24
  • BiroAndras
    #24
    "egyébként szeretem mikor valaki megtanul valamit, és azt hangoztatja hogy ez a legjobb a világon."

    Történetesen én még soha senkitől nem hallottam olyat, hogy a VS-nél bármi is jobb lenne.

    "Aztán látok olyanokat akik programozóként dolgoznak cégeknél, és nekik mindegy min programoznak"

    Én is programozó vagyok. ÉS VS nélkül is tudnék dolgozni, már csak azért is, mert C16-on BASIC-ben, meg DOS-ra Pascal-ban is. Viszont A VS-en sokkal hatékonyabban tudok dolgozni.
    Attól, hogy ököllel is be tudsz verni egy szöget a falba, még sokkal ésszerűbb kalapácsot használni.
  • Benedicht
    #23
    Hat, nekem az idezett reszlet szerint ugy tunik, hogy akar VS-t is hasznalhatnak...
  • sathinel
    #22
    Use the Visual Studio .NET IDE and Grasshopper to Deploy .NET Apps on Linux!

    ITT a cikk!

    egyébként szeretem mikor valaki megtanul valamit, és azt hangoztatja hogy ez a legjobb a világon. Aztán látok olyanokat akik programozóként dolgoznak cégeknél, és nekik mindegy min programoznak..... Pl programozóversenyeken mit használnak? visualstudiót?


    VI. BME-KTH 24 órás Nemzetközi Programozóverseny
    "Sem az elektronikus előválogatón, sem a helyszíni döntőn nincs megkötés a versenyzők által használt fejlesztőeszközökre, könyvekre, operációs rendszerre vonatkozóan. A helyszíni versenyen a résztvevők a saját maguk által hozott számítógépeken dolgoznak, a szervezők csak elektromos áramot és a verseny idejére létrehozott helyi hálózathoz való csatlakozást biztosítják. Természetesen a viadal során tilos a csapattagoknak a külvilággal kommunikálni."

    programozónak mindegy hogy van-e visualstudio. Csak az informatikusok, vagy akik annak mondják magukat esnek hasra tőle.
  • asdasdasd
    #21
    Ugyebár ezek célgépek lesznek, fut rajtuk pár egyedi olimpiai alkalmazás, mást nem is tesznek rájuk.
    Az érthető, hogy nem Vista-t tesznek rá, mert minek, semmi szükség rá, úgy sem használnának ki belőle semmi újdonságot, akkor már XP olcsóbb.
    Linux-ot meg ott veri meg az MS, hogy létezik egy VisualStudio, amivel viszonylag gyorsan lehet fejleszteni.
    Bár Kínától elvártam volna, hogy csak azért csinál egy saját oprendszert, hogy az USA-nak betegyen, de valószínüleg annyi kapcsolódási pontja van az olimpiai rendszernek a külső országok felé, hogy ezt nem vállalták be. Meg ugye pénz beszél...
  • Cactus
    #20
    Engem nem nagyon izgat ez az Xp vs. Vista téma. Az új notimra ha kértem, ha nem, akkor is pistát raktak, a driverek is ahhoz valók. Bár elvileg a honlapról leszedhetem az xphez, ha akarom.

    És hogy így meg úgy szar a pista, hát nem tom, nekem megy minden eddig, ugyanúgy mint xp-n. Szóval amíg ez így is marad, addig nincs ok a panaszra. Jó az az xp is, de hát akárhogy is, sose lesz tökéletes oprendszer.
  • floatr
    #19
    Nagyjából egyébként reális a dolog. Az XP-t már elég régőta gyúrja mindenki, hogy ismerje/kiismerje. Egész vállalatok fognak éveket várni a migrálással, nemhogy egy hülyebiztosnak szánt olimpiai rendszer. Én sem kockáztatnék egy kivégzést azzal h beújítok valamit
  • sh4d0w808
    #18
    Már más írta, hogy a Vista SP1 egyenlőre csak ígéret. A másik dolog az, hogy nekiálltak tesztelni a rendszert, hogy az olimpiára minden korrektül működjön; teljesen nyilvánvaló, hogy már nem fogják lecserélni az XP-ket Vistára.

    DrFantastikus: köszönjük, leülhetsz, egyes!
  • DrFantastikus
    #17
    IDIOTA MOCSKOS TELHETETLEN DOGOK !!!!

    > joo hogy nem a koo'korszakban kezdtek el felkeszulni mar a 2008-as olimpiara !?!?!?!?!?!?!!

