17
-
Borzpapir #17 És én azt még mindig nem értem, hogy irányítanának egy iylen gépet... hogy előznék meg, hoyg mondjuk ne érje levegő, és ne oxidálódjon sz@rrá... -
Borzpapir #16 a helikopterek rotorjának a vége átlépi a hangsebességet... ezért van olyan hangjuk. -
#15 "Az így kapott chipek olyan helyeken lennének alkalmazhatók, ahol magas hőmérséklet uralkodik, mint a gépjárművek motorjai,"
Asztán minek egy lepke teljesítményű számítógép egy gépjármű motorjába? Tán a dugattyúk és a szelepek is netezni akarnak?
Nem elég, ha az érzékelők ott vannak, a számítógép meg hűvösebb helyen, közelebb az utasokhoz? -
Tripax #14 Azért nem teljesen mert a hozzátartozó, másik elem arányaiban követi. -
bobba16 #13 "a súrlódási energiával meg mi van" pont a nano méretnek köszönhetően sokkal kissebb lesz a súrlódás ilyen méretben az teljesen elhanyagolható a testekre ható gravitációval eggyüt
egyébként ezután nem felhúzni kell az órákat hanem bekurblizni. -
#12 Es a robotkutyanak? -
#11 Na azér ma csinálnak olyan kisméretű turbinákat amik sok-sok 10 ezret forognak gond nélkül. Megoldható. -
Komolytalan #10 Valszínűleg alapban tetű. A mechanikus számítógépek kb 100-as nagyságrendű műveleteket tudtak a 40-es években, ha jól emlékszem. Az alkatrészek mozgási sebssége is erősen korlátozott a mechanikában a hangsebesség által. Pl helikopter rotor kerületi sebessége se lépheti át a hangsebességet, mivel akkor mindenféle rezonanciák keletkeznek. Mondjuk ha légüres/légritka térben működne akkor megszűnne/emelkedne a hangsebesség által létrehozott korlát, szóval kompresszorokkal lehetne tuningolni a chipeket - minél nagyobb vákuumot tudsz kelteni, annál gyorsabban számolna. Mondjuk azt nem értem, hogy a súrlódási energiával meg mi van, mivel gondolom nano méretben nemigen lesz zsírzógomb vagy olajzó lyuk, akkor meg ez is melegedni fog mint állat. -
Komolytalan #9 Hangyának van? -
Devon Májsz #8 vajon ezek mennyire lennének érzékenyek a rázkódásra? -
eto demerzel #7 es a muveleti sebessege? -
tbs1001 #6 No, az aztán tényleg ledarálja a számokat...
Zakatoló csipeket mindenhová! -
archkoven #5 Ekkora kamut már régen láttam! -
echo #4 ez valami gyönyörű! hihetetlen, hogy így épül újra és válik hasznosság egy korábbi elképzelés! -
nenad #3 poen lenne, vajon lenne e valamilyen hallhato hangaj? -
balee66 #2 Vazze, pont a napokban dumáltunk arról hogy milyen gépek lennének ha akkor Babbage gépe terjed el, és nem később Naumannéké:D:D -
#1 Nem hiszem, hogy ilyen sorrendben történt. Szerintem elősször pénzt kaptak a hadseregtől, hogy fejlesszenek egy olyan kompjúúútert :) ami ellenáll az ellenség láthatatlan(mikrohulllám) fegyverének. A médiának meg elég beadni, hogy szorgalmas tudósok hülyeségből csinálnak egy ilyet, ami nem is technológia, mert már nano szobrokat is csináltak (igaz az nem mozog), és ez érdekelné a hadsereget. Tiszta vicc.