26
  • who am I 7
    Nem feltétlen...lehet, ha elkezd egy picsa előtt vakerni a picipuhától a többszálas programozáson keresztűl a tápcsatornáig...nem biztos hogy finishbe ér aznap este...
  • Juszufka
    Az elmúlt egy évben szinte az összes kihozott játék támogatta a kétmagos processzorokat. Masszív windows használatnál is nagyon jól kijön. Ha 2 program már fut (márpedig több szokott), akkor használja mindenképp.
  • archkoven
    Újból előkerült az iskolapadból egy kis okostojás aki megmondja a frankót:))
    De ez az okostojás nem csak megmondja a frankót, de mindezt egy nagyon menő stílusban is teszi!
    El tudom képzelni, hogy bomlanak az ilyen mindentudó, nagydumás, menő srácokért a lányok a suliban:D
  • who am I 7
  • Abu85
    A legtöbb új játék már többszálúan programozott, a kezdetektől így készítették a kódot. Itt van a Lost Planet, jelenleg az van a legjobban megcsinálva. A C2Q6600 30%-al gyorsabb a C2DE6600-nál. Mondjuk az még kérdés, hogy ez a különbség a programkódból adódik, vagy abból, hogy az 1066MHz-es effektív FSB buszrendszer már kevés a négy mag kiszolgálására.
  • Sanyix
    Igen mint írtam, a játékok 99%-nak megjelenéséig így van. Aztán mikor megjelenik mégsem.
  • Mice
    bazzeg te beteg vagy:dDDDDDDDDDD
  • waterman
    ha eleve több szálra akarsz írni egy progit, úgy azért nem olyan nehéz ám több szálra írni.. egy gubancos szahar régi kódot átemelni többszálúra, na az nehéz. akár minden komolyabb függvényt új thread-ként kezelhetsz, a kérdés hogy megéri-e?
    ha már játékok szóba jöttek - tehát én nem akarom fikázni pl. a picipuha fligth stimulator x programját, de az első vörzsön nem használta ki a két magot. egész pontosan az egyik magot izzasztotta semmivé. jött egy patch úgy már használta mindkettőt kb 2/3 teljesítményig. a videókártya bírta volna jobban is, akkor mi volt a gond? az volt a gond, hogy memória sávszélességbe ütköztem, mivel bmp-k és wav-ok ezreiből áll össze az a programozástechnikai szörnyszülött és csak a textúrák ide-oda mozgatása felőrli a gép teljesítményét(konténerfileba be kéne ereszteniük mindent és már az javítana rajta, hogy fileon belül dolgozni gyorsabb, mint 400 fileal). x2 3800+, 2 giga 800mhz ram, 7600gt : végeredmény havaii felett a város felé repülve 7-12 fps. hát kérem alásan ott picipuháknál "a lovacska ivarszervét a tápcsatornájuk végső szakaszába.."
    tehát hiába írsz több szálra valamit, ha az összes többi része egy nagy rakás ****, addig nincs értelme többszálúsítani. nem ugyanaz a műfaj, de doom3 - sokáig töltögetett, de fél giga rammal IS élvezhető volt a képi világ, nem akadozott mint rozsdás fűrész a száraz fában. a varázsszó az optimalizálás, tehát lehet, hogy egyszerűbb megírni egy bublesort-ot, mint egy quicksortot, de az utóbbi csak 3 nagyságrenddel gyorsabb.. ha egy hajszálnyit többet fordítanának a programozók a kódra, akkor sokkal jobb programok lennének. pontosabban inkább azt mondom ha több idejük lenne kódolni, akkor nem csak a fatal error-okat javítanák, hanem a warningokat is..
  • haxy27
    8 mag nekem még 2 mag sincs de köllllll az a 8mag nekem nagyon valaki utaljon a számlámra lovét má had gyüjcsek a 8 magosra. na na na léci
  • tompka
    először jöjjön ki a 4magos. ha kijött és megvettem akkor majd lehet szó a 8magról!!
  • bertino
    nem-e ?
    pedig nagyon ezt híresztelik róla...

persze biztosan csak akkor derül ki, ha saját szemünkkel látjuk
  • lee56
    Hátja csak van olyan oldala is a dolognak, hogy ha nincsenek 4/8/... magos procik akkor qrvanehéz rájuk optimalizálni valamilyen progit, meg ahogy halottam nem olyan szórakoztató egy játékot több szálra megírni. (főleg gazdasági szempontból, +idő +pénz +ember, és a játékkiadók saynos nem szeretik a plusz költségeket)

