Vodafone internet
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként voltam a Vodafoneban és, ahogy vártam, túl sokat nem értem vele, de legalább jólesett kiosztani a csajt. Látszott, hogy nagyon jól tudják, mennyire gecik.
A fogyasztóvédelemnek már küldtem levelet, ha valakit érdekel, elküldöm.
ÖSSZE KÉNE FOGNI! AKI TEHETI, KÜLDJÖN LEVELET A FOGYASZTÓVÉDELEMNEK ÉS A MÉDIÁNAK! SEMMIBE NEM KERÜL, SEMMI BAJOTOK NM SZÁRMAZHAT BELÕLE.
ELÕRE IS ELNÉZÉST A KIABÁLÁSÉRT!!!
JÁR ITT A SZÁNK + PANASZKODUNK, AMI NEM BAJ.
MI LENNE, HA MOST NEM CSAK JÁRNA MINDENKI SZÁJA, HANEM KÖZÖS ERÕVEL, AKÁR EGY "PERKÖZÖSSÉG" LÉTREHOZÁSÁVAL MENNÉNK NEKIK? PRÓBAPER AKÁR?!
BAJUNK MI LEHET?
MINDANNYIAN MEG VAGYUNK GYÕZÕDVE, HOGY IGAZUNK VAN.
ÉS ÉN IS. HATÁROZOTTAN!
AKIT ÉRDEKEL, DOBJON EGY MAILT NEKEM!
[email protected]
Önreklám: Miattam büntették meg a nyáron a vodát 20 milkára... van tapasztalatom 😊
Nagyon érdekel mi fog történni, úgy néz ki, nem reménytelen a harc, a lavina elindult! 😊
Köszönjük, hogy felkereste ügyfélszolgálatunkat!
Levelére válaszolva tájékoztatjuk, hogy szerzõdésbontási kérelmét egyedi elbírálás alapján engedélyezzük a feltételes díjkedvezmény megfizetése nélkül az Általános Szerzõdési Feltételek jelentõs mértékû változása miatt.
Az elõfizetõi szerzõdés felbontását elõfizetõink az Általános Szerzõdési Feltételek 7.1.2-es pontja szerint kérhetik.
"Az Elõfizetõ az Elõfizetõi Szerzõdést jogosult legfeljebb nyolc napos felmondási határidõvel bármikor, indoklás nélkül írásban - az ügyfélbiztonsági kód feltüntetésével - felmondani. Az Elõfizetõ ebben az esetben köteles a felmondás idõpontjában fennálló, valamennyi esedékes, illetve lejárt tartozását azonnal kiegyenlíteni, valamint az Elõfizetõi SIM kártyát a Szolgáltatónak visszaszolgáltatni. Amennyiben a szerzõdés az Elõfizetõ által tett hûségnyilatkozatban foglalt idõtartam lejárata elõtt szûnik meg, és az Elõfizetõi Szerzõdés erre az esetre felmondási díjat tartalmaz, akkor Elõfizetõ ennek a felmondási díjnak a Díjszabásban foglalt összegét is egyidejûleg kiegyenlíteni köteles."
Ha elõfizetõi szerzõdését fel kívánja bontani, kérjük, szíveskedjen küldeni részünkre a csatolmányban található - a telefonszámát, a hozzá tartozó ügyfélbiztonsági kódot, rövid indoklását és sajátkezû aláírását tartalmazó - kérelmet az következõ elérhetõségeink egyikére: [email protected], 06 1 288 3393-as fax számra, vagy a 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. levelezési címre.
Szerzõdésbontás esetén fennálló számlatartozását kérjük, rendezze!
Bízunk abban, hogy segítségére lehettünk!
Tisztelettel:
Beregszászi Péter
Vodafone Magyarország zrt.
levelezési csoport
Na kiváncsi vagyok mennyit kell fizetnem.........
