6068
  • Pluskast
    Ha ilyesmi filmet szeretnél megnézni ajánlom a Waterlo című filmet. Ugyan nem egy mai darab asszem 1981 vagy 1982-ben készűlt és ráadásúl a napoleon utolsó csatájáról szól de a valaha készűlt legnagyobb statizstákkal forgatott háborús fil. Angol - német és Szovjet! koprudukció és 15 ezer ruszki kiskatonát állítottak be statisztának:D !
  • Robez84
    A hazafi címü film is azt a kort dolgozza fel...
    Nyugodjon békében Heath Ledger
  • Pluskast
    Jó kérdés. Tulajdonképpen a 18. században kezdődött el az a fajta hadviselés ami tartott egészen az 1871-es porosz - francia háborúig illetve talán még az 1878-as első balkáni háborúig. Itt jelentek meg először a század illetve a ezred szintű csapattestek és a nagy létszámú 50-80 ezer fős hadseregek is. Az igazság az, hogy miután a csapattestek felsorakozat és egymással szemben el kezdtek csatázni már elég nagy káosz alakult ki és a tisztek igen kevés befolyással bírtak egységeik irányítására. Rengeteg korabeli túlélők általi leírások vannak pl a 7 éves háborúról ami tulajdonképpen egy világháború volt. A harcok végeztével Poroszország férfi lakosságának a 40%-a elpusztult. Ugyanakkor ez volt az a korszak ahol először jelentek meg - az ókor óta először - a nagyszámú lovas hadseregek és ebben a században terjedtek el Európa szerte a magyar huszár könnyűlovas csapatok is:)
  • Montanosz
    tatárok)))) még mindig
    a lengyel egységekben is voltak tatárok, ők még akkor is lovas íjászok voltak)))
  • TomDantes
    Szerinted? 1700-as években mennyi lovas íjász volt? Meg mennyi kardos? Persze voltaképpen ég elő fordulthattak...de üss fel a egy töri könyvet a korszaknál...
  • SötétBarom
    Amúgy milyen harcmodor volt jellemző erre az időszakra? Szembeálltak, aztán sortűz? Lovasság szerepe? Lovasíjászok, ilyesmi volt? Kardok lándzsák, íjak, vagy csak puskaporos fegyverek?
  • Robez84
    Huuh de várom már!
  • mindero
    Hát amíg nem jelenik meg addig csak filozofálni lehet milyen is lesz (vagy amit videókból le lehet szűrni).

De én inkább nem kezdek el erről társalogni, még a végén kitalálunk valami jó újítást, aztán nem olyan lesz és csalódunk. :)
  • SötétBarom
    Amíg nem jelenik meg, addig a medi2 topikba pötyögök inkább :)
  • Thanatos
    ez az sg, ilyen szintű társalgásra az ide pötyögök 90% egyszerűen alkalmatlan, ennyi :)
  • Hunor1
    Hi.

Azon dilemmázok mostanában, hogy nálunk miért ilyen infoszegény ,témanélküli lapos locsogás folyik erről a játékról? Miközben ti is látjátok a TWC-n hány +hány oldalon beszélnek ki egy egy témát a fórumozók...??

PL engem érdekelne hogy milyen lesz az új városfoglalós csata.Mivel most már nem lesznek városfalak + lesz új elem /a csapatokat berakhatjuk a házakba /Tehát marad a piactér elfoglalás továbbra is ?
    ...nah mindegy is, úgysem lesz itt értelmes beszélgetés erről/ vagy más témában/..csak a twc nem mindig elérhető annyira telített,,/csak jó lett volna magyarul kitárgyalni a dolgokat/
    :-(
  • Kurfürst
    A steamen kiszivárgott egy tesztelés alatt lévő demo, a tengeri csatákat lehet próbálni benne. Eltüntették a nyomokat, a hivatalos nyilatkozat szerint viszont a "nagyon közeli jövőben" várható a véglegesített demo. :)
  • mindero
    Lesz Ausztria
  • Dragooon #375
    ahhah örülök hogy tetszik a népnek, szólok akkor valami moderátornak
  • Warton
  • Paddy
    Vörös kabátosok előre!
  • obe
  • SiteDisagner
    Támogatva:)
  • Dragooon #370

