73
  • virs lee
    Iphone + okostelefon suxx, PDA rlz! ^^ Egy jobb PDA ezeket szarrá alázza minden téren.
  • szemírgerkán
    Én rögtön a címmel kezdeném: Érdemes-e iPhone-t venni? Mivel h AT&T függő, kis hazánban nem használható, úgyhogy röveden: nem. Amikor megláttam a képet, meglepődtem, h az sg lead egy cikket egy Apple-konkurens termékről. De aztán elolvastam a cikket. :( Már vannak kész M8-asok, de év végéig tesztelik őket, így csak jövőre kerülhetnek forgalomba.
    #24 "lehetne tisztelni és becsülni az Apple-t hogy azért ők teljesen az alapokról kezdtek el telefont csinálni" - A Meizu is a nulláról kezdte el a telefongyártást, és bár fél-háromnegyed évvel később fogja piacra dobni, a minőséget /boldog M6 tulaj vagyok :)/ és a specifikációt ismerve nagyságrenddel jobb lesz az iPhone-nál, de még a többi neves mobilgyártó termékeinél is. Az első mp4 lejátszójával überelte a többi flash memóriás pmp-t, remélem ugyanezt fogja tenni a telefonjával is.

#25 "a kijelző hibás telefonokat is kicseréli" - ha garis, és rossz, akkor még szép, h kicseréli, szerintem ez a normális, vagy az apple másként gondolja?
  • Gerygrey
    Szerintem meg annyiból lehetne tisztelni és becsülni az Apple-t hogy azért ők teljesen az alapokról kezdtek el telefont csinálni...
    Ha én belevágok az autógyártásba, és összetákolok egy külsőre gyönyörű, de kényelmetlen, lassú, nagyfogyasztású verdát, és hangoztatom hogy forradalmasítom az autóipart, akkor ugye majd nekem is igazat adsz?

nézzen utána, hol lehet kipróbálni Pesten (reklám miatt nem írom le a bolt címét)... nézegesse, próbálgassa. Utána lehet ugatni, hogy milyen szar.
    Minek? Tele van a net a specifikációval, milliónyi kép és videó van róla. Nekem ennyi elég, a baracklekváros hamburgert sem kell megkóstolnom ahhoz, hogy megállapítsam: szörnyű az íze.

A felhasználói felület kb. a WM8-on lesz olyan, mint most ezen
    Szomorú lennék, ha a WM8-at visszafejlesztenék ilyen szintre.

akkor nézzük csak az ára 5-600 dollár? igen de hány gigás a memória nem kéne elfelejteni...
    Nézz utána, mennyibe kerül manapság 8 giga flashmemória.

elvileg nem lehet módosítani a telefonon de megjelenést követően már emgjelent egy program amivel fellehet rakni plusz dolgokat az iphone-ra
    Jah, arréb tudod tenni a Safari ikonját egy, ezidáig egyelőre csak képen létező "hack" segítségével.
  • Wittao
    Mindenesetre már 12 éves koromban le tudtam írni helyesen az "eccerű" szót... ülj le, 1-es

A sok fikázónak ajánlom, hogy nézzen utána, hol lehet kipróbálni Pesten (reklám miatt nem írom le a bolt címét)... nézegesse, próbálgassa. Utána lehet ugatni, hogy milyen szar. A felhasználói felület kb. a WM8-on lesz olyan, mint most ezen. A tudását tényleg csiszolni kell, de könyörgöm, ez az Apple első telefonja.