Bár azért 2magos procik már jóideje piacon vannak, és még mindig van jópár szoftver ami abszolut-nem vagy nem-rendesen használja ki őket, ez tényleg gáz :(

Azért örülhetünk is, olyan magosak leszünk nemsokára mint még soha :) (csak győzzék a programozók ujjizületeik :D)
  • lee56
    ne görcsölj nagyon, valószinüleg sose fox szerverparkot üzemeltetni, sőt élőben látni se :)

@ mindenkinek aki nem bir várni :) : Nem tom mien procitok van, hogy olyan sürgös lenne a phenom, én szsz kihuzom a 3800+ x2-mmel, talán még egy árcsökkenést is bevárok ha nem kezdenének tul olcsón...
  • Sanyix
    4 magosat SE fogja, se a 2 magosat...

Egyébként a mai játékok 99%-a több magot tud használni... persze csak amíg megjelenik, aztán jön a pofázás hogy miért nem meg miért nem megoldható.
  • bertino
    igen, elég értelmetlen, szal arra gondoltam, hogyha egyre többmagosok jönnek, azokat is fogja-e használni, nem csak 4 magosokat maximum, erre gondoltam
  • bertino
    crysishez is vlszleg minél több mag jut, annál jobb lesz, csak nemtom, hogyha ezek a egyre többmagos procik lassan jönnek, akkor a játék is kihasználja-e, mert tán már a 4magosokat használni fogja ezerrel

nah remelem sikerult kibogarásznotok, amit irni akartam :D
  • Tinman #10
    Attól kapok sírógörcsöt, hogy vannak olyan otthoni felhasználók, akik egyáltalán elgondolkodnak a 4 vagy ne adja ég 8 magos proci vásárlásán.
    Biztos jó lehet, amikor 1 mag 100%-ig le van terhelve a többi, meg szart se csinál... mert jelenleg is még nagyon ez a helyzet. A programok 95%, még a 2. magot sem hasznája ki... de azért vannak olyanok akik ennek ellenére vennék.
    Egyre alacsonyabb a kerítés?
  • dez
    Miért is? Egy szerverbe nem kellhet akármikor 8 mag?
  • K Ace
    Én megvárom a 40 magos procikat. lol. Már a cím láttán is enyhe röhöhőgörcs fogott el.
  • AnonyX
    Phenom....jöjj már! S tarolj! Nekem a köv. gépem az RD790-es chipkészletes alaplap + Phenom X2 vagy kisebb X4 lesz. Addig meg bőven elegendő a jelenlegi konfig.
  • AnonyX
    Phenom....jöjj már! S tarolj! Nekem a köv. gépem az RD790-es chipkészletes alaplap + Phenom X2 vagy kisebb X4 lesz. Addig meg bőven elegendő a jelenlegi konfig.
  • AnonyX
  • Cefet
    Kíváncsi lennék a 3GHz-en futó Phenom teljesítményére...
    Sajna tesztek még nincsenek...
    Amúgy meg nekem már mindegy, már majdnem összeállt a C2D(Q?) gépecske. Már csak a procira várok egy kicsit, hogy végre érezhető legyen az árcsökkentés.
    Az ismerősök közül sokan váltottak AMD-ről. Ez van... AMD elqrta. Nem kicsit, nagyon.
  • who am I 7
    Mikor szabadultál a sárgaházból?ez a comment no comment lol
  • Frayer
    De szerintem nincs vagy nem kellene hogy párhuzam legyen a processzor ára és magvai száma között.
    Gondolok most a dinnyére, több száz mag lehet benne és elég olcsó ha egy kilót veszel alapul.
    De ha a barackot nézzük abban csak egy mag, van de léynegesen drágább a dinnyénél.

Tényleg, ha kimagozom a procikat, kijön belőlle a füst?
    Azt tudom,hogy ha kijön belőlle a füst akkor nem műxik tovább.
  • Frayer
    Most akkor mikor jönnek már ki a phenomok.
    Most akarok venni egy új gépet.
    És már nem akarok nagyon sokat várni ezzel.
    Arra a hírre várok,hogy nyomják ki végre a phenomot, vagy elhalasztják.
    Mert ha most halasztanak, ahogy sugdossák akkor sajna intel core quad lesz belőlle. :(
    Épp most felezték meg az árakat, már 60 rongyért lehet venni egy négymagosat.