36
  • janus391
    De csak a kormányváltásig .
  • eto demerzel
    nm is tudom hogyan lehet 2 teljesen kulombozo embert es musort oszehasonlitani. ez olyan mint mikor windows-t es linux-ot probalnak meg oszehasonlitani. en mind a 2 musort neztem nekem tetszet mind a ketto.
  • Inquisitor
    Ez igaz, csak Kepes TUD kérdezni értelmeseket, meg "mellékesen" tényeket prezentál, enyhén tán színezve, nem pedig kitalál egy témát és hozzá torzítja a riportot, akkor is ha a fene fenét eszik. ;)
  • Acheron
    VAlóban lehangoló,hogy az emberek többsége olyan szennyet néz mint a...nah inkább nem is mondom ki a nevét,mert csak reklámot csinálok neki,de asszem ezt már elbaxtam
  • Tinman #32
    Kepest a Világfalu kapcsán hoztam egy kalap alá a Freiel, hiszen mindkettő világjáró/bemutató/riport sorozatot hozott össze.
  • Tinman #31
    "Milyen jogon szólod te le a bérből és fizetésből élőket?"
    Óóóó... csak nem magadra ismertél?
    Mert én is abból élek ^^ ...és mégsem lettem igénytelen.
    Keleti autóm van, apósnak van egy nyugati verdája mostanában azzal járok többet. Remélem kielégítő voltam.

Az ország pedig az olyanok miatt tart ott ahol, mint amilyen te is vagy. Nem éppen 2 hete járok ide, de megfigyeltem, hogy mit művelsz:
    1. Benézel egy témához. És vagy a témát fikázod le a sárga földig, vagy az ott hozzászólókat.
    2. Azt is megfigyeltem, hogy az esetek 90%-ban, kőbunkó vagy, stílusod nem sok... ill. ami van az elég silány.
    3. Tipikus magyar vagy! Neked semmi nem jó, semmi nem tetszik, pesszimista negatív hangulatkeltő vagy. Nem baj ilyen is kell, legálább jól szórakozom.

"a Cobra 11 nagyon színvonalas sorozat"

A szinte minden topickban flémelő hszeid után, teljesen hiszek neked és megértem, hogy a te igényeidnek tökéletesen megfelel a Cobra11.

"Az ősbunkó Fábryt meg ne is említsed, mert ő aztán tényleg a média legalja..."
    A médiának csak alja van hazánkban... 1-2 fehér holló kivételével...
  • Inquisitor
    Elöbb láttam valami őskori Superman rajzfilmet. A német akciósorozatok már majdnem elérik azt a "szinvonalat". ;)
    Nekem ezekben max. a túlzásba vatt pirotechnika ami szinvonalasnak tűnik. A story, szinészi alakítás, forgatókönyv borzalmas.
  • Inquisitor
    "Ettől függetlenül nekem nagyon sokat adott a Cadillac Drive, szeretem a Dossziét is, a Kepes meg egyenesen lenyűgözött."

Oké, bár a Cadillac-es műsorban jobb lett volna ha Fábry kevesebbet beszél vagy kevesebbet kelett volna innia? :)
    A Kepes meg, hogy jön egy lapra a Frei-el? He le tudnám zongorázni a kettejük közti különbséget, én lennék a világ legjobb zongoristája :D
    Éppen ezért bosszantó, hogy pl. a Világfalut is tologatták, meg késő éjszaka mutatták be, meg cenzúrázni akarták, stb. Pedig fényévekkel értelmesebb volt a műsor, a riporter is profi, és nem kamu témákról szolt. Néha azért kissé felületes volt, persze ez meg a jellegéből fakadt.
  • winnie
    " A Győzikét inkább a 18 év alatti, és a 65 év feleti emberek nézik."

