102
XBOX360 Red Ring Of Death
  • Torry
    "Miért kellene diszkriminálni, a terméket ugyanannyiért megvevő emberek között ?"
    Nah igen, csak azt elfelejted, hogy MS a játékokból profitál a legtöbbet, nem pedig magából a gépből. Szóval míg Te x hasznot hozol az MS-nek, addig az eredetivel játszók jóval többet szóval nyugodtan mehetne a diszkrimináció.
  • Ma2ska
    Nem tudom a flashelést miért kellett belekeverni. Adott egy bizonyos pontján hibásan tervezett hardwer, ennek következtében a normálisnál vagy egy új terméknél elvárhatónál gyakoribb hiba, ebben az esetben még az ún. " nem rendeltetésszerü használat" esete sem áll fenn. Miért kellene diszkriminálni, a terméket ugyanannyiért megvevő emberek között ? Olcsi feltalálta a bosszú-garanciaszolgáltatás elvét, és sikeresen tematizálta a fórumot a jól megszokott warez-nem warez, lopás-szerzői jogsértés mezsgyére.
  • Gabe18
    Azt mindenesetre látom hogy a MS annyi rossz gépet csinált hogy ezek szerint nem győzi kiválogatni a garanciálisat a nem garanciális közül,hanem mint a gép pörgetik a behozza-javitom-elviszik-behozza-javitom-elviszik metódust.
    Én egy szóval nem mondtam hogy ELVÁROM hogy a flashelt gépemet garanciában megcsinálja a MS,csak azt nem értem neked pl nem mindegy hogy a "Kis Jóskának" a flashelt gépét a MS szerviz pénzért vagy nem pénzért javitja?
    Az a gép tönkrement volna flashel meg flash nélkül is,tehát neked ha a tiéd tönkremegy,nem azért kell 1 hónapot várni a javitásra mert a "sok warezos köcsög" warez miatt tönkrement gépét előbb csinálják meg.
  • Olcsi2
    Kivancsi lennek, hany jatekot toltal masfel oranal tobbet es hogy jottel volna ki ha eredetivel es csak ezekkel jatszol. Szerintem 60 rugobol siman el lehet lavirozni evekig eredetivel is (persze, nem megjelenes napjan vette jatekokkal). Rossz esetben ehhez meg hozzajott gondolom egy majus 22-i ban es az azzal elbukott live elofizetes is. Persze, gondolom most mar megragadsz ennel a gepnel, de nem lennek meglepve, ha ugy igazabol max 10 jatekkal jatszottal volna igazan, frankon meglettel volna a kiirt X-men-ek es tarsai nelkul is es osszessegeben jobban jartal volna, ha tiszta maradsz. Persze, extrem eset vagy, az teny, mert a sztori azert nem mindennapos, ez teny.
  • KILLER2
    Meg ez is igaz. 360nál érdekes a helyzet. De végülis mindegy, mert nem angy a különbség. Mindenképpen ugyanannyi lesz, csak az egyik esetben a játékokra költesz sokat, a másikban meg a javításra xD
  • Olcsi2
    "jogában áll használni", teljesen igaz. Ezt asszem nem is vontam ketsegbe. Itt arrol volt szo, hogy eloszor seggbe***od a MSt a flessel (szived joga), aztan meg feltosz nekik egy jo adagot azzal, hogy kifizetteted veluk azt, amire abszolut nem vagy mar jogosult. Ne mondja nekem senki, hogy ez igy rendben volna. Mindezt ugy, hogy egy ures fityinget sem jarulsz hozza azokhoz a bevetelekhez, amikbol a javitasodat finanszirozzak. Na, ne, ha ez valakinek tiszta, annal nincs minden rendben.
  • Olcsi2
    Azt nem veszed eszre ugye, hogy azert az mar egy olyan fajta iszonyat pofatlansag, amihez mar majdnem magyarnak kell lenni... Nemtom, te hol huzod meg a csalas, lopas, hazugsag satobbi moralis hatarait, de nalam az ilyen azert mar veri a lecet. Remelem, az elet mas teruleten azert mashogy allsz a dolgokhoz. Tul azon, hogy igen, az MS szar hardvere is szegyenletes... Ne haragudj, de az ertekrended szerintem bazira el van torzulva, ha nem latod, mi a rossz ebben. Pont.
