97
  • takysoft
    fan-játék, nem hivatalos:D
  • csgj
    2.5? :P Hát, ehm.. hogy ez így mennyire új, az érdekes kérdés.
  • takysoft
    vannak jó kalandjátékok hé!
    alig pár napja jött ki a Broken Sword 2.5 (már fordítom)
  • csgj
    Most nézem az IGN PC-s megjelenéseket, és október 6-tól 10-ig 4 kalandjáték jelenik meg :D Nancy Drew: The Haunting of Castle Malloy, Agatha Christie: Death on the Nile, Everlight: Power to the Elves (engem igazán csak ez érdekel... de ez nagyon :P) és Lost Secrets: Bermuda Triangle.
  • csgj
    Hát... nemtom milyen lehet. Gondolom nem egy 1. osztályú kalandgame, mivel mostanában olyanok nincsenek... de lehet, hogy jó. Vki próbálja ki, és írjon ide :D
  • blackgamer
    Hardy Boys: The Hidden Theft
    próbálta valaki? érdemes beszerezni?
  • takysoft
    Torrentről.

esetleg innét, hy ügyes vagy.
  • buuu222
    Bocs mármint a neverhoodot
  • buuu222
    Üdv. Tudnál segíteni hogyan tudom megszerezni. Asszony ezért rágja a fülem már egy hónapja.
    [email protected].

Köszi
  • csgj
    Jaaa, az atomjó volt :D Fel is tettem Ultra minőségűre a grafikát, és rendesen átlátszott a felsője :D

Várj csak, van is képem róla :P

• takysoft
    ez? pf...
    Bezzeg a Dreamfall.. ot bugyiban mászkált a csaj otthon:D
  • csgj
    Majdnem elfelejtettem, hogy ez a topic is itt van :D Na szóval, kijött ez a Culpa Innata is. Egész jó, van vmi különleges hangulata, és története. Grafikailag eléggé elmaradott, de sztem ez nem nagy probléma.

• csgj
    Érdekes módon még nem jött ki a Sinking Island nevezetű Benoit Sokal (Syberia...) játék, pedig már pár napja itt lenne az ideje... :( De akkor is lehet, hogy csak franciául fog először megjelenni. Mindenesetre én már nagyon várom. Valahogy érzem, hogy jó kalandjáték lesz :P Remélem igazam is lesz...
  • SötétBarom
    német :c
  • csgj
    Ja, kijött ez a Reprobates című klasszikus point&click kalandgame :) De sajnos (legalábbis nekem sajnos) még csak németül.
  • csgj
    sztem csak CD-s van...

a Black Dahliát viszont még sehol sem láttam, de néztem már róla képeket :) (Meg aztán mintha lenne egy azonos című film... ennyi :D)
  • Zóanagyvarázsló
    Brit eBayen látok két példányt.
  • totyak
    Ha már itt többen említették a Runaway című játékot, akkor kérdeznék valamit. A magyar feliratos változatból itthon csak a 3 CD-s verzió jelent meg, vagy van DVD-s is? Csak a kíváncsiságból kérdem.
  • Lacee
    a Black Dahliát ismeritek? elég régi, "filmes" játék. azóta keresem hogy '98 körül megjelent...

http://www.imdb.com/title/tt0172179/
  • Minas Tiris
    Ez igaz az Eye of the Kraken nem jött be nekem grafikai és elrendezési okok miatt és a történet is már rég lerágot csont.
  • BBird
    Azért biztos vannak nagy csalódások nálad is, ebben a műfajban. ;-)
  • Minas Tiris
    Én amióta megismerkettem ezzel a játék ággal azóta ez köt le csak igazán. míg a többivel max 3-4 órát a point and click típusúakkal akár egy fél napot is eltöltök mert nem bírom abba hagyni.
  • csgj
    na azt nemtom... :) De volt még egy grafikus Zork is a Grand Inquisitor előtt (asszem, képeket láttam róla vhol).
  • Lacee
    who is the boss of you? me! I AM THE BOSS OF YOU!

talán a curse of monkey island mellett ez az a játék amit ötvenhatmilliószor végigvittem, és minden alaklommal röhögni lehet rajta :)
    kár hogy nincs folytatása... a többi zork-játék (pl korábbi szövegesek) nem ez a paródia-vonal, ugye?
  • BBird
    Space Quest széria
    Police Quest széria első néhány része
    Larry
    ... ;-)
  • qper
    ja, most látom Te még nem vagy kenyérkereső, bocsi :)
  • csgj
    ha lenne pénzem, én is megvenném a kalandokat eredetiben :) de ha egyszer létezik a "letöltés lehetőség"....
  • qper
    én mondjuk a kalandokat eredetiben veszem (szép pakkom van a 80-as évektől), de ez nekem is letöltött verzió. Megrendeltem volan szívesen, de közel 8000-eet nem adok rá ha magyar ha nem, Pierrot-nál egész jó áron mge lehet rendelni, de ott meg kifogyott úyghogy elálltam a rendeléstől. Egerben meg lehet venni 5.000-ért, sztem. ez meg is fog történni.

hát ja, én is jobban komálom a point 'n click kalandokat, ez elég újszerű, de tetszik a megvalósítás. Érdekelne az A.G.O.N. is, de álíltólag az is ilyen rendszerű.
  • csgj
    én a 6 giga méret miatt nem szedtem le..., meg vhogy jobban szeretem a rendes grafikus megjelenítésű kalandjátékokat. Vagy ami vegyes (-->pl. Zork Grand Inquisitor: atomjó játék volt) :)
  • qper
    Most épp a Jumurdzsák gyűrűjét tolom, öröm látni FMV próbálkozásokat még 2007-ben is (én bírtam nagyon anno ezt a stílust).

