65
  • TökeszMukesz
    #65
    Aloha Mindenki!
    Laptopra érdekelne a navigáció-eszkábálás... el olvastam fél oldalt és már kifolyik a szemem...
    1, Laptopom van
    2, GPS vevőt veszek hozzá USB-set, kicsit, olcsót.
    3, A program neve a kérdés, és az elvégezendő műveletek, hogy működjön a mocsok. Az nem szívügyem ha nem teljesképernyős.
    4, Térképügyileg nekem az lenne a jó hogy Angolkás, UK. Hallottam ha teljes full-full+mars és a nap is benne van a térképekben akkor lassulhat.

    Kérek valakit, akit laptop vezet, az orránál fogva, pöttyenjen ide vagy linkezzen egy nagyot.
    1000köszi
  • jonas720419
    #64
    --------------------------------------------------------------------------------

    Sziasztok!Navigációs rendszerrel kapcsolatos kérésem lenne,tudom hogy nem itt kellene kérdezni de hátha tud segiteni valaki:Van egy navigációs rendszerem(Navigon)és oda adtam egy valakinek hogy rakjon ré nekem európa térképet(magyar nem volt rajta)és valamit gáz lett mert az igo 8-as telepitésénél lemerült a készülék és most semmi,elkezd betölteni a navi de csak 2-3 másodpercig és kezdi elölről,nem bir betölteni(igaz hogy nincs is mit mert idő előtt lemerült)gépre teszem de a windows nem ismeri fel.Tudna nekem segiteni valaki hogy tudnék ismét rendszert varázsolni rá?az új szoftver telepitése előtt csináltam egy biztonsági mentést,de mivel a windows nem ismeri fel az eszközt addig nem tudom visszatenni.Tehát most egy szoftvernélküli rendszerem van,kérem aki tud segitsen.köszönöm
  • Kara kán
    #63
    Tyű!
  • Chryst64
    #62
    sziasztok! van valakinek mio c220 eredeti telepitolemeze?
  • sztoncsi
    #61
    Sziasztok!

    Milyen GPS-t javasoltok? (autós használatra)
  • pankus21
    #60
    Sziasztok!
    Lenne egy buta kerdesem. Vettem egy Garmin Nuvi 205wusu gps-t.Ez az elso Gps-em es talalhato benne egy memoria kartya tarto.Az lenne a kerdesem hogy ez mire valo pontosan.Ha a memoria kartyara teszem a terkep programot akkor arrol fog mukodni? es hogl lehet letolteni europa terkepet? Elore is koszonom a segitsegeteket.
  • torcipepe
    #59
    létezik kifejezetten motorosok számára készített por-csepp-ütésálló navi, ami bicajhoz is ideális. elvégre a szoftver szinte ugyanaz, mint akár egy autós pna-é.
    bluetooth-al az is megoldható, hogy a hívásokat a navi kezelje és vezeték nélküli headset is ahhoz csatlakozzon. legalábbis ha tudja ezt a funkciót.

    erdei túrákhoz más szoftver és térkép való, mint közúthoz. de talán rá lehet tenni ilyen készülékekre is.
  • tigerbácsi
    #58
    sziasztok!

    kérdésem lenne a szakértőkhöz ☺ szóval én biciklihez szeretnék valami navigációs rendszert, melyet fel tok rá szerelni, s vagy kiírja vagy esetleg fülesen közli is velem merre menjek. létezik ilyen? ha igen melyik termék? csak GPS jöhet szóba vagy telefonos is? naon nem értek hozzá :-(

