33
-
dez #33 Lehet valami egyszerre megkésett és elkapkodott... -
BiroAndras #32 "Szerintem ez az egész DX10 el lett kapkodva. Jóelőre a játékfejlesztőknek kellett volna bemutatni"
Nem lett elkapkodva, sőt, pont hogy késett a Vistával együtt. A játékfejlesztők is tudtak róla időben, de nem kifizetődő a legújabb technológiák támogatása, mert elég szűk réteget érint csak. A D9X-et kihasználó játékokra is jó sokat kellett várni. -
kurdipeter #31 Szerintem ez az egész DX10 el lett kapkodva. Jóelőre a játékfejlesztőknek kellett volna bemutatni és amikor már rajt előtt áll több játék, akkor elterjeszteni a felhasználók közt mind a drivert, mind a hardwert. De hát ugye verseny van, mindenki teper a haszonért, a milliomos Józsikát meg nem érdekli, hogy nem tudja mire használni a DX10-es hiper-szuper-csili-vili videókártyát, neki akkor is az KELL! It csak az időt kell megfizetni, semmi mást. Fogadok, hogy a legjobb Geforce 8-at is legyártják 10-20ezer Forintból és lesz is, amikor ennyibe fog kerülni. Na mind1, én maradok a mostani gépemnél, már 2 éves, de még mindig nem tartom elavultnak, sok új játék így is élvezhető vele magas grafikán. Bárcsak feleannyit törődnének a játékélmény fejlesztésével, mint a grafikai tuninggal! Sebaj, ha már olyan lesz a grafika mint a valóság, akkor már úgyis csak a gameplay-t tudják turbózni. -
#30 kocsog microsoft bekaphatja,most vettem hd-t azer ,hogy a legujabb gamekkal jatszhassak es erre baszha*om -
dez #29 "Az, h van aki erre veri és ez okoz a kis életében örömöt, h egy játék pl.tdu 40 helyett 70fpssel megy :D"
Ez igenis sokat számít - csak nem mindegy, mennyiért. -
BiroAndras #28 "De ilyen hülyeséget hogy 100 fölött jócskán kártyáért..ami fél év mulva 100 alatt van"
Mindennek megy le az ára. Ezzel a hozzáállással soha semmit nem vehetsz.
Én másképp nézem: ha bőven elég pénzem van rá, akkor mire várjak?
Egyébként 180 sose volt, 130 körül lehetett kapni. -
Keldor #27 Na mind1, legalább nem anyáztál le...:)
peace... -
who am I 7 #26 És ez változtat a tényen?Nem.Tom, h faszul írtam le
Érdekes...ha nekem igazságot mondanak, még ha bunkón is, akkor is megpróbálom megérteni, h mégis mit mond az illető és nem sírok, h jajj milyen arrogáns vagy és juj a picipuha lelkemet most ez a hülye szócska, h bántja.És te már csak köcsög lehetsz, h igy beszélsz.Milyen dolog ez?Megyek is megmondalak ANYÚNAK!!
Egyként jól mondtad, emberek vagyunk, de nem egy b+ vagy egy bunkó szó változtat meg minket az állatoktól....Ez azért egy kicsit komplexebb annál.
Na peace faxom inkább szépen menjenek lefelé az árak, h jó áron vegyek g9x.-et -
Keldor #25 Ezt én nem nevezném "normális" véleménynek, de biztosan bennem van a hiba...
A normális vélemény (szerintem) valahogy így nézne ki: "Nem költök 100k fölött VGA-ra, mert szerintem hülyeség. Az oka: ilyen vagyok/hamar elavúl/költöm inkább másra a pénzt stb." szerintem ez így lenne korrekt. Most pedig nézd meg újra a #9, #22-es hsz-t... aki ezt teszi az -barom- -idióta- stb. Az is lehet, hogy azért kaptad azt a választ másoktól, mert a te hangnemed is "olyan" lehetett. Te is gondolkozz el ezen! Emberek vagyunk, tudunk kommuniálni, tegyük civilizáltan! Szerintem bunkón írtad le a véleményedet, nem normálisan... -
who am I 7 #24 1: Nem vagy tisztában a szó értelmével.