    > ugyis pont akkor fog beszarni az egesz berendezes amikor a leginkabb szukseg lenne majd ra !!! SZAR Windows XP !!!!!
  • feamatar
    #16
    nem értem minek fikázák alap xpt se... míg nem volt netem, addig egyedül a Riddick gámához kellett sp anélküól jól elvolt az ember...
  • barii
    #15
    hát az aki odaig jutott hogy olimpian vizilabdazok, nem sokat volt ideje arra, hogy informatikai kariert fusson be.. szvsz
  • savior
    #14
    egyelore az sp1 es a tobbi javitocsomag csak igergetes. igergetesre pedig nem lehet olimpiat alapozni
  • Darth Sith
    #13
    "de elég nagy felháborodás lenne, (főleg vízilabdásoknál :-D)"
    Miért? én is vizilabdázom, mégis van itthon Ubuntu meg Xp dual-bootban. Régen Mandriva volt, csak lecseréltem. Felesleges így általánosítani.. Ennyi erővel lehetne mondani hogy "nagy felháborodás lenne a zöld szemüek, szőke hajuak, 175cm alattiak és a 65kg alattiak miatt.."
  • Darth Sith
    #12
    "A hivatalos indoklás szerint a Windows Vista még nem kiforrott és nem elég stabil ahhoz, hogy a Pekingi Olimpia ideje alatt használni lehessen"
    most 2007 nyara van. Az olimpiai 2008 nyarán lesz, szószerint 1 év múlva (plusz-minusz pár nap). 1 Év alatt bőven kijön a SP1 meg tucatnyi biztonsági javítás, remélhetőleg a SP1-el megkapja a server2007 javításait stb.. 1 Év alatt nagyon sokat változhat egy rendszer. Arról nem is beszélve hogy akkora már kb 1év7hónapja lesz piacon, ergo már a driver támogatottság is sokkal jobb lesz, hatványozottan, remélhetőleg.
  • petruszvaldesz
    #11
    asus... de nem lehetett rá linuxot se tenni mert nemvolt hozzá driver :)) erről ennyit! ja és ha xp-t tettél rá akkoris mindent le kellett tölteni [a többi apróságo meg se említem]
  • echo
    #10
    magától csak kevesek váltanak. a vista akkor fog elterjedni, ha már nem lehet xp-t kapni és a meglévő userjeit meg valami szokásos ms trükkel átkényszerítik arra. ezt a célt szolgálta volna directX10 is, csak beszívták, mert a játék fejlesztők inkább fejlesztenek továbbra is a 9-re. de gondolom kitalának majd vbalami mást.
  • Chappy
    #9
    a mi kolinkban van két ubuntus és 23 XP-s gép... aki tapasztal az a suse elé ül le, mert úgyis csak netezni meg officozni lehet és ott az openoffice is.... am. megoldható lenne h linuxokat raknak, mert már azalá is vanna keszközök, de elég nagy felháborodás lenne, (főleg vízilabdásoknál :-D) hogy nem úgy néz ki, mint az otthoni. Jól döntöttek.
  • who am I 7
    #8
    egyszerűen nem hiszem el, h nincs olyan ms vagy win hír, ahol linuxtrollok nem bukkannának fel-fel, szétköpködni 1-2 igét...Vigyázni kell velük, olyanok mint a SZEKTÁSAK linux uralmat akarnak a Földön, és azt, h még a WC-be is linuKSZAL MÜKÖDJÖN a sz*róka
    De most komolyan, ezeknek ez a LÉTELEMÜK?????
  • wanek
    #7
    Nem írtad, hogy milyen márkájú a notebook. Nekem Lenovo van, és XP alá az összes driver fent van. Egyébként én is oprendszer nélkül vettem.
  • turul16
    #6
    XP, IE6 való kompatibilitás még az MS -nek is probléma.
  • bvalek2
    #5
    A Lenovo egyébként partnerségben a Novellel, elkezdte Suse Linux telepítésű Laptopok árusítását. Acer, Dell Ubuntuzik, a HP a Debian főtámogatója. Ennyit a Linuxról. Jelenleg világszinten 6%-on áll, szintén 6%-on Apple MacOS, és MacOS X, a többi 88% Windows, túlnyomórészt XP. Szeretem a Linuxot, de belátom, hogy egy olimpiát nem bíznak egy 6%-os felhasználtságú rendszerre. Nagyobb rá az esély, hogy a sportolók a 88%-al többször találkoztak.

    Windows XP-t pedig megérlelte az idő. 2001 azért nem volt olyan régen, a számítástechnika pedig nem fejlődött azóta olyan sokat, viszont rengeteg alkalmazásnak volt ideje azóta megszületni, és az XP fejlesztői szépen lassan kijavították a hibákat, optimalizálták a kódot. Az MS "hibájából" most van egy elfogadható színvonalon használható Windows. Persze hogy mindenki ezt akarja, és nem rabszolgaként követni Redmondot a következő marketing őrültségbe.

    Az XP architektúrálisan a Linux mögött van, de ez nem érdekel senkit, a fenti okokból, stabil lett, elterjedt, ismert, stb. A Vista architektúrálisan előrelépés, minden más szempontból hátra. A felhasználókat nem az érdekli, hogy hogyan működik, hanem az, hogy működik-e.
  • homeless
    #4
    Ez nem a legyűrésről szól, de nem fognak 17k gépre linuxot telepíteni, mert kb az emberek 90%-a nem tudná használni. Amúgy meg a 2001-es oprendszer is ferdítés, mert az alap xp egy hányadékszerű genny volt az sp2-ig.
  • assdf
    #3
    Mondjuk ez most ilyen felemás pofon.
    Mert ugye nem vista hanem xp puff egy pofon az ms-nek.
    De ugye xp és nem linux puff egy pofon a linuxnak.

    Szóval egyrészt elgondolkodhat az ms hogy mit szúrt el a vistával, és elgondolkodhatnak a többiek is hogy egy 2001-es oprendszert nem tudnak legyürni.
  • petruszvaldesz
    #2
    na mégegy pofon a Microsoftnak hehe
    jah amugy én most vettem notebookot persze op-nélkül és a drivereket hozzá érdekes módon csak vistára adták ki hozzá
  • eax
    #1
    BStage kapcsolodo nyalverese