Nagy Kalandjáték Topic

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

takysoft
ez? pf...
Bezzeg a Dreamfall.. ot bugyiban mászkált a csaj otthon😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Majdnem elfelejtettem, hogy ez a topic is itt van 😄 Na szóval, kijött ez a Culpa Innata is. Egész jó, van vmi különleges hangulata, és története. Grafikailag eléggé elmaradott, de sztem ez nem nagy probléma.

Érdekes módon még nem jött ki a Sinking Island nevezetû Benoit Sokal (Syberia...) játék, pedig már pár napja itt lenne az ideje... 😞 De akkor is lehet, hogy csak franciául fog elõször megjelenni. Mindenesetre én már nagyon várom. Valahogy érzem, hogy jó kalandjáték lesz 😛 Remélem igazam is lesz...
SötétBarom
német :c

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Ja, kijött ez a Reprobates címû klasszikus point&click kalandgame 😊 De sajnos (legalábbis nekem sajnos) még csak németül.
sztem csak CD-s van...

a Black Dahliát viszont még sehol sem láttam, de néztem már róla képeket 😊 (Meg aztán mintha lenne egy azonos címû film... ennyi 😄)
Brit eBayen látok két példányt.
totyak
Ha már itt többen említették a Runaway címû játékot, akkor kérdeznék valamit. A magyar feliratos változatból itthon csak a 3 CD-s verzió jelent meg, vagy van DVD-s is? Csak a kíváncsiságból kérdem.

Lacee
a Black Dahliát ismeritek? elég régi, "filmes" játék. azóta keresem hogy '98 körül megjelent...

http://www.imdb.com/title/tt0172179/

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Minas Tiris
Ez igaz az Eye of the Kraken nem jött be nekem grafikai és elrendezési okok miatt és a történet is már rég lerágot csont.

Soha se vitatkozz idiótákkal. Mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal!

BBird
Azért biztos vannak nagy csalódások nálad is, ebben a mûfajban. ;-)
Minas Tiris
Én amióta megismerkettem ezzel a játék ággal azóta ez köt le csak igazán. míg a többivel max 3-4 órát a point and click típusúakkal akár egy fél napot is eltöltök mert nem bírom abba hagyni.

Soha se vitatkozz idiótákkal. Mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal!

na azt nemtom... 😊 De volt még egy grafikus Zork is a Grand Inquisitor elõtt (asszem, képeket láttam róla vhol).
Lacee
who is the boss of you? me! I AM THE BOSS OF YOU!

talán a curse of monkey island mellett ez az a játék amit ötvenhatmilliószor végigvittem, és minden alaklommal röhögni lehet rajta 😊
kár hogy nincs folytatása... a többi zork-játék (pl korábbi szövegesek) nem ez a paródia-vonal, ugye?

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

BBird
Space Quest széria
Police Quest széria elsõ néhány része
Larry
... ;-)
ja, most látom Te még nem vagy kenyérkeresõ, bocsi 😊

Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny

ha lenne pénzem, én is megvenném a kalandokat eredetiben 😊 de ha egyszer létezik a "letöltés lehetõség"....
én mondjuk a kalandokat eredetiben veszem (szép pakkom van a 80-as évektõl), de ez nekem is letöltött verzió. Megrendeltem volan szívesen, de közel 8000-eet nem adok rá ha magyar ha nem, Pierrot-nál egész jó áron mge lehet rendelni, de ott meg kifogyott úyghogy elálltam a rendeléstõl. Egerben meg lehet venni 5.000-ért, sztem. ez meg is fog történni.

hát ja, én is jobban komálom a point 'n click kalandokat, ez elég újszerû, de tetszik a megvalósítás. Érdekelne az A.G.O.N. is, de álíltólag az is ilyen rendszerû.

én a 6 giga méret miatt nem szedtem le..., meg vhogy jobban szeretem a rendes grafikus megjelenítésû kalandjátékokat. Vagy ami vegyes (-->pl. Zork Grand Inquisitor: atomjó játék volt) 😊
Most épp a Jumurdzsák gyûrûjét tolom, öröm látni FMV próbálkozásokat még 2007-ben is (én bírtam nagyon anno ezt a stílust).

Egy gondom van, lehet hogy bugos a példányom, de épp Tallár/Toller (?) régiségkereskedõnél próbálom megtalálni a Gárdonyi hagyatékból származó tárgyakat, de valamiért behülyül a progi. Megtaláltam a kártyapaklit, ráközelítek, innentõl viszont nem enged "visszamenni" a régiségboltba, hanem ha megpróbálok a paklitól egy szinttel feljebblépni elfeketedik a képernyõ. (csak a visszatöltés segít).
Nem is tudtam mit kell itt csinálni mert az utalások abszolut nem világosak számomra, azonban valahogy elõvettem a Gárdonyi-emlékház prospektusát amikor épp a kártyát néztem, és elõjött valami feladat hogy négy ponttal meghatároz6unk egy ötödiket.

Viszont azóta betöltöttem újra a progit, és az Istenért sem szeretné ugyanezt a feladatot elvégezni.

Ja, ha beszéltek az emberekkel, és átugorjátok egy esc-el az animációt, nektek is beragad a játék?

teljesen OK a banner, gratula! 😊

/én még ilyet sem tudok: )/

runaway tényleg cuki volt, de nekem is detto ugyanez volt vele a bajom, én mondjuk emiatt abba is hagytam kb. a felénél a dolgot.

Nekem tetszett a Runaway, de abban a néhol idegesítõ pixelvadászatban igazad van. Volt is egyszer egy felejthetetlen élményem ezzel kapcsolatban... Asszem egy apró, szürke szivacsot kellett megtalálni egy szürke erkélyen. Bakker, mire az meglett, kitéptem majdnem az összes hajszálamat (képletesen tessék érteni 😛)

u.i: kész a banner, tom nem mestermunka, de csak ennyire vok jó PS-ben 😄
SötétBarom
Most per pill épp a Penumbra-t nyomom, azserossz.

takysoft
listát nem írok, de:
Psychonauts, Little Big Adventure, Beyong Good and Evil (ezek akció-kalandok, de mind nagyon jó😄)

A klasszikusokat már felsoroltátok, de a Grim Fandango-t azért beírom még egyszer😄
Ami talán kimaradt: Discworld 1-2, Noir
DOTT dabest😄 (azért is fordítottam)
MI 1-2-3-4 alap

Ami szar volt: Runaway... jó story, túl sok pixelvadászat... illúzióromboló

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Mondjuk a Fahrenheit nem az a tipikus kalandjáték fajta game... Inkább olyan interaktív mozi (nem volt benne semmi bonyolult tárgypakolás, pixelvadászat, stb...). Ettõl függetlenül nekem is nagy kedvencem a sok kedvenc között 😄

Ja, és találtam új kaland-hírt 😊 :

"A Dark Motif fejlesztõ csapat által egy újabb sötét thrillert köszönthetünk a kalandvilág körében. A játék során egy Adam Reed nevû professzor nyomozását irányítjuk majd, akit a felesége rejtélyes halála nem hagy nyugodni. Nyomozása során egyre több sokkoló felfedezésre jut, míg nem rádöbben, hogy anélkül hogy tudott volna róla, egy rejtélyes összeesküvés fõszereplõjévé vált. Lassacskán rájön a felesége halálának okára, és azon kapja magát, hogy a 400 évvel ezelõtt élt és az okkultizmusban is jártas, John Dee után kutatgat.

Az irányítás a megszokott point and click lesz, a több mint 50 3D-s karakter a több mint 150 3D-s pre-renderelt háttér elõtt mozog majd. Megjelenés csak valamikor 2008-ban várható."

/Adventuregames.hu/
SötétBarom
Ejj a fahrenheit.. Hatalmas gém, ami akkora ökörségbe csap át a vége felé, hogy hietetlen 😄DDD

De még ez sem tudta elbaszni 9/10es.

a régi Sam and Max is hatalmas volt. Emlékszem tök lázas betegen ültem a gép elõtt, és szinte sírtam és vinnyogtam a röhögéstõl amit azok ketten mûveltek a monitoron 😊

Gabriel Knight trilógia, az egyik örök klasszikus számomra. A második rész pedig a bizonyíték, hogy volt létjogosultsága az FMV játékoknak.

