Agytevékenységre reagáló robotkezet fejlesztettek ki
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem felfûrészelték a kobakját, és úgy néz ki, mint NEO 😞
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Azok az emberek saját agymenésüket nyomatják bele a kísérletbe.
Ha a majom megfelelõ sorrendben gondol egy banán felbontásánál használt mûveletekre, akkor a mûkéz lejátssza az Örömódát.. Így nem nagy kunszt.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Hány éve láttam ilyet itthoni kutatóktól? 4-5 éve? Csak mögö9ttük nincs se halom dohány, se egy értelmes állam aki támogatná õket ...
A szakemberek a sikeres teszteknél különbözõ kézmozgásokra késztették a majmokat, majd közben rögzítették az agytevékenységüket. Ezek után létrehoztak egy algoritmust, amely dekódolta a jeleket, így pontosan tudták, hogy melyik jel melyik mozdulatsort jelöli. Végül a mintákat felhasználták egy robotkéz irányítására
Ebbõl én azt veszem ki, hogy mindenféle mozdulatot csináltattak a majmokkal. Majd ezeket rögzítve dekodolták, hogy mi-micsoda aztán irtak rá "zongorázó programot".
Szóval nem korbáccsal tanították a majmokat zongorázni. <#rolleyes>#rolleyes>
Csak az a kérdés hogy kinek a kezébe fog kerülni és mire használja majd.
Jelenleg ott tartunk, hogy a cikkbeli robotkarhoz képest meglehetõsen egyszerû szerkezetû térdprotézis is horribilis pénzbe kerül, és esetenként megtagadják a beültetést. Szarnak rá, hogy valaki tolószékbe kerül vagy fogadni kell mellé valakit, hogy naponta tegye tisztába...
Álom és valóság.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Itt meg bizony az agy mozgási központjaiba juttatott elektródákkal operálnak. (Ma már kvázi rutinszerûen hasonlóan, csak stimulációval csökkentik a Parkinson-kórosok kézremegését - na nem itthon.)
Olyan mûkéz már vagy 10 éve volt, amit a kar idegeire csatlakoztattak. Persze messze volt a 100%-os pótlástól, hiszen még mechanikailag sincsenek ott, és csak a fõbb idegekkel foglalkoztak. Viszont bénulásos esetekben ez nem megoldás.
Egy gyerek is kb 1-2 év alatt tanul meg ugye járni, a végtagjait használni. Pl a gerinc sérültek rehabilitációja is eltart legalább eddig, szerencsés esetben.
Szal azt barokkos túlzásnak tartom, ha esetleg a kutatók arra hajtanak, hogy a mechakezet egyszerûen rácsatlakoztatják a megfelelõ idegekre és már is 100% használhatóságú végtagot kapnak.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Csak ismételni tudom az elõttem lévõket.
Isten nem létezik, nem létezhet, nem is fog...
Meg lehetne kérni az egyik emberkét, hogy vegyen már részt a kísérletben, aminek szerintem sokkal kisebb a kockázata egy kézátültetéshez képest. Szal még jelentkezõ is lenne.
Biztos van egy szadista állatkinzó a csapatban!😉))
Elõbb korbáccsal zongorázni tanítják a majmokat, aztán meg élve felboncolják és szétszurkálják az agyukat, a mûkéz csak alibi.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Nem inkább az történt itt, hogy pár össze-vissza jel alapján egy szoftver válogatott pár elõre betáplált dallam között? Így tényleg odébb van még egy értelmes "online" bemutató (pl. hogy meghámoz egy banánt). Hatásvadász tudomány!?
A technológia kifejlesztése csupán 1 évett vett igénybe, a nehézséget az jelentette, hogy a majmot megtanítsák zongorázni!😉))