Aki meg a PDA-kat isteníti, meg MS-t és fikázza az Apple-t, annak ajánlom, hogy nézzen utána a Newton-nak. Én még próbáltam azt is, most is működő darabok...
  • wanek
    "nézd meg a saját telefonod kapcsold be a wifit netezzél pár órát nézd az aksid mennyit bír mert az apple garantálja lásd ipod is garantálja" - Egy valóban jó és felhasználóbarát telefon esetében amennyiben lemerül az aksi, és töltésre nincs mód, a pót aksi megoldást jelent. Az ájfónnál erre nincs mód (vagy ugrik a gari).A telefonok többségét jóval előállítási ár alatt adják, az ájfón meg egyből 100%-os hasznot hajt ennek a nyerészkedő cégnek. Persze aq ms is, de ott legalább megvan a szabadon való bővítés lehetőségére mindenféle garivesztés nélkül.
    Az apple tudod mit garantál? A saját nagy haszonkulcsú hasznát, meg nagy marketingdumát, vagy ha jobban tetszik, néphülyítést üveggyöngyökkel. Más egyebet nem nagyon.
  • Reyes
    Nem is tudtam, hogy jós vagy...
  • macleod2005
    Lehet szidni hogy milyen a cucc, meg hogy mit tehettek volna még bele, meg hogy mi minden jobb nála. És ezek ellenére az Apple mégis tonnaszámra adja el ezt a kacatot. Szal csak az fikázzon, aki elő tud állítani olyan terméket ami jobb ennél és ilyen nagy számba meg is veszik. Kritikus meg maradjon csöndbe, mert 10ből max 1 az amelyik pártatlan, ráadásul ők sem állítanak elő semmilyen terméket. Egy termékről irjanak ismertetőt és majd én eldöntöm hogy tetszik e nekem a cucc és meg akarom venni. Majd ha olyan ember mondja nekem hogy ne vegyél ilyet mert gagyi, aki már min. 4-5 hónapja használja, na neki megfogadom a tanácsát.
  • kricsi
    Egyébként szép.
  • AYS
    ui.: azért azt se kéne elfelejteni a ha bármi baja van a telónak zokszó nélkül cseréli az apple másik mobilgyártó már ha pára éri közli akkor itt vége a garinak azért az apple az első törött telót is kicserélte... továbbá a kijelző hibás telefonokat is kicseréli minden további nélkül...
  • AYS
    Hát nem tudom fikázzátok össze vissza! Szerintem meg annyiból lehetne tisztelni és becsülni az Apple-t hogy azért ők teljesen az alapokról kezdtek el telefont csinálni... akkor nézzük csak az ára 5-600 dollár? igen de hány gigás a memória nem kéne elfelejteni... meg ha már egyszer leírták hogy annyit bíz az aksija akkor azt fixen fogja tartani... meg nézd meg a saját telefonod kapcsold be a wifit netezzél pár órát nézd az aksid mennyit bír mert az apple garantálja lásd ipod is garantálja... a cikk írájának üzenem ha már egyszer ír valami kritikát róla akkor következőket kövesse: használja, tapasztalja, és ismerje fel a képen látható telefonokat mert ez egy szánalom ez a cikk már bocsi

Tovább aki M$ fan attól megkérdezem milyen taszk managert használ? mert a beépítettet az is fix... mert a windows összes rendeszere szenved a memória szivárgásba... mac os X nem szenved benne mert jól megvan írva linux megint nem szenved benne...
    de amint tényleg többen hozzájutnak az iphonehoz azért elkezdődik a telefonra gyártott programok megjelenni. elvileg nem lehet módosítani a telefonon de megjelenést követően már emgjelent egy program amivel fellehet rakni plusz dolgokat az iphone-ra de mind1 felkészületlenül írni cikket szégyen de ez csak szvsz
  • barii
    Még ilyen cikket.. mikor volt itt utóljára olyna cikk, ami ennyire egyértelműen arra buzdított, hogy ne vegyél meg egy terméket?
    arra emlékeztet mikor a Tecco-k kezdtek épülni, és lépten nyomon lógtak a táblák a felirattal:
    "Nem csak a METRO-val lehet jól járni"
    és a háttérben ott volt egy kék metró:)
  • Darth Sith
    ez mekkora fos. Annyiba kerül mint egy jobb fajta PDA amely telefon+GPS+Wifi stb.. kombókat tudja, továbbá hozzá M$ Windows Mobile. Minden tekintetben nagyobb tudású, nagyobb a program kínálat, stabilabb és tovább bírja az aksija. Ezek után miért vennék ilyet?...
  • FecaA
    Én is így vagyok vele... Bár lehet veszek egy M6-ot MP3-nak és marad a Samsung D900 telónak...
  • Sir Quno Jedi
    Ja, ha csak feleannyit fog tudni ócsóér, mint amit most írnak róla, már rohanok is a boltba érte, jó lesz tartaléknak, avagy nyaralni.
  • Arnoux
    nekem ez a Meizu M8 jobban kéne mint az Iphone
  • TH448
    Már bocs, de te hány éves vagy? 12?

Ezen kívül nem eccerű sg: főoldalon LG Prada kép, a cikkben meg Meizu, amikor iPhone-ról van szó...
  • FecaA
    oh vazz, pont most akartam beírni... ez kicsit LOL, kül ez a telefon sokkal jobb választás mint az iphone... olvassátok a Mobilarena cikkét...
  • Gerygrey
    Most veszem észre, hogy a cikkben a képen nem is iPhone, hanem az azt sárba döngölő Meizu M8 windows mobile-os PDA-telefon látható :)
  • Polemius
    Na, nekem pont ezért szimpatikus a lentebb linkelt megoldás. :)
    Teljesen opensource, akár a kernelbe is belenyúlhat akinek van kedve meg ért is hozzá. Meg persze onnantól minden másba is. És aki fejleszt annak sincs megkötve a keze, hiszen a hw-től az oprendszerig minden infó a rendelkezésére áll.
    Már most, a tömeggyártás előtt elkezdtek írni olyan dolgokat rá, hogy csak néz az ember. :)
    Nem vagyok telefonb@zi, egyszerű készülékem van, de erre lehet, hogy összekuporgatom majd a rávalót.
  • Sir Quno Jedi
    He? Kernel működésbe nyilván nem, de témákat olyat szerkesztesz ami jóelsik ingyenes proggikkal (márha erre valaki ráér), a használt proggikat meg te adod meg, felrakhatsz még spéci taszk-kezelőt is (megintcsak ezek ingyenesek).

