25 éves a zenei CD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jó lenne ha egyszer végre eltûnnének a mechanikai megoldások ! Valami olyasmi, ahol a lejátszóban, és az adathordozón sincs semmilyen mozgóalkatrész. Pl flashmemória. De ne legyen 1000 féle csatolófelület, szabvány !

Nézd meg a Blu-ray professzionális változatát.

Tojesz
Pen Drive?<#smile>

Amire az ipar annyira magába fogadja a DVDt, mint anno a CDt, arra már elvault lesz, mert már rég megjelentek a nagyobb kapacítású optikai lemezek, memóriák... ezért írta a cikkíró, hogy az utódok nem érik meg a 25 százados évfordulót. Sokkal gyorsabb lesz a technológia váltás, mint a floppy, kazetta -> CD esetében volt.

én annak örülnék, ha a következõ formátum nem csupaszon, hanem mint a floppy, és egyes dvd ramok: Tokban jelennének meg. igaz, hogy drágább, de biztonságosabb is lenne

Emlékszem 90 körül is még mekkora nagyzási hóbortnak tartottam a cd-t, kurva drágának tûnt akkoriban, majd mintha egyik napról a másikra tûntek volna el a bakelitek az üzletekbõl. Ami nagyon jót tett a formátum népszerûségének, az a számítógépes adattárolás volt, egy megváltás a foppy-hoz képest.
Persze én is csak azért lepõdtem meg a cd térhódításán, mert nem voltam olyan bölcs és elõrelátó mint itt az sg-n egyesek😊

"nem tûnik valószínûnek, hogy ezen utódok is megérik a negyedszázados évfordulót."

Ha 25 éven belül lesz atomháborúvilágvége, legfeljebb akkor nem érik meg... az idõ ugyanis folyamatos valami, nem szokott megállni <#banplz>

"25 éve jelent meg az elsõ Compact Disc"
Erdekes meg sose hallotam rolla,hol lehet ilyen kapni ??
Gerygrey
Én is használom még, de már csak a kocsiban. Itthon és útközben (ahova nem kocsival megyek) már az MP3 illetve a losless megy.
Szép munka volt 😊 Én még mondjuk bõven használom õket...Pár év kell még az az ipar át áll a dvdre amiben mozgok 😊

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

Happy B-Day 😊
...és egyben részvétem is inkább

Gerygrey
Boldog szülinapot, és egyben kellemes nyugdíjas éveket kívánok az audio CD-nek 😊
Korszakalkotó volt 😊 gz

ONLINE NBA LIGA -> http://nba.net63.net

Darth Sith
boldog szülinapot <#worship><#hehe>

Nem a lényeg, hanem a fontos!

kuci06
HBD 😄

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...