Antik gépből nano-chip

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

És én azt még mindig nem értem, hogy irányítanának egy iylen gépet... hogy elõznék meg, hoyg mondjuk ne érje levegõ, és ne oxidálódjon sz@rrá...

http://www.bognarstudio.hu/blogszfera.html Hozzászóló pszihológia az oldal kb közepétől.

a helikopterek rotorjának a vége átlépi a hangsebességet... ezért van olyan hangjuk.

http://www.bognarstudio.hu/blogszfera.html Hozzászóló pszihológia az oldal kb közepétől.

AgentKis
"Az így kapott chipek olyan helyeken lennének alkalmazhatók, ahol magas hõmérséklet uralkodik, mint a gépjármûvek motorjai,"
Asztán minek egy lepke teljesítményû számítógép egy gépjármû motorjába? Tán a dugattyúk és a szelepek is netezni akarnak? <#wow1>
Nem elég, ha az érzékelõk ott vannak, a számítógép meg hûvösebb helyen, közelebb az utasokhoz?

Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...

Azért nem teljesen mert a hozzátartozó, másik elem arányaiban követi.
"a súrlódási energiával meg mi van" pont a nano méretnek köszönhetõen sokkal kissebb lesz a súrlódás ilyen méretben az teljesen elhanyagolható a testekre ható gravitációval eggyüt
egyébként ezután nem felhúzni kell az órákat hanem bekurblizni.
Macc
Es a robotkutyanak?

Sir Quno Jedi
Na azér ma csinálnak olyan kisméretû turbinákat amik sok-sok 10 ezret forognak gond nélkül. Megoldható.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Valszínûleg alapban tetû. A mechanikus számítógépek kb 100-as nagyságrendû mûveleteket tudtak a 40-es években, ha jól emlékszem. Az alkatrészek mozgási sebssége is erõsen korlátozott a mechanikában a hangsebesség által. Pl helikopter rotor kerületi sebessége se lépheti át a hangsebességet, mivel akkor mindenféle rezonanciák keletkeznek. Mondjuk ha légüres/légritka térben mûködne akkor megszûnne/emelkedne a hangsebesség által létrehozott korlát, szóval kompresszorokkal lehetne tuningolni a chipeket - minél nagyobb vákuumot tudsz kelteni, annál gyorsabban számolna. Mondjuk azt nem értem, hogy a súrlódási energiával meg mi van, mivel gondolom nano méretben nemigen lesz zsírzógomb vagy olajzó lyuk, akkor meg ez is melegedni fog mint állat.
Hangyának van?
vajon ezek mennyire lennének érzékenyek a rázkódásra?

Konfig: dual core hálószoba midi torony lakóházban, városra néző monitorral, 1 HB (hektárbájt) külső HGG (hard grass garden), front side busz nincs, csak két utcával arrébb.

es a muveleti sebessege?

Minden lehetseges. Csak ami lehetetlen tart tavabb.

No, az aztán tényleg ledarálja a számokat...

Zakatoló csipeket mindenhová!
Ekkora kamut már régen láttam!

ez valami gyönyörû! hihetetlen, hogy így épül újra és válik hasznosság egy korábbi elképzelés!

poen lenne, vajon lenne e valamilyen hallhato hangaj?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Vazze, pont a napokban dumáltunk arról hogy milyen gépek lennének ha akkor Babbage gépe terjed el, és nem késõbb Naumannéké😄😄

maestro85
Nem hiszem, hogy ilyen sorrendben történt. Szerintem elõsször pénzt kaptak a hadseregtõl, hogy fejlesszenek egy olyan kompjúúútert 😊 ami ellenáll az ellenség láthatatlan(mikrohulllám) fegyverének. A médiának meg elég beadni, hogy szorgalmas tudósok hülyeségbõl csinálnak egy ilyet, ami nem is technológia, mert már nano szobrokat is csináltak (igaz az nem mozog), és ez érdekelné a hadsereget. Tiszta vicc.