99
Howard Phillips Lovecraft művei
-
#59 Cthulhu ^^ hát ja ő alap :D
Poe-tól csak 2öt olvastam. a hollót és az Usher hár bukás-át. az utobbi jó volt. -
virs lee #58 Én egy olyat láttam amiben hűtőszekrényből(!) másznak ki vmi csápok, és attól kéne félni, de röhejes mint a román westernfilm. -
virs lee #57 Ne keresd, egyiknek sincs köze hozzá. HPL-ből nem készült (valódi) film. Nézzél Hitchcockot, hangulatban talán az áll legközelebb, bár HPL-hez képest már az is texasi láncfűrészes kategória. :D -
virs lee #56 Cthulhu legyen benne, a többi mindegy. ^^
Utoljára kb. 10 éve olvastam HPL-t, de akkor kb. mindet. Létezik még a Silverland könyvesbolt? Ott lehetett ilyen frankó dolgokat beszerezni (akkor még itt a balkánon nem volt a pórnépnek internet), ráadásul eredeti angolban. Poe is frankó, megvan a Poe összes, de nekem abból leginkább csak a Holló tetszik. Kicsit más stílus, de jó még Raymond E. Feist, meg a Dragonlance két trilógiája (Chronicles, Legends).
Sok horrorfilm végén feltűnik HPL neve, miszerint az ő művéből készült az adott Z kategóriás szar, közben semmi köze hozzá, nem is értem miért nem jelentik fel a jogtulajok ezeket a "hullagyalázókat". Eddig csak az Alone in the dark (1) c. játék volt amelyik hangulatában megközelítette a novellákat. Sztem. -
#55 A Reanimátor még a jobbak közé tartozik, de szinte az összes elég gagyi! -
#54 :DD
hátja mondjuk elég nehéz vissza adni azt amit leirt. -
#53 Én a Re-Animátort láttam, na az valami hihetetlen. B-s horror, de nagyon beteg. Egyik jelenetben azzal a fürésszel, amivel boncoláskor a koponyatetőt veszik le, fúrja keresztül magát a föltámasztotton. Amúgy rengeteg film van ,de állítólag szinte egy se jó. -
#52 én nem is tudtam h vannak ilyen filmek :D csak egy pár rövidebbet láttam youtube-on. pl: kívülálló, azatoth. -
#51 ÜDV!
Keresem Lovecraft műveinek filmes adaptácíóját. Sajnso csak a Necromonicon-t tudtam megszerezni. Ha van aki tud dvd-n vagy divix-esbe, írjon.
A "Megnevezhetetlen" is megvan, de nem annyira jó:) -
#50 minden tisztelet a fordítóé -
#49 "Nagyon is elképzelhető, hogy valamely roppant Hatalmak vagy Lények életben maradtak, még azokból a távoli időkből, amikor az értelem talán más formákban öltött testet, olyan formákban, amelyek eltűntek a világból az emberiség hajnala előtt, s amelyekről csupán a költélszet és a mondák őriztek meg futó emlékképeket, isteneknek, szörnyeknek, mitikus lényeknek nevezve őket."
nagyon jó -
#48 :DD hát ja. úgy jobb.
az a gáz h kiolvastam a könyvet és nincs másik. szal lehet gép fogok olvasni HPL-t. de így nem szeretek :( -
#47 Na de ha este 11kor érek haza a melóból? MEg ha úgy hangulatosabb. Egy kis cidrit megér: ) -
#46 ok. az is jó. :)akkor addig várunk a bannerra.
na de jó8 users! -
HUmanEmber41st #45 Majd vasárnap 19.-én tudok scannelni -
#44 jó kösz. azt vagy én v a műhelyben össze dobunk vmit. -
HUmanEmber41st #43 Majd utánaolvasok, kinek van ezer gidája..nem ugrik most be:D
Meg lehetne könyvborító, ha kell scannelek be -
#42 segítsetek. milyen banner legyen?
Nagy Öregek sztem kellenek bele...
meg h 10 után lelátogasd eme topikot.
HPLről kell bele kép? -
#41 hát nem akkor kell ilyet olvasni -
#40 XD már gondoltam egy bannerra. de akkor ezt is bele irom/iratom. kösz a tippet :D -
HUmanEmber41st #39 A leemdő bannerba majd ki kellene írni, h este 10 után ne látogasd a topicot ! :D :D -
#38 Kivéve amikor csak egy lámpa világít a lakásban hajnali kettőkor, és tök egyedül vagy. Na akkor nem örülök a képzeletemnek: ) -
#37 egyet értek.:)
ahogy te képzeled annál nincsen jobb :D -
#36 Egy csomóról van képregény, de ezt a stílust lehetetlen visszaadni képekben. Hiába mondják, hogy egy kép többet mond ezer szónál. Ez néha nem igaz. -
#35 a patkányok a falban-ről van képregény... nem vmi nagy szám úgy. -
#34 igenigen az tényleg jó:) -
#33 Ami még tetszett, az a Red Hook, ha már ott tartunk. A vége különösen hatásos. -
#32 A szín az űrből az nekem is tetszik, de az őrület hegyénél is tetszett..
A patkányok a falban ami még eszembejutott most hirtelen hogy tetszett, most megjött a kedvem elolvasgatni amiket emlegettetek itt. -
#31 ok majd utána nézek...
de nem ismerős a név. -
#30 Randolph Carter a főszereplője, ha ez mond valamit, azt hiszem 3 vagy 4 írásában ő a főszereplő, de zseniálisak, tényleg. Bár a Zarándokút egyértelműen a legjobb közülük. Csak ajánlani tudom. -
#29 azt még nem olvastam.
nekem az Ex Oblivione a kedvencem. az se rémíszgetős fajta :D -
#28 Mondjuk az én személyes kedvencem a Zarándokút Kadathba. Az nem az ijezstegetős fajta, de valami csodálatosan meg van írva. -
#27 hát igen. ezért az egyik legjobb :) -
#26 Nem is az, de milyen durván leírja már, hogy szétesnek. Meg az, hogy a puszta rész terjed, csak ráengedik a vizet. Gyáá. -
#25 az ténleg jó :D
amikor a házban paráznak a népek :O
meg a szoba sarkában van a nő... -
HUmanEmber41st #24 A rákért jövök ide éjjel egykor..:D :D
Most kapcsolhatom fel megint a villanyt:D
Nem kelett volna említeni a Szín az űrbőlt.. ehh :D -
#23 Árnyék Insmouth felett. Na azon szartam kicsit. De a Szín az űrből-nek is van valami hátborzongató hangulata. -
#22 :D
hátja. vannak komoly művei...
én a suttogás a sötétben című novin fostam mint atom :D -
HUmanEmber41st #21 Jól elbeszélgettek itten:D
Boldogult lyánykoromban én is olvastam HLP-t..azóta csak lámpafény mellett tudok aludni és az erdőbe sem szívesen megyek :D -
#20 ja hát. Poe nagy hatással volt HPLre. :) a példaképnek tartotta. de szerintem túl szárnyalta Poet. :)