6068
  • TomDantes
    Aha. Talán ki fejtenéd mikor és mit árult el? Egyébként nem értek a témához igazad van. Országos versenyeken voltam 487-49ból ...ebből érettségiztem...de nem mondanám hogy értek hozzá... tudatlan tuskó vagyok

Egyébként itt csak te égsz...mert k*rva égő ez az árulás sztori...nagyin égő..haver...ez már 10 éve is égő volt...áruló persze...miért is?

Talán mert mikor nem volt esélye nem akarta hiába megöletni a katonáit?

Talán mert a Kossuth és a többiek elmenekültek és nem akarták hogy ők adják meg magukat, aztán Görgeit ki nevezik diktátornak... hadd végezze el ő a fegyverletétel szomorú munkáját?

Áruló azért mert itthon maradt míg a többiek Kossuht-ék elmenekültek?

áruló-e az aki véghez vitte a téli hadjáratot?

Áruló-e aki kiadta a váci kiáltványt?

Áruló-e aki azt mondta eme kiáltványban hadserege minden külső ellenséggel harcba száll?!
  • Montanosz
    ha valaki azon dolgozik hónapokig (49 márciusa óta) hogy katonai diktatúrát valósítson meg és ezt arra használja hogy feladja mindazt amiért a szabadságharc kitört. akkor az mi?
    ha olvasnád visszaemlékezéseit, láthatnád hogy e szó ellen ő sem tiltakozik, sőt beismeri hogy a kortásak is annak tartották.
  • Montanosz
    ember!
    olvastam a visszaemlékezéseit!
    ha valamihez nem értesz ne szólj bele mert csak olvasatlanságodat bízonyítod. talán kicsit informálódnod kellen mielőtt beégsz.
  • Montanosz
    orvosi eset vagy
    vagy persze cigány származású, így téged meg ők írányítanak hogy eltereld a cigánybűnőzésről a figyelmet.
    így viccből sem írj ilyet
  • TomDantes
    Görgey áruló volt? Wazze...ezen az ostoba téveszmén nem lehetne túl lépni?
  • Montanosz
    gyakorlatilag nem.
    a magyar csapatokat vissza irányították buda ostromára, görgey már előkészítette a diktátorrá való kikiáltását, a későbbi árulást.
    a császári csapatok már nem voltak lefoglalva a saját polgári ellenálással, itáliai harcokkal. csak idő kérdése volt hogy győzzennek.
    persze a szövetség a muszkákkal már régebben fenn ált, így azok beavatkoztak.
  • OculusDei
    a második
  • Prince23
    :DDD kis szidók
  • Pokerface86
    Most se vagyunk függetlenek!! Magyarországot Tel-Aviv-ból irányítják!
  • tobias88
    mármint?
  • tpalko99
    Üdv!

A Steam-s dologra van orvosság? A kézenfekvő válaszon kivül.
  • Hunor1
    Hi
    Nah talán már nem kell sokat várni a demóra:-)

link
  • Bucser
    Mondjuk erre az új részre símán lehetne majd egy 48-as modot összekalapálni..
  • Pluskast
    Hm hm azért 48-ban a sógorok csak azért voltak képesek nyerni mert behívták a muszkákat. A császári hadsereget gyakorlatilag 1849 nyarára szarrá vertük.
  • Montanosz
    na igen, voltak lázadások, szabadságharcok,satöbbi..de ne felejtsük reguláris hadsereg ellen a magyarok harcértéke 0-val egyenértékű.lásd pont a rákóczi-szabadságharc, ahol 5-6 ezres császári csapat évekig sakkban tartotta a néhol számszerileg tízszeres túlerőben levő magyarokat.
  • OculusDei
    ömm, ez a csicska látta el élelemmel és friss katonákkal az egész nagy habsburg hódítási őrületet. ha a habsburg birodalomba belepakolnának néha egy-két magyar lázadást, na az lenne korhű
  • Prince23
    Csicskák voltunk anno, de mindegy :(
  • MarkBlade
    ne politizáljatok.. úgy is csak az jőn ki hogy megszívtuk.. mint mindig
  • Fasiszta
    ez a erős nyomásgyakorlás is csak 1938-ban volt az amikor Németo. bekebelezi Austriát.
  • bgabor
    Nem, csak erős nyomásgyakorlás. :D Amikor pedig ez többet nem vezetett eredményre, 44-ben a német Tigris II-esek ellepték Budapestet. És elrabolták horthy fiát.
  • Fasiszta
    De az nem megszállás.
  • Pluskast
    Hmm azért pár szabadságharcunk volt :) Pl pont az ebben a korszakban játszódó játékban a rákoczi szabadságharc 1703-1711-ig
  • bgabor
    Papíron valóban. Gyakorlatilag a 30-as évektől már a harmadik birodalomhoz kötöttük magunkat.
  • Fasiszta
    1918-1944 függetlenek voltunk egy időre.
  • bgabor
    Nem csoda, az 1500-as években bekövetkezett török megszállás után az országunk megszűnt önálló lenni, egészen 1989-ig, majd 500 éven keresztül. Hogy úgymondjam végleg lekerültünk a térképről. :)
  • Fasiszta
    Oroszok lesznek benne?
  • mindero
    Azért írtam zárójelbe, nem tudtam meddig játszódik. :)

