30
  • SanchoPedro
    "számítások szerint 3 milliárd dollárjába kerül az iparágnak"
    lófzt. ennyi a profit kiesésük. a telhetetlen gyarlóknak.
    Gates-nek is hova tovább anyyi pénzt? azt sem tudják mit kezdjenek vele, de kell! még és még és több és több! nem is azért gyártanak játékokat, hogy az élményt kiszolgálják, hanem azért, hogy mittudomÉn; a Holdra szálljanak.
  • NEXUS6
    Hát azért az se volt semmi, ahogy az idei E3 cakumpúder kimaradt az SG életéből;)))

Monnyuk volt live video közvetítés meg ilyenek más oldalakon. De akkor ezexerint mivel úgy is más helyekről is elérhető az infó, ezért az SG inkább olyan unikumokra igyexik majd specializálni magát mint pl: A klímaváltozásra való tekíntettel a Matej új játék naptejet ad a barbibabához kenhez és steffihez! Valamint: Zalatnaicini beépített kvarcjátékkal is rendelkező kázió karórája egy éven belül másodszor került szervízbe! Harmadszorra is oda kerül???!!!
    ;)))
  • zzebi
    :-)
    Szerinted egy cikkszerzonek/ujsagironak ilyen stilusban kell reagalnia egy hozzaszolasra? Megsertodtel? Igazan vicces!
    Talan inkabb azon kene elgondolkodni, hogy a kulfoldi oldalak cikkeinek forditgatasa mellett milyen hozzaadott erteket lehetne produkalni.

Az elozo hozzaszolast legfeljebb te ertelmezted "arcoskodasnak", valojaban az minosites volt. A technologiai hir-site minosege annal jobb minel tobb uj informaciot tudok meg belole.
    Az sg.hu egyike azon nagyon keves magyar web sitenak, amit olvasok, de nem a cikkek miatt. A hozzaszolasokbol altalaban sokkal tobbet tudok meg, mint a cikkszerzoktol.
    Mint peldaul ezen cikk eseteben is... A hozzaszoloknak koszonet az infokert, a hirszerzonek koszonet a tema felveteseert.
  • dez
    PC-n az alkatrészcserékre megy el a pénz, másra már nem szívesen költ az ember.
  • arty
    itt az is warezol, aki megtehetné, h megvegye :) ilyenek vagyunk: ügyeskedők :) :(
  • kadar1
    Nekem annak idején volt ps1-em és ps2-em is.Ausztriából hozzatatam be úgy ,hogy ki voltak chipelve,mégis sokkal olcsóban vettem meg mint nálunk(zsír új volt).Ott ugyanis nem büntetik a chipelést.Hányan mondták ,hogy be ég a fej meg egy idö után tönkremegy, érdekes én nem tapasztaltam ilyet,pedig sokat játszódtam rajtuk.Másfél éve adtam el,mert meg untam.Én azt mondom aki úgy látja chipeltese ki.
  • aDannyBoy
    ja ott az alja warezol akkor, itt meg a közepe-teteje, akinek van pénze gépre meg netre? :)
  • virs lee
    Amcsiban átlagban 5X annyit keresnek és feleannyiba kerülnek a cuccosok mint nálunk, még is warezolnak.
    Hát had ne ejtsek már fájdalom könnyeket!

Hát a brooklyni niggerek, az x millió illegális bevándorló, meg a 40 millió biztosítás nélküli csóró biztos nem a felső 10k-ba tartozik ott se...
  • virs lee
    bár arról nem szerettek volna nyilatkozni, hogy milyen mértékűre becsülik saját veszteségeiket.

Még nem találták ki mekkora összeget hazudjanak.
  • aDannyBoy
    ez országonként változik,
    a fent citált Digital Millenium Act éppenséggel betiltott minden ilyet az usaban.
  • aDannyBoy
    ja ez így van, valóban nincs ps3 chip, de mivel nem moddolok konzolt, ezért tényleg nem tudtam. mégis néhány külföldi blogpost miatt azt hihettem h van arra is
    sorry

de ezért van a fórum, hogy ha tévedünk valamiben, akkor ki tudjátok javítani, ha tudtok még valamit, akkor meg tudjátok osztani, ha pedig nem értetek egyet, akkor el tudjátok mondani a saját véleményetek.

Ez ilyen webkettes fícsör nálunk kezdetek óta. ez no para

zzebi: engem meg pl az zavar, mikor valaki hobbiból arcoskodik minden topikban és beleköt bármibe. Gruber és te közted annyi a különbség, hogy ő korrekt volt, te meg arcoskodsz. Ha olvasol külföldi híreket, akkor miért vársz újdonságot innen. Én sem fikázom az offline lapos kollégákat hogy wazze ezt már 2 hete megírtam én is. Én elhiszem, hogy nagyon tudsz te is pár dolgot, de hidd el, hogy nekem meg sok olyat kell tudni, amibe még te is félnél belepofázni. Persze nem kezdenélek el oltani emiatt. A konstruktív kritikának mindig van helye, abból lehet tanulni, az ilyet meg légyolykedves tartogasd az IRL barátaidnak, majd ők helyretesznek.

• zzebi
    Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem egyre jobban zavar, az sg.hu-s hirekbol szinte semmi ujdonsagot nem tudok meg, sot altalaban a hozzaszolasokban tucatszamra kell korrigalni a cikkek nyilvanvalo tevedeseit. Persze tudom, hogy en az atlagosnal tajekozottabb vagyok, mivel olvasom a kulfoldi oldalakat is, de azert az megiscsak frusztral, hogy en hobbibol jobban tudom a dolgokat, mint akik ide penzert cikket irnak.
    Nem akarok senkit bantani, de ez zavar.
  • Gruber
    Még mielőtt bárki is bele élné magát. : ) Ninncsen semmi féle okosság a PS3-ra. Készül a PS3 iso loader de még messze van a véglegestől. A cikk írója se tudhat mindent. :)
  • HAF Rigel
    Valamelyik nap beszélgettem valakivel , mivel rendelkezem Ps3 al , tölem kérdezte hogy van e warez ps3 ra mert neki jönnek játékok 2-3db. Arra a következtetésre jutottunk hogy nem is nagyon éri meg . 8000 egy blu-ray lemez , 4 óra írási idő , elrontott lemez és 100e egy író. Igy most még szerintem nem is nagyon éri meg warezolni Ps3 lemezekkel.
    Egyébként én nem hallotam warezről ps 3mon, Itt az sg minden nap 3-4szer nézem a ps3as topicot , ha lenne ott bizti hallottunk volna róla.
  • slickboy
    Bonyolult kérdés. Persze erkölcstelen dolog programot lopni meg minden de ha azt vesszük, hogy a szoftvergyártók, kiadók, stb... úgy mérik a kiesett bevételt, hogy felszorozzák a (túl)becsült warezolt mennyiséget az egységárral és kijön valami eszméletlen összeg, az sem túl erkölcsös, mert nem tudhatjuk, hogy tényleg fogyott volna-e akkora mennyiség.
    És ha belegondolok, hogy maga a Microsoft mondta, hogy a warezolt Windows is jobb mintha nem is Windowst használna a kedves júzer, akkor miről beszélünk? Ezt szerintem lehet általánosítani.
    Vagy arra is lehet gondolni, hogy az így kiesett bevétel visszajött az írható lemezek eladásából a Sonynak, lehet még jobban is járt.
    És mint a fenti példa is mutatja, nem mindig szükségből warezolnak, egyszerűen nem akarnak érte fizetni annyit.
  • NEXUS6
    Én monnyuk a warezolást egzisztenciális alapon tudom indokolni, erkölcsileg el tudom fogadni mint megélhetési bűnözést, ahoz hogy agyilag ne légy topa szükség van olyan dolgokra amit ha nincs rá pénzed csak így tudsz megszerezni.

Amcsiban átlagban 5X annyit keresnek és feleannyiba kerülnek a cuccosok mint nálunk, még is warezolnak.
    Hát had ne ejtsek már fájdalom könnyeket!

A kiadókat amúgy én is lexarom, de még sajna ebben az esetben nem terjedt el az a rendszer, hogy az ember közvetlenül a fejlesztőnek fizessen.
  • scorpeeon
    Egyébként azért, mert meg van chippelve a konzol ami lehetővé teszi a másolt játékok futtatását sztem nem büntethető senki, joga van mindenkinek szétszedni a konolját és kicserélni az alkatrészeit, moddolni. Ami illegális az maga az, hogy játékot futtatsz rajta, vagy ha te árulsz moddolt gépeket/másolt játékokat. De lehet, hogy rosszul tudom.
  • MisterZ
    Én úgy tudom, már elkészítették... Talán firmware "frissítés"...
  • bertino
    majd lesz...
  • shevy
    lehet, hogy igen, csak még nálunk nem
  • Aramir
    Ezen filóztam én is :D
  • Aramir
    Ps3-ra már létezik modchip?
  • HAF Rigel
    PS3 nincs is törés , vagy chip ha jol tudom .
  • MaSzKa
    hát jah
  • Inquisitor
    Meg amíg el lehet adni egy 400Ft-os bizbaszt az átlagembereknek 5, 8 vagy 10.000-ért, addig még a heroin se vetekszik vele haszonkulcsban. ;)
  • Inquisitor
    Na ezért jó, hogy legtöbb országban nem veszik ilyen súlyosan, sőt. Van ahol még csak be sem lehetet tiltani törvényileg a mod chipeket ... (Ausztrália?)
  • AranyKéz
    Úgy látszik nincs jobb dolguk mint a kiadók füttyszavára ugrani, amerikában már úgyis olyan jól le van kezelve a bűnözés.
  • Dzson
    Ha ezek árultak, akkor megvan az összes vevőjük adata. Ha a vevő tudta, hogy illegális cuccot vesz, az ugyanúgy büntethető. Lásd orgazdaság - szerintem legalábbis ez illik rá.
  • Kovász
    Pf... és most komolyan 1 évig azt nyomozták, hogy hol vannak mod-chippelt konzolok? LOL
  • bertino
    32 lakás
    ezzel aztán biztos sokra mentek