196
Oldtimer gépek
  • MM2
    találtam ilyet is
    amikor megalkották, akkor $15.000 ba került, és nagyon senki se kapkodott érte
  • MM2
    egy 2 mb-os PCI kártyával jól elmegy, nekem működik
  • MaSzKa
    az a durva 2000-ben mikor Intel386DX20-osom megvettem
    akkor az még nem is volt rossz itt mo-n

azért felzárkoztunk rendesen

itt hazánkba 8év alatt sokat változott
  • Solten
    Ezek voltak a csúcstechnikák. Drágábbak voltak mint 10 kiló heroin.
  • MaSzKa
    ez a Made In Japan Wide :D
  • zoolee
    8:1 Hez arányú wide?
    Az a menő: DD
  • MaSzKa
    én sokat láttam már

németból sok behozott gép van ebbe az országba
  • milk41
    hopppáá,német ms-dos.most látok ilyet először:D
  • MaSzKa
    micsoda sárga szín

az idő.......
  • MaSzKa
    már akkoriba is a wide volt a divat

• MaSzKa
    abból volt ezekből a remekművelből bőven a knigt riderbe:D
  • MaSzKa
    Compaq Portable 1982 februárjában

1982 februárjában 3 barát, név szerint Rod Canion, Jim Harris és Bill Murto megalapították a COMPAQ vállalatot, és még ugyanennek az évnek a végén bejelentették legelso terméküket a Compaq Portable-t. Ez volt az elso PC klónok egyike, mely Késobb a Compaq Portable I. nevet kapta. Kilenc inches monitorával, két 5 1/4" 360K-s floppy meghajtójával és DOS kompatibilitásával, valamint teljes méretu billentyűzetével nagy sikert aratott.
  • milk41
    én ilyen kis koromban mindig is akartam:D
    ha jól tudom a Knight Rider-ben volt valami ilyesmi
  • MaSzKa
    Egy kis nosztalgia...

Kezdetek...

Amióta Neumann lefektette elveit, emberek százait foglalkoztatta a gondolat, milyen lenne, ha a számítógépünket magunkkal tudnák cipelni. Több kísérlet is történt a computerek hordozhatóvá tételére, de az igazi áttörés a '70-es években történt.
    1973-ban Alan Kay "álmodta meg" milyen is egy igazi laptop. Álmát Dynabook-nak nevezte el. Masinája egy átlagos könyv méretű, hordozható számítógép volt, ami vezeték nélküli hálózati csatlakoztatást, jó minőségű színes képernyőt és igen nagy számítási teljesítményt foglalt magába. Álma végül csak álom maradt, de Kay meggyőzte a Xerox kutatási vezetőit, hogy dolgozzanak az elképzelésén. Végül megépítettek az akkor rendelkezésre álló legkomolyabb alkatrészekből egy gépet, mely a keresztségben az Alto nevet kapta. Maga a masina 256 KByte memóriával, egérrel, cserélhető merevlemezes háttértárral rendelkezett, ami a maga korában egyedülállónak számított. Grafikus felületű operációs rendszere szöveget és képeket is képes volt megjeleníteni képernyőjén, sőt hálózati képességekkel is felruházták: az első modemes munkaállomásnak tekinthetjük. Kay a hardver megálmodása után szoftvereket is tervezett, ezek tekinthetőek a mai grafikus felületek ősének.
    Az első gép, amit arra terveztek, hogy mozgatható legyen, valószínűleg az 1975 szeptemberében megjelent IBM 5100 Portable volt, már ha valaki a 28 kg-os súlyát hajlandó volt cipelni :) Méretre nem volt nagyobb egy IBM írógépnél és a 370-es sorozatához hasonló operációs rendszert kapott. Az IBM 5100
    Ezen kis masina azzal büszkélkedhet, hogy ő volt az első széles körben reklámozott és terjesztett személyi számítógép, mely minden szükséges elemet tartalmazott. Sajnos az átütő siker elmaradt, elterjedését hihetetlenül magas ára megakadályozta - az alapkiépítés ára 5975 $ volt és csak korlátozott példányszámban adták ki.
    A gépben egy mágnesszalagos egysét szolgáltatta a háttértárat, a megjelenítésről pedig egy 5"-os, 64 karakteres képernyő gondoskodott. Az 5100-as végül úgy maradt meg az emlékeinkben, mint a későbbi sikersorozat legelső példánya (5110, 5120, 5150-IBM PC és 5160-IBM PC/XT

http://www.laptopkalauz.hu/oldal.php?page=info&pid=33&cid=7
  • MaSzKa
    laptop XD