Egy gondom van, lehet hogy bugos a példányom, de épp Tallár/Toller (?) régiségkereskedőnél próbálom megtalálni a Gárdonyi hagyatékból származó tárgyakat, de valamiért behülyül a progi. Megtaláltam a kártyapaklit, ráközelítek, innentől viszont nem enged "visszamenni" a régiségboltba, hanem ha megpróbálok a paklitól egy szinttel feljebblépni elfeketedik a képernyő. (csak a visszatöltés segít).
    Nem is tudtam mit kell itt csinálni mert az utalások abszolut nem világosak számomra, azonban valahogy elővettem a Gárdonyi-emlékház prospektusát amikor épp a kártyát néztem, és előjött valami feladat hogy négy ponttal meghatároz6unk egy ötödiket.

Viszont azóta betöltöttem újra a progit, és az Istenért sem szeretné ugyanezt a feladatot elvégezni.

Ja, ha beszéltek az emberekkel, és átugorjátok egy esc-el az animációt, nektek is beragad a játék?
  • qper
    teljesen OK a banner, gratula! :)

/én még ilyet sem tudok: )/

runaway tényleg cuki volt, de nekem is detto ugyanez volt vele a bajom, én mondjuk emiatt abba is hagytam kb. a felénél a dolgot.
  • csgj
    Nekem tetszett a Runaway, de abban a néhol idegesítő pixelvadászatban igazad van. Volt is egyszer egy felejthetetlen élményem ezzel kapcsolatban... Asszem egy apró, szürke szivacsot kellett megtalálni egy szürke erkélyen. Bakker, mire az meglett, kitéptem majdnem az összes hajszálamat (képletesen tessék érteni :P)

u.i: kész a banner, tom nem mestermunka, de csak ennyire vok jó PS-ben :D
  • SötétBarom
    Most per pill épp a Penumbra-t nyomom, azserossz.
  • takysoft
    listát nem írok, de:
    Psychonauts, Little Big Adventure, Beyong Good and Evil (ezek akció-kalandok, de mind nagyon jó:D)

A klasszikusokat már felsoroltátok, de a Grim Fandango-t azért beírom még egyszer:D
    Ami talán kimaradt: Discworld 1-2, Noir
    DOTT dabest:D (azért is fordítottam)
    MI 1-2-3-4 alap

Ami szar volt: Runaway... jó story, túl sok pixelvadászat... illúzióromboló
  • csgj
    Mondjuk a Fahrenheit nem az a tipikus kalandjáték fajta game... Inkább olyan interaktív mozi (nem volt benne semmi bonyolult tárgypakolás, pixelvadászat, stb...). Ettől függetlenül nekem is nagy kedvencem a sok kedvenc között :D

Ja, és találtam új kaland-hírt :) :

"A Dark Motif fejlesztő csapat által egy újabb sötét thrillert köszönthetünk a kalandvilág körében. A játék során egy Adam Reed nevű professzor nyomozását irányítjuk majd, akit a felesége rejtélyes halála nem hagy nyugodni. Nyomozása során egyre több sokkoló felfedezésre jut, míg nem rádöbben, hogy anélkül hogy tudott volna róla, egy rejtélyes összeesküvés főszereplőjévé vált. Lassacskán rájön a felesége halálának okára, és azon kapja magát, hogy a 400 évvel ezelőtt élt és az okkultizmusban is jártas, John Dee után kutatgat.

Az irányítás a megszokott point and click lesz, a több mint 50 3D-s karakter a több mint 150 3D-s pre-renderelt háttér előtt mozog majd. Megjelenés csak valamikor 2008-ban várható."

/Adventuregames.hu/
  • SötétBarom
    Ejj a fahrenheit.. Hatalmas gém, ami akkora ökörségbe csap át a vége felé, hogy hietetlen :DDDD

De még ez sem tudta elbaszni 9/10es.
  • qper
    a régi Sam and Max is hatalmas volt. Emlékszem tök lázas betegen ültem a gép előtt, és szinte sírtam és vinnyogtam a röhögéstől amit azok ketten műveltek a monitoron :)
  • qper
    Gabriel Knight trilógia, az egyik örök klasszikus számomra. A második rész pedig a bizonyíték, hogy volt létjogosultsága az FMV játékoknak.

De a legkedvesebb talán mégis a DOTT (ez az első kalandom amit végigvittem), és a Grim Fandango.
  • dienesoft
    Nálam kalandjátékban abszolút No.1 a Fahrenheit (Alapból nem vagyok kalandjáték-rajongó.), de ez olyan szinten megfogott, hogy 3 hétig csak evvel játszottam nyomtam végig. Nagyon sok féleképpen lehet végigvinni, a végkifejlet CSAK a döntéseidtől függenek! Egyszerűen a pofám majd leszakadt ettől a gametől. Én csak és kizárólag ajánlani tudom neked!!! :)
  • Cat 02 #18
    Farenheit az jó ?