  • KILLER2
    Nos igen, van egy 1 éves, de már akkor is használtan vett XBOXom és most volt először szervízbe. Elkopott a lemezt forgató motor gumija vagy mi, meg koszos volt. Azért van egy kis különbség. És amiben igaza van Gabe-nek, hogy azt a gépet vlaaki sok pénzért megvette és flash ide vagy oda, jogában áll használni. Mert az egy, hogy a flash nem legális, de a gépnek ehez semmi köze és működnie kellene évekig.
  • KILLER2
    Hááát. Na lássuk. Volt 1x gbu raballing, akkor az 6e, egy hűtésmod, az 3e, átmelegítés talán 4e, vízhűtés 30e, PCs olvasófej 15e. Az úgy összesen kb 58e Ft. Elég húzós. A mostani RAM és meghajtó csere ingyen volt.
  • Gabe18
    "Remelem, nem lesz ez mindig igy. "

Mármint mi?Hogy a flashelt gépet is ingyen megcsinálták? Mert ha igen,akkor nem tudom mit fáj neked. Flashtől függetlenül az a szerencsétlen valaki kifizte a gépért a sok tizezer forintot,és nem azért hogy fél évente szervizbe küldja huszonezres javitásokra,azt aminek ELVILEG évekig kéne menni gond nélkül.
  • Olcsi2
    mennyit koltottel eddig javitasra? Csak kivancsisagbol kerdezem...

Nekem is egyebkent volt a 2006-os elso szerias gepemnek cseh turneja (3 honap utan), de miota visszajott, remekul teljesit, pedig hajtom rendesen (valszinu tobbet, mint barki mas). A japo masinam - szinten elso szerias - gond nelkul muxik (ami engem is mindig meglep, igaz joval hangosabb, mint a PALos)

Microcosmos, bator cselekedet a flesselt masinat bekuldeni. Tudom, hogy sokaknak sikerult, de nem lepodnek meg, ha egyszer ugy jonne vissza, hogy lenne melle egy 20ezres FedEx plusz javitasi dij szamla, heh. Az egyetlen mazlid, hogy most valszinu ugy el vannak havazva, hogy nem tudnak meg erre is figyelni. Remelem, nem lesz ez mindig igy.
  • KILLER2
    Amúgy szervízre visszatérve. Wadarr az überkonzolban szervízes, csak otthon is javít.
  • KILLER2
    Alaplapcsere olcsóbb, mivel a többi része tökéletes a gépnek.
  • Microcosmos
    Jobban jártok ,ha vesztek egy core gépet ,mint ,hogy rátoksóznak valami agyontákolt újnakmondott szart.
  • Microcosmos
    Én a flesselt gépet is elküldtem szarvízbe és szó nélkül javitották. Persze a vizhütővel már gázos lenne :-)
  • KILLER2
    Hát én még várok az alaplappal, sok pénz az. Haszn álom ezt, amíg megy. Wadarr azt mondja, hogy ha egy hitachi driveot tenne bele, attól olvasná a lemzeket. Majd meglátjuk mi lesz. ha olvassal a lemzeket, akkor okés. Ha meg megint 3 ledes lesz, akkor meg lehet, hogy tényleg alaplapcsere.
    Amúgy miért is szeretik jobban a samsung driveot, mint a hitachit?
  • ThugEdge
    hát valszeg úgy mint nálad
    én erre gondolok illetve szeretném ezt hinni:
    2 db red ring után már annyira vetemedik vagy mi szar,hogy annak már egy mélyhűtő kéne,hogy ne legyen semmi baja
    ezért mondom az alaplap cseréjét,hátha már az elején meg lehet fogni azt a tetves melegedést
    de én is csak egy nyomorult tulaj vagyok,annyira nem értek hozzá,csak némi műszaki gondolkodással bírok:)
  • KILLER2
    Nehogymá. Neked is lett vízzel 3 leded? Hogy történet? Végre nem vagyok egyedül.
  • KILLER2
    Ja, csak fogy a pénzem.