:) ez esetben frei nem csak a tévében huncutkodik. megnéztem az adatokat, de ha 18-49-ben mint tudjuk többen nézik a győzikét ÉS 18 alatt és 65 fölött (ezt a korosztályt nem is mérik!), akkor nagyjából az egész lakosságból többen nézik az rtl-t. (18-49 budapestben a legkisebb a difi: 36 vs 25%), de 18-49-nem még kétszer annyi.
  • GYUFo
    olykor-olykor lehet chatelni a Frei Tamással a honlapján, általában én is felszoktam menni. Legutóbb a nézetségről is szó volt, és elmondta, hogy bár többen nézik a Győzikét, a Frei Dossziét a középkorosztály nézi, ami a reklámozók célcsoportja, mivel nekik van pénzük. A Győzikét inkább a 18 év alatti, és a 65 év feleti emberek nézik. Vagyis: hiába nézik többen a Győzit, reklámbevétele ugyanannyi ha nem több a Freinek.
  • snakekiller
    Akiket ő leszólt azok szimplán az ostoba, korlátolt emberek szerintem; akik pedig a becsületes, bérből és fizetésből élő emberek között is akadnak sajnos szép számmal.
  • DjDano
    Milyen jogon szólod te le a bérből és fizetésből élőket? Biztos valami újgazdag csemetéje vagy aki azt se tudja hogy csaljon adót, és aki miatt ott tart az ország ahol...

Egyébként a Cobra 11 nagyon színvonalas sorozat, de gondolom te leragadtál a fénykardos idiótizmusnál.

Az ősbunkó Fábryt meg ne is említsed, mert ő aztán tényleg a média legalja...
  • winnie
    "Frei az egyik legobjektívebb, legjobb tévés riporter"

lehet, de nagyon felületes és nem felkészült, hanem igazi tabloid riporter.
  • Loverman
    többiek meg bebzonyították hogy azt divat fikázni ami jó. hát igen...
  • Loverman
    Frei az egyik legobjektívebb, legjobb tévés riporter, az meg hogy kevesen nézték, hát bocs, az RTL-en a Győzike ment akkor és Frei maga mondta hogy neki ez tökéletes szűrő!
  • Tinman #21
    A fele azért igaz... sőt.
    Viszont az is tény, hogy néha súlyos túlzásokba esik, sőt a nézettség kedvéért némi kis színészkedés is helyet kap.
    De ez van, ennél már csak szarabbak vannak, Kepes meg sehol :-(

De nektek a Fábry-Vahorn sem tetszett, pedig ott nem volt túlzás, nem volt hazugság. Amerre mentek azt bemutatták, a Sanyi meg poénkodott a maga alpári módján... ő ilyen.
    Ettől függetlenül nekem nagyon sokat adott a Cadillac Drive, szeretem a Dossziét is, a Kepes meg egyenesen lenyűgözött.
  • Tinman #20
    "Mindenesetre az elég kétségbeejtő, hogy ezt érzitek a magyar média csúcsának :'("

A többihez képest... ahogy már írták: "Vakok között....."
  • Tinman #19
    "de mivel bulváros jellegű az egész"

Frei nagyon is jól tudja, hogy csak így tarthat fent érdeklődést, mert ez a magyar nép szintje! Ne abból indulj ki, hogy ide az SG-re jópár olyan arc jár, aki már a sokadik diplomáját írja, hanem abból amit az utcán látsz.

Teszkó akciós, strandra hűtőtáskával kimenős, sört vedelős, de nem fürdős apukák; izompólós "mocskos buzik" kántáló antiszemita félbemaradtak, vagy éppen kalapban suzukit vezető emberek, kik jobbra indexelve balra kanyarodnak; hogy az aszfalterepjárós 20 éves hitelre vettem 2 év múlva viszi a bank humanoidokról már ne is tegyek említést.
    Ezeknek akarsz te búlvármentesebb doksifilmet?

