33
-
dez #33 Hardverfejlesztőként tudhatnád, hogy a fogyasztás erősen függ az órajeltől. 7W@1GHz -> <1W@200MHz. -
AranyKéz #32 Mondjuk mert drágább és/vagy lassabb lenne ? Nem kell rögtön az összeesküvéselméletekhez nyúlni...
-
#31 Erről is megin eszembe jut. Vajon mért nincsenek asztali szabvány tokozással ULV-s intel procik? Mért szükségszerű az asztali gépek processzorainak (számítási teljesítménytől független) energiapazarlása? Nekem ez összeesküvéselmélet gyanús az áramszolgáltató és méginkább a processzor hűtés gyártókkal. -
#30 integrált hang + lan-nal már bőven elég lenne.. -
totya4 #29 De sokáig van ragozva ez a 3 PCI slot...mégis mi fér rá egy ekkora deszkára? Ezenkívül vásárlás előtt ööö nem lett utánanézve? :) -
balee66 #28 Mondjuk nem gondoltam volna, hogy nem lesz elég a 3 db PCI slot... de egy hangkártya, egy TV-tuner, egy hálókártya, és már meg is telt---
Az integrált hálókarival nem tudtam (tudtuk!) működésre bírni a routert, hangkari meg a zenélés miatt kell- -
feamatar #27 egyébként nem tudja PS1/Dreamcast emulátor meghajtáshoz kb milyen teljesítmény kell? mert ez az 1 watt impozáns, meg az intel downclock is jónak tűnik, csak nekem valami középút kéne, média centernek+konzol kiváltónak és ha még AMDből is lenne :D -
kvp #26 "Egy 1ghz-es Intel ULV downclockolva."
Ez tenyleg jol nez ki, bar az intel oldalan 7 wattot irtak, nem 1-et. Mar csak az a kerdes, hogy hol lehet kapni es milyen alaplappal? Nekem egy microitx-es meretuvel kellene. (tudom, hogy az asus gyartani fog ilyen alapokon laptop-ot, de nekem az alaplap kellene sajat design-hoz, egy ipari 486-os es egy par mikrovezerlo helyere lenne) -
T0nk #25 "De lehet kapni 200Mhz-es core architekturaju procit?"
Egy 1ghz-es Intel ULV downclockolva.
http://www.intel.com/design/intarch/celeronm/specifications_celeronm.htm -
kvp #24 "például egy core architektúrájú proci olyan 200 Mhz körül hozná azt a számítási teljesítményt amit ez 500-on"
De lehet kapni 200Mhz-es core architekturaju procit?
Egyebkent nem meglepo hogy nem tud sokat, ugyanis a core-okban 4 pipeline van, mig ebben csak 1, viszont ezt gyartjak is. En pl. nagyon szivesen latnek 500Mhz-es x86 kompatibilis mikrovezerloket beepitett 400Mhz-es (ddr) memoriavezerlovel, de idaig ilyen nem nagyon volt. A vianak jo lehetoseg lenne ha gyartana komplett system on a chip rendszereket, de a jelenlegi pico itx-es alaplapja is jo lenne, viszont sajnos tul draga. (300 usd)
Errol beszeltem:
http://www.geek.com/first-look-via-px10000-pico-itx-motherboard/
(a belinkelt cikkhez csak annyit tennek hozza, hogy a laptopba valo optikai meghajtok pont 44-tusek, tehat nem kell a draga usb-s drive, tovabba en a venti nelkuli valtozatot vennem) -
T0nk #23 Azért érdekesek ezek a Via procik, mert ha lebutítasz egy Intelt a fogyasztásukig, azaz addig csökkented az órajelet meg a feszültséget amíg el nem éri a 0.9 wattot akkor is egy gyakorlatilag háromszor gyorsabb processzort kapsz. Esetünkben például egy core architektúrájú proci olyan 200 Mhz körül hozná azt a számítási teljesítményt amit ez 500-on. Na ezért nem tudják mire is fogják használni.
Tessék, teszt: http://prohardver.hu/cikkek/2002-09-12/via_eden_dobozba_zart_szellem/
-
fourgee #22 "VIA-val nem szimpatizálok... jól megszívtam a MicroATX alaplapjukkal, csak 3 PCI slot van rajta, semmire sem elég."
Nem a VIA-val szívtad meg, hanem azzal, hogy rosszul döntöttél vásárláskor. Nekem most egy Asus P5B-VM alaplapom van, ami szintén mATX, ezen 2 PCI van + 1 PCIe 4x és PCIe 16x asszem. Kevés, mert a két darab PCI-os kártyám a 2 PCI slotban ütközik egymással, így vannak problémák, de hát vásárláskor rosszul döntöttem és tudom hogy nem az alaplapom a sz@r. Lehet hogy nyugdíjba küldöm a tuner kártyámat, mert már tele a tököm vele amióta megvan, soha többé nem veszek Pinnacle kártyát. Amikor még Miro néven futottak, akkor nagyon jók voltak, de ez... (ráadásul marha drága volt amikor megvettem, akkor ez volt belőle a legjobb, a PCTV PRo). Most azt várom, hogy legyen PCIe csatolós hardveres MPEG encoder-es tuner. -
aDannyBoy #21 nyilván nem PC-kbe használják majd, de a hifitoronytól az autóelektronikáig mindenhová elképzelhetőek az ilyenek szerintem.
