25
  • bszzita
    #25
    Hehe. Ez tetszik, de telljesen igazad van. :)
    Egyébként engem k....ra nem érdekel, hogy milyen egerem van. Logitech van "100" éve, régebben vezetékes volt most meg ilyen lézeres cucc vagy miafene.
  • spydee
    #24
    A kézfejjel letakart egérnapelemre a megoldás: a fluoreszkáló kesztyű:D
    Amúgy szerintem azoknak találták ki, akik kiviszik az új napelemmel üzemelő családi házuknak a teraszára a highend laptopot, hogy a szabadban élvezhessék a csodálatos zöldövezetben, a madárcsicsergés és friss hegyi patak által rendezett szimfóniát, miközben a gigaultrabites Wifi hálózati kapcsolatukon megnézik a bankszámlájuk óránkénti duplázódásának grafikonjait....(ne vagyok irigy..ááá nem!;)
  • BaltásRém
    #23
    sztem marhaság.... mi az a néhány mA azon a kis feszültségen ? Milyen energiáról beszélünk ?
    nem ilyen hülyeségekről kellene beszélni ! mit lehet ezen energiagazdálkodni ???
    Nem tudom, nem is akarom választékosan ,taglaltan leírni amire gondolok. Aki tudja miről beszélek, az most velem mosojog, és zárja be az ablakot 1000-el.
  • Flashy
    #22
    jó ötlet, vagy jó ötlet akkor, ha a napelemes dolgok előállítása elég olcsó ahhoz, hogy ne használjon el többszörannyi (nem-nap-)energiát mint amennyit spórolhatunk vele. és ha a végfelhasználói ára olyan olcsó lesz, hogy eséllyel választhatják ezt az emberek. ja, és legyen minél több napelemes cucc, nem biztos hogy az egereken múlik az emberiség sorsa, legyen mindenből napelemes, hogy mindenki körülnézhessen és amiből lehet, vehessen napelemeset. felőlem tehetnek a tévémbe is napelemes aksit, napközben még arra is esik valamennyi fény. persze ha ezzel én is spórolok pénzt (amennyivel többe kerül a tévé annyi bejön a villanyszámlán) és ha globálisan is jó (nem használnak el több nem megújuló energiaforrásból származó energiát mint amennyit spórolunk vele).
  • Zro
    #21
    Amíg a hozzászólásokat gépelitek addig is az egéren van a kezetek ? :) Egyébként nem tudom ki hogy van vele, de én nem takarom le az egeret teljesen, inkább fölötte van a kezem. Az új napelemeknek meg nem kell már direkt fény sem. Aki irodában dolgozik, az meg gépelni is szokott nem csak kattintgatni, nem beszélve az ebéd szünetről, wc, cigi, duma stb :) Ráadásul amíg olvasol valamit addig is fölemelheted a kezed.
  • a_n_d_r_e_w
    #20
    Az egésszel csak annyi a bajom, hogy a napelem pont ott van, ahol az ember tenyerel (jó mondjuk az egéren hol máshol lenne), de így sok értelmét nem látom, a másik meg, hogy az A4Technek van ennél gazdaságosabb egere (7mA) lehet velük kellene közösködniük.
  • AljasGetto
    #19
    Ebben az egészben csak a napelem a f@xság, a többi része pedig már rég van, vehetsz olyat, ami indukciósan tölti magát, vagy este rádugod a bölcsőjére, stb.

    De gondolom ha csak egy jóminőségű akksi van az egérben, az legalább megduplázza az árát (és egy alapból is drágább vezetéknélkülire gondolok most)...
  • MaSzKa
    #18
    énekem is ez a meglátásom
    rárakod a kezed akkor nem töltödik

    de nem rossz ötlet
  • Caro
    #17
    Láttam már olyan egeret, ami wireless volt, csak az egérpad kellett, hogy speckó legyen.
    Elektromágneses hullámokon kapta meg a neki szükséges áramot.
    Persze ez nagyon pazarló, ahhoz képest, amennyi egy egérnek kéne.
  • Sir Quno Jedi
    #16
    Szerintem eltévedtél. Olvasd újra, hátha... :D
  • kvp
    #15
    A vezetekes eger annyiban jobb, hogy soha nem kell a toltottseg miatt aggodni, soha nem akad ossze ket egymas melletti eger es nem zavarja semmilyen interferencia. Hatranya, hogy az asztalon ott tekereg egy kabel.

