65
-
aDannyBoy #25 Én tökre szeretem hogy csacsog Andrea :P
Sőt gondolkodtam rajta, hogy néha magától is dumálhatna vmit :)
mondana egy viccet vagy valami.
Túl gyorsan mész, letértél az útvonalról, újratervezzem? :) -
#24 Na igen... az enyémet tavaly úgy beállítottam, hogy a saját hangomon pofázik, de tök8 kinek a hangja, engem személy szerint idegesít. -
#23 A jobb szoftverek (pl az iGO) folyamatosan beszélnek útközben, pl "menj háromszáz métert egyenesen, majd fordulj jobbra", nem is kell a kijelzőt nézni. -
#22 scnad: Tévedni emberi dolog... szép nagyot sikerült :-)
Hellion: Lassan 2 éve használok egy Garmin IQue M5-öst és azt kell mondjam veszélyes is tud lenni, de Pesten, Szegeden eddig már jópárszor kihúzott a bajból.
uniu: Tévedni emberi dolog /de ja vu:-)/, gondolhatod, hogy nem direkt írta le
így.
petruszvaldesz: "ezekről csak annyit,hogy mi most voltunk Horvátországban"
3 verzió közül egyik, vagy akár kettő is igaz rád:
a, Lewarezoltad, de a frissítést már nem.
b, Megvetted, de lusta voltál leszedni a frissítést.
A Horvát autópályák folyamatosan bővülnek, már évek óta, így garantáltan nem jó a 3-4 éves szoftver, emiatt akar arra vinni amit ismer.
c, Nem árt légvonalról átállítani... láttam már ilyet is.
"A kézikészüléknek legalább három, de ideális esetben 8 - 12 - 20 műhold jeleit kell folyamatosan fognia ahhoz, hogy háromszögeléssel ki tudja számolni, hogy éppen milyen koordinátákon és milyen magasságban tartózkodunk"
Az én Garminom is remekül elvan 4-5 műholddal.
-
#21 Vagy ez az oldal is nagyon jó: http://www.utvonalterv.hu/ -
Flashy #20 "A kézikészüléknek legalább három, de ideális esetben 8 - 12 - 20 műhold jeleit kell folyamatosan fognia ahhoz, hogy háromszögeléssel ki tudja számolni, hogy éppen milyen koordinátákon és milyen magasságban tartózkodunk."
a helymeghatározáshoz 4 műhold jele kell, sose kell hozzá több, de minél többet tud követni az eszköz annál jobb, akkor mindig marad 4 látható. 20-at viszont egy pontról nem lehet látni, esetleg a földi kisegítő jeladókkal együtt. -
#19 ez bizos ? "...GPRS-szel (General Radio Packet Service)" sztem inkabb: General Packet Radio Service -
#18 A viágűr és az emberi hülyeség végtelen! Azért az nem semmi, hogy enbere kképesek eltévedni GPS-el... Egy külföldi út előtt azért meg kéne nézni az útvonaltervet... -
petruszvaldesz #17 ezekről csak annyit,hogy mi most voltunk Horvátországban és ha nemazon az útvonalon mentél akkor (pl 2 autópálya közül a másikat választottad) egyszerűen nem volt képes felfogni a dolgot és visszaakart folyamatosan vinni a másik pályára... de 1 biztos utca megkeresésére kiváló! -
PoisonBorz #16 A cikkben nincs megemlítve, hogy bármelyik okostelefonra/hoz is tölthető navigációs program/kapcsolható bluetooth gps - szóval pl. ha van egy kicsit drágább nokiád, megúszod pár tízezerből az egészet (bár a kijelző egyértelműen kisebb, de autóhoz szvsz még ez is elég) -
GHOST7 #15 következő lehetőségnél balra majd ujratervezés !!!! Tudnak ilyet is! -
Micsu #14 ja az ne ma navigáció hibája hogy szerencsételen vagy xD -
Cumi #13 300 km-t?!?!?! Tablakat abszolut nem nezed vagy mi? Graz mar itthon ki van irva kb...
Na mindegy. Regebben amiket lattam, nekem se tetszettek, de epp par napja voltam egy uton ahol a sofor hasznalt GPS-t, es nagyon tetszett, teljesen jol mukodott. Epp gondolkoztam is, hogy utana kellene nezni, milyenek vannak mostanaban, erre itt van ez a cikk. Thx erte ;) -
#12 Aki nem akar költeni a térképre, annak ajánlom a www.turistautak.hu oldalt. Ingyenes, folyamatosan frissülő térképet lehet letölteni innen nagyon sok formátumban! -
Hellion #11 Lehet hülyeség, de nem balesetveszélyes ezt a kütyüt nézni, miközben az utat is nézni kell, persze tudom nem egyszerre de akkoris. :) -
#10 nekem egy Eten G500+ -os mobilom van GPS funkcióval kiegészítve. A szoftver tényleg csinál néha érdekeseket, de azért még mindenhova oda találtam vele. :) A lényeg, hogy vezetés előtt rendesen be kell állítani és kicsit próbálgatni, ahogy a cikkíró is írta. :) -
Mister #9 Hát banyek...
Ugye tudod, hogy ez abszolút nem a navi hibája, hanem a júzeré? :D
Hol írják a Graz-ot Gratz-nak? :D
-
#8 Sry, de akkora faszok vagytok :DDD Graz tz-vel -
#7 Be kell kalibralni. Van amikor nehány hardver reset utan, stb ilyen történik, kalibralas kb fél perc és megoldja. Mondjuk lehet hogy tipustol is függ, de én enyémmel meg vagyok elégedve teljesen (MyGuide 3100 iGoval) -
#6 Havernek van ilyenje, múltkor vele mentem valahova, elég durva volt. A 2. oldalon fent látható szoftver volt a gépen. Az bazzeg olyan hülye hogy hihetetlen. Megy egyenesen, tiszta az út. Erre beszól hogy újratervezés, és beletervez egy kitérőt. Ok nem követjük, nem is kellett. Meg körforgalomban ugye nem egyhelyben fordul meg a kocsi, de ez mert 1 pillanatig más kijárat felé mész, újratervezi az utat, pedig nem is ott mennél ki. Az se rossz, amikor piros lámpánál állunk, és azt érzékeli, hogy picit hátrafelé megyünk, erre elkezd sírni, hogy forduljon vissza :D
Jó ilyenkor nem kell figyelni, de egy tök ismeretlen helyen baromi idegesítő tud lenni, és el tudja vonni a figyelmet a vezetésről. -
sokadikgab #5 Szep cikk, de mi van, ha en notebookhoz szeretnek GPSvevot venni? -
aDannyBoy #4 jaja, ahogy a cikkben is benne van a magabiztosság és a hülyeség együtt veszélyes lehet :) -
#3 Nomert a zemberi hülyeség ellen a zén P535-ösöm sem véd ám... :FFF -
scnad #2 Én egy Airis T630 -assal MyGuide ( iGO klón ) tévedtem ~ 300 km -t ! Grácba akartunk menni, így rutinosan bepötyögtem "Gratz", mire odaértünk feltűnt, hogy az egy kis csipsz@rnyi falu Linz mellett, ugyanis a dél-ausztriai verzió "t" nélkül írandó ! Még jó, hogy nem hallgattam anyámra, ő "cz" -vel akarta írni ... Tehét lehet, hogy szép, jó, gyors, ... , de attól még érdemes zoom-out -olni, hogy mégis hova a túróba visz ... -
#1 No igen, inkább navigációval, mint anélkül, de sokat kell ismerkedni vele és szokni, akárcsak az új videót, vagy szgépet.