3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.

NEM: T-Online
NEM Pannon

ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
  • speeki89
    Aha, asszem értem:)
  • speeki89
    Hát max annyit tudsz csinálni hogy vodásoktol megkérded hogy mi a gond..Vagy próbaképp ujratelepíted az egész cuccot. Nekem is volt egy olyan hetem még régebben, hogy a héten kb 2 nap volt netem.. Amugy meg semmi hálozat nem jött be.Mikor már ott tartottam, na majd ha most hazaérek és nincs net akkor megyek vodához. Láss csodát, attol a naptol fogva megy rendesen:D
  • juventus02
    Hi all! Nekem olyan problémám lenne hogy Miskolcon lakok és nekem is van ilyen e220-as modemem és most hogy volt ez a már-már 3 napja tartó vihar szal.. előtte működött és kéken világított de amikor ez az egész vihar elközdödött utána áváltott zöldre és halál lassú lett pedig már süt a nap meg minden... szal mit lehet tenni ha régebben normális sebességgel futott most meg nem????!!
    Előre is köszi a segítséget!!!
  • Chiccoo
    Speeki89
    Azért írtam hogy 3G+ mert a VMC Lite amivel csatlakozom így hívja amikor éppen tud HSDPA hálpózathoz csatlakozni. Asszem a 3G az EDGE-t akarja jelenteni VMC szerint ami elvileg csak 220 kbps lefelé a 3G+ pedig HSDPA ami már betyárabban muzsikál! :) Amúgy a "fekete lyuk" problémát tovább kutattam, ami annyit tesz, hogy kimentem a melóhelyről egy nem messze lévő parkolóba, és az autómban ülve 2 megát mértem lefelé, 600 kbps-t felfelé, szóval elátkozott egy helyen melózom! :D tanácstalan vagyok! :)
  • speeki89
    Az tiszta sor hogy melyik szín mit jelent, benne van a használati leírásban. Mivel itt Szegeden nincs kiépítve a 7,2-es én így gyakorlatilag semmi értelmét nem látom frissíteni. A frissítést meg valahol télleg olvastam h elcseszte valaki.Egyébként BIOS frissítést is tudok csinálni szal ez sem lenne nehéz:) És én sem tudom megérteni hogy hogy lehet elrontani.

• Matte
    Pár napig nem vagyok, mik történnek :) látom gabr a megérdemelt banánt eszegeti, nagyon helyes :)

én frissítettem az e220 driverét kétszer is (először mert nem megy vistán, másodszor mert a legújabb firmwire-el megy 7.2 mbps-on ott ahol ki van építve.) Nem lehet elrontani, csak kövesd a lépéseket, xp-t használj és ne kapcsold le közben a gépet / ne legyen áramszünet.

