3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.
NEM: T-Online
NEM Pannon
ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
NEM: T-Online
NEM Pannon
ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
-
Brinn #145 Majdnem... :) Vodahun nem találtam... de mennyit fizetek 1gb után?
Köszi! -
RolandX #144 A p2p egy informatikai meghatározás, ahol egy hálózat két pontja közvetlenül kommunikál egymással, nincs szükség központi gépre a kapcsolat fenntartásához, az csupán az összekapcsolás során játszik fő szerepet. Tévesen, de beépült a köztudatba és szorosan összeforrt a p2p fogalma a fájlcseréléssel. Az első ilyen ismert p2p fájlcserélő a Napster volt a 90-es évek végén, ma viszont számtalan ismert és kevésbé ismert ezen technológián alapuló alkalmazás létezik és nem csak fájlcserélés céljából: Skype (telefon), Joost (tévé), stb.
A többi kérdésedre a válasz:
Mekkora sebességgel tölt?
- Változó, nappal nekem (Bp X.ker) 100-130 KByte/sec, éjszaka cca a duplája
Mekkora büntit kapok ha átlépem az 5gb-t?
- Amennyiben p2p használatot észlelnek, elsőként figyelmeztetnek, hogy hagyjál fel az "extrém használattal" ha ez nem történik meg, akkor áttesznek az 5GB-s csomagba és ott 5 GB felett adatforgalom után számláznak.
Online játékot lehet-e vele játszani?
- A magas ping miatt (120-160 ms) az akció játékok használata nem igazán élvezetes, de pl stratégia, ill ahova nem kell gyors reakcióidő, minden gond nélkül működhet.
Remélem kellően kielégitő választ adtam. :) -
Brinn #143 Hali!
Pár apró kérdés...
Mekkora sebességgel tölt?
Mekkora büntit kapok ha átlépem az 5gb-t?
Online játékot lehet vele játszani? (Pl: EVE, vagy vmi mmorpg...)
Miaza p2p? :)
Köszi! -
RolandX #142 A Skype, az MSN stb fájlküldés esetén is p2p kapcsolatot hoz létre, így a 'semenny p2p se lehet' már fals megállapítás, csak ebben az esetben ügye nem egy végeláthatatlan kapcsolatrendszer épül fel, mint pl egy tracker köré felépülő torrentletöltésnél, vagy a többszálas DC-s (strong, rmdc, zion, apex) letöltés esetén. Csak mig az előzőt lehet használni az utolsót tilos, ez evidens. Én inkább arra lennék kiváncsi, hogy adatcsomagszűrés, vagy port figyelés működik-e, bár ha jobban belegondolok az utóbbi baromság :) -
Matte #141 nah, látom itt még mindig vannak homályos foltok... :))
ismétlem újra: NEM SZÁMÍT hogy 20-30 megát töltesz e p2p-vel, vagy 100kb-ot, vagy 4 gigát, ha AKÁRMENNYIT töltöttél is úgy, már buktad. Ezt nem egy emberke figyeli, hanem egy szűrő lesi a forgalmadat. Ennyi. SEMENNYI p2p sem lehet!!!
u.i.: a póker 99,9999% hogy NEM p2p-s. -
speeki89 #140 de a frissítést ha tölti a program... pl azt tudom hogy paradise poker az ftp szerverről frissít -
RolandX #139 Nem ismerem az europoker-t, de a nevéből kiindulva ez valami netes kártyajáték lehet :) Szóval, ha igen, akkor gondolom egy parti alatt max 5-6 emberke kapcsolódhat egymáshoz és szerintem elhanyagolható adatforgalmat produkálhat.
Amúgy nézetem szerint a p2p technológia azóta okoz gondot a szolgálatató részéről, mióta úgymondd a többszálon történő adatátvitel beépült a köztudatba, mivel eleinte ez főleg gép/gép között jött létre (lásd: Napster, Gnutella, Fastrack, eMule és a DC++ a fejlesztése első fázisában is csak egy szálon töltött)
Mivel a skype is p2p alkalmazás, ezen felül gép-gép közötti egyszálon történő adatátvitelt visz végbe, nem is szól érte a kedves Voda.
Ha logikus az okfejtésem, akkor az europoker is legálisan használható...