Arról már nem beszélek, hogy rakhatsz fel MS SQL szervert, IGO-t, spéci media playert, használhatsz remote desktopot, ami szem-szájnak ingere.

Ha pedig fejlesztgetni van kedved, akkor a .NET Compact Framework alá olyan proggikat írsz könnyedén, bármely ingyenes .NET-es fejlesztőeszközzel, ami a melódhoz/hobbidhoz épp kell.

Nem igazán szeretem az MS-t és a cuccait, de így mobil eszközön egész elviselhető (max. lassúcska).
  • Polemius
    De annyira azért nem, hogy ha akarod a kedved szerint turkálj bele az oprendszer működésébe, kinézetébe, vagy a használt progikba. :P
  • Sir Quno Jedi
    Annyira. Az ájfónhoz képest biztos. :D
  • Polemius
    Akkor már inkább majd Openmoko :)
    Ez legalább opensource.

"Inkább egy bugos Win Mobile, amit ÉN tartok kézben"
    mert azt annyira szabadon buherálhatod

• Inquisitor
    "ám hiába számít csúcseszköznek a zsebmindenes"

Öööö, a multitouch érintőképernyőn kívűl mitől is számítana "csúcsnak"? És ismerve a kismillió cikkben taglalt hiányosságait mitől is "mindenes"?
  • Sir Quno Jedi
    Nekem elsősorban a display méretei tetszenének (már ha még nagyobb lenne és esetleg növelnék a felbontást), de sajnos az alma embléma elriaszt. Inkább egy bugos Win Mobile, amit ÉN tartok kézben és szabadon garázdálkodhatok rajta, mint a fizetős almasokk... Nagyjából ezért nem veszek Nokia 9xxx szériát sem sosem, bármennyire is jó kis cuccok és szívesen használom (másét).

N95 van főnökömnek is, nem győzött meg túlzottam bár bazi hightech kis kütyü annyi szent. Én maradok az ASUS P535-ömnél egyelőre.
  • Wittao
    Ha a szoftverben kijavítják a hiányosságokat (telepíthető alkalmaások engedélyezése), valamint a hardvert érintő problémákat (akku, 3G), szerintem jó lesz.

Persze akkor rögtön előjöttök majd azzal, hogy ja igen, király, de ezt olcsóbban tudja más is, és különben is csak divatbuzik vesznek iPhone-t :D

SirQuno Jedi: ha az iPhone annyiba kerülhetne, mint az az MS asztal, akkor biztos több mindent tudna :)

Nem értem amúgy ezt az akku hisztériát, Asus és Mio PDA-m se bírja ennél tovább, ha minden be van kapcsolva rajta... jó lenne már ezt a hisztit leküzdeni.

Nokia N95 tényleg jó cucc, de engem nem remegtettek meg a képességei, míg az iPhone-t látva az mondtam "HŰHA!" .

GeryGrey: igen, PONT annyira okos, az iPhone, mint egy V3-as Motorola... :D
  • Sir Quno Jedi
    telefonban talán
  • joebacsi
    az azért még erősen fejlesztési stádiumban van :)
    a multitáccs azért vitathatatlanul forradalmi megoldás ebben a telefonban...a gondok más területen vannak :)
  • Gerygrey
    Az N95-nek pedig feleannyi ideig se bírja az akksija mint az iPhone-é, inkább ne legyen cserélhető de bírja ki sokáig.

okostelefonok, amelyek lényegében legalább azt nyújtják, mint az iPhone.
    Az okostelefon attól okostelefon, hogy a tudását a gazdája határozhatja meg 3rd party szoftverekkel. Az iPhone-ból ez hiányzik, úgyhogy max annyira okos, mint egy Motorola V3. Szépnek szép persze.
  • Sir Quno Jedi
    Meg a multitáccs sem újkeletű, az MS-nek van ilyen kijelzőasztala is pl.
  • ekre
    ráadásul az érintőképernyőről kiderült, hogy nem igazán jó a minősége, elég sok készüléket vittek már vissza azért, mert az érintőképernyő már nem érzékeny az érintésre.
    majd talán az iphone 2, de a jelenlegi egy nagy darab kula
  • Sir Quno Jedi
    ŐŐőőő, márminthogy lehet tartalék KÜLSŐ aksival járni aranyárban, mert ebben a fosban te nem fogod az utcán cserélgetni az aksit (ami be van szerelve), mert csak szervízben "lehet", már csak a gari miatt is, mintahogy ettől már sokan kiborultak... :D!!!

Szép új világ...
  • Sliders
    Se sikeres, se okos, se nem előre tájékozodott és hiszékeny ember nem lehet aki a marketing gépezet által feldicsőített szemetet megveszi. Mert ennél az Nokia N95 10x jobb választás. Az sem tökéletes, de a PDA újrafeltalálása majd annak korlátzása amit az Apple csinált az a nevetség és a szánalom kategóriáját kimeríti. Szóval ez az iPhone egy sux.