22
-
Ronny #22 akkora szeletre vagy "jogosúlt" a tortából amekkorát az erőd megenged. Ez ma is így van csak humánusabbak a módszerek. -
Ronny #21 "ujjából" -
Ronny #20 valami tartalmat is vigyünk a hozzászólásokba...nyílván nem az újjából szopta a dolgot. -
#19 "Amúgy Mel Gibson az új filmjében pont azt akarta bemutatni, hogy nem ennyire fekete-fehér a történet. Az őslakos társadalmak is a velejükik rohadtak voltak."
Mert Megibzon tudja.. ugye. -
Voronyezs #18 Ez nem ilyen egyszerű.Most 2007et írunk,és a spanyolok 500 évvel ezelőtt bohóckodtak az aztékokkal.500 év alatt a kultúra és a személyiség irdatlan sokat változik.nekik az inkvizíció és a konkvisztádorok voltak olyan szimpla dolgok mint ma a rendőrség.(eltekintve attól h a Spanyolok sem nézték jó szemmel azt h Cortez széjjelkúrja az egész azték birodalmat, és mindent magáénak akar,ehát ő kegyetlen 1 ember volt)egyébként nyugi,ha nem puskával és páncéllal szálltak volna partra hanem lándzsával és pajzsal,egész biztos h az aztékok lecsaptak volna rájuk és vagy kivégezték volna őket,vagy rabságba taszították volna:)
ez az indiánokkal és a vadnyugattal is ugyanígy volt.a komancsok és az apacsok attól eltekintve h harciasak voltak ők is élték a saját életüket és megvédték a területüket,akárcsak a fehérember,aki ugyazt tette,és most megint azt mondanám h ha az 1ik ugyan olyan fejlett/fejletlen lenne mitn a másik nem biztos h minden úgy történt volna ahogy.na de lassan én is belebonyolódok a dologba,szal ez volt,más észjárás,más kultúra más,más,más -
nzmark #17 vagy magyarok és órabérben dolgoznak -
tar86 #16 "A területet viz és iszap árasztotta el" irja a cikk, csoda hogy ennyit is elő kapartak. -
virs lee #15 A notre damei toronyőr se dizájnosabb. ^^ -
virs lee #14 Ez neked most vmi újdonság volt? ~~ -
Wittgen #13 Viszont ez nem jogosít fel egy másik társadalmat arra, hogy azt kiírtsák. -
Ronny #12 abban biztos lehetsz, hogy ezt bárki más is megtette volna. Erről szól az élet.
Amúgy Mel Gibson az új filmjében pont azt akarta bemutatni, hogy nem ennyire fekete-fehér a történet. Az őslakos társadalmak is a velejükik rohadtak voltak.
-
dawinD #11
sry az off-ért :) -
dawinD #10 -
#9 Ami azt illeti, vágjuk mi az igazi bárányokat is :D -
Epikurosz #8 na persze, mert az őslakosok ártatlan, szende, szelíd bárányok voltak -
#7 hát nem szakadnak meg a melóban...
Amúgy azért egy érdekes képet fest az akkori "kúltúrált-művelt" és büszke európairól.. Átmentek egy teljesen új, ismeretlen kontinensre és mit csináltak? kiírtották az őslakosokat és kirabolták őket. Hajrá emberiség... -
#6 Legalább találtak valamit :) -
dawinD #5 85-ben adott nekik rá alkalmat, és mostanában kezdtek el élni vele :)
ez ilyen egyszerű :D -
#4 "miközben összekuporodva új életet hoz világra. Az azték mitológiai szerint Tlaltecuhtli felfalta a halottakat, majd új életet adott nekik." el tudom kepzelni, hogy hogyan hozta vilagra az uj "eletet":)) -
uTomi #3 Mondta a csákó ,hogy lassan haladnak. Nagyon lassan. -
Epikurosz #2 Tlaltecuhtli: elég ronda vagy. -
herlius #1 Én csak azt nem értem mit csináltak 1985 óta, amikortól állítólag lehetett kutakodni. 22 év alatt ennyi az összes eredmény?