46
  • xizor
    Csak nehogy az legyen ebből, hogy a nyakábavarrják vlm ott dolgozó kutatónak vagy hasonlónak, akiért télleg kár lenne.
    "Ezt a számítógépet, bár az én gondjaimra volt bízva, a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén használták. Azt az információt kaptam, hogy miután működésképtelenné vált kihajították az állomásról és elégett a légkörben"
    Ezen meg szerintem teljesen látszik, hogy annyi az egész valaki hazavitte és ezzel próbálják fedezni.
  • L3zl13
    "Alkoholizálás? Elsőkörben talán tisztában kellene lennie a NASA-nak az alkalmazott asztronauták emberi igenybevételeivel."

Én viszont meglepődtem ezen. Nem azon, hogy az űrhajósok megtették, hanem hogy a NASA lehetővé tette számukra (a fellövés előtti utolsó szakaszban hogy jutottak piához, úgy tudom ilyenkor el vannak szigetelve), sőt utánna nem szankcionálta őket emiatt.
  • Zocsi
    Azt nem értem, hogy környezet szennyezés ide vagy oda, de nincsenek a NASA-nál szankciók arra, hogy ürszemetelnek az asztronauták? Elhajigálják a felszereléseket, szemetelnek az űrben és nem használható laptopot égetnek el a Föld légkörében? Oké, hogy elsőnek szőrszálhasogatásnak tűnhet, de azért itt már erkölcsi vonatkozása lenne a dolognak... elgondolkodtató.
    Azon - magyar fejjel - már meg sem lepődök, hogy ilyen meg olyan indokokra hivatkozva százmilliós kárt könyvelhet el a cég 10 év alatt. Ad egy: csillagászati árakkal dolgoznak! :) Ad kettő: ha a fiam kérné, hogy vigyem neki haza azt a csavarhúzót, amivel összeszereltem fent az ISS egyik modulját és is simán hazavinném... És akkor még nem számoltuk a különféle irodai sikkasztásokat ésatöbbi.
    Alkoholizálás? Elsőkörben talán tisztában kellene lennie a NASA-nak az alkalmazott asztronauták emberi igenybevételeivel. Ok, hogy többszörös szűrésen esnek át azok, akik végül kiléphetnek a Földről, de könyörgöm...
    Summa-summárum: Ezen a cikken tökre nem lepődtem meg. Kb úgy érzem, mintha az ámerikáiák is kezdenének rájönni arra, hogy ott sincs kolbászból a NASA (vagy bármelyik másik nagyvállalat) kerítése.
  • brueni
    aki a nasa-nal bevette az utolsó laptopos dumát, az szintén benne volt valamiben, csak nagyobb tétellel...
  • tompka
    Hát most a NASA-nak nem megy vmi jól a dolog
  • LADA Kalina
    hát igen a nasa-nál is emberek dolgoznak...