14
  • Alien69
    #14
    Upszika, elöbb jobban át kellett volna olvasnom. Raw, természetessen, meg stb...
  • Alien69
    #13
    Kár ilyenre reagálni is. Ugyanis, WAR már jópár bridge gépben is megvan. SŐT! Az én KonicaMinolta Z2-mhöz is csináltak az oroszok egy firmware-t, aminél elvileg ez megvan, csak gyakorlatilag nem működik tökéletessen, sajna. A zajszűrés meg minden gépben megvan, még az Ő álltala emlegetett 300D-ben is. A gépek váza meg azért (is) scökken, mert már NEM a profi (férfi) fotósok a célközönség. Ma már a bridge gépekről váltanak az emberek, akiket viszont zavar a nagy méret, mert senki se szeret 15 kilót cipelni pár családi képért. Ezen felül, a nőknek kisebb a kezük, nekik a kisebb gépek is tökéletessen megteszik, illetve, a tini "gyerekek" is jobban elvannak ilyen gépekkel. Ráadásul, a gyártók igyekszenek kisebb méret ellenére is megfelelő fogást biztosítani. Persze, éppen a canon-nak nem sikerül, amit Ő emleget, de ez más kérdés.
  • cadeyrn
    #12
    Jólvan észlény.
    A jelenlegi belépőszintű DSLR mindegyikében van RAW, az a minimum, tehát ez első állításod úgy hülyeség, ahogy van.
    A másik, hogy a jelenlegi belépőszintű DSLR-ek annyival újabb technológiákat kaptak, hogy jobb lenne végiggondolni, amit írtál.
  • Tomo15
    #11
    Nagyon értesz hozz grat!
  • Brainpumper
    #10
    Gusztustalan ahogy lenézed a belépő dslr gépeket. Nagyon is jó gépek azoknak akik komoly amatőr gépet akarnak. Egy jó obival pedig csodákat lehet művelni ezekkel is. Ráadásul egy 300 ezer feletti gépre úgy kell vigyázni mint a szemed fényére mert ha lenyúlják nagy bajban vagy. Én Sony w-70 kompaktot használok, gyönyörű tűéles képeket készít ez is. Nézőpont kérdése. Természetesen én is tovább fogok lépni dslr-re ha a pénztárcám engedi és elég képzettnek érzem már magam hozzá.
  • Alien69
    #9
    Ez meg nagyon LOL, sorry! Erős FLAME szagu a hozzászólásod (mert akkor már inkább ezzel a gondolattal, digittel nem is lehet "fényképezni", csak filmessel, mondjuk 500E alatti vázzal semmiképpen se), a hozzá állásod meg erőssen megkérdőjelezhető. 30D ára is már majdnem 200E, és nem innen indult, jóval borsossabb volt. A D200 egy kicsit fentebb van még, és sokan szídják, van nem egy probléma vele (a backfókusz csak hab a tortán). DE! NEM a gép késziti a fotót, hanem a fotós! A gép CSAK eszköz. HA nem így lenne, akkor pl a nagy, régi fotósokat senki se nevezné példaképnek, nem próbálnának még hasonló képeket se készíteni (Pl Ansel Adams ). Tehát, szvsz ostobaság techniaki dolgokhoz kötni, hogy milyen géppel lehet "alkotni" (vagy akár JÓ, minőségi képeket késziteni). Attól, hogy valakinek 30D, D200, 1Ds Mark II, stb lóg a nyakába, még egyáltalán nem biztos, hogy TUD is fotózni, lehet, hogy csak egy sznob, vagy az apuci minden sz*rt megvesz, és betuszkol egy jó állásba, stb.
    Ami a belépőszintü gépeket illeti, azok is megfelelőek, és CSAK optika kérdése, természetessen helyzettől függően. Alapvetően a felhasználási terület határozza meg, hogy elég-e egy Pentax K100D, Nikon D40/x, vagy tényleg szükséges egy Sinarback eMotion 22 hátfal (csak azért se mezei D200, 30D). Illetve, a felhasználó anyagi lehetősségei, igényei. Egy K100D-vel is nagyon szép képeket lehet készíteni, csak megfelelő kezekbe kell adni, és biztos, hogy a Nikon D2Xs-s is lehet olyan képeket készíteni, melyet egy (jobb) bridge géppel is el lehet követni.
  • Thrawn
    #8
    A kompaktokban is van zajszűrés, méghozzá sokkal durvább, mint a belépű szintű DSLR-eknél. Nézz csak meg egy FZ50 képet. A DSLR-ek még így is, zajszűrten egészen más minőséget képviselnek.
  • Cat #7
    "tényleg árzuhanás tapasztalható a DSLR piacon"

    Számold csak ki: ha ilyen hatalmas mértékben nő az eladott termékek darabszáma (a CIPA szerint tavalyhoz képest 70%-al többet szállítottak a gyártók), és mindehhez nem változik a bevétel, akkor nem kérdéses, hogy az árak iszonyatosan zuhannak.
  • b10
    #6
    Mr. Perfect:

    A belépő szintü DSLR-ek a tömegtermelésü hulladék közé tartoznak. Ott van pl: a 350D, abban már van zajszűrés + egyéb képmanipulálás, tehát nem azt a képet kapod, amit fotóztál. Ehhez képes a 4 éves 300D is jobb. Emellett a belépő szintü gépekben elég kicsi a váza, tipikusan a kezdő usereknek készült, akiknek jó lenne a kompakt is.

    Canon Eos 30D / Nikon D200 alatt ne beszéljünk már DSLR-ről. Majd ha ezeket a sarki közértben is az ember után fogják dobni 40 ezer forintért újonnan, mondjuk holnaptól, akkor majd azt fogom mondani, hogy volt értelme ennek a cikknek, és tényleg árzuhanás tapasztalható a DSLR piacon.
  • Mister
    #5
    Sőt, ebay.com-ról rendelve 200.000 Ft-ért olyan kit-et kapsz a 30d-hez ( 3 obi, 2 állvány, 2 táska, 4 gigás cf, stb ) hogy akár nem is kell mást venni hozzá, nálunk meg 200k+ csak a csupasz váz...
  • Mr. Perfect
    #4
    Ezt még is honnan veszed? Belépőszintű DSLR gépeket árulnak mostanában, igaz,hogy csak alap obival de 120-140 ezer Ft-ért. Pl. Canon 350D, Pentax k100d. Ezek azért egyáltalán nem rossz gépek, sőt.
  • mikloss
    #3
    Hát akinek van 300k+ Ft-ja annak tényleg megéri DSLR-t venni... Ennyi egy átlagos kit minimum ami már nem csak alap obit tartalmaz.
  • DoctorJohnson
    #2
    okoss
  • b10
    #1
    Ez mind szép, csak a lényeg nem derül ki: mikor lehet már végre 40 ezer forintért kamionról leesett Canon Eos 30D-t venni ?