2: Egész egyszerűen csak le írjuk normálisan a véleményünket, az hogy az érintett tagok vérbenforgó szemmel kapásból nekünk ugranak, az nem minket minősít.(ez és az öröm között párhuzamot vonni nevetséges)
3: Gondolkozz el.(ha tudsz..egyáltalán)
-
Keldor #23 Miért neked az az örömöd, hogy azokat szólhatod le? Ez a szánalmas... -
who am I 7 #22 ÉN ezért nem minősíteném az országot, h valaki leszólja ha egy ember kocka/gépfüggő :D
Az, h van aki erre veri és ez okoz a kis életében örömöt, h egy játék pl.tdu 40 helyett 70fpssel megy :D + még ki se tudja használni dx10et játékok hijján :DD hát ez inkább szánalmas...
Nekem nincs bajom azzal aki drágán vesz kártyát.70-90ezer kb nekem a plafon.De ilyen hülyeséget hogy 100 fölött jócskán kártyáért..ami fél év mulva 100 alatt van....Ezt azért jól kitalálta az nv, h leszenk olyan marhák akik vesznek belőle -
Godefroy #21 Látom nem fogod fel: ez nem pazarlás, van akinek pl ez a hobbija, szereti és megteheti.
Ennyi.
azért mert fika országban élünk, nem kella fösodorba belelépni :)
-
#20 "élj a mának!"
hát igen, azzal semmivel sem lesz boldogabb az ember, ha folyamatosan gyüjti, hajszolja a pénzt, de legalább az egész életét kiteszi. -
#19 Mi vagy te politikus kb azoknak ilyen a felfogásuk pazaroljunk csak mindenre mert az jó! -
Godefroy #18 És kit érdekel mennyia lélektani határod?
ezért nem kell szánakozni másokat akik megehetik..
mire gyüjtöd a pénzt temetöibe viszed magaddal?
élj a mának!
-
#17 Irigység lol.Szánalom inkább.
Melózók van pénzem bőven még sok is de engem nemfognak hülyének nézni hogy megvegyem a szarjaikat 180 ezerért.
Nálam a lélektani határ VGA-nál 75k annyi a max amennyit kiadok érte!Hiába lenne enyém a világ összes pénze akkor se adnék érte többet mert ennyi nemér! -
#16 akik megveszik az új karikat, azokat meg cseppet sem érdekli a nyomorodott, szánalmas vélemények sora. pl. aki megteheti, hogy 30-40 milkás autót vesz, az milyen idióta, mert járhatna 5 millással is. -
#15 Ezzel énis így vagyok, volt már egy bizonyos cuccra bőven sok pénzem, de úgygondoltam mégis pazarlás elkölteni rá, még ha van is, mert nem ér annyit. -
Godefroy #14 Ez tipikus irigység szöveg... meg hogy nincs rá pénzed :)
Nem tudom miért bánt egyeseket, hogy valaki a jobabt vezsi meg mint ami neki van? -
#13 Az ilyen ember meg is érdemli.
Én még ha megnyerném a lottó5-öst se vennék még 90 ezerért se VGA-t ,mert nem ér annyit! -
#12 Miért gonosz? Egyáltalán nem. Akinek van pénze 180k gtx az cserélgesse hetente, legalább kevesebb lesz :) meghát úgyis van ezeknek még sok. -
Szefmester #11 de gonosz vagy who am I :d de igaz
egy a véleményünk :D -
who am I 7 #10 Viszont vszínű, h emellett a gf sorozat mellett döntök...bár kérdéses ez az 1milliárd tranyó 65nmen :S kiváncsi leszek..na meg a fogyasztásról nem közölnek vmit?Remélem a GTS-verzió jó lesz belőle teljesítmény/fogyasztás ügyileg... -
who am I 7 #9 Ja ez poén :D De a kedvencem volt, amikor az idióták rohantak 8800gtxet venni 180ezeré, há mivan ezekkel most meg 99ért lehet venni :D aztán, ha megmertem szólalni, h várjanak egy picit és jóval kevesebb lesz, akkor én voltam az irigy a köcsög meg minden...sok barom Remélem már halálra játszották tavaly december óta magukat a DX10es JÁTÉKOKKAL -
waterman #8 ja.. mire ideérnek az igazán dx10-es játékok, addigra már a második széria dx10es kártyákat hajtjuk majd.. -
LCO #7 Hmm, aki dx10-es kártyát vett, annak gyorsan elavul, a dx9 legalább bírta pár évig... -
kvp #6 "eDRAM die for "FREE 4xAA": gondolom a számítást is elvégzi a RAM helyettünk"
Igen, ilyen van az xbox360-ban is. A lenyeg az, hogy a memoria egyseg meghajto modulja vegzi az AA-t, tehat az adatokat nem kell kiolvasni a ram-bol, hanem ott helyben lefut az egesz muvelet. Gyakorlatilag ez egy AA segedprocesszor a ram-ban.
