Férfiak a konyhában
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mézes-mustáros csirke:
Hozzávalók:
1kg csirkemell
páchoz:
- 4-5 kanál méz
- 2 kanál mustár
- 2 kisebb fokhagyma
- 1-2 dl olaj
- bors,só
Elõször megcsináltam a pácot hozzá egy tálban nem nagy was ist das összevertem egy tálba és kész. Megtisztítottam a csirkemellet, és lapos szeletekre vágtam. Ezeket beleforgattam a pácba, majd egy nagyobb ételhordóba beraktam és kb 6 órán át állni hagytam a hûtõben.
Utána olajos tepsibe beleraktam és kb 1 órán át sütöttem lefedve, után 15-20 percig anélkül, hogy megpiruljon a teteje is.
Kicsit kétkedve álltam neki hogy vajon milyen lesz de nagyon finom <#smile>#smile>
És akkor egy kis poén a végére 😊
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Ma ismét alkottam hogy a jövõ héten is legyen mit ennem 😊
Rakott bacon-ös sajtos csirkemell.
Hozzávalók:
- kb 1-1.2kg filézett csirkemell
- 3 tojás, liszt a hús panírozásához
- 35dkg sajt
- koch hell sauce
- 0.5kg szeletelt bacon
Én magas falú tepsiben csináltam mert csak azt örököltem a koleszból 😊.
Ki kell bélelni az alját bacon-el és a bacon tetejét megszórni sajttal. A csirkemellet le kell tisztítani kb tenyérnyi darabokra szeletelni (kb mint egy rántott húst). Ezután beleforgatni lisztbe, tojásba (só+bors kell a tojásba) és kibélelni vele a tepsit. Ha ez megvan akkor tetejére rátenni a koch hell szószt <#eplus2>#eplus2> és megszórni az egészet megint sajttal. Végül az egészet betakarni bacon-el. Ezután 180 fokra felmelegített sütõben 40-45 percig sütni. Érdemes lefedni a tetejét alufóliával hogy ne égjen meg a bacon a tetején. Rizzsel krumplipürével tálalni.
Egy adag kb 800Ft. A bacon ami drágítja, de havonta egyszer ki lehet bírni 😊
A darabos tésztákkal könnyebb dolgozni ,legalábbis nekem.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
csak nem szálastésztával hanem szarvacskával.
Mai alkotás olcsó és jó:
Olaszos szósz spagettivel (Alias kollégiumi szósz <#taps>#taps>)
Nevébõl adódik hogy kik is a célközönség 😄. 5 év alatt koliban állandó gond volt a mit együnk olcsóból kérdése 😊 Ekkor született eme remek étel.
Elkészítés 1.5-2 óra elõkészülettel együtt.
0.5Kg darált hús (Sparos tálcás s legjobb kb 420FT)
1db 500g-os sûrített paradicsom (Szintén az Interspartából 😛 150Ft)
1-2 fej vöröshagyma (40-60Ft)
Oregano (Tescoban kb 80-100FT és 4-5 adagra is bõven elég )
Fokhagyma ha hét eleje van és van rá keret 😛
Kokurica (100Ft)
Só, Bors
Tészta lehetõleg Spagetti
Hagymát meg kell puhítani olajon míg üveges nem lesz. Rá kell tenni a húst nagy lángon lepirítani közben sóval borssal ízesíteni, majd lejjebb fogva párolódni hagyni. Néha meg kell kevergetni ez Kb 20 perc. A végén hozzáadni a fokhagymát nagy lángon párszor átforgatni vele a húst, és rá kell önteni a sûrített paradicsomot és az oregano-t ízlés szerint (ha van ilyenkor kell a kukoricát is hozzáadni). Össze kell forralni kb 10-15 perc ezalatt az idõ alatt ki lehet fõzni hozzá a tésztát. Ez KB 3-4 napig elegendõ 300-350 FT/adag.<#nyes>#nyes>
télleg..elõ is veszem Jamie szakács dvdjét 😄
anélkül fõzni mûvészet 😄D /najó csak vicc/ 😄
#57: no meg enni ;D
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
Ha végiggondolom, egyvalamihez értek igazán a konyhában: a hûtõbõl sört kivenni 😊
szerencsére ez jó dolog amit örököltem...😊
idestova - 7 - éve regisztráltam, nem jár ilyenkor valami süti ?
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
paprikás krumpli, lecsó, pörkölt, bundáskenyér, palacsinta...
de bevallom igen gyakran van, hogy nincs kedvem fõzni, ilyenkor vagy veszek vagy öt féle felvágottat vagy pizzarendelés 😊
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
1 deka élesztõt elkeversz 2 evõkanál langyos vízzel és 1 evõkanál lisztel, 30 percig letakarva keleszted.
20 deka lisztet, a kelesztett élesztõt, picit sót meg 1 deci vizet összedolgozod és letakarva vársz, még kétszer akkora lesz, aztán tepsibe kinyújtod, bolti pizzakrémmel megkened, raksz rá húst meg sajtot, be sütõbe 230 fokra aztán zabálsz
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
a desszert az gyári volt, müller csokis rizs😊
most kicsit nehezen szedem a levegõt, jó lenne egy sör, csak a kakaó miatt nem hiszem hogy jót tenne.)
Most errõl kapásból az a WoW-os South Park rész jutott eszembe, mikor a Cartman mutterja odaviszi azt a lavort, hogy szarnia kell, mert nem tud elmozdulni a WoW elõl 😄DD
helyette kitakarít...õ csak wow-ozik^^