    Az optikai egerek kifejezetten utaljak a regi lakkozott iroasztalokat, nekem itthon ilyen asztalom van. Egy ideig az optikai egerhez is kenyetelen voltam egerpad-et hasznalni (meg a logitech eger is ugralt rajta), mig vegul egy olcso hama eger es a benne talalhato optikai (nem lezeres) mozgasdetektalo chip jelentette a megoldast. (mivel nem lezeres hanem optikai mintailleszto a rendszer ezert kepes kovetni a lakk alatt a fa mintazatat, viszont csak 600 dpi-s)

    A cikkben szereplo napelemes egerrel az a baj, hogy a felhasznalo keze alatt van a napelem, tehat hasznalat kozben nem kepes toltodni. Ha valaki csak neha nyul az egerert vagy csak keveset hasznalja egy nap, akkor jo. Nallam mind otthon mind az irodaban pillanatok alatt lemerulne, mivel egyik helyen sincs a gep kozeleben tul sok direkt feny. Az aksikkal meg az a baj, hogy ha nem hasznaljuk lemerul es tonkremegy, ha hasznaljuk akkor egy ido utan elfarad es cserelni kell, ha meg tul hosszu ideig hasznaljuk egyfolytaban akkor tolteni kell munka kozben is.
  • Scroll
    #14
    Irodába szerintem tökéletes.
  • Chappy
    #13
    Minek a ráknak kell ilyen?!
  • duke
    #12
    "Az egy dolog, de én azért tértem vissza a jó öreg vezetékes egerekre, mert kúvára idegesítő, ha eksön közben merülnek és mindig cűgölni kell a pótaksikat és a töltőket."
    Hat igen mert olyan kurva bonyolult am feltolteni egy akumlatort.Nem is ertem miert nem tanitjak az egyemetemeken ? Vagy miert nem kell hozza fegyverviselesi engedely,hogy valaki akumlatort toltson ?
  • roliika
    #11
    Krómozott az aszalom, 10 ből 1 egér vált be úgy ahogy....10ből 9 Roland ezt ajánlja. :D
  • Darth Sith
    #10
    ki használná egyáltalán tükrön az egerét? golyósat egyáltalán? Neked talán tükörből van az íróasztalod? Nem hinném hogy a fürdőszobában a borotválkozó tükrön függőlegesen egereznél..
  • roliika
    #9
    Ilyen tekintetben az optikai/lérezes egér is faxság mert tükrön vagy króm felületen használhatatlan...
  • waterman
    #8
    mekkorát mosolyogtam mikor pár hónapja a szomszéd gyerek rombol át, hogy WOW-ozás közben lemerült az egere, töltött eleme nincs és 5 perc múlva raid-re mennek.. adtam neki egy régi ps2-est és minden ok volt..
  • Sir Quno Jedi
    #7
    Az egy dolog, de én azért tértem vissza a jó öreg vezetékes egerekre, mert kúvára idegesítő, ha eksön közben merülnek és mindig cűgölni kell a pótaksikat és a töltőket.
  • toyotakacsa01
    #6
    És nem vezetéknélkülivel fognak játszani. Nem mindegy a válaszidő pl. egy FPS-nél.
  • Caro
    #5
    Le a wireless eszközökkel! Az az igazi spórolás.
  • who am I 7
    #4
    Lanpartira gondolom nem napelemes egeret fognak vinni a sötét kockák....
  • pzssoft
    #3
    usb-ről is lehet tölteni, mintha azt írta volna. gondolom rádugsz egy vezetéket, és már tölti is használat közben. csak épp ideiglenesen "vezetékes" egérként fog funkcionálni
  • Sir Quno Jedi
    #2
    Iiigen és majd a hagyományosan sötétben tartott marathoni lanpartykon mindenki az ablakokhoz fog rohangálni, ha merül a zegér... Gratula... Ekkora faxságot.
  • grebber
    #1
    Az ötlet jó de szerintem marha drága lesz ez az egér!