Ezeknek, akik toplistássá teszik a Barátok Köztet meg a Cobra 11-et? Az ilyeneknek akik mindig arra szavaznak aki éppen jobbat ígér?
    Ugyan már Neo... ébredj fel!
  • Inquisitor
    Nem tudom melyik rész szánalmasabb? Mikor fel kellett bérelni valakit, hogy azt kamuzza bérgyilkos? Amikor saját magukat felvették a dzsungelben menekülés közben a "gerillák" elöl? (Lol.) Vagy amikor egy arab város kereskedő-sétállóutcájában elmonta Frei, hogy milyen kevés itt az autó?
    Meg mindenhol magyarokat keres és talál, lenne rá egy nagyobb össszegem, hogy ugyanott találna lengyelekt, íreket vagy akár japánokat is. Csak akkor nem lehetne bizonygatni, hogy a magyarok mindenben ott vannak. :D
  • Timbu
    Sajnos igaz, hogy a Dosszié az egyik legnézhetőbb műsor a magyar televíziózásban. Néha kiszínezi a történeteket, néha hülyeségeket mond, néha kitalál, néha felkér egy zöldségest, hogy játszon el egy bérgyilkost. De nincs más.
  • Molnibalage
    Miért ne nézném le azt a szenny hazudozó alakot? Ákos nyilatkozott a legkorrektebben, meg az észt srác, mkikor közölte, hogy az ottani garnitúrával mit csináltak.
  • Inquisitor
    "hogyha csak a FELE igaz"

Csak az a baj, hogy SE. :)
    Ráadásul sokszor olyan hülyeségeket, városi legendákat, és tévedéseket erősít meg a kamu riportjaival, amit elvilág egy alap műveltségi szinttel kiszürhető lenne.

Ja és mint riporter, a legérdekesebb és legérdekfeszítőbb támát, a legjobb, legértelmesebbe riportalanyokkal is 2 perc alatt elcseszi, hogy olyan kérdéseket tesz fel, amiknek köze sincs a témához csak, hogy ráeröltesse a saját (többnyire téves és demgagóg) meggyőződését.
  • Su0my
    Frei Tamás igen gyenge áldokumentumfilmei mögött van néha valóságtartalom, de mivel bulváros jellegű az egész, nem ér többet sokkal annál, mintha BLIKK-et olvasna az ember. Van 1-2 szórakoztató anyaga, a jelen politikai helyzetről szóló dokfilmje talán a legjobbra sikeredett, amit tőle láttam, annak volt valami értelme. Igaza van, ahogy lentebb is írták, eltűnhetne a két kakas az MO-nak nevezett szemétdombról..

Mindenesetre az elég kétségbeejtő, hogy ezt érzitek a magyar média csúcsának :'(
  • snakekiller
    Frei tipikus magyar médiaértelmiségi: műsorai kiemelkedően értelmesek, de csak a torz, múlt rendszerben, vagy a jelenkori posványban szocializálódott közélet többségét tekintve; sajnos azonban sugárzik az egészből az elmaradott, anekdoták formálta világlátás és a naív demagógia. Mindent elmond a hazai közéletről és médiáról, hogy Frei, Friderikusz (most tekintsünk el a politikai elfogultságától, a maga kis naív, kicsit butuska módján megpróbált értelmes, valóban fontos dolgokról is beszélni a műsoraiban), meg társaik képviselik benne a toppot... Vakok között félszemű a király, még -10-es dioptriával is, sajnos.
  • Tinman #12
    "1-2 értelmesebbet talált is, például Ákost"

Ákos zenéjét imádom, amit élért tisztelem. De olyan stílusban nyilatkozott, hogy az megengedhetetlen. A Frei nem a kispajtása, mégis eszméletlen lenéző volt vele.
    Szóval pont az Ákos volt az, aki értelem és intelligencia nélkül nyilatkozott.
    Még ha igaza is van, akkor annak van egy módja ahogy az közöljük.
  • bandypappa
    Csak én érzem a kis fricsát a cikkíró stílusába? Voltak jó és alulmúlhatatlan részek a frei dossziéban. Most a nyilatkozata alapján nyalja a TV2 v@l@gát ezért hogy maradhatott. Én már 1 éve nem nézem a frei dossziét, abba belenéztem amikor hírességekkel beszélgetett a magyar politikáról.1-2 értelmesebbet talált is, például Ákost, de a többi a mostani vezetés seggét nyalja, nekem ök ne ugassanak, hogy mit kéne csinálni, hogy de szép lenne ha OV és GYF összeülne teázgatni és ez milyen megváltás lesz. Én nem nézek kereskedelmit, Ng, discoveryt, spekt, Viasat history, sport tv, hír tv.
  • avman
    sókra.
  • avman
    sztem a megrendezett kreténkedéssel a győzike féle sóra gondolt.
  • Csaba42
    Már ne is haragudj, de elég nagy különbség van jelen esetben egy "megrendezett" és egy megrendezett felvétel között. Ugye, remélem egyértelmű, hogy az idézőjelben szereplő szó ávitt értelemben használatos. A Győzike/Mónika/Blamázs show mind "megrendezett", míg egy ismeretterjesztő film megrendezett (meg lett rendezve, unmagyarosan mondva, mint egy film). Szal ne keverjük a kettőt plz.