• Kurfürst
    Valszeg több magot fog támogatni, egyrészt mert már elterjedt, új motor is van, másrészt az új videók végén már figyel hogy "runs great with Intel i7" (jó hogy..!). Az pedig többmagos.
  • SötétBarom
    Mondjuk mindennek a duplája, ami még mindig nem egy über gép..
  • obe
    játék közben kilépsz asztalra, feladatkezelő, lám mindkettő mag dolgozik, négy magot használni csak az UT 2007-et láttam, bár elképzelhető hogy az mostanában megjelent game-k közül már jó pár támogatja
  • Neuman
    Ez lesz a minimum követelmény?
    Operating System: Windows XP 32(service pack 2), Windows Vista 32 OS.
    Processor: 2.4 GHz Single Core Intel or AMD equivalent processor.
    System Memory: 1GB RAM (XP) 2GB RAM (Vista).
    Graphics Card: 256MB DirectX 9.0c compatible video card (shader 2.0 or higher).
    Sound Card: Directx9.0c compatible sound card.
    Windows compatible mouse & keyboard.
    15 GB free uncompressed hard drive space.

Akkor mi lesz az ajánlott??
  • TomDantes
    Szerintem a Med2 használja mind két magot. Legalábbis én úgy vettem észre. Vagy nem? Most csak azért nem teszem fel hogy le ellenőrizzem
  • wednes
    Az a baj, hogy a MED2 1 magot használ, mehetne jobban is. Próbálkoztam CPU Control-al is, de semmi hatása nem volt rá.

Remélem E:TW már rendesen ki fogja használni többmagos processzorokat.
  • OculusDei
    rome total war slide projection edition.
  • mindero
    Hát én Roma-ba próbáltam lemodellezni a Catalaumi csatát
    4 fullos római és 4 hun sereggel (éjszaka csak a hangulat kedvéért). Az olyan 20ezer ember. Ugyan nem sokat láttam belőle, de az brutális volt. Jó kis képeket csináltam belőle
  • SötétBarom
    Azokra még várni kell kicsit.. Olyan 8 mag környékén már lehet, hogy lesz értelme.. Próbáld ki, hogy a Med2-ben a unit scale-t huge-ra állítod, úgy két fullos sereg kb 4000 ember lesz.. És ott már a 2.7es C2D izzad rendesen.. (normál játék még fasza, de ha felgyorsítom, akkor akad).. Ha van utánpótlás sereg, esetleg kettő, akkor meg 8000 fős csatáról beszélünk.. Hova kell ennél több?
  • mindero
    Van egy új interjú a Gamespoton, azt írják h az utánpótlás-seregek ezentúl nem fognak megjelenni a térképen, hanem ahogy fogynak az egységeink úgy fognak a helyükre érkezni (a'la Medieval 1). Egyszerre 20 egységünk lehet.
    Oda a monumentális csatáknak :(
  • Fasiszta
    Tényleg nem erőssége az IG-nek a térkép?
  • Pluskast
    Meg sok más egyébb sem. Az IG inkább egy bővített Risk játék mintsem komoly stratégia....
  • Prince23
    Csak hát a térkép nem az erőssége a IG-nek.
  • a.carkey
    Próbáld ki a Imerial Glory c. progit vagy az Age of Sail legutóbbi verzióit. Ezekben van többhajós harc.

Imperial Glory

De ugye megmutatták a trailerben, hogy az Empireben ez miként is fog kinézni:
    Empire TW
  • Jimbo
    Minek? Talán, hogy játszhassak végre vele?
  • Fasiszta
    Én kezdem majd Spanyolokkal.
  • Pluskast
    :D Őőő azt meghagyom Snipának Multiban meg majd szövetkezem vele :D
  • a.carkey
    Nem spanyol leszel? :D
  • Pluskast
    Minek? Pont 1 hónap van a megjelenésig. Azt meg fél lábbal is ki lehet bírni. Én tuti, hogy a franciákkal kezdem el a játékot. Éljen XIV Lajos a napkirály :))
  • Jimbo
    Jöhetne már legalább a demo!
  • Thanatos
    ismét sikerült egy eddig értelmes hazsnálhato topicot elkurni, gg sg :)
    -fav