110
Szarvasi Zsidó Ifjúsági Tábor
  • cenobite
    Na de ki megy a Táborba, srácok???
  • vizes
    És írtam én ilyet?

Nem. De miért nem lehet ezt elsőre megérteni?
  • fifi
    demagógia rulez!

na pá, többet ide nem írok...
  • benq
    látod, a te környéked az nem az egész világ.
    Az én környékemen ( budapest), az én baráti társaságomnak se volt eddig cigánnyal összetűzése.
    Mindig csak "fehér" emberrel.
  • Bandee1987
    Akkor ez a te eseted, de én mindenhol azt látom-hallom (saját falumban is), hogy ilyen-olyan problémák vannak a cigányokkal...
    És sajna kevés roma van, akik tényleg rendesek, de hozzáteszem, ismerek ilyeneket is, és velük semmmi bajom. Csak sajnos ők a kisebbségen belüli kisebbség. Ezek sajna nem általánosítások, ezek a puszta tények.
  • benq
    nem akkor nem vagy, de ha azt mondod, hogy a büdös cigányok megint lopnak akkor igen, mert nem kell általánosítani...
  • vizes
    Pontosan erről van szó.
    Ha valaki lop tőlem azt nagyon utálom. Akkor is ha cigány, akkor is ha fehér.
    Ha cigány károsít meg és én ezt sérelmezem akkor most rasszista vagyok?
  • benq
    Aham...
  • benq
    elhiszed,. hogyha tudnám, hogy nem zárnák be rövid idő múlva akkor simán nyitnék egy nem cigány népcsoportok által elkövetettt bűntények topikot...

hidd el lenne ott is nyugodtan millió hsz...
  • vizes
    Ja, igen. Lelki trauma. Lehetnél toleránsabb is... Engem zavar.
  • benq
    akkor nézzük csak:

- öcsémet "fehér" részeg srácok verték meg (14 éves)
    - apámat "fehér" "üzeltemberek" káriosították meg súlyos pénzekkel
    - engem "fehér" srácok próbáltak meg kirabolni többször.
    - barátnőmet "fehér" srácok inzultálták és zaklatták...

nem vagyok cigány és eddig még egyszer volt probl. cigányokkal...

nézd a másik oldalát is ember, attól, hogy ha egy cigány lop egy cukrot akkor büdös cigányok megint lopnak, de ha egy "fehér" ember lop egy TV-t akkor sosincs általánosítás...
  • Bandee1987
    Te pedig megnézheted, hogy ha csak feldobnak egy pl. cigányellenes témát, akkor 70-80%-nak egyből van valamilyen kellemetlen élménye/története a cigányokkal kapcsolatban. Ez is biztos a véletlen műve, mi?
  • vizes
    FOGD MÁR FEL, HOGY NINCS PROBLÉMÁM!!!!!!!!

Én csak azt mondtam, hogy ha elmondok egy zsidó viccet akkor már rasszista vagyok!

ÉRTEEED?
  • cenobite
    És ezért fogják bezárni ezt a tápikot!
  • benq
    de megnézheted, hogy ha csak földobnak egy ilyen témát akkor már mindenki ugrik rá és 70 % egyből jön ide gyűlölködve, de azt egyikse érti, hogy nem mindenki ugyanolyan...

• Bandee1987
    Engem már pl. üldöztek nálam kb. 5 évvel idősebb cigánykölykök fiatalkoromban. Nővéremnek erőszakkal cigányok elvették kiskorában a pénztárcáját. És még sorolhatnám tovább (hogy hogyan lopták el a színesfémet ismerősöméktől, stb....)
  • cenobite
    "naggyon jó, elkapták, megbüntetik, téged kifizet a biztosító, mindenki happy"

Ahha, persze... Ha ez ilyen könnyen menne...
  • benq
    akkor a zsidókkal mi a problémád?
    naggyon jó, elkapták, megbüntetik, téged kifizet a biztosító, mindenki happy
    megkörnyékezett? jaj... lelki trauma?
  • Bandee1987
    Én ugyanezt mondhatnám el fordítva: manapság divat lett egyes oldalak irányából antiszemitázni, rasszistázni, cigánygyűlölőzni.
  • vizes
    - Nem tudom, de nem is ezt mondtam
    - Igen, folyik az eljárás
    - Igen
  • benq
    Károsított már meg téged zsidó?
    Szétlopta egy cigány a házadat? (bizonyítottan)
    MEgkörnyékezett már egy homoszexuális?

• vizes
    Ha elmondok egy zsidó viccet, antiszemita vagyok.

Ha elmondom a véleményemet egy cigányról aki szétlopja a házamat, mert szegénynek nincs mit enni,rasszista vagyok.