Abban egyetértek, hogy összességében a magyar nép elég birka, mert mindig valaki seggét nyalja, vakon követ valakit (jelen esetben OV-t, de nagyon, és sok kis hülye azt hiszi, mennyire érti a politikát, holott azt sem tudja, miről beszél). Viszont nem értek egyet egyet azzal, hogy mindenkire általánosítva legyen a birka jelző. Én spec. kimondottam gyűlölöm, ha hülyének néznek, mint fogyasztót. A két kereskedelmi csatorna főkként ezt teszi, főleg az RTL Klub (ebben az évben csak 82 sérelem ért, aminek 80%-a szó nélküli műsorváltoztatás), ezért sem nagyon nézem őket. Inkább a NGC, a DC vagy a Spectrum TV.

"most hirtelen elcsodálkoztam. minden országban az ismeretterjesztő műsorok aratnak, csak nálunk a szórakoztatóak (legyenek azok akármilyenek is)?:)" - hát én ezt nem tudom, mivel külföldi adókat nem nagyon szoktam nézni (max. RTL meg ZDF, esetleg ha az Online TV Player valamit még befog).
  • akyyy
    okos ez a frei, inkább ezt nézem bármi is a ténma mint a virágot
  • winnie
    btw, ez érdekes téma. miért van az, hogy mindenki magyar jelenségnek hiszi a bulvárterrort?:)
  • winnie
    "Jah, mert birkanép a magyar... Kúltúra, kis ismeretterjesztés?! "

most hirtelen elcsodálkoztam. minden országban az ismeretterjesztő műsorok aratnak, csak nálunk a szórakoztatóak (legyenek azok akármilyenek is)?:)

elég nagy vakság kell ehhez - ha már birkanép, akkor mindenki birka. (kivéve persze gondolom, aki másokat birka módon birkázik - klasszikus, más szemében a szálka, sajátban a gerenda esete)

"Megrendezett kreténkedés,"

na, igen. amerikában is népszerűbb a merendezett transformers, mint mindjuk a doksinak mondott sicko. (az más kérdés, hogy a dokuemntumfilmeket is rendezik.)
  • ldavid
    ez sajnos tényleg így van...
  • 0Speed0
    Jah, mert birkanép a magyar... Kúltúra, kis ismeretterjesztés?! Áhhh...
    Megrendezett kreténkedés, az kell...
  • Tinman #2
    Szeretem a Frei dossziét. Lehet, hogy sokszor túlzás, de aki elkezdeni itt köpködni annak csak, annyit, hogyha csak a FELE igaz annak amit sokszor bemutat, már akkor nagyon szörnyű helyenként a világ.
    Nélküle sokkal síkabb lenne, az amúgy is béka fene alatt levő kereskedelmi adók színvonala.

Ráadásul nagyon jól látja a politikai helyzetet... mind a 2 kakast ki kellene söpörni a fenébe, vagy leü(lte)tni őket.

Egyvalaki tudott Freire köröket verni: Kepes András a világfaluval. 100%-os "világbemutató sorozat" volt. De Frei is bőven 90% felett van nálam.
  • Kozma89
    sajnos az emberek többsége inkább a Győzike showt nézi