"built in Audio Chip. built in tesselation unit (in the graphics core""
Ilyet mar csinalt az nvidia, meg a riva128 elott. (nem volt tul sikeres) Viszont egy altalanosan programozhato gpu-val a feladat eleg siman megoldhato, mivel csak egy beepitett tesselation program es par uj ramdac csatorna kell. Ha a ramdac csatorna 32bites, akkor 24 biten mehet a grafikus informacio es 8 biten a hangcsatornak interleave-ben (32 bites framebuffer eseten). De mivel mar a 8800-ason is tobb ramdac csatorna volt, ezert ezek teljesen el is valaszthatoak. A hdmi szabvany pedig azt igenyli, hogy egy csiprol jojjon a hang es a kep is.
"a MAAD+ADD lényegében logikátlan, mert minimális esetben lehet ilyen co-issuse csoportosítással találkozni"
Viszont a multiply alatt lefut az elso add, majd johet a masodik az eredmenyre. Ez ketszeres alu sebesseg eseten pont egy orajel/muveletes (skalar) teljesitmenyt ad. Megfelelo pipeline eseten ez 2 belso orajel/szorzas, 1 belso orajel/osszeadast jelent. Igy 1 szorzast es 2 osszeadast lehet elvegezni egy rendszerorajel alatt. (egyebkent ezt a trukkot hasznaljak az intel alu-k is) A masodik add a legtobb esetben lehet akar cimszamitas is. -
#5 lol ház igen... mire megjelenik a Crysis, már réginek is mondhatjuk:D -
#4 Csak az a fura, hogy lassan itt már jön a DirectX 10.1, és sima Dx10-es játék sincs még egy se -
#3 Hehe eltünt 1-2 komment meg a listavező szöveg is a kép alól :D -
Abu85 #2 Ezt azért nagyon kezeljétek pletyka szinten. Valaki szépet álmodott.
Pár logikus ellenérv a valóságtartalma megkérdőjelezésére.
- 65nm process technology at TSMC: Az nv az elmúlt hónapokban nem váltott csúcskategóriás chipnél gyártástechnológiát. 1 milliárd tranyóval a 65nm elég necces.
- MADD+ADD configuration for the shader untis (2+1 FLOPS=3 FLOPS per ALU): Inkább MAD+MUL kellene, de a MAD+MAD ideális D3D10-re, a MAAD+ADD lényegében logikátlan, mert minimális esetben lehet ilyen co-issuse csoportosítással találkozni.
- eDRAM die for "FREE 4xAA": gondolom a számítást is elvégzi a RAM helyettünk.
- - built in tesselation unit (in the graphics core": fingom nincs, hogy az nV honnan tudná a xBox360 Xenos tesszalátorának a működési elvét és felépítését. Más elvekre épülő tesszalátor pedig felesleges amíg a szabvány nem követeli meg. -
Akuma #1 Végre valami jó hír, bár szerintem csak nyálcsorgatásnak röppennek ilyen hírek. Mindenesetre az nv kártya 65nanon többet fog fogyasztani valószínüleg, mint a radeon 55nanon. De valószínüleg ismét gyorsabb is lesz annál.