    köszy a segítséget előre is!
  • reakye
    #57
    És a GPS rendszer megfelelő lenne szerintetek? Meg annyi lenne a kérdésem, hogy Magyarországon kapható-e?
  • kalop
    #56
    az újabb védők már így vannak kialakítva eleve úgyhogy belefog jó eséllyel férni. egy másik topikban pont egy srác ilyet akar venni mint amit említettél az IP-nél (infopatika.hu) szerintem nekik van is listájuk, hogy melyik sisakba fér bele a hozzá adott füles.
  • dred10
    #55
    Igazad van, nekem is azt tanácsolták, hogy vegyek másik bukót ha GPS-t szeretnék használni motorozás közben.
  • berreg
    #54
    bizony más fajtát, és általában a gyári headset-ek ha nem is a legjobb de használható minőséget minimum adnak...
  • reakye
    #53
    Szerintetek az Xroad A4050-hez kapható headset megfelelő minőségű? És ha GPS-t szeretnék használni motorozás közben, akkor tényleg egy más kialakítású bukót kell vennem?
  • kerax
    #52
    Sziasztok..Van valakinek BluePanther v350..mert ilyen kütyüm van és az a problémám hogy feltelepítem a softvert ahogy elő van irva és mikor elinditom ezt irja ki:INIT API..erre kellene megoldás..
    Előre is köszönöm...
  • Sanya595
    #51
    Sziasztok.
    Van egy zsir új ilyen gépem:http://pdaplus.hu/content/view/2431/1/
    Erre keresnék térképeket meg mindent,mert ami rajt van,az elég gagyi.
    Igo8-at sehogy nem tudtam rákényszeriteni még az átiros modszerrel sem.
    Remélem tudtok segiteni.
    Elvileg navteq-kell hozzá,de honnan?
  • jverocska
    #50
    Köszönöm a válaszod. Igyekszem utánanézni a leírtaknak.
  • aDannyBoy
    #49
    érdekes tapasztalataid vannak, persze azért respektálom a véleményed, még akkor is ha nem értek vele egyet
  • aDannyBoy
    #48
    a cikkben kiemelt szempontok szerint állítsd össze az igényeidet, majd keress fel olyan weboldalakat, ahol konkrét termékteszteket találsz (pdamania.hu)
    kezd szűkíteni, hogy mit akarsz, válassz ki pár modellt, utána fórumokban olvass utána, hogy melyikkel milyen tapasztalatai voltak az embereknek, majd a végén keresd meg, hogy hol kapod meg a legjobb áron megfelelő szakértelem és szervízháttér mellett
    amit írtál, az alapján egy középkategóriás igo szoftveres PNA-t ajánlanék neked (Mio vagy Myguide)
  • honorshark
    #47
    Igen szép és jó minden csak itt járt nálam egy T-mobile MDA PRO (elég drága kütyü) beépített GPSel, egy Acer nemtommi...egy kinyítható GPS volt rajt már nemtudom a típusát, és egy GPS gyártó cég készüléke. MINDHÁROM SZÁNALMAS. Iszonyú drágák, használhatatlan GPSel. Az iGO még csak menteni se képes csak automentés meg hasonlók vannak, ezentúl a számolása béna, öntörvényű, döntésképtelen stb...

