AMD - jövőre jönnek a Displayportos grafikus chipek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha ezt az asszony meglátja egy hétig fog rajtam röhögni.
Ezt te honnan szeded?
Onnan, hogy napi nyolc órát töltök 4-12000fps-es videorendszerek terméktámogatásával.
Y
Szerintem már most is mehet így. Szal talán a mostani AV erõsítõk is továbbküldik az a hangot is, vagy legalábbis van olyan, ami továbbküldi.
"további kérdés, hogy akkor a displayportos kimenethez vajon lesznek-e hdmi-s (hang nélkül) és dvi-os átalakítók?"
Adatformátumban eltérnek, de állítólag ki lehet küldeni a DVI/HDMI-nek megfelelõ adatot is, így megoldható lehet a dolog. (Ha normálisan oldják meg, automatikusan felismeri, hogy DisplayPortos v. DVI/HDMI eszköz van rádugva, és annak megfelelõ jelet küld ki - különben kicsit nezézkes lenne a dolog.) Hang is mehet így.
most akkor a hdmi-s adatkupacból mondjuk egy jövõbeli rádiós erõsítõ képes lenne kivakarni 5.1-es hangot majd ugyanúgy hdmi-n tovább kiküldeni a tv-nek mindent, csak mondjuk ha filmezni akarok, akkor bekapcsolhatom a nagy hangcuccot, különben meg mondjuk csak a tv kis sztereo hangfalai pityognak? jól gondolom, hogy ilyen létezhetne?
további kérdés, hogy akkor a displayportos kimenethez vajon lesznek-e hdmi-s (hang nélkül) és dvi-os átalakítók?
\"The voices are back... Excellent.\"
Ezt te honnan szeded?
"nem tudom miért a 100 FPS-t tartod "elégségesnek"."
Mert én speciel látom a különbséget.
Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit
Egyébként pedig teljesen egyetértek a 6-os hozzászólással. A gyártók teljesen elcseszik az egész generációváltást ezzel a rengeteg szabvánnyal amik tulajdonképpen ugyanazt a problémát oldják meg.
Ideje lenne egy dologra koncentrálni. Az HDMI már egész jól megvetette a lábát...
Amíg ilyen a hozzáállás az elektronikai iparban (minenki szabvány-világuralomra akar törni) addig az HD adaptáció marad a béka segge alatt. Én is inkább kivárom, amíg elül a vihar.
Y
Mert 24 bitnél minden színárnyalatnak csak 256 világossági fokozata van, ami finomabb átmeneteknél, nagyobb kontrasztnál már eléggé észrevehetõ.
"meg nagyobb frame rate..."
Talán mert 24fps 1080p-ben nem túl sok, és csak mozifilmeknél elég.
"Bõven elég dvi-n rákötni a jelenlegi a gépet sztem"
Ha DVI-n kötöd tévére, egy DVI->HDMI adapterre, csak single-link kapcsolat lesz, mégpedig kisebb sávszélû, mert a DVI nem támogatja a 10.2 Gbps-t, ami korlátozó tényezõ az fps-t (és késõbb majd a bit-per-pixelt) illetõen.
"a hangot meg kilehet küldeni hangkártyából tv-re ha nincs ott hangfal a tv-nél."
Tévére v. nem tévére, mindenesetre vagy analógban, vagy erõsen tömörített 5.1-ben SPDIF-en.
Egyébként, mint az idézetben is olvasható, léteznek bizonyos AV receiverek (magyarul "AV erõsítõk"), amik fogadják a hangot HDMI-n, és kierõsítik. (A kép tartalmat meg vagy módosítás nélkül továbbküldik, vagy pl. speciális nagyítással alakítják a kisebb felbontásokat 1080p-re, és/vagy fps konverziót csinálnak, stb.)
"What does HDMI 1.3 do that previous versions didn’t do?
HDMI 1.3a adds six benefits to the HDMI palette. The most obvious and easiest to understand is higher data transfer speed. The HDMI 1.3a standard increases single-link bandwidth to 340 MHz (10.2 Gbps), which will support demands of future HD display devices incorporating higher resolutions, Deep Color and high frame rates. Keep in mind that previous versions of HDMI are fully capable of 1080p performance. Even more, the FCC has presented no imminent plans for a “higher” high-definition system than 1080p. Because 1080p has just begun to enter the market this increased bandwidth can be considered more a hedge against future applications than something the industry and consumers can benefit from in the near future.
HDMI 1.3a supports output of Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio streams for external decoding by AV receivers"
forrás, érdemes sztem elolvasni! Bár azt nem tom minek több szín, meg nagyobb frame rate... Bõven elég dvi-n rákötni a jelenlegi a gépet sztem, a hangot meg kilehet küldeni hangkártyából tv-re ha nincs ott hangfal a tv-nél.
Talán majd ha lesz egy 20 méter átmérõjû tv-m, akkor már érdemes lesz hdmi 1.3 -al rátenni ^^
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit
NEEEEE! 😞
Forza.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
2 drágaszáág, a HTC P3600 Trinity éés a Dell XPS 1530, természetesen DDR3-as Gf8600GT-vel :)