AeroCool ExtremEngine 3T - Chieftec GPS-550AB-A - Gigabyte GA-MA790X-DS4 - AMD Phenom X4 9850 BE + Asus Silent Square Evo - Geil Ultra PC2-8500 4x1 GB 1066 MHz - Gainward HD 4870 GS 512 MB
Tisztelt Marton Úr!
Hivatkozva a 2008. november 30-án érkezett elektronikus levelére az alábbiakban válaszolunk.
Tájékoztatjuk, hogy a jogszabályi elõírásoknak megfelelõen két országos napilapban, a Népszabadságban valamint a Magyar Nemzetben jelentettünk meg közleményt 2008. október 24-én arról, hogy a hálózati teljesítmény megfelelõ szinten tartása érdekében lassíthatjuk az adatforgalmat. A fentiekrõl külön levélben vagy SMS-ben nem értesítettük ügyfeleinket. A közlemény megjelenését követõ 15 naptári napon belül élhettek elõfizetõink azzal a lehetõséggel, hogy szerzõdésüket a szerzõdésbontási díj megfizetése nélkül felbonthassák.
Az Általános Szerzõdési Feltételek 2008. november 23-án módosult, a megváltozott tartalom a http://www.vodafone.hu/egyeni/common/segithetunk/ugyfelszolgalat/letoltes/aszf/2008_11_23/aszf_08_11_23_1.pdf linken érhetõ el.
Az új „Vezeték nélküli Internet” címû 9.4.1. alpont tartalmazza az átalánydíjas vezeték nélküli internet tarifacsomagra vonatkozó speciális szabályokat, amely rendelkezések szerint a hálózati erõforrások optimális felhasználása, a hálózati teljesítmény megfelelõ szinten tartása érdekében a Szolgáltató fenntartja azon jogát, hogy az adatforgalmat lassítsa. A módosítás mindenkire vonatkozik, aki Internet Szabadon akcióban kötött elõfizetõi szerzõdést – akár a Vodafone Fix, akár a Vodafone Internet Szabadon tarifacsomagot használja.
A mobilinternetezõk nagy többségének internet-élmény fokozása érdekében a Vodafone Internet Szabadon akcióban korlátlan internetes tarifacsomagra szerzõdést kötõ ügyfelek körében, a számlázási idõszakban az 5 gigabájt adatforgalmi korlátot elérve csúcsidõben, 10 gigabájt felett csúcsidõn kívül is csökkentjük az adatátviteli sebességet, függetlenül attól, hogy az adatforgalom milyen le- illetve feltöltésekbõl keletkezett. A csúcsidõ a hálózat aktuális terheltségétõl függ, általában az esti órákat jelenti. Szeretnénk megerõsíteni, hogy a számlázási ciklus lezárultával a lassítás megszûnik. A forgalmazható adatmennyiség továbbra is korlátlan. A fájlcserélõ alkalmazások használatának korlátozását 2008. november 25-étõl megszüntettük.
A fentiekkel kapcsolatban munkatársunk elérhetõség hiányában telefonon nem tudta Önt tájékoztatni.
Szíves megértését köszönjük!
Tisztelettel:
Elek Andrea
Vodafone Magyarország zrt.
levelezési csoport
blablabla
mind1.... lényeg:
le: 238
fel: 192
1 órakor hajnalban...

Egyébként anno kaptam felszólítást extrém használatot hagyjam abba (P2P), ha valakit érdekel beszkennelem, és belinkelem.
Bár ennél soha nem is volt nagyon több a sebességem.. <#gunyos1>#gunyos1> <#szomoru1>#szomoru1>
Olvastam, hogy vohanyinak simán szokott lenni 5-6 Mbit, az simán 768 KByte..<#wow1>#wow1>
- - - Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó - - - \" Soha ne harcolj disznókkal! Koszos leszel, és a disznók élvezni fogják!\"
Régen az ÁSZF-be az volt, hogy átrakják egy másik, drágább csomagba, most már nincs ez kiírva csak be van szarva 😄
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Elküldeném arra a mailcímedre azt, amit én küldtem pár órája, megnéznéd és kommentálnád válaszemailben? 😊
Én írtam közben a hírtvnek és a tvügyvédjének is. Várom a válaszokat tõlük.
- - - Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó - - - \" Soha ne harcolj disznókkal! Koszos leszel, és a disznók élvezni fogják!\"
A jelek erre mutatnak: Cikk
vész esetére beleírtam, hogyha kitérõ választ kapok, vagy nem válaszolnak a levelemre, több fogyasztóvédõ portálra, és médiába is eljut a levelem (amikt gondolom õk nem szeretnének)... szóval reménykedjünk.
onlineman: a 150, amit emlegtnek, mint minimális sávszélesség KBit/sec-ben értendõ, ami kb 18 KByte/sec-nek felel meg, ha nálad az a 79 is Kbyte/sec, akkor még örülhetsz is. (az kb 640 KBit/sec-nek felel meg)
AeroCool ExtremEngine 3T - Chieftec GPS-550AB-A - Gigabyte GA-MA790X-DS4 - AMD Phenom X4 9850 BE + Asus Silent Square Evo - Geil Ultra PC2-8500 4x1 GB 1066 MHz - Gainward HD 4870 GS 512 MB
Nekem a mostani letöltési sebességem 20-25KB/sec ami kb 160-200kbit között van.
Remélem hogy tényleg igazad van -bár meglepõdnék- és nemsokára eltûnik ez a korlát, de addig is mindent megteszek,hogy a vodafonenak rossz legyen!
"A Vodafone Internet segítségével könnyedén lehet nagy adatforgalmat igénylõ alkalmazásokat futtatni, videót nézni, zenét hallgatni, Internet-telefonálni, videotelefonálni, vagy nagy adatfájlokat, fotókat le- és feltölteni. Egy 10 MB-os video például 1,5 Mbit/s sebességgel kevesebb, mint 1 perc alatt letölthetõ."
No comment. Nem hogy, amikor én kötöttem, de még ma is intézményesen verik át embereket.
A voda nem tagja (!!!) az ISZT-nek!
Ennyi erõvel hivatkozhatnának a pannon ÁSZF-ére is 😊
Erre érdemes hivatkozni szerintem.
kicsit belegabalyodtam 😊
Mellesleg nekem 13-án lesz hónapzárásom, gondolom utána lép életbe a korlát, jelenleg még szépen (3-400 KByte/sec-en) muzsikál.
Ahh... tegnap elkezdtem letölteni vmit... folytassuk...
Nimmá, vmi nem ok... 150kbit/sec-kel özönlik a bittömeg a gépre!!! Ehh, mindegy...majd lesz jobb is.
Nem lett.
Estefelé, 6 körül csak felhívom az ügyfélszolgálatot, hogy mi a stájsz?
Aszongya: "Ja... Látom, hogy feltettünk egy sebességkorlátozást az elõfizetésre! Mert túl nagy volt a forgalom."
Mire én: "Tessék??? Ez egy "internet szabadon elõfizetés", melynek egyik hülye jellemzõje, hogy korlátlan! P2P-t meg nem használunk, mert akkor valóban korlátozhatják az elõfizetést."
Erre õ: "Igen, valóban, de benne van az ÁSZF-ben (Általános Szerzõdési Feltételek), hogy mely esetekben korlátozhatják a letöltési sebességet."
Mire én: "Ugyan, keresse már meg nemkem az erre vonatkozó részt!'
Hosszas várakozás után, aszongya: "ÁSZF 3. melléklet, 3-as pontja."
Igen -mondom- csakhogy ez a garantált minimum sebességre vonatkozik.
Jaja -mondja- hát azt is kapom.
Ennyit kötelesek, mi a baj?
Hááá -mondom- csak annyi, hogy ez az "ígért" max letöltési sebességnek (7,2 Mbit/sec), kb. a 2 -azaz kettõ- százaléka.
Ez van, ennyi jár ilyenkor, benne van az ÁSZF-ben, hogy korlátozhatják, a korlátlant... legalábbis sebesságileg. Tetszik, nem tetszik!