    konklúzió: Mindenki maradjon egyelőre a térképnél, még mindig milliárdszor pontosabb és gyorsabb mint egy ilyen ..... (NA meg a térkép azért SOKKAL olcsóbb is)
  • Athlon64
    #46
    Csak azt tudnám, hogy miért nem vitték be a Kerepesi temető ill. Fiumei úti sírkert belső úthálózatát?
    Na mindegy. Holnap sajnos oda kell mennem.
  • jverocska
    #45
    Én is vásárlás előtt vagyok és szeretném a tanácsotokat kérni, hogy milyet vegyek. A cikkből kiderül, hogy milyen kellene de ez kevés a vásárláshoz. Aki jártas ezekben a kérdésekben azt kérem ajánljon valamit. Olyat amiben minden egyben megvan. ( szoftver, térkép stb. ) Csak az országon belül használnánk, autóban. Köszönöm előre is.
  • Vlala #44
    Ez a cikk jól jött. Épp navigáci beszerzésén gondolkodom.
  • BaLeeX
    #43
    Ezzel maximálisan egyetértek csak az Asus ~120k a Nokia+gps kombó meg megáll feléből ráadásul a telefon kisebb is ami nekem szempont. Ami esetleg hiányozhat az a WiFi amit gyakorlatban maximum az esetek 1%-ban használnék mivel vidéken nincs nagyon lefedettség.
  • Athlon64
    #42
    A térkép részletessége és pontossága a térképkészítőkön múlik. Az iGO-ba a TOPMAP készíti a Magyaroszág térképet. Az oldalukon lehet is jelezni, ha hibát találsz.
  • Zsocee
    #41
    igen ilyesmire gondoltam mint a zseblámpa méretü,(műhold kicsit nehezebben férne el a zsebembe ),csak azt hittem vannak ilyen pénzérme nagyságúak amik elférnek egy pda-ban.
  • Sir Quno Jedi
    #40
    ASUS P535 telefon+PDA+GPS egyben, semmi nyűglődés és mindig veled van. Minek ehhez sima kis teló?
  • BaLeeX
    #39
    Jó és elég összeszedett a cikk.
    Viszont arra kicsit bővebben ki lehetett volna térni, hogy a Symbianos telefonokon is van lehetőség TomTom navigáció futtatására, csak sokan erről nem is tudnak. Ráadásul most jött ki az új térkép amin magyarország már 99%-os azaz végre az iGO-val megegyező minőségi térkép került a TomTom-ba is.
    Én pár hónapja használom a TomTom-os cuccot egyszer vitt be egy olyan útra aminél már befordulás után mondta, hogy forduljak vissza de én mentem tovább mivel előtte oda mutatott na egy jó 2km után kiderült, hogy vége az útnak. :)
    De sikeresen átverekedtem magam vele már Budapesten is ami nem kis szó mert előtte még térképpel is alig merészkedtem a városba. Röviden nagyon jó kis dolgok ezek és sok ember azt gondolja nincs is igazából rá szüksége (én is így voltam) de amikor egy idegen városban vagy országúton eltévedsz vagy nem kell megvenni minden nagyobb város térképét akkor rájön az ember, hogy hamar megtérül az ára. Nekem a mobilos megoldás azért tetszik mert a telefon mindig nálam van, a gps vevő mindig a kesztyűtartóban van így bármikor autózás közben elővehetem és mehetek ahova akarok, odavezet.
  • mad mind
    #38
    Nekem japánról kéne térkép, WM5-ös PDA-hoz. Tud valaki valami helyet, ahol beszerezhető ilyen?
  • braeburn
    #37
    15-30-50-90-110-170-230. :) Hajrá fogyasztás! Csak azt tudnám, hogy a lofatban tudtak eleink kalandozgatni és felfedezgetni?
  • csgery
    #36
    NEkünk egy Yakumo Alpha GPS van, iGO navi redszerrel. Szerintem tökjó, igaz, néga mondja a hülyeségét, h egyenes úton újratervezés, de engem egyáltalán nem zavar. Egy hete Vérteskethelyre mentünk családdal, Pesten is szépen mondott/mutatott midnent, Kisbérnél még az útlezárást is mondta, h forduljak vissza, ahol lehet. Okos találmányok ezek, már csakaz kéne midegyikbe, hogy kommunikáljanak egymással, és elkerülhetőek lennének a balesetek. Van már ilyen, de csak kevés autóban. Meg hát ezeket a ketyeréket nem mindenki engedheti meg magának, és sokaknak alapból nem is kell...
  • waterman
    #35
    olyan nincs hogy GPS adó:) mert azt műholdnak nevezik:) neked segélyhívó rendszer kéne:) vannak olyanok, amiket a kocsiba kell építeni, kb akkora mint egy fél literes dagadt termosz és ha azt érzi, hogy 2szer átfordult a kocsi majd érte egy 5 G-s terhelés, akkor automatice riaszt valahol valakit. vannak olyanok is, ami akkora, mint egy zseblámpa és van rajta egy letekerhető kupak. ha van benne egy 9 voltos elem és megnyomod az egy darab gombját, az is riaszt valakit.
    szerintem ilyenekre gondolsz . a leírás szerint a Cospas-Sarsat műhold rendszernek küldenek fogható jeleket és megegyezés szerint aki ilyen segélyhívó jeleket küld, azt megpróbálják megmenteni. nagyon nagy vonalakban.
  • nbj
    #34
    de az első nem biztos, a második igen
  • Zsocee
    #33
    van olyan pda is amiben előfordul gps adó, ha netántán az óceán közepén hánykolódnék 1 gumicsónakban és várnám a megváltást(mert ha jól olvastam akkor ebben az esetben a vevő része nem sokat érne)?
  • Icehead
    #32
    sokadikgab : Lehet nyugodtan GPS-vevőt vásárolni noteszgéphez ugyanis azon is lehet futtatni az iGO-t. Csupán annyit kell tenned , hogy a MS weblapjárol letöltöd a Pocket PC emulátort és úgy telepíted az iGO-t. Azt most hirtelen nem tudom mennyi memóriát tud alátenni, nem biztos, hogy az egész europa belefér, sőt ha emlékeim nem csalnak akkor csak akkora képernyőn jelenik meg mint PDA-n. Akinek így jó, ám legyen :)