Ha valaki máshogy látja, megoszthatná velünk! -
SZULTA #138 fiuk nem tudja vki hogy az europoker p2p alkalmaz? :S fontos lenne!thx -
RolandX #137 Igen, tudom mire gondolsz; bennem is ott van a para ez miatt kicsit, de a chat miatti adatforgalom nem nagyon tesz ki 20-30 megánál többet. Ráadásul ez az adaforgalom még csak nem is TCP-s prokollon megy végbe, hanem UDP-n. Letölteni nem töltöttem semmit, sőt még csak rá se kerestem. Ebben az esetben egyedül a szervergéppel (hub-bal) voltam kapcsolatban. Logikusan végiggondolva a felépülő kapcsolatot nem hinném, hogy fájlcserélésnek tudja minősíteni a Voda ezt.
Hm, de jó lenne tudni mi alapján azonosítják be :) -
#136 "de a DC++ chatre felnéztem néha-néha"
hmm... :| -
RolandX #135 Ryleh, igen közben felvilágosítottak, hogy Vodafone-nál négyféle számlázási ciklus van és én a 14-től 14-ig tartó ciklusba tartozom.
Ennek örömére én is előfizettem egy szerverre, ahova torrenttel leszedem ami kell, onnan meg FTP-n (FlashFXP) áthúzom magamhoz az anyagot. Nagyon remélem, hogy működik a dolog és nem kapok ejnye-bejnye levelet. :)
(Mondjuk p2p-t nem használtam letöltésre ebben az időszakban, de a DC++ chatre felnéztem néha-néha).
Kb 1 hónap múlva kiderül. :) -
Matte #134 ha nem torrentet töltesz akkor igen :) -
speeki89 #133 flash get-el ugye lehet tölteni? -
speeki89 #132 kár, pedig jo lett volna ha megtudom nézni.. csak mer valami ilyesmit hallottam voda boltban.. hogy meg tudom nézni.. de hogy hol azt nem mondta.. mondjuk siettem mikor ott voltam és lusta vagyok emiatt visszamenni, mert annyira nem érdekel.. számlázásra meg vmi okosat próbáltam mondani:D mert nálam kb ugyanarra az időre esik pont.. de fejből ezt se tudom.. és megnézni meg lusta vagyok ismételten:D:D -
#131 on,vagy off...de a pannonnál is 18.tol van a honapkezdés-zárás....
-
#130 Oksa köcce -
RolandX #129 Igen, a Vodafone Mobile Connect Lite-tal lehet sms-t küldeni, ami hó végén pluszban számlázásra kerül, tehát ha Internet Szabadon előfizetésed van, akkor 5000 Ft + sms-ek díja a végösszeg. -
#128 És a modemről kell küldeni sms-t vagyis azal a programal amit adtak hozá? -
RolandX #127 atila4: Nem, nincs ingyen az SMS, ha jól tudom ez a 1751-es 42,9 Ft-ba kerül.
speeki89: Nekem 1-én lett aktiválva, ezért nem értettem, de kaptam olyan választ is, hogy 4 különböző számlázási ciklus van; valószinű én a 14-14-ig levőbe estem. :)
Tudtommal neten nem tudod megnézni az adatforgalmad, ezért (is) használok BitMeter-t, ami elég korrektül méri. -
speeki89 #126 én viszont arra lennék kíváncsi hogy meglehet-e nézni neten az adatforgalmat.. -
speeki89 #125 szerintem onnantol kezdve amióta aktiválták a szolgáltatást.. és mindig onnantol számolják.. tehát enyém 18-án aktiválták és minden honapban 18.-a a záro nap... sztem igy van -
#124 Ingyen van az sms? -
RolandX #123 Közben megtaláltam; akit érdekel:
1751-re NET szót kell küldeni és már kapod is választ.
Tisztelt Ügyfelünk!GPRS Internet forgalma 563.03 MB,melyet 2008.03.14-tòl mérünk.Szàmlafizetö:2******9.Tàjékoztatò adat.Az utolsò frissìtés dàtuma:2008.03.19.
Ezek szerint nem 1-től 31.-ig mérik az adatforgalmat, hanem hó közepétől hó közepéig? Aki információt tudna ez ügyben adni - esetleg az előző havi számlán fel van tüntetve - az jelezhetne. Köszönöm! -
RolandX #122 Tudja vki, honnan tudnám kideríteni a pontos havi forgalam, mivel VMC reinstall volt és nem emlékszem pontosan mennyit mutatott eddig. Valahol mintha láttam volna egy sms számot, de sehol nem találom.