De a legkedvesebb talán mégis a DOTT (ez az elsõ kalandom amit végigvittem), és a Grim Fandango.

dienesoft
Nálam kalandjátékban abszolút No.1 a Fahrenheit (Alapból nem vagyok kalandjáték-rajongó.), de ez olyan szinten megfogott, hogy 3 hétig csak evvel játszottam nyomtam végig. Nagyon sok féleképpen lehet végigvinni, a végkifejlet CSAK a döntéseidtõl függenek! Egyszerûen a pofám majd leszakadt ettõl a gametõl. Én csak és kizárólag ajánlani tudom neked!!! 😊

Farenheit az jó ?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Lacee
hajjaj, dehogynem! eszméletlen jó hangulata volt, csak sajnos nem sokan ismerték akkor sem.

N3v3rland
Best: 7th Guest (ez rímelt XD), Neverhood, Day of tt - amit egyszer nem vittem végig, de azért jó volt 😊
A mostaniból meg a Sam & Max-ek nagyon bejöttek.

Unleash Your Inner Monkey

A Sanitariumra senki nem emlékszik? Pedig annyira nem is röreg, legalábbis az én fogalmaim szerint nem. Szerintem mindenképpen a legjobbak között említendõ.
én ezek közül csak a Black Mirror-al nem játszottam... régi kalandok közül egyébként még az egyik kedvencem a Toonstruck. Christopher Lloyd-ot kellett irányítani egy rajzfilmvilágban. Akkora ökörségek voltak benne, hogy hihetetlen... 😄
JackDaniels
Broken Sword1-2, Sybeia1-2, Runaway1-2 nálam a best. de jó volt a Black Mirror is, Secret Files:Tunguzka, meg majd eszembe jut a többi.😊

\"Never say never!\" W Churchill

GamerAdams007
Nálam a Syberia 1 és 2 a két n1 <#eljen><#eljen>

Config - Raidmax Sagitta | GB P35-DS3 | 2GB Kingston DDR2 800Mhz | C2D E6550 | Gainward GTX275 896MB

k3nGu
engem a Syberia 1-2 kötött le a legjobban...
ott van a Still Life,ami még elm1, a Paradise is elm1😉

MSI K9N-Neo, AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4200+, ASUS 8800GTX, 3GB 800 Mhz RAM, Samsung HD 300GB

Én most találtam meg újra a Teen Agent nevû játékot( lsd Old game hívek topic)
Ki is nyomtam, sajnos elég rövid...Ezen kívül csak a DotT -tal játszottam (mármint sokat)

Mindig így kezdõdik, aztán jön a futás meg a sikítás...

á, a Neverhood! Az aztán naon egyedi game volt! Gyurmafigurák, jó poénok, stb...

Nekem most lett meg nemrég végre az összes Broken sword rész (pont az elsõ hiányzott), és sztem azok is nagyon hangulatos játékok. Talán a 4. rész kicsit veszített ebbõl a hangulatból, de azért az is bejött 😊
The Legend of Kyrandia <#worship> (utsó kalandjáték ami lekötött)

Csuhai G
Syberia, Neverhood<#eljen>

\"Amennyiben az érintettek elhalálozása nem következett volna be, még ma is élnének.\"

SötétBarom
Újak közül sztem a Scratches egészen pöpec kis cucc..

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

ColdFire
Runaway

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Lacee
Day of the Tentacle és a Monkey Island elsõ 3 része nagyon nagy jóság, máig kedvenc játékok. indiana jonest is élveztem... emlékszik valaha az adventures of the longbow-ra?

tigeroo
nem.
Guybrush Treepwood ^^
Monkey Island 3 powa 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Nos, eddig csak "Lucasarts point & click játékok" topicot találtam, úgyhogy nyitottam egy Kalandgame témát... Itt meg lehetne osztani a véleményeinket régi/mai kalandjátékokról, és az újonnan megjelenõ gamekrõl is közölhetnénk infókat.
Az utóbbi igencsak elkél, ugyanis mostanában egyre több ilyen játékot jelentenek be. Eleve csak Benoit Sokal játék is jön 3 (!!!). Én speciel nagyon örülök neki, hogy kezd végre újra fellángolni ez a stílus!

És akkor belinkelnék két fontos oldalt:
A magyar adventuregames oldal (érdemes látogatni)
És az angol adventuregamers oldal.
← ElőzőOldal 2 / 2