Napi Online

Microsoft-újdonság: "kerekasztal" háromezerért

A Microsoft új termékkel áll elő a vállalati felhasználók számára. Az Office 2007 kommunikációs szerverével kompatibilis RoundTable a jövő videokonferenciáinak elengedhetetlen kelléke lesz.

A távolmaradók sem maradnak ki semmiből, sőt, talán többet is láthatnak és hallhatnak a céges megbeszélésből a 360 fokos látószöggel rendelkező új Microsoft kamera, a RoundTable segítségével. Az Office 2007-tel kompatibilis hardware körkörösen elhelyezett 5 videokamerája és 6 mikrofonja a konferenciaterem minden szegletét belátja és minden hangot rögzít. A szerkezet a hangforrások helye alapján vált nézetet, így automatikusan az éppen beszélő személy képét továbbítja.


A kamera által közvetített panorámakép felbontása 3000 x 480, amely a Live Meeting program segítségével más helyről közvetített képekkel összehangolható, így a videókonferencia beszélgetés akár több bekamerázott hely között is lefolytatható, de a konferenciához webkamera nélkül is be lehet csatlakozni. A RoundTable-t a Microsoft körülbelül 3000 dollárért fogja árusítani, sokkal olcsóbban, mint amennyibe a videokonferenciákhoz általában használatos Polycom VSX rendszer kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • jasszka #3
  és ha valaki elereszt egy hangosabb fajta "galambot", akkor rögtön ráfókuszál a kamera?!
 • Kobaljov #2
  "A RoundTable-t a Microsoft körülbelül 3000 dollárért fogja árusítani, sokkal olcsóbban, mint amennyibe a videokonferenciákhoz általában használatos Polycom VSX rendszer kerül."

  Ez meg marhaság, nincs olyan, hogy "általában használatos" eszköz, van jópár gyártó különböző kategóriájú és árú terméke a kis asztalitól a nagy tárgyalótermiig (szerencsére szabványosak), az egyszerű webkamerás PC-s szoftveres klienstől a közel félmillió dolláros csúcskategóriáig. Semmi értelme egy ilyen kiragadott ellenpéldának.
 • Kobaljov #1
  A mai napig nem teljesen értem, hogy hogyan lehet ezzel normálisan videokonferenciázni: az rendben van, hogy az asztal közepére letéve mindenkit képes felvenni körben (ami jó lehet pl. egy hagyományos megbeszélést felvenni videóra), de ha nem csak egy helyszín van, akkor hol lesznek a kijelzők a többiek mutatott videoképével? Hogy a kamerába nézzenek + a kijelzőn is lássák a többieket (szemkontaktus létrehozása) ahhoz ideális esetben eléjük, az asztal közepére kéne tenni a monitorokat is, de ezt sehol láttam az MS anyagaiban. Ha meg csak egy kijelző van a szobában akkor állandóan forgolódni kell közte és kamerába nézés között.