Nem tetszik, ugyan mondja, már meg, hogy hol van EZ az ÁSZF-ben?
Azt õ nem tudja, de írjak emilt, majd válaszolnak...
Feladtam, de azért kértem, hogy egy panaszt ugyan rögzítsen már.
Megtette.
Azért nagy elánnal, csak nekiestem a keresgélésnek...és láss csodát, mit találok?!
Vodafone ÁSZF:
" 9.4.1.1 Az átalánydíjas vezeték nélküli internet tarifacsomagokra vonatkozó speciális rendelkezések
A szolgáltató Internet szolgáltatása osztott erõforrásokra épül. Ezeknek az erõforrásoknak a túlzott igénybe vétele, akár egy Eléfizeté részérõl is, minden más felhasználó számára negatív hatást válthat ki. A hálózati erõforrások fentiek szerinti használata leronthatja a hálózat teljesítményét.
A fentiek figyelembe vételével az Internet Szolgáltatók Tanácsa által támogatott hálózathasználati irányelvekkel összhangban (megtekinthetõ a http://www.iszt.hu/iszt/aup.html internetes oldalon) a Szolgáltató fenntartja magának a jogot az adatforgalom – idõszakos, vagy állandó - lassítására. A lassítás nem jelenti, a letölthetõ adatforgalom mennyiségének korlátozását..."
Mi a túró, az az ISZT???
Utánanézek, és láss csodát:
http://www.iszt.hu/iszt/aup.html
Idézet: "... 6. Az osztott erõforrásokra vonatkozó irányelvek
A szolgáltató Internet szolgáltatása osztott erõforrásokra épül. Ezeknek az erõforrásoknak a túlzott (indokolatlan mértékû) igénybevétele vagy ezekkel való visszaélés, akár egy elõfizetõ részérõl is, minden más felhasználó számára negatív hatást válthat ki. A hálózati erõforrásokkal való visszaélések leronthatják a hálózat teljesítményét, és az Irányelvekbe ütköznek. Az ilyen visszaélések a szolgáltatás felfüggesztését, illetve megszüntetését eredményezhetik..."
Hát ez érdekes... Mintha szóról szóra, ugyanezt láttam volna a voda ÁSZF-ében?!
Csak egy a bibi: A voda NEM tagja a saját ÁSZF-ében emlegetett, és hivatkozott társaságnak!!!
http://www.iszt.hu/iszt/index.html
Akkor, hogy is van ez??????????
ÉS AMI NEM MINDEGY!!! Az ÁSZF 3-as melléklete, amire mindig hivatkoznak!!!
OLVASNI FIGYELMESEN:
"...Az átlagos le-, illetve feltöltési sebesség, amelyet a Szolgáltató az Elõfizetõi számára a szolgáltatás
igénybevétele esetén a vizsgált esetek 90 %-ában garantál.
GPRS Internet tekintetében (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!):
A minõségi mutatóra a Szolgáltató által megadott érték:
letöltési sebesség:
Célérték GPRS lefedettségi területen: 22 Kbit/másodperc
Minimálérték GPRS lefedettségi területen: 1 Kbit/másodperc
Célérték 3G lefedettségi területen: 150 Kbit/másodperc
Minimálérték 3G lefedettségi területen: 1 Kbit/másodperc..."
Tehát ezek a GPRS (!!!)internetre vonatkoznak!
A voda pedig az ÁSZF-ben mindig következetesen kettéválasztja a GPRS és a 3G/UMTS internetet!
Vélemény?
Mindenekelõtt engedje meg, hogy szíves elnézését kérjük az okozott kellemetlenség miatt!