• MaSzKa
    micsoda laptop:
  • MaSzKa
    valami ilyesmi mükődő alaplapom is van AMD 286-os ráforrasztott procival :D
  • MaSzKa
    hihi Samsung Proci

ilyenem is van üzemképes:

van olyan átalakítóm is ami az tudja hogy Socket7-es lapba bele lehet rakni 486-os procit is
  • MaSzKa
  • MaSzKa
    Voodoo2 hegy
  • MaSzKa
    ha érdekel valakit van 1 müködőképes

Kingston AMD 5x86 133-as processzorom
  • milk41
    de most komolyan,mire használjam őket? néha egy-egy filmet megnézek rajta de amúgy nagyon fölösleges.
    3D-s kártyát se lehet hozzá szerezni,legalább tudnák rajta nfs,outcast,icewindale-el(stb..) játszani
  • MM2
    ááá nem kell őket bántani, ha nem lennének akkor a jobb P3, P4 gépek se lennének...
  • madass
    most láttam egy olyant hogy a nyakláncnak azt tették fel hogy a régi procit átfurták azt ferakták egy ilyen bör nyakláncra igen zsir volt :D
  • milk41
    ez a topik,kicsikét...nagyon...gyér.
    nekem is van most 2 P1-es gépem és csak arra használom hogyha ideges vagyok akkor elkezdem azokat ütni,rúgni

(még működő képesek!)
  • MM2
    Ma olyat csináltam, hogy egy P3-as alaplapba beleraktam egy 8-bites ISA-s Hercules monitor vezérlőt, és egyet sípolt: Minden rendben. Csak monitorom nem volt hozáá kipróbálni.
  • MM2
    + processzor
  • MM2
    pár régi processzor foglalat:

• MM2
    ilyenek vannak:
    Compaq ProSignia ár: 6.480 (7.776)
    processzor: 486 (1 darab legfeljebb)
    memória: 40M, FPM
    merevlemez: 1x 2,1 GB, SCSI-2 SE (4 merevlemez hely)
    cikkszám: 757
    megjegyzés: Torony. Alaplapi SCSI aktív terminálás. PnP BIOS. 10M BNC/UTP NIC. Gyûjtõk figyelmébe
    garancia: working pull
  • MM2
    találtam egy szervermúzeumos weboldalt itt
  • ZilogR
    nem is feltételeztem...! ;)
    :) óóó, én a Dűne2-től lágyulok el! Nameg a Warlods-tól!
  • WazheadBoci
    Nem bántotta [[::
    hmm jó kis golyós egér meg azzal doom 2 [:
  • MM2
    én szerintem is kellene csinálni, csak nem tom hol...
    hamarosan kb 20 öreg 486-p1-p2 gépet szerzek be ingyen emlékszek, amikor a suliba ezek a gépek voltak, kiírta egyik osztálytársamnál 2004-be (5.kes voltam) nem lehet bezárni vagy elmenteni a paintot, mert nem volt elég memória xD
  • MM2
    de ha darabokba van... nem tudod honnan volt kiszedve, de lesznek komplett gépek is
  • ZilogR
    nem szabad ezeket ám bántani!!! 386-osra már van divx-es avi lejátszó!
    nekem van egy jó kis HP OmniGo 700LX-em - abban állítólag a "hiányzó láncszem" 80186-os proci figyel! Simán hasít rajta az 5.0-s DOS! -=LINK=-
  • MM2
    oké ;)M XD
  • WazheadBoci
    megvagy majd beszelunk [:
  • MM2
    386-os szerverbe táp? őőőőm.... hát .D msnen megbeszélhetjük xd
    felvettelek szogesdrot! a balog tibi néven XD
  • WazheadBoci
    386 os szerverbe kene egy tap :D remelem lesz xD
  • MM2
    persze! XD még 286-os alaplap is lesz XD meg egy csomó cucc.