De ez azt is jelenti h a magyarok tuti nem lesznek benne játszhatóként, kár.
  • Pluskast
    Mivel a történet csak 1789-ig megy így nem hiszem, hogy lesz OMM :) Talán majd a kiegben.
  • Kurfürst
    Ausztria benne van, a videókon látszik.

Újabb hír: a csatákban a dragonyosok leszállhatnak a lóról, és gyalog harcolhatnak (mint a valódiak). A lovak megmaradnak a csatatéren, egy helyen, valszeg vissza lehet majd rájuk pattani. Az egyik kiszivárgott képen látszik. :)

Itt érdemes szétnézni nagyfelbontású screenshotokért:

ftp://segapr.segaamerica.com/SEGA_GAMES/EmpireTotalWar/
  • mindero
    Sehol nem találtam utalást: lesz Osztrák Császárság (később OMM)? Mert mindenféle apró nép már helyet kapott, kár lenne ha az egyik legnagyobb országot kihagynák.
  • OculusDei
    hát nekem úgy tűnik, hogy - a hivatalos bejelentés szerint - nem csak egy, hanem talán mind elérhető lesz. de majd meglátjuk. mindenesetre nekem megéri.
  • Warton
    A puskás indián nőkért nem hiszem, hogy megéri a 10 font többletet a gyűjtői változat.
  • OculusDei
    ömm, jah. de a posta igen.
  • Bucser
    úgy tudtam, hogy amazon nem szállít Magyarországra...
  • OculusDei
    igen csak előrendeléssel lesznek elérhetőek és limitált példányban jön ki. ha érdelek akkor privben keress meg.
  • obe
    itthon nem rendelhető elő ez a speciális változat?..néztem az amazonon amit rendeltél, az unlockolható speciális egységek csak előrendelés esetén úgymond tartalma a gyűjtői változatnak?..mert ha itthon nem kapható ez averzió szívesen beszállnék egy közös rendelésbe
  • Kurfürst
    úgy olvasom beállítható lesz időlimit
  • Hunor1
    Köszi Kurf !
    Na ez jó hír! Ugyan is így nem kell tétlenül várni amíg a másik játékos csatázik a pc irányította népekkel
    Ez tehát ok, de mi van előtte? Gondolom egyszerre megy a menedzselés, építés, csak mi van akkor ha valaki 10 percet bíbelődne , a másik meg csak 1 percet..?
    Gondolom akkor maximákva lehhe a körök ideje(kb 2-3 perc)
  • Kurfürst
    Multiplayer kérdések és válaszok

Kezdetben 1vs1, később elképzelhető több játékos is. A csaták lejátszhatóak lesznek. Számomra a legérdekesebb - ha a másik épp az AI elleni csatázik, a küzdelmekben a játékos átveheti az AI sereg irányítását!

"In addition, players will get the option to fight as the opposing AI army in any battle encountered by their opponent. So basically, the player can replace the AI in battle, meaning that players can be constantly fighting multiplayer battles that have an impact on the overall campaign. Want to buckle your opponent before they even reach your borders? This might just be the way to do it. "
  • Bucser
    Ez a gyűjtői változat.

Az alap 24.99 font (crka 8800)