Levelére válaszolva szeretnék tájékoztatni, hogy 2008. október 24-én a jogszabályoknak megfelelõen két, országos szintû napilapban - Népszabadság, Magyar Nemzet - jelentettük be a 2008. november 23-án életbelépõ változásokról a közleményünket, miszerint a korlátlan adatforgalmú internet csomagunknál 5GB feletti adatforglaom esetén a hálózat védelme érdekében lassítható a sebesség, adott számlázási idõszakra vonatkozóan. A lassítás megszûnik az új számlázási idõszak kezdetével.
Az Általános Szerzõdési Feltételek 1.5 pontja szerint az értesítéstõl számított 15 naptári napon belül van lehetõsége felmondani szerzõdését, amennyiben az hátrányosan változik az Ön számára.
1.5 "Az Általános Szerzõdési Feltételek módosítása
Az Elõfizetõ az Általános Szerzõdési Feltételek elfogadásakor egyben tudomásul veszi, hogy annak rendelkezéseit a Szolgáltató, az Általános Szerzõdési Feltételekben meghatározott esetekben és módon (különösen: 1.1.9 és 2.2.4 pontok), illetve a körülményekben bekövetkezett lényeges változás esetén, továbbá jogszabályváltozásra vagy hatósági döntésre tekintettel egészben vagy részben egyoldalúan módosíthatja.
Amennyiben a Szolgáltató az Általános Szerzõdési Feltételeket módosítja, azt a Nemzeti
Hírközlési Hatóságnak megküldi, és az Elõfizetõvel közli, külön felhívva a figyelmet arra, hogy a módosítás az Elõfizetõ jogait és kötelezettségeit is érinti.
A módosításról annak hatályba lépése elõtt 30 (harminc) nappal a Szolgáltató ügyfeleit (az értesítendõ Elõfizetõk körétõl függõen) országos vagy megyei lapban legalább két alkalommal feladott közlemény útján, a módosításnak a Szolgáltató ügyfélszolgálatán történõ egyidejû közzétételével tájékoztatja, vagy írásban, elektronikus levélben, illetve egyéb elektronikus hírközlés útján értesíti.
Az Elõfizetõ jogosult a módosítás tárgyában megküldött értesítést követõ 8 napon belül a szerzõdés azonnali hatályú felmondására. Az Általános Szerzõdési Feltételek módosítása elfogadásának minõsül, ha az Elõfizetõ ráutaló magatartásával a Szolgáltatást továbbra is igénybe veszi.
Amennyiben a módosítás az Elõfizetõ számára hátrányos rendelkezéseket tartalmaz, az Elõfizetõ az értesítéstõl számított 15 napon belül további jogkövetkezmények nélkül jogosult felmondani az Elõfizetõi szerz õést. Nem mondhatja fel azonban az Elõfizetõ az Elõfizetõi szerzõdést ilyen esetben akkor, ha kötelezettséget vállalt arra, hogy a Szolgáltatást meghatározott idõtartam alatt igénybe veszi és az elõfizetõi szerzõdést az ebbõl eredõ kedvezmények figyelembevételével kötötte meg, és a módosítás a kapott kedvezményeket nem érinti."
Mivel a megjelenéstõl számított 15 nap november 10-én járt le, így a fentebb idézett ÁSZF szerint nincs lehetõsége felmondani szerzõdését. Azonban ha bontani szeretné elõfizetését a fentebb leírtakra hivatkozva, úgy egyedi elbírálás esetén biztosíthatjuk Önnek azt. Ez azonban külön elbírálást igényel, mely során nem jogosként is megállapításra kerülhet a bontási igénye, vagyis a vállalt összegek megfizetésétõl eltekinteni nem tudunk ez esetben.
Ha továbbra is a bontás mellett döntene, úgy szíveskedjen megírni a bontani kívánt internetes hívószámot, illetve a hozzá tartozó ügyfélbiztonsági kódot, valamint a pontos indokot, miszerint bontani szeretné az elõfizetését, hogy felelõs munkatársaink felé továbbíthassuk azt.
A kivizsgálás eredményérõl válaszunkban fogjuk tájékoztatni, hogy miként bonthatja szerzõdését.
Heheh nem nagyon akarnak közös megegyezést........
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/