  • ThugEdge
    testvérem én most ugyanabban a gatyában vagyok mint te,ahogy a topik nyitóban írtam is:
    1 red ring-waddar-2 red ring-waddar+víz-3 red ring-várom waddart
    de most már erősen gondolkozom az alaplap cserén, mert ahogy te is írtad ami szar az szar,hátha kap egy jó új lapot és akkor már a víz a kezdeteknél jelen van...hátha
  • KILLER2
    Hogy is mondjam. Flashelt gép, szervízbe nem javítják. Nekem viszont sajnos csak 1 gépre telt és azzal is megszoptam. De szierntem hagyjuk is. 2 vélemény. Te a szebbik utat járod. Eredeti játékok, emhet a szervízbe. Kb ugyanott vagyunk, mert ami pénzt te játékra költesz, én szervízre. Nekem eddig és még sokan másoknak angyon beváltt Wadarr a javításaival és még senkinek nem volt vele gondja. Szóval ezt most kérlek hagyjuk is, mert 2 külön vélemény és 1 évig is vitatkozhatnánk erről. esetleg annyi, hogy ha ezt elviszom oda, ahol vettem, onnan mondjuk beküldik az MSnek. Azok flashelhetetlenné teszik, emgjavítják és 1 hónap múlva újra nálam és még lehet, hogy fizethetek is érte. Itt 4e Ftból megvan 20 perc alatt. Na midnegy, modnom, 2 vélemény, máshogy gondoljuk. Ez okés, csak arra kérlek, hogy kicsit kevésbé legyél lenéző.
  • Microcosmos
    Érdekes. Nekem több gépem van ,és ha beszarik nem valami zug szervízbe viszem kóányolni, hanem szépen visszaküldöm ,és kicserélik a főalkatrészt. Aki meg ezeknek a zugszervízeknek bedölnek ,hogy hütésmód stb . Annak pont annyi esze van ,hogy ezeket megeszi.
  • KILLER2
    Öööö. Biztonsági másolatok többnyire :D De akkor is érdekes, hogy egyszer baolvassa, egyszer nem. 5 perc Forza 2, utána darknesst nem olvassa, és utána meg Forzát se, amint 5 perce játszottam. Szóval ez azért érdekes.
  • KILLER2
    Wadarr elég jó szervízes. Eddig semmi gond nem volt. Pláne, hogy nem hivatalosan javít, hanem házilag. Nem csak én járok hozzá és eddig tényleg semmi gond nem volt vele, szóval félreértés ne esség, ez mind biztos nem az ő hibája, mert nem először csinált ilyet és akkor más is így járna, mint én. Nem akarom őt védeni, de nem szeretnlm, ha miattam rossz híre lenne akárhol is. Nagyon korrekt ember és jó áron minőségien javít mindent. Ez a gép egyszerűen szar. Mert akárhogy is van megcsinálva, ennél jobban kéne működnie. Új drivr van benne s nem olvassa a lemezeket, a régi drivom most másik gépbe van és tökéletes. Egyedül azzal verhetett volna itt is át, hogy nem őj olvasófejete rakott a driveomba, de kétlem, hogy így tett volna. Szerintem a gépemnek szimplán egy rakás szar az alaplapja és több benne a hiba, mint a windowsban, csak az a baj, hogy most nem angoyn van pénzem egy alaplapcserére is. Meg azért a vízhűtésnél is vegyük figyelembe, hogy ez már egy eléggé meggyötört gép és 2 3 led utána (1 újrahólyagozás, 1 átmelegítés) már nem teljesen garantált a vízhűtés hatékonysága. Viszont eddig ez a második gép, ami már volt 3 ledes és került rá vízhűtés és a másikkal midnen rendben. Valamint volt még régen egy harmadik, de arra javasolta is, hogy ne tegyenek vízhűtést, mert olyan állapotban volt. Tettek, de még az is 1 hónapig húzta. Az enyém 1 hetet nem bírt ki és még csak nem si volt sokat használva. Ez egy fos úgy, ahogy van.
  • Istencsászár
    Milyen lemezeket pakolsz bele? erdeti vagy írott, ha írott akkor nem dumálnék ilyenről hogy nem olvassa be könnyes szemekkel:)))
  • narumon
    Ha ingyen csinálta a többit akkor elnézést, ezt az előző hozzászólásodban nem irtad.
  • narumon
    Nem tudom ki az a Wadarr de ötödjére biztosan nem vinném hozzá. Azt azért tudja, hogy a munkájára minimum 6 hónap garanciát kell vállalnia?
  • KILLER2
    És látom, hiba volt a vízhűtést szidni, mert hiába írom, hogy nem annak a hibája, észre sem veszed. Kár, hogy mikor 3 ledes lett, előtte nem is volt használva, hanem durván ki lett húzva a táp és közvetlenül utána produkálta ezt. De azért kis logika is van benne, hogy jó a vízhűtés. Mivel PCre van kitalálva és azon jó, ezezen is ugyanígy működik és itt is a GPUt hűti, amitől a 3 led van. Meg logikusan már csak annyival is jobb, mint a hűtésmod, hogy itt a vízzel hűti, a hűtésmod meg csak erősebben fújja azt a kis szar hűtőbordát, ami a GPUn van.
  • KILLER2
    Hát szegény, el vagy tévedve. Mivel a drive csere ingyen volt, emrt volt egy tartalék driveja és az került bele.Vízhűtéssel ssoha senkinek nem volt gond, ez egy trágya gép, mert nyáron 40 fokba nem sokan tudnak játszani rajta 3 led nékül, én megtettem. Az újrahúyagozás 2x volt, mert csak elsőre lett és amikor 4edszerre is tönkrement, a többi hőlégfúvás volt. Azt már meg sem említem, hogy a mostani javítás (drive csere, újrahólyagozás, RAM csere) ingyen volt.
    Ne szólj be úgy, hogy nem tudod, mi van.
  • Microcosmos
    Hát meg kell hagyni ,jó nagy madár vagy! Csöppet lehuzós szaga van ennek a mesének. Ha rossz a drive alaplap akkor mehanikát is kicseréli? Miért? Gondolom a te maradék alkatrészeidet építette be másnak. 3x kell ujragolyózni, hogy jó legyen? Ez meg gondolom csak úgy történik ,hogy ujragolyózás helyett ,csak egyszerüen hőlégfuvóval rámelegített. Sajnálom ,hogy ennyien bedölnek, ezeknek a "kiváló mestereknek" Ahogy olvasgatom ,a vízhütés pont annyit ér mint a hütésmód. Egy kalap szart. Viszont dagad a zsebe aki ezért pénzt kér.
  • KILLER2
    Na ha már van ennek topic, beírom én hogy jártam.
    Valamikor 2006. október körül vettem. Rakattam bele hűtésmodot (ventik felhőzása). Utána az AV kábel kihúzásától lett 3 ledes. Wadarr mejavította. Utána haverral 3-4 óra Dead Risinggel kinyírtuk. Utána Wadarr ismét megjavította és hamarosan került bele vízhűtés. Azt hittem többé nem találkozom ezzel a jelenséggel, de tévedtem. Előre kihangsúlyozom, hogy a vízhűtés nem hibás, mert tényleg nagyon hatékony és aki sokat játszik és nyáron is be akarja kapcsolni a gépét, annak nagyon ajánlott, mert megéri. Nekem a vízhűtés ellenére is é ledes lett. Szierntem azért következett be, mert erősen lett kihúzba a táp. Sajnos miközben kiszedtem a gépet, megcsúszott a kezem és bizony durvára sikerült a manőver. Másnap vettem észre, hogy bizony vollog a gép, mégpedig 3 piros leddel. Wadarr megintcsak megjavította, de a tesztelése alatt ismét tönkrement. Újrahólyagozta a GPUt, de semmi. Kideült, hogy RAM hibás. A gép most került vissza hzzám kb 5 hét után, mert nem volt megfelelő alkatrész. A gépnek volt egy hibája, méghozzá az, hogy nem nagyon olvasta a lemezeket. Belekerült egy új olvasófej. Néhány lemezt nem olvasott, de gondoltuk, mert kinyírta az előző fej. Sajnos tévedtünk. Úgy volt, hogy drive alaplapcsere, de Wadarr kicserélte a teljes driveot. Nála jól teljesített. Most hogy végre nálam a gép, reménykedve, hogy még jó ideig élvezhetem Forza 2ztem egy kicsit. Utána akarom betenni a Darknesst. 1 lemez kivételével nem olvas semmit. Ime egy 100%-ban selejt gép. Na így lehet megszívni.
  • Ewergo
    Nyugi én is tudom hogy rossz az xbox konstrukcio! Több féle minöségü perifériákat használtak fel hozzá.
    Én meg pár ismerösöm meg még kitugya hányan, olyan helyröl vettük ahol a tuti megbizhato gépekböl hozattak be.