Ha a homoszexuálisokról merek beszélni úgy, hogy esetleg ez nem tetszik valakiknek, nem vagyok toleráns...

És akkor ÉN ne legyek érzékeny???
  • cenobite
    Bocs a dupláért.
  • cenobite
    Ja, az én tippem: előtte.
  • benq
    látom, manapság divat lett utálni a zsidókat, romákat és minden kisebbséget...

inkább lépek ebből a topikból, mert csak ban lesz belőle...
  • cenobite
    Ja, az én tippem: előtte.
  • cenobite
    Lehet fogadni, hogy még a 100. post előtt, vagy utána fogják bezárni a topicot! Csak tessék-tesséééék!
  • fifi
    nekem meg az a sértő, hogy leantiszemitáz egy ilyen bértollnok...

akkor most mivan?
  • vizes
    Szavaim kiforgatása...

- Hol írtam, hogy valaki selejtes vagy hibás???
    - Nem tökéletes az értékrendem. Ezt sem írtam...
    - Te is kiváncsi voltál rá, hiszen elolvastad és reagáltál rá. (senki)

Arra szerettem volna rámutatni, hogy ha zsidót érint egy élcesebb megjegyzés akkor nekiállnak ordibálni...

Szerk: A rossz vicc nem összekeverendő az antiszemitizmussal.

• benq
    Ha vkinek más az értékrendje és neki ez a "zsidó vicc" bántó és sértő, akkor ő már selejt vagy hibás?
    A te értékrended tökéletes? Biztos...
    Csak senki nem kiváncsi rá úgyérzem.
  • vizes
    A körülmetélős poénnál durvábbakat is hallhatunk, akár a tévében is, csak azzal a különbséggel, hogy nem zsidókon poénkodnak.
    Akkor persze senki nem lármázik. Unalmas műbalhé az egész.
  • vizes
    " Aki pedig a zuhanyozós, körülmetélős "poénokat" nem érzi arcpirítónak, az inkább magában keresse a hibát. "

Gratulálok.

Ez már nálad antiszemitizmus?

Ha a te füled hallatára elmondanak egy zsidó viccet akkor azonnal nekiállsz sipákolni?
  • Aspyrin
    Témához passzol :)
  • Kmarha
    a "na akkor én mentem innen" még talán nem az. A mit csinálnak kérdésre a közös tábortüzes körbemetélés már annál inkább :) Meg a lenti megjegyzések, hogy az ilyen minek a világra, szerintem még az is. Az emberek nagyon érzékenyek tudnak lenni.

De tegyük hozzá, én sokkal nagyobb flamere számítottam e forumban. :)
  • fifi
    pedig nyugodtan gyűjthetsz rá erőt, mert kikérem magamnak hogy sértegess...
  • Bandee1987
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Manapság mindenki antiszemita/rasszista/cigányellenes/gyűlölködő...stb. aki le meri írni a véleményét, tapasztalatait...
  • shad0w
    én meg csak egy gój vagyok, tudod, ne is foglalkozz velem...
  • neuro
    Lassan pont abba a korosztályba érek, amit te is megjelöltél, szóval elhiheted, hogy bőven van rálátásom a dolgokra és nem 14 évesen osztom itt az észt, nem úgy mint egyesek.

Aki pedig a zuhanyozós, körülmetélős "poénokat" nem érzi arcpirítónak, az inkább magában keresse a hibát.

fifi: no comment mate, ilyen hozzászólás megválaszolásához nem érzek magamban elég erőt korán reggel...
  • fifi
    milyen antiszemita te szerencsétlen?...
    én leírtama tényeket amiket látok a saját szememmel...
    ha ezért antiszemitizmust kiáltasz, akkor úgy gondolom veled van a gond.
  • vizes
    Köszönjük a társadalomkritikát, de hol látsz te itt antiszemita hozzászólást?

Talán Bigapó hozzászólása az ami nem a táborozókról szól de a többi hsz a tábor lakóinak viselkedését érinti.

Miért nem lehet leírni a véleményemet ha az egy vagy több zsidót (cigányt, szerbet horvátot, románt, pápuát stb...) érint?

Egyébként amikor reagálok egy ilyen sipákoló hsz-re előtte megnézem a beíró adatlapját, hogy hány évesen ilyen hülye, ehhez igazítom a mondandómat.
    A te esetedben látom, hogy még a korodat sem merted vállalni.

Hogyan merészelsz így kritizálni bárkit is?
    Igen, itt tartunk, hogy ilyen médiahazugságokon nevelkedett kis senkik mondják meg, hogy miként is kellene viselkednünk.

Ülj le! Egyes!