-
BandiG #20 Látogass el egy apple boltba. :) -
AranyKéz #19 Általános felhasználású processzoroknál ugyan hogyan lehetne elmondani hogy mi a francba fogják belerakni ?
-
avman #18 öccáz. -
avman #17 azért kíváncsi lennék, h ez a 400 mhz hozza-e az intel vagy a samsung ppc-s megoldásainak a sebességét, vagy h az az 1,5 ghz mit is jelent valós számítási teljesítményben. -
#16 "Azt még nem lehet tudni, hogy az új Eden pontosan milyen megoldásokban talál majd otthonra"
ez mindent el is mond a hasznosságáról... -
waterman #15 én azt várom, hogy dualcore kiszerelésű nano atx jöjjön ki.. biztos messz van még, de akkor már egy értelmes teljesítményű pc-t lehetne összedobni és mindez elférne egy laposmonitor hatulján egy kis dobozban. még bővíthető és mégis mobil. -
kvp #14 Ha valaki azt gondolja, hogy ez semmire sem jo, akkor gondoljon arra, hogy egy mobiltelefon meretu gepbe be lehet pakolni egy komplett pc-t es ez egy ceruzaelemrol is elmegy. Ha pc alapu mobil rendszereket hasznalhatnak, akkor mindenki vihetne magaval a megszokott programjait, pl. egy winxp siman elmenne egy mobiltelefonon is. Monitorra es billentyuzetre kotve pedig teljes erteku pc-ve valna. Az uj ultramobil pc-k mar ezt a szemleletet kovetik.
ps: Ha kijonne otthon is forraszthato tokozasban, akkor meg en is hasznalnam sajat aramkorokben. (mikrovezerlok helyett) Persze ehhez az arat is erdemes lenne levinni par ezer forint korulire es mindenki ezt venne. -
haxy27 #13 igy akár egy 8 procis megoldás is lehetne. azmá jó teljesitmény lenne othonra is. -
L3zl13 #12 Szvsz általános felhasználású prociknál normális, hogy pontosan nem tudni miben fogják majd felhasználni. Csak kitűznek nekik egy pár lehetséges felhasználási területet. -
L3zl13 #11 LOL, ebből kiderült, hogy fogalmad nincs róla miről beszélsz.
VIA alaplap? A VIA chipset és procigyártó.
Te vettél egy noname mATX alaplapot és "csak" 3 PCI van rajta. Ez hol a VIA hibája?
A chipset lazán kezel 5-6 PCI slotot is. Hogy aztán az alaplapgyártó hányat tesz a lapra az már az ő dolga.
Az meg a te hibád, hogy mATX-et vettél, amire amúgy sem fért volna több 3 slotnál.
-
avman #10 még nem láttam olyan mATX lapot, aminél 3-nál több pci slot lett volna. meg h semmire sem elég? gigabit háló (ha nincs integrálva csak 100-as és arra van valakinek óhaja, hang mellett még mindig van egy szabad slot). pfff. -
#9 "Azt még nem lehet tudni, hogy az új Eden pontosan milyen megoldásokban talál majd otthonra, ám ezek minden valószínűség szerint hálózati és beágyazott fejlesztések lesznek - a processzor szerepkörének megfelelően"
Most ez komoly? Azt se tudják mire akarják használni?????
-
balee66 #8 VIA-val nem szimpatizálok... jól megszívtam a MicroATX alaplapjukkal, csak 3 PCI slot van rajta, semmire sem elég.
Na meg a VIA procik+alaplapo teljesítménye kb. a béka feneke alatt van egy Intel alaplaphoz képest. Soha többet VIAt nem veszek, az tuti! -
Caro #7 A Geode is tud [email protected], ha jól tudom. Akkor hol a nagy előrelépés? -
L3zl13 #6 A PC gyártók mindig jelzik, hogy érdeklődnek a cucc iránt, de aztán mégsem vesznek belőle jelentősebb mennyiségben.
Ezért csődölt be a Transmeta, és ezért tengődik már évek óta a VIS EDEN-is. -
#5 Van ulv c2d aminek 8 watt a specifikációja, már azon is elhűltem, de ez óriási!
Végre a via is fel tud mutatni valamit! -
nenad #4 feltetelezzuk 3at tesznek bele, 3 watt, es a 1,5ghz -nek meg mindig a fele a fogyasztasa, viszont a harom proci/mag mar azert szolgalna teljesitmennyel boven. -
AranyKéz #3 Aztakurva. Nem rossz ez az 1 watt.
-
neoG #2 az nincs neki,azért nem írják -
totya4 #1 Már megint az a mhz... teljesítmény a lényeg :)