103
  • BiroAndras
    #103
    "Nem azert kritizalta az MS-t. Olvasd el talan meg 1x."

    Elolvastam. Nem ezt mondja, de ettől még igaz. Ez itten egy OPEN cuccos, amit az MS belerakott a win-be, és kritizálják ezt a döntését (kompatibilitási gondok miatt). Egyébként miért nem kritizáljátok a HW gyártókat, akik nem támogatják az OpenAL-t? Legalább 5 éve létezik már, úgyhogy volt idejük bőven.
  • BiroAndras
    #102
    "Forditok: a kedves vasarlo ugy ertette hogy 5 evnyi fejlesztes utan tobb kompatibilitast vart volna el a Vista-tol."

    A drivereket és az egyéb programokat nem 5 éve fejlesztik hozzá. Ráadásul meg ugye minél tovább fejlesztik, annál több új dolog kerül bele, tehát annál kevésbbé lesz kompatibilis. 0 fejlesztési idővel 100%-os kompatibilitást lehet elérni, csak nem sok értelme van.

    "Hanyszor volt az tema mar itt, hogy talan gyakrabban kellene kisebb release-eket elkesziteni, es nem 5 evente egy hatalmasat ugrani"

    1. Az 5 év kivétel, nem szabály. 2-3 évente szokott új verziót kiadni.
    2. A gyakoribb kiadások növelnék a kompatibilitási problémákat, nem csökkentenék. Persze kevésbbé lenne feltűnő. Bár lehet, hogy idővel a programozók megtanulnák, hogy ha a dokumentáció alapján fejlesztenek, akkor sokkal kevesebb bajuk lesz (az ügyfeleiknek).
  • Madve
    #101
    Nem a megfelelő fórumon vagy. Ajánlom a http://www.linuxforum.hu vagy esetleg ezt.
  • huuu
    #100
    Most komolyan!
    Mi a fenét kell vitatkozni, hogy melyik op. a jobb?
    Mindenki használja azt, ami számára a legjobb.
    Sok a szabadidőtök....
  • remark #99
    "Az Os-eket sokkal hosszeabb időre tervezik, és ha azt akarják, hogy versenyképesek maradjanak, olyan fícsöröket is be kell rakni előre, amikhez ma még egy átlag gép túl gyenge."

    OS-eket az MS tervez hosszu tarvra, es neki erdeke hogy olyan ficsorok is belekeruljenek ma amikkel a par ev mulva megjeleno konkurenciaval is fel tudja venni a versenyt.
    Hanyszor volt az tema mar itt, hogy talan gyakrabban kellene kisebb release-eket elkesziteni, es nem 5 evente egy hatalmasat ugrani... Arra a konkluziora jutottunk, hogy az MS kezdi felfogni hogy a piac valtozik, es a jovoben kisebb release-eket fog elkesziteni. Vagy megse?
  • remark #98
    "Mivel a panaszok döntő része a kompatibilitásról szól, egyértelmű, hogy átrmeneti állapotról van szó, és alapvetően nincs baj a Vistával."

    Forditok: a kedves vasarlo ugy ertette hogy 5 evnyi fejlesztes utan tobb kompatibilitast vart volna el a Vista-tol.
    Most menj es magyarazd el neki hogy miert hivjuk vegleges verzionak azt az OS-t, amelyikre epitett rendszer az XP-re epitett rendszer szintjet majd 1-2 ev alatt eri csak el.
  • remark #97
    "Azért az vicces, hogy azért kritizáljátok az MS-t, mert valami OPEN cuccost rakott a win-be a saját megoldása helyett."
    Nem azert kritizalta az MS-t. Olvasd el talan meg 1x.
  • Sanyix
    #96
    Na a kedves vindóz guruk (legalábbis akik ezt mondják magukról), kérem valami megoldást javasoljanak már erre:

    "A nyomtatómnak, drivert mertem telepíteni xp alatt. Azt a drivert amit eddig már többször is telepítettem különböző xp-kre. Most az van, hogy ugye nyomtam egy új hardver telepítése varázslót, kiválasztottam hogy telepítés a megadott helyről. Meg is találta a drivert, elkezdte másolni, majd kivágta hogy a telepítés nem sikerült, mert nem található a megadott fájl. Namost a folyamatjelzőn látszott, hogy egy rakás fájlt másolgatott, de azt nem írná ki hogy melyik ez a megadott fájl. Szóval ezen az ablakon csak a befejezés gomb az aktív, DE ha rákattintok 5 másodpercen belül újra előjön ugyan ez, és így tovább. Újraindítottam a gépet, úgyis. Kilőttem az ehhez tartozó folyamatokat feladatkezelőből, úgy is újraindítja. Ilyenkor mit lehet tenni?

    Ja a legjobb, hogy ezután semmilyen más hardvert nem tudok telepíteni, mert azt írja, hogy egyszerre csak egy hardvert lehet telepíteni.
    Persze a gyártó honlapjáról letölött, régóta használt, egyébként legfrissebb driverről van szó"
  • 1Shot
    #95
    A Vista nagyon jó OS. Az én gépemen - ami nem mai darab -, gyorsan fut és semmilyen kompatibilitási problémával nem találkoztam eddig. Gyorsan és könnyen dolgozom vele, a játékok eddig gond nélkül futotak rajta. A felülete nekem nagyon tetszik, bevallom iszonyúan únom a fapados XP-t, a Luna klónokat és a Vistához hasonlítva kissé "merev" GUI-t. Ami miatt viszont egyenlőre az XP-t használom az a Dsound3D támogatás hiánya...Tudom jól hogy az OpenