27
  • plcdfa
    Most miért ha dátumot átállítom akkor is a BIOS-ba írtam, nem? És az operndszer csinálta...
  • BiroAndras
    "1. Zabál és még lassabb is mint az XP."

Érdekes. Nekem hasonló gépem van, és nálam sokkal gyorsabb, mint az XP.

"2. Cancel or Allow. Az egy akkora szar ha megnyomok egy gombot akkor cancel or allow."

Csak akkor van ilyen, ha valami admin jogokkal akar futni. Normálisan ilyennel elég ritkán kellene találkoznod.
    Meg gondolj arra is, hogy ez az ablak akkor is fel fog jönni, amikor egy vírus akar elindulni.
  • Su0my
    Ja mert az IE jobb?...

Safariról meg addig ne beszélj, amíg MAC-en nem próbáltad... A Windowsos Safari az khm... Annyira tényleg nem jó xD
  • chuky123
    A MAC-et se kell fényezni a gagyi safari böngészöjével
  • chuky123
    1. lck hülyeséget ne irjál Biosba semmien op rendszer nem nyul max a mesébe
    szép is lenne BIOS EPRROM ot átirná max BIOS frissitéskor de azt nem az oprendszer csinálja.
    2. A windows példányok faktoriálisan nőnek
  • Gabe Dearborne
    Vajon azt is beleszámolták, hogy némelyik családban több autó is van, de csak egy PC? Mert ha igen, akkor nem hiszem, hogy igaz, amit leírtak.
    Én magam WINDOWS-t használok, ha nem is Vistát. És mindeddig elégedett vagyok vele. De az ilyen mesterségesen felpumpált számokat valahogyan sohasem nyeltem le. A statisztikák arra (volnának) valók, hogy igazi értékeket mutassanak, nem pedig vágyálmokat.
  • DjDano
    1. Ha tényleg a konfigod szerepel az aláírásodban, képtelenségnek tartom hogy lassabb legyen mint az XP. Régebbi gépeken tényleg lassabb, de egy új modern gépen , megfelelő memóriával gyorsabbnak kell lennie!
    Megjegyzem nekem csak 512MB memóm van, ami Vista-nak tényleg minimális, de még igy se mondanám, hogy jelentősen lassabb lenne mint XP volt. Néha persze "darál" a vinyóm, de nem vészes.

2. Gondolom neked az idegesítő UAC (User Account Controllal) van bajod, kapcsold ki nem vesztesz vele semmit!

• Rolesz
    Ott volta a bizonyiték. 2 Bajom van a vistával. 1. Zabál és még lassabb is mint az XP. 2. Cancel or Allow. Az egy akkora szar ha megnyomok egy gombot akkor cancel or allow. Egyre hülyébnek nézik az embert az op. rendszerek
  • DjDano
    Ez az idióta MAC reklám mi a lófaszt bizonyít? MAximum a MS fikázók kisebbrendűség érzését....
    A topikban meg verseny folyik abból, ki mond nagyobb baromságot! Leírjátok, hogy ilyen meg olyan szar a Vista, de konkrétumot egyet se látok...

A Driverekről: A MS több gigányi drivert mellékelt a Vista-hoz (megjegyzem ez nem lenne feladata egy opredszernek) Az is evidens, hogy nemlétező drivert nem tud mellékelni, tehát ha egy driver hiányzik, a hardvergyátót kell baszogatni nem a MS-ot!
  • shoe
    Ezen nem kell csodálkozni, a magyarázat: Microsoft fejlesztés! (mit vársz?)
  • AgentKis
    A 60 millió az szerintem kamu. Max. annyi, hogy 60 millió megrendelésük van a PC gyártóktól. Mondjuk a májkroszoft szemszögéből jó az adat, de hogy 60 millió viszta felhasználó lenne, azt erősen kétlem.
  • AgentKis
    Nem értem mit kell csodálkozni azon, hogy több számítógép van mint autó. Nekem is csak 1 autóm van, számítógépem meg 3. A cégnél is sokkal több a számítógép mint a cégeskocsi. Szerintem ez teljesen elfogadható állapot.
  • Axon
    Sajnos nekem is csak win-el voltak hajlandók eladni laptopot, amiről azonnal töröltem is az XP-t egy jó kis particionálással. Debiant használok rajta és van egy üres partició, amin egyéb oprendszereket szoktam kipróbálni.