Van külön 3G és van külön HSDPA. Könnyen kideríthető melyiken megy, a HSDPA zöldes színnel világít, a 3G pediglen kék :)
  • speeki89
    Használd a google-t. Írd be pl hogy ps3 net és kidob ugyis valamilyen forumot, ahol már ezt a témát kitárgyalták!
  • atila4
    és akkk vhogy meglehet oldani hogy legyen net a ps3-mon? pl.gépel öszekötni vagy valahogy
  • gabr
    Nem lehet.
  • speeki89
    Annyit tudok neked erről mondani hogy usb-s modem van... ps3at nem vágom nagyon mit tud mit nem.
  • atila4
    Sziasztok! megszeretném kérdezni hogy ezt a vodás mobile netet ps3-hoz hozzá lehet kötni?
  • speeki89
    Értelek. Nos akkor nekem teljesen mindegy hogy a kettő közül melyik van , mert feltöltés nekem lényegtelen:)
  • SZULTA
    hi!
    okay értem :) én is igy gondolom:P
  • SZULTA
    speeki89
    én ugy informálodtam h annyi a külömbség sztem h felfele e220 as 384 et tud az e172 pedig 1,45megabitet tud.
    amugy ha már megvettem volna az e220 ast akkor se szomorkodj semmit sem vesztettél
    max régebben amikor még nem volt firmware és lefele is csak 3,6 ot tudott de ugye ez már a multé mivel már tudja a 7,2 öt hivatalosan...remélem segítettem :)
  • speeki89
    Fekete lyuk, na szép:D a 3G+ -os hálózat az mit tud? Mert így még nem hallottam hogy 3G+ . Az jobb mint a HSDPA? Meg az E 172 es model az jobb mint az én E 220-asom? Mert ugye ha csak annyi az eltérés hogy az tudja a 7,2 Mbit es hálózatot akkor tárgytalan, mert az csak egyenlőre Pesten van ugye és még ott se a legjobb, mint ahogy írtad Te is, max 3,4 Mbit-et mértél.
  • Chiccoo
    Hahó All!Milyen parázs vita alakult ki itt BP vs Vidék témában! Erről néhány adat BP 2.ker max 3,4 megvolt 22.ker-ben sajna csak 1-1.5 mega.Bár hozzá kell tennem hogy a 2.ker-ben az autóból mértem ezt a 22-ben meg szobából, úgyhogy valóban durván számítanak a centik és a miliméterek a modem elhelyezésénél! Szekszárdon (Tolna) 2 mega körül mértem szobában Pécsett pedig nem sikerült 3G+-os hálozatot belső udvarra néző konyhából! A munkahelyemen (BP 13.ker) már nem is próbálkozom mert ez egy fekete lyuk sztem! :D:D:D
    SZULTA: Az e172 amugy királyul pörög (már ahol van 3G+) :) , azért vettem azt mert mindenképpen USB-s és 7,2-es kellett, gondolva a jövőre és elkerülendő a firmware heggesztgetés szükségességét!
    Bocs h ilyen hosszú voltam! :D

by all
  • speeki89
    No comment. Saját magad minősíted...
  • gabr
    A gyárakban dolgozó jómunkásemberek nem az eszükről híresek... ahogy látom te sem!
  • SZULTA
    ja ténleg sry Chiccoo nak van e172 ese
    ja egyépként én is igy vagyok ezzel ha müxik minek brabráljuk... eggyetértek csak hát ha van egy firmware ami talán mégiscsak javít vmit :)
  • speeki89
    Nekem az E 220-as model-em van, és régebben akartam frissíteni, de olvastam valahol, lehetséges hogy itt, hogy volt olyan aki frissített és aztán nem ment neki a net..(persze lehet h valamit ő cseszett el) szal ez alapján én nem frissítettem. Nem tudom mennyit javíthatna rajta, de sztem jo ez így ahogy van, lényeges eltérés nem valószínű hogy lenne.. Muzsikál így is szépen:)
  • SZULTA
    hi speeki89
    figy hogy vagy megelégedve az e172 modemmel?
    mivel én is ezt vettem és még nem használtam sokat ezért nem tudom mire kell rá odafigyelni vmi észrevétel?
    pl: ul firmware-t találtál hozzá mert én nem
  • mrzed001
    "Vidék mindig le lesz maradva"
    Mer wazze a csúcsminőségű Pösti cukrot eszed tán (ami ugyebár nincs), vagy a jómagyar kabait? És milyen szépek BP timföldgyárai, atomerőművei, papír, autó és vegyipari gyárai ... nos azt hiszem nem kissé vagy lemaradva a szellemi magaslatokról ...
    Matte normális hangvételben ír, te meg . E van, akinek nem tetszik ... tudod szlovákia.
  • speeki89
    Kedves gabr. Ha nem tudsz semmi értelmeset írni ebben a topicban a témával kapcsolatban, akkor miért írkálsz? Mert hogy eddig semmi hasznosat nem sikerült írnod az egyszer biztos. Téma lezárva.
  • SZULTA
    1x neked semmi közöd hozzá mivel nem neked írtam amint látod ...
    2x igen miért ne lehetne folfele 364 el? ha stabilan jön
    3x gondolom nemis ismered a wc3 mat csak beszélsz össze vissza
    4x és nem tudom hányan találnak itt szimpatikusnak szval ha nem sokan akkor én inkább csöndbe lennék...
  • gabr
    Meglepő és mulatságos egy mobil internet eszköszt szervernek használni.
  • gabr
    Budapest magyarország szíve, ez van. Vidék mindig le lesz maradva, hozzáteszem Matte szintű paraszt gyerekek miatt megérdemelten.
  • SZULTA
    jah ez már hsdpa ... aszem de ha tévedek segíts pls ! nem választják külön a hsdpa-t és a 3g-t ugye? :S
  • SZULTA
    hi all!
    csö Matte
    Barcson lakok és ugy mint irtam 56 kval jon ami sztem rendben is van .
    Keszthelyre vettem amugy is mert ugyebár ott elvileg kell lennie 3g/hsdpanak és 1 és 1,5 mega lefele és folfele meg kb 364 el ment ami 3gnek felel meg...
    namost
    belehet állitani h kizárolag a 3g v 2g használja beállítottam 3g re és akkor kaptam ezt az eredményt elvileg akkor ez már hsdpa nem? :S öt jelböl volt kb 3-4 én nekem elég ez a sávszélesség bőven
    amire használom
    warcraft3 server
    europoker
    ezek mehetnek ugye? :) köxke ! üdv all
  • Matte
    nos te és az arcod, (márha kifér a pajta ajtaján), akkor húzzátok el a beletek innen.

