59
-
UnnameD #19 Levitront lehet építeni, nem kell hozzá túl sok alkatrész. A speckó elem benne a hall-érzékelő, de párszáz forint lomexben. Az egész meg úgy 1-2 ezer forint, és potival lehet szabályozni az érzékenységét. Mágneseket, vagy ferromágneses anyagokat lehet a levegőben repíteni, néhány centire az elektromágnestől. -
#18 Jó kérdés. Mivel nincsenek igazán zárt rendszerek, ezért soha nem fogjuk megtudni, hogy valóban érvényes-e.;)))
Nyílt rendszerekben meg ugye mint kísértet jár ki be az energia. Pláne hogy a ZPE-t extra nagy frekvenciákon semmi nem tudja leárnyékolni, Ha az anyag gyak a ZPE-ben fellépő tartósan megmaradó asszimetria, akkor meg gyak minden egységes rendszert alkot. -
Caro #17 Annyira biztos, hogy amíg nem látjuk az ellenkezőjét, addig el kell fogadni. -
#16 Mé, az energiamegmaradás talán egy szent tehén?! -
#15 Persze hogy nem kell megsérten, nem is arra gondoltam, csak homályosan fogalmaztam, és végül is a szimmetria sértés nem jár bizonyíthatóan az energiamegmaradás megsértésével (csak Egely szeret erről irogatni). Arra gondoltam, hogy van 3 lemez, a köztük levő 2 résben a Casimir-erőt eltérő frekivel kapcsolgatják ki-be (asszimetrikusan) és már is a lemezekre merőleges impulzust kapunk. -
Caro #14 Nem kell a levitációhoz megsérteni az energiamegmaradást, egyszerűen csak olyan részecskékre van szükséged, amikre nem hat a gravitáció. -
#13 Egyesek a gravitációt is ZPE egyfajta nyomásaként írják le. Ez az anyag a ZPE elektromágneses spektrumának egy részét képes manipulálni, de már ez is jelentős hatásokat mutat.
Egy olyan rendszer, ami a gravitációt kihasználja, ki be kapcsolgatja és ehhez az átkapcsoláshoz kevesebb energiát használ fel, mint ami az átváltáskor fellépő erőhatás eredményeképpen keletkezik, akkor energia termelésre (a kapcsolások frekvenciáján a változás amplitudoját a casimir/és az anticasimir effektus felerősíti), sőt a kapcsolgatások asszimetrikusságának eredményeképpen impulzus keltésre használható. Tehát annak ellenére hogy a hatótáv kicsi még is meghajtást tudunk elérni!
Szerintem;) -
pauly #12 A légdeszka az valóban lebegett igaziban is amit a vissza a jövőben használtak :) -
qwas #11 Légdeszka. -
qwas #10 Lágdeszkának hívták.
Amúgy azt olvastam még régebben hogy ha egy embert akarnál teleportálni akkor a test szerkezetéről annyi adatot kellene tárolni amit jelenleg még el sem tudnak képzelni. Nem hogy mindezt pár pillanat alatt. -
who am I 7 #9 NAJÓVAN, ELÉG LEGYEN GYEREKEK, nyomás aludni.Látom megártott a meleg egyeseknek -
who am I 7 #8 akkor az már nem gördeszka te lökött, ha lebeg... -
aDannyBoy #7 DE DE DE!!! AAKAAAKAAAROM! :D :D :D
és jedi kardot is! :) -
Balu0 #6 Én egy olyan lebegő gördeszkát akarok mint a "Vissza a jövőbe"-n volt... XD -
who am I 7 #5 Nincs köze a teleportáláshoz.Mikor szoktok már le erről?Belátható időn belül, nem lesz emberi teleportáció... -
T0nk #4 Casimir erő = súrlódás.
Ha sikerül a súrlódást kiiktatni, nagyon sok helyen felhasználhatóvá válik. -
#3 a repülő gépek surlódásának könyitésére kéne :O -
#2 És a teleportálás olcsóbbá teheti a városi tömegközelkedést... -
#1 Anti grav. járművekkel könnyebb lesz a közlekedés a Marson. :p