryt még amigán is nyomtam.
    neked a wargamer:1813 normálisan fut xp alatt? nálam a csaták közben mindig kilép...
  • a.carkey
    Már nagyon várom. Unalmamban újrakezdtem a Fields of Gloryt és a Wargamer: 1813-at.
  • Bucser
    mint ahogy 2 rész óta nem képesek kijavítani az épületekben elakadó vagy falon fentragadó embereket?
  • tobias88
    megjelenésig kijavítják, hidd el
  • stuka85
    a jól nevelt matrózok még hisznek a csodában
  • a.carkey
    Ritka hülyén néz ki ahogy süllyed a hajó és az emberek csak állnak rajta ferdén, egyhelyben. :D
  • Pluskast
    Passz ezt nem tudom erről nem volt szó így is minimális infót adnak ki és legtöbb csak találgatás. Bár a képek alapján azért nem hinném. Amúgy meg még 7 hónap van a kiadásig szvsz annyi de annyi minden változhat még:)
  • stuka85
    nem tudom lehet én vagyok vak de a képeken nem látom a gyalogságnál a szuronyokat a fegyvereken pedig nem csak a puskatussal püfölték egymást halomra
  • Montanosz
    aha..köszi.
    akkor gondolom az arra korra jellemző ide-oda vonulgatós, ne szakadjunk el az utánpótlástól stratégia lesz szimulálva.
  • Pluskast
    Nem lesz lemodellezve mivel 1700-ban kezdődik a történet. Amúgy írták, hogy Lengyelország a kevés kivételek közé tartozik.
  • Pluskast
    A válasz az, hogy nem az fog számítani, hogy hány városod van. Ne kérdezd, hogy akkor mi nem tudom de azt írják, hogy mivel a diplomáciai rendszer is teljesen más lesz ezért másmilyen lesz a harcrendszer is. Nem az lesz a lényeg a játékban, hogy a másik nemzetet totálisan meghódítsd.
  • Montanosz
    Erre is lehet ellent mondani: lengyelország többszöri felosztása, skócia,írország, portugália,balkánia, magyarországról nem is beszélve. némely országot többször is legyalulták....
    Vallásháborúkról nem is beszélve, mondjuk hogy lesz lemodellezve a 30 éves háború?
  • SötétBarom
    Vicces sztori :)

Nem tudom máshogy elképzelni a kampány területszerzését, csak városokkal.. Ezért nem értem, hogy mi a retket akarnak ezzel mondani, hogy "nem lesz egyszerű" :D
  • Montanosz
    hát én a nagyobb térképen is csak azt látom hogy anglia 3 városból áll.
    És akkor mi lesz a sok kis német fejedelemséggel?
    Pedig akkori Európára pont az volt a jellemző hogy a katonákat adták-vitték, kölcsönözték...a sok kis fejedelemségből.
    Így esett meg hogy kanadában francia meg angol oldalon is hesseni katonák harcoltak egymás ellen....mondjuk nem is voltak véres harcok, inkább az indiánokat írtotta mindkét fél.
    Ja azt tudtátok hogy somogyban mára több száz leszármazottja van egy amerikai indiánnak?
    a rákóczi-szabadságharc után a 1740-es években sok magyar harcolt német fejedelemségekben, és pár somogy megyei legényt kölcsönadtak a franciáknak akik kanadában vetették be őket egy magyar származású francia herceg parancsnoklása alatt.
    ők össze cimbiztek egy indiánnal aki követte haza őket somogyba ahol megnősült és családot alapított. van is egy regény ami erről a sztoriról szól.
    szal mára mondhatni: fél somogy megye indián származású...)))
  • Pluskast
    Ahogy olvasgatom a hivatalos fórumon másokban is felmerült a kérdés. Úgy néz ki, hogy a válasz eleve abban keresendő, hogy alapból el fog tűnni az eddig tartományi rendszer egyszóval nem lesznek tartományok többé. Állítólag ez azért van, mert nem fogod tudni - vagy legalábbis iszonyat nehezen - elfoglalni az egész világot, sőt egy másik ország teljes elfoglalása, meghódítása is igen kemény és nehéz feladat lesz. Rögtön felmerül a kérdés az emberben, hogy miért? A válasz az, hogy mivel ez a 18 század. Nem lenne logikus és reális.
  • SötétBarom
    Nagyban látni apróbb településeket.. De ha ez komoly, akkor nagyon elszarták -.-
  • Pluskast
    Sőt ha jobban megnézed a képet eltüntek a tartományok. Csak utakat látsz de nincs felosztva - jelen esetben Spanyolország - tartomyányokra.
  • tobias88
    Tényleg azt lehet észrevenni, hogy eltűntek a városok!

Vagy lehet hogy a főváros van csak zászlóval jelölve?
  • SötétBarom
    *háromnegyed. ^^
  • SötétBarom
    Sajnos a Shogun meg a Medieval kimaradt, a Rome-al kezdtem.. De most így végigondolva annak volt a legnagyobb feelingje.. A csata előtti hadvezér féle buzdítást ott át lehetett érezni, nagyon nem teccett, hogy a medieval2-ben elb@szták (valami unott hangú faszi totál szarul adja elő.. -.-) Remélem itt jó lesz megint :)

Az meg, hogy nincs elég város.. Ez azért mégiscsak egy játék.. És komolyabb több országot érintő konfliktus során már az eddig részekben is volt olyan, hogy több mint negyed órát b@szakodtam egy kör alatt.. Rossz belegondolni is, hogy mondjuk 2x ennyi várossal mi lenne..