Itt ez a modor nem divat...menj zpbe, aztán hányj le valakit
  • speeki89
    gabr! Már van.. nem kell keresnem csajt. :)

Amugy mint lentebb írtam is nekem elég jó itt is a vételem. Ha több file-t töltök akkor eléri simán a 2,5-3 Mbit-et, ha egy file-t töltök, akkor átlagosan 1 Mbit-el jön.. És még csak nem is városközpontba lakok..erről ennyit részemről.

• mrzed001
    De lenézi valaki a vidékieket. Nemkéne.
    Mellesleg ha újra elolvasnád speeki89 üzijét (amire válaszoltál) rájönnél, hogy szegedről írt, ami megint csak nem BP.
    Ráadásul tizenX városban van már Voda HSDPA, hol jobb, hol rosszabb (fél-1 megás) kivitelben, SZÓVAL van értelme
  • gabr
    Kihagynám! Inkább erre a célra keress egy csajt! :)
  • speeki89
    Én nem a belvárosban, hanem a városközponttol 6km-re lakok kb, szal nálam ez tényleg így van, ha nem hiszed el, gyere el és megmutatom!:)
  • gabr
    Nekem is vodás HSDPA internetem van, igaz belvárosban. Szerintem a vidéket hagyuk ki ebből a buliból, mert semmi értelme nincs.
  • mrzed001
    Nekem a PDA-mon keresztül jön a HSDPA, és csak akkor van stabil vétel (vidék), ha min 40 cm-rel az ablak párkánya felett van.
    Szóval egy szép nagy párnán pihen a PDAm :)
    Hogy miértis? Mert sok helyen (vidéken) csak a külső csatlakozáshoz elegendő jelerősséget építettek ki, beltérit nem.
  • speeki89
    Tisztelt gabr. Neked ilyen neted van? Mert ha igen, tudhatnád hogy nem baromság. Matte is alátámasztotta ezt mint látod.. :) hülyeséget meg miért írnék le direkt? na mindegy..
  • Matte
    :) abszolut nem.
  • gabr
    Ez eléggé valószinűten, mondhatnám hülyeség!
  • speeki89
    SZULTA! én nem tudom hogy pontosan hol laksz és ott valóban olyan gyenge e a vétel, de én saját tapasztalatbol tudom hogy mikor megrendeltem a szolgáltatás(szeptemberben) egy hétig nem volt HSDPA háozatom csak 3G jött be, néha csak GPRS. Kb 2 méterrel odébb tettem a modemem, pontosan az ablakhoz, és láss csodát azota stabil HSDPA hálzatom van. Szal az tényleg sokat számít. Szerencsémre mondjuk Szegeden lakok, nem a városközpontban, szal semmi magas épület meg ilyenek:)

Üdv.
  • SZULTA
    na megkaptam... 56 kbps el jon ami elég gyenge de hát ezt tudtam majd megyek keszthelyre kiváncsi lexek ott mi lexx