Előre is köszi! -
SZULTA #121 jah msn meg skype engedett jól gondoltam de a pokerre nagyon kiváncsi lennék :S -
speeki89 #120 msn ezhetsz simán! europokert nem tudom.. -
SZULTA #119 jah és az msn? :S -
SZULTA #118 hellosztok!
nemtuggya vki az europoker p2p et használ? :S -
RolandX #117 Igen én is igy értem... Ergo felejtős a p2p (dc, torrent) és akkor (elvileg) semmi probléma nem lehet.
Mivel én ebben a hónapban dc-t használtam ezért figyelek, hogy ne legyen több az adatforgalmam 5GB-nál, áprilistól pedig - legnagyobb sajnálatomra - dc uninstall :S és jöhet az seed server és baráti köre :) -
speeki89 #116 http://www.vodafone.hu/egyeni/tarifak/elofizeteses_tarifak/e_szolgdij_internet_hu.html -
speeki89 #115 hmmm hol olvastad hogy 1MB 1 Ft? voda oldalon 0,06 Ft/ megkezdett 10kb-onként díjazást láttam ! ..mondjuk jah igy a logikus, de hátha:D
de mint irja is a voda hogy fölé mehetsz akármennyivel 5Gb-nak ha nem használsz p2p-es progikat..ezt Matte mondta el mert ő ugye tapasztalta is több száz giga havi letöltésével..én meg csak utána olvastam el rendesen a voda oldalát.. ! -
RolandX #114 speeki89, ma végigkérdeztem a fél hubot ez ügyben, volt egy csaj aki éjjel nappal fenn lóg vodás nettel, főleg chatel és néha-néha letölt, gyakran megy 5 giga fölé, de 10-t még nem ért el. Eddig még nem kapott figyelmeztetést se.
Szerintem úgy logikus, hogy az első után ha figyelmeztetnek, a következő ominózus esetben át is kerülsz 5G-be, ne adj isten a számlával együtt kapod meg az értesítést, s akkor bizony cca 1 Mbyte adat 1 Ft, 1 GigaByte 1000 Ft, stb.. durván számolva. Innentől kezdve szerintem ennek az akciónak búcsút lehet mondani. -
speeki89 #113 Matte, még egy valami ami nekem nem tiszta, és hátha tudod, mer irtam voda ügyfélszolgálatnak de a homály aki ott volt gép előtt pont csak a kérdésemre nem írt választ.. szal ha én pl extrém felhasználó lettem , azután véglegesen az leszek,és 5 giga korlát, vagy mittom én egy adott idő mulva törlik a korlátot? meg a másik.. hogy ugye mondtad hogy először csak a levél jön.. nade aztán a másodikra már ha tul mentem akkor egyből számlázzák is az 5giga feletti forgalmat? mer megnéztem és 6000FT egy giga utána kb.. nah ugyis mondasz vmi okosat ezekre, csao:) -
#112 meggyöztél...váltok..a mostani pannonos :iszony...köszi az infot:) -
RolandX #111 Matte, köszi szépen a gyors reagálást. Azt hiszem ezt a hónapot kihúzom még, a jövő hónaptól meg beüzemelem a szervert - így talán nem lesz kellemetlen meglepetésem :)
Ryleh, nekem Huawei E220-as HSDPA modemem van. Mint irtam eleinte szivtam vele (szakadt, nem kapcsolódott, stb) később frissitettem a modem firmware-jét a vodafone honlapjáról, akkor már nem szakadozott és teljesen stabil volt (Budapest, X. kerület) Mivel nem nagyon töltöttem semmit, ezért nem is érdekelt a sebessége, nekem amire használtam megfelelt. Tegnap találtam egy újabb firmware-t amivel elvileg 7.2 MBiten csatlakozik a HSDPA hálózathoz. Tapasztalatom az volt, hogy látványosan gyorsabb lett. 200-250 Kbyte/sec-t ért el pl mikor az esti órákban letöltöttem valami méretesebb fájlt.
