59
  • UnnameD
    Levitront lehet építeni, nem kell hozzá túl sok alkatrész. A speckó elem benne a hall-érzékelő, de párszáz forint lomexben. Az egész meg úgy 1-2 ezer forint, és potival lehet szabályozni az érzékenységét. Mágneseket, vagy ferromágneses anyagokat lehet a levegőben repíteni, néhány centire az elektromágnestől.
  • NEXUS6
    Jó kérdés. Mivel nincsenek igazán zárt rendszerek, ezért soha nem fogjuk megtudni, hogy valóban érvényes-e.;)))

Nyílt rendszerekben meg ugye mint kísértet jár ki be az energia. Pláne hogy a ZPE-t extra nagy frekvenciákon semmi nem tudja leárnyékolni, Ha az anyag gyak a ZPE-ben fellépő tartósan megmaradó asszimetria, akkor meg gyak minden egységes rendszert alkot.
  • Caro
    Annyira biztos, hogy amíg nem látjuk az ellenkezőjét, addig el kell fogadni.
  • zola2000
    Mé, az energiamegmaradás talán egy szent tehén?!
  • NEXUS6
    Persze hogy nem kell megsérten, nem is arra gondoltam, csak homályosan fogalmaztam, és végül is a szimmetria sértés nem jár bizonyíthatóan az energiamegmaradás megsértésével (csak Egely szeret erről irogatni). Arra gondoltam, hogy van 3 lemez, a köztük levő 2 résben a Casimir-erőt eltérő frekivel kapcsolgatják ki-be (asszimetrikusan) és már is a lemezekre merőleges impulzust kapunk.
  • Caro
    Nem kell a levitációhoz megsérteni az energiamegmaradást, egyszerűen csak olyan részecskékre van szükséged, amikre nem hat a gravitáció.
  • NEXUS6
    Egyesek a gravitációt is ZPE egyfajta nyomásaként írják le. Ez az anyag a ZPE elektromágneses spektrumának egy részét képes manipulálni, de már ez is jelentős hatásokat mutat.

Egy olyan rendszer, ami a gravitációt kihasználja, ki be kapcsolgatja és ehhez az átkapcsoláshoz kevesebb energiát használ fel, mint ami az átváltáskor fellépő erőhatás eredményeképpen keletkezik, akkor energia termelésre (a kapcsolások frekvenciáján a változás amplitudoját a casimir/és az anticasimir effektus felerősíti), sőt a kapcsolgatások asszimetrikusságának eredményeképpen impulzus keltésre használható. Tehát annak ellenére hogy a hatótáv kicsi még is meghajtást tudunk elérni!

Szerintem;)
  • pauly
    A légdeszka az valóban lebegett igaziban is amit a vissza a jövőben használtak :)
  • qwas
    Légdeszka.
  • qwas
    Lágdeszkának hívták.
    Amúgy azt olvastam még régebben hogy ha egy embert akarnál teleportálni akkor a test szerkezetéről annyi adatot kellene tárolni amit jelenleg még el sem tudnak képzelni. Nem hogy mindezt pár pillanat alatt.
  • who am I 7
    NAJÓVAN, ELÉG LEGYEN GYEREKEK, nyomás aludni.Látom megártott a meleg egyeseknek
  • who am I 7
    akkor az már nem gördeszka te lökött, ha lebeg...
  • aDannyBoy
    DE DE DE!!! AAKAAAKAAAROM! :D :D :D
    és jedi kardot is! :)
  • Balu0
    Én egy olyan lebegő gördeszkát akarok mint a "Vissza a jövőbe"-n volt... XD
  • who am I 7
    Nincs köze a teleportáláshoz.Mikor szoktok már le erről?Belátható időn belül, nem lesz emberi teleportáció...
  • T0nk
    Casimir erő = súrlódás.

Ha sikerül a súrlódást kiiktatni, nagyon sok helyen felhasználhatóvá válik.
  • Mr Csé
    a repülő gépek surlódásának könyitésére kéne :O
  • Sir Quno Jedi
    És a teleportálás olcsóbbá teheti a városi tömegközelkedést...
  • Csirke4
    Anti grav. járművekkel könnyebb lesz a közlekedés a Marson. :p