    Ennyi a "titok"
    Majd a tökéletes "Xbox360" gépet onnan lehet megismerni, ha más lesz eleve a külalakja. Ugyanis ezzel a szerencsétlen elrendezéssel soha nem lesz hüvösebb a gép belseje.
    De tényleg csak arrol lehet hallani olvasni, hogy szar az xbox. Akkor mos mért huzzuk le mi is.
    Na bevettem a nyugtatóimat. Leszedtem a Bioshockot. Mosmá elleszek egy darabig. :)
  • testerlnx
    Azért ne általánosíts, egy beszólást kaptál csak, a többiek mind építően reagáltak. Szerintem ennyit egy topic gazdának ki lehet bírnia. Különben meg a topic teljesen helyén való, fölleg amíg nem lesz egy megbízható "Falcon"?!-os cucc...
  • testerlnx
    Tudja olvasni, de sajnos apró karcok jelennek meg a lemezeimen :( Ezt semelyik másik konzolom se csinálja (minden más lemezem karcmenetes amit fóliásan vettem: PS2, GC, PS3, Wii), csak a 360-ashoz nincs hibátlan lemezem...
  • Tinman #28
    I fell in to a burning ring of fire
    I went down,down,down
    and the flames went higher.
    And it burns,burns,burns
    the ring of fire
    the ring of fire.
  • ThugEdge
    á,leesett
    ne haragudj én voltam a segg
    hát te az m$-nél dolgozol vagy bérelnek téged az ilyen szaros ellemkampányolókkal szemben mint én is vok
    na de mind1 is, azt azért nem gondolod, hogy akinek van doboza az nem szereti,sőt, de hát azért már elnézést, hogy léteznek még olyan emberek, akik nem feltétlen ülnek kusban és pillognak mikor így rántják ki a lóvét a zsebükből
    és ismétlem, újfent megcsináltatom a mesterrel és most sem mint eddig sem fogom rá sajnálni a lét
    úgyhogy te itt ne akard megmondani, hogy csak annak jár a játék élménye aki olyan mint te
    ha még nem volt red ringed az csodálatos,szerencsés vagy, de ha lesz akkor még eszedbe se jusson, hogy szidd a csoda céget
  • Ewergo
    Tapasztalat alapján ez a topik nem fog tanulságul szolgálni. Ugyanis aki venne Boxot, egyböl az "Xbox360" toplikba megy, és elöadja hogy:
    - "Tervezek egy konzol vételét de nem tudom eldönteni hogy Ps3-at vagy Xbox-ot vegyek. Sokat hallani eröl a piros ledes meghibásodásrol. Ti mit tudtok róla? Valoban olyan megbizhatatlan a gép? Melyiket érdemes megvenni?"
    Kérdezi ezt az Xbox topikban vazzz! A viz kiver föleg ilyen dög melegben!
  • Ewergo
    Nem elég (divat) fikázás van a XBOX360 topikban?!
    Igazábol nem értelek....most vagy Xboxot veszel a maga "veszélyeivel", amit már mindenki tud hisz tele van a net, a Youtube meg a forumok piros ledes nyavajgással, Vagy nem vállalod fel a bizonytalan gépet nem veszel, vagy szétnézel a többi megbizhatobb konzol közt.! De biztos vagyok benne hogy te is tudtad vétel elött hogy zsákbakutya az X360!
    Ha meg marad a téma, akkor meg az XBOX360 topikban kéne befejezni vagy egyböl törölni a ledes, melegedös, "szar ez a box" dumákat.
    PL.: (Egy ember aki szereti a baraclekvárt, állandóan azt eszik. Viszont azt is tudja hogy hasmenése lesz töle. Ezért a lekvár mellé, mindig vesz egy csomag wc papirt.)
    Na hát ugyan ilyen "értelmes" dolog ez a ledes panaszkodás.
  • sztomy69
    Az én gépemet 2006.03.18-án gyártották, de decemberben vettem, eddig 1x fagyott le, az is Dirt közben, mikor töltött be egy pályát.
  • trogerzsiger
    én tervezem, hogy vezsek majd egyett, de kezd el menni a kedvem tőle, az itteni xboxos faqból azt szűrtem le hogy a gép túlmelegszik egy idő utám, és ebből a topikból, pedig, hogy nem valami időtálló:/ de most lesz valami új xboksz nem?