55
-
Inquisitor #15 Ez vicc volt ugye? Felviszik palackban, nem? :)
Meg ha komolyan gondolják, akkor felfújás után valami keményedő anyaggal/habbal még gondolom kiöntik a "falakat", mert elég litosan mennének keresztbe és hosszába a mikrometeoritok. -
#14 Kézenfekvő, és frankón nem gondoltam rá...
Na jó, mostmár ezt is tudom. -
#13 Felviszed nagynyomású tatrályokban. -
#12 Nem kötöszködésnek, mert ez mindigis érdekelt: és az űrben honnan szereznek annyi levegőt ami képes felfújni ekkora kabinokat? -
kukacos #11 Úgy látszik, Csajágaröcsöge telekspekuláns polgármesterével megküzdeni húzósabb, mint űrhajót építeni :D
-
bandypappa #10 "melyben benne foglaltatik az oda- és visszaút"
Elég furcsa lenne ha valak csak oda váltaná meg a jegyet. -
Cat #9 Levegővel felfujják, mint anno Mézga Aladár az űrhajóját.
Bigelow űrmodulok -
#8 Egy dolgot nem értek, hogy tudják felvinni azt a nem tudom hány kabint? Ezen a téren laikus vagyok, de a képről elnézve nem tűnik valami stabilnak.. -
BobaFett #7 Eléggé kamu szaga van ennek, semmi nincs még a kezükbe. Ebböl nem lesz 5 év alatt űrszálloda az tuti -
kricsi #6 Azért ez jó...5év alatt megépítik.(ha megépítik)
A budapesti elkerülő(körgyűrű) mennyi ideje készül? -
kvp #5 Mashol mar leirtam, de a cikkben szereplo cegnek nincsennek kidolgozott tervei csak otletei. Az oldalukon szereplo allomason nincs szervizmodul, tehat sem energiaellatas, sem letfenttarto rendszerek nincsennek. Ez a fenti foton is lathato, ugyanis nincsennek rajta napelemek, marpedig Foldkoruli palyan jelenleg ez az egyetlen elfogadott energiaforras. A kepen is szereplo urrepulobe, ami pont ugy nez ki mint az ariane csoport suborbitalis gepe, dupla hibrid hajtomuvet tennenek. Ezzel csak az a gond, hogy a francia konzorcium is csak 100 Km-es magassagot celzott meg szuborbitalis palyan, nem a 400 Km-es orbitalist ahova a fenti az urallomast almodtak. A hajtomuvekrol pedig csak annyit, hogy a jelenlegi kis hibrid hajtomuvek nem kepesek orbitalis palyara allitani egy urrepulot. Erre a celra jelenleg a kerozin-oxigen rendszer a legolcsobb (lasd: sojuz) es a hidrogen/oxigen rendszer a leghatekonyabb (es egyben legdragabb is).
Szvsz jelenleg csak a Bigelow fele vallalkozasnak van eselye mukodo urhotelt epiteni. Nekik mar sikerult ket prototipust felloniuk. Ha nem talalnak magan urhajot, akkor meg mindig ott van az hogy berelhetnek sojuzokat az oroszoktol. Egy sojuz ket utast es egy pilotat kepes felvinni es mindemellett elvegezheti az allomas palyantartasahoz szukseges ujragyorsitasat is. -
#4 Az egy dolog, hogy kinek van penze, es hogy ki szeretne felmenni, az utazast es az ottletet ki is kell birni;)
-
#3 "...egy a Mars gyarmatosítását zászlajára tűző amerikai cég is beszállt a projektbe..."
Hát ehhez a törekvéshez sok siker kívánok. :D -
roliika #2 Vízbuborékokkal hogyan lehet tisztálkodni, ha a koszos buborékok is ott maradnak? -
trogi #1 Nem tudom. 5 év múlva? Ráadásul a semmiből? Vagy összedolgoznak s a turistákat Spészsiptúval viszik fe'?
Amúgy a legjobb dolga a pilótának lesz, ő is fent lesz és még pénzt is kap érte! :-D