A mérés azért nem ad korrekt eredményt, mert percről percre változik; gondolom attól függően, hogy éppen hányan és mire használják a környéken a hálózatot. Az imént 1321 kbit/s-t mértem és 162 ms-es pinget
-
Matte #110 Szia!
Nem tudom sajnos hogy a DC becsatlakozásnál milyen kapcsolatot használ. A lényeg itt az, hogy HAVONTA kétféle út áll előtted:
1. EGYETLEN BÁJT adatot sem töltesz p2p kapcsolattal. Ez esetben webes felületen, avagy akár FTP szerverről tölthetsz, amennyi a "csövön kifér", azaz akár több száz gigát is.
2. Torrentezel, DC-zel, ebben az esetben viszont arra kell figyelned, hogy az adott hónapban az összforgalmad ne lépje át az 5 gigát. Ha benne tudsz maradni ebben a határban, akkor tulajdonképp csinálhatsz bármit. Viszont ha túlléped, akkor átraknak az 5 gigás csomagba, ami NAGYON kellemetlenül fog érinteni amikor számláznak (teszem az az összforgalmad volt 20 giga és torrenteztél is, az meghúzza a pénztárcát..)
+ azt azonban hozzá kell tennem hogy a szerződésben foglaltak szerint (és ez tényleg így van!) a Voda először küld egy felszólító levelet, s ha annak hatására abbahagyod, akkor még nem raknak át. Másodszorra viszont szó nélkül. Ergo, amíg nincs levél, nincs para.
Remélem tudtam segíteni. :) Ha pedig bH függő vagy, hidd el a szerveres dolog működik ;) -
#109 szia!tudnál valos adatokat mondani?...le/fel sebesség..pingszám?
és mellik modemet válasszam?mert abbol is van egy pár...köszi -
RolandX #108 Sziasztok!
Matte, látom benne vagy a témában ezért elsődlegesen neked cimzem a kérdésem, de a többiektől is szivesen várok választ :)
Szóval kb 1 hete van ilyen Vodás csodanetem; jelenlegi tartózkoidási helyemen az egyetlen netes lehetőségem ez volt. A kezdeti modemes babrálást (firmware frissités), szakadozástól eltekintve mára tökéletesen meg vagyok elégedve. Stabil, gyors és nem szakad akár 10-20 órás betárcsázást is folyamatosan megtart.
A gondom nekem is a p2p, mivel bithu-s függő voltam még inviteles koromban, ám a vodafone nettel csak vágyakozva néztem a cuccokra. Torrentet nem is töltöttem le.
Ellenben dc-n rendszeresen lógók, - nem a letöltés végett - kizárólag chates társaságom miatt. Eddigi adatforgalmam 1.5 GB, amit főleg a netes rádiók tesznek ki.
Szerinted/szerintetek pusztán a dc-s protokoll használata miatt minősíthetnek extrém felhasználónak? Egyik fórumon - talán pont a vodafone.hu-n - úgy olvastam, hogy 5 gigáig senkivel nem foglalkoznak, ha viszont átléped, akkor adatcsomag szűrés végeznek, s abból állapítják meg miből is tevődik össze az adatforgalmad.
Kicsit elbizonytalanít, főleg így az első hónapban, mivel se az adatforgalam tekintetében, se a szerződésben kikötött p2p használatára vonatkozóan nem érzem magam extrém felhazsnálónak és nem is vágyódom nagyon az 5 GB-os csomagba :)
A server-es ötlet nekem is eszembejutott, de tapasztalathiány tekintetében eddig nem éltem vele. Nem a saját bőrőmön akartam megérezni ennek a kockázatát, remélem ez érthető :) Viszont a serverről letöltött jóval több mint 5 giga miatt a dc-s program - még ha az minimális forgalamat is produkál - lehet, hogy problémás. :S
Lehet megérne egy e-mail-t az ügyfélszolgálatnak, persze nem említve a server seed-et, csak a nagyobb adatforgalmat :)
Előre is köszi az építő jellegű válaszokat!
Roland -
#107 Hali...váltanék...vodára...a pannon borzALOM!!!!.....800-2000 ping!!!!!!
a voda modemmel mia téma??Bp mellet..Érden vagyok..elvileg lefedett placc... -
#106 Hello! Lécci vegyél fel engem is mert szeretnék énis kérdezni egy pár dolgot msn címem: [email protected]