3
  • jasszka
    #3
    és ha valaki elereszt egy hangosabb fajta "galambot", akkor rögtön ráfókuszál a kamera?!
  • Kobaljov
    #2
    "A RoundTable-t a Microsoft körülbelül 3000 dollárért fogja árusítani, sokkal olcsóbban, mint amennyibe a videokonferenciákhoz általában használatos Polycom VSX rendszer kerül."

    Ez meg marhaság, nincs olyan, hogy "általában használatos" eszköz, van jópár gyártó különböző kategóriájú és árú terméke a kis asztalitól a nagy tárgyalótermiig (szerencsére szabványosak), az egyszerű webkamerás PC-s szoftveres klienstől a közel félmillió dolláros csúcskategóriáig. Semmi értelme egy ilyen kiragadott ellenpéldának.
  • Kobaljov
    #1
    A mai napig nem teljesen értem, hogy hogyan lehet ezzel normálisan videokonferenciázni: az rendben van, hogy az asztal közepére letéve mindenkit képes felvenni körben (ami jó lehet pl. egy hagyományos megbeszélést felvenni videóra), de ha nem csak egy helyszín van, akkor hol lesznek a kijelzők a többiek mutatott videoképével? Hogy a kamerába nézzenek + a kijelzőn is lássák a többieket (szemkontaktus létrehozása) ahhoz ideális esetben eléjük, az asztal közepére kéne tenni a monitorokat is, de ezt sehol láttam az MS anyagaiban. Ha meg csak egy kijelző van a szobában akkor állandóan forgolódni kell közte és kamerába nézés között.