Tehát akkor 1 milliárd -2
  • Rolesz
    Vista az egy szar(szvsz)Nézzétek meg ezt. ez visszaadja mennyira kaki.
  • acdc
    En vettem egy notebookot win xp media center editionnal es vettem hozza egy vistat,tehat +1

• opeca
    Hogyan lehetséges az, hogy az egyik vinyómra feltelepítettem egy XP-t, a másikra egy Vistát, teljesen független a kettő, és míg a Vista telepítése előtt működött az XP, utána már nem, pedig két, teljesen külön merevlemezen vannak az op. rendszerek, és még csak egybe sem kötöttem őket a telepítések után?!
  • zoritan
    Annak idején én is winnel vettem a gépet, de mára már sikerült végleg kiirtanom.
    Tehát a pontos adat: egymilliárd -1!
    Szerintem nem vagyok egyedül. -2 -3 -4...
  • lck #10
    Kedve mrzool!
    Az elmúlt 11 év folyamán volt szerencsém valamennyi windows verzió telepítéséhez ( csak NT nem ), valamint 10-15 féle linux distrib. Macosx, Beos rendszereket raktam fel minimum 30-40 gépre.
    Az hogy miért történt azt nem tudom, de amit #7 -ben írtam azok tények.
    A gép azóta is vígan működik, XP-vel. Teljesen hibátlanul. ( És a dátumot sem felejti el. )

who am I 7 !
    Elmondanám hogy néhány éve számítástechnikai lapokban jelent meg cikk arról hogy az XP belenyulkált a gép BIOS-ába. Mindenki fel volt háborodva miatta. Ha Te nem hallottál róla, az nem jelenti azt hogy nincs is.

Egyébként persze elképzelhető hogy valami pillanatnyi hardware probléma okozta, és nincs köze a vistához. De mindenesetre érdekes ( mivel hasonlót eddig én nem tapasztaltam) és a vistánál történt.

Csá.

• mrzool
    Persze, szóval nem értesz hozzá, de azért az anyukáját a billgécnek, ugye?
  • who am I 7
    köze nincs a bioshoz install közbe, max az idő/dátum miatt.Legalábbis én már x éve használok winfost,de hogy biosba beturkált volna olyat még nem láttam.Se viszta se xp.(se millennium se 98 XD se 3.1 LOL ).
    Szal nagy a sansz, h nálad az élilyenek zavarhattak be
  • lck #7
    A minap gondoltam dobok fel visztát - mondom megnézem hátha lett már normális driver erre-arra.
    Egyszercsak telepítés közben telje lefagyás. - Jó : reset gomb - Gép nem indul, bekapcsoláskor még csak nem is csipog.
    Fejvakarás - variálgatás hardver lehuzkodás. Aztán CMOS reset. Gép indul. Voalá.
    A kedves viszta a biost állogatta el csak úgy a biztonságom érdekében - gondolom. :) ( Ha nem indul a gép nem lesz vírus )
  • Athlon64
    Érdekes ez a magas eladási szám. Ugyanis az én gépemen ami kb. 3éves egy csomó eszköz nem megy és nincs is driver hozzá.
    Tehát ez az eladási szam szerintem csak új gépekre előre telepítve jöhetett létre. Tehát rátukmálták az új gépet vásárlókra.

Nekem a gépemen 3 oprendszer van: WinXP+SP2; Ubuntu Linux 7.04; Vista
    És hogy milyan arányban használom őket?
    WinXP 50%; Ubuntu 45%; Vista 5% (ismerkedés és csalódás)

Szóval ahhoz képest, hogy hú de f*sz* egy oprendszer ez a Vista és állítólag mindenkinek ez kell, egyenlőre sokkal többet használok Ubuntu linuxot mint Vistát. Mert hagyján,hogy alapból kezeli az eszközeim 90%-át, de Vista alá még drivereket sem találok, hogy külön telepítsem.

Amúgy hajrá Vista és nem vagyok MS-t utáló emberke, de ez szerintem nagyon gyenge teljesítmény az XP után.
  • egyember1
    én azt hittem több autó van...
  • 1488
    gyönyörű hozzászólás
    és még igaza is van
  • intrex
    10 év múlva több windows lesz forgalomban, mint ahány hajszál van az összes ember fején a földön, 20 év múlva több windows lesz forgalomban, hogy akkora számot a valaha élt legnagyobb matematikusok sem tudnak elképzelni. Az lesz ám a szép jövő. Biztonságos, hisz mint tudjuk a windows biztonságos, csak az emberiség nem alkalmas biztonsággal használni, lásd. fel nem telepített frissítések. A windows annyira sok példányban létezik már ma is, hogy egy ufó a hosszúhétvégi kiruccanása alatt úgy látja majd, hogy ez a bolygó annyira biztonságos, hogy ettől a nagy biztonságtól megfájdul a feje.
    Annyira nagyon sok lesz nemsokára a windowsból, hogy a microsoft képes lesz végre tönkrevágni az összes semmirekellő kis mitugrálsz céget, akik folyamatosan csak az orruk alá törnek a hülye OSX-eikkel meg linuxaikkal, nem beszélve a szerver oldali UNIX-okkal.
    Ez szép jövö lesz, sőt már ma is szép világban élünk. Mindenki tisztában van vele hogy ez jó, hiszen ki más tudná ha nem ők, a microsofték, hogy mi kell az embereknek. Windows, az kell nekik. Aki meg ellenáll, azt el kell taposni természetesen.
  • kricsi
    Még ha a torrentet is hozzászámolnák:D...
  • NeoMaN
    60 miller?
    Nebazzmá ez rengeteg...