    Athlon64: Azt hiszem van valami tűréshatár is amit be lehet állítani neki azért szólt később :)
  • Athlon64
    #31
    Egyébként ez is nagyon jó, hogy ha kanyargós hegyi úton van akkor a térképen látni a hajtűket... most hogy Drégely Várát és Drégelypalánkot letudtuk, elmentünk Kemencére és onnan Királyháza éríntésével Diósjenőre. Kemence és Diósjenő közötti útszakasz meglehetősen kanyargós és ennek ellenére én aki vezettem, hólt nyugodtt voltam, mert előre láttam a hajtűket stb. A többiek meg a végén csak annyit mondtak, hogy nem semmi szakasz volt :)
  • Athlon64
    #30
    Én is tapasztaltam olyat, hogy a 40-es tábláknál ő 50-et engedett és csak utánna szólt be :)
  • waterman
    #29
    ha mindenképp másfelé akar elvinni, mint ahol te akarsz menni, akkor érdemes köztes útvonalpontokat megadni. akkor garantáltan arra visz majd.

    mellesleg szerintem nagyon jó kis találmányok ezek. egyszer késő este hatalmas viharban kellett sietve megtennem kb 120 kilométert és mivel az út végét nem ismertem gyorsan bepötyögtem még induláskor, hogy hova is mennék. útközben elkezdett ömleni az eső és kb 30al tudtam volna menni, úgy biztos lekésem a megbeszélt időpontot. DE! az IGo szépen mutatta még azt is, hogy egy hajszálnyit kanyarodik az út, láttam a kis képen, hogy nagy kanyar jön - lassíthattam időben - és tudtam 70-80as tempót tartani! jóformán mint a repülők, csak műszer alapján mentem, meg láttam magam előtt kb két csíkra az úton. egyetlen kis gondom az IGo-val, hogy a "jobbra" és "balra" szavakat tök ugyanazzal a hanglejtéssel mondja ki a női hang, így néha keverhető, de az meg ugye látszik a kép sarkában, hogy pontosan mire is gondolt.
  • Athlon64
    #28
    Nekem egy WayteQ N350-em van,és eddig tökéletesn müxik.
    Most hétvégén meg akaruk nézni Drégely Várat és szépen navigált is. Aztán ahogy megyünk a 2-es úton mire beszólt, hogy 150m múlva fordúljak le balra. Hát nem tettem mert ott csak egy főldút volt két bokró fa között. Na ekkor lehülyéztem, hogy mi a tökömet akar ez és úgy gondoltuk akkor megnézzük Drégejpalánkot. El is mentünk és ahogy beértünk ott volt egy túristatábla amin a következő volt: Drégely Vár autóval (vissza) 3.2km + gyalogosan 2.2km. Na mondtuk is, hogy akkor mégse a GPS volt a hülye :)

    Itt Budapesten nagyon jó, a sok egyirányú utca miatt meg amúgy is. Az ujratervezősdi meg nagyok klafa, mert van, hogy tolyok rá,hogy mit mondott vagy csak elalúdtam egy kanyart és ő máris ravezt a helyes útra.

    Szóval, ha jól be van állítva akkor szuper. És ha vadidegen helyre megy az ember akkor az útvonal tervet meg kell elötte nézni!
  • aDannyBoy
    #27
    engem finnországban tampere körgyűrűn tripla záróvonalon akart megfordítani

    kassán meg a hosszú villamosos utcán ahol végig sín+betonpadka+2 kerítés kombó van akart balra kanyarítani

    illetve szintén szlovákia: egy híd tetején aszongya forduljak balra most :)

    ezek mind térképhibák, szóval nem a progi szar.

    itthon például a sebességkorlátozások sincsenek rendesen a térképben
  • fourgee
    #26
    Hát igen, tipikus hogy valaki a saját hülyesége miatt a programot szidja Mindig ésszel kell használni, pl. tök mindegy mit mond, a KRESZ-t ugyanúgy be kell tartani, mert pl. a legfrissebb Magyarország térképpel az iGo egy olyan helyen akart bekanyarodtatni, ahol évek óta már nem lehet jobbra kanyarodni, mert megváltozott a kereszteződés forgalmi rendje. A helyükben én két nagydarab kopasz fiatalembert küldenék elbeszélgetésre azokhoz, akiktől ezeket a térképeket veszik... Időnként látom, hogy jó páran bekanyarodnak ott, olyankor csodálkozom is, de most hogy megnéztem GPS-es térképpel, már értem hogy miért tették. De azért nézhetnék a táblákat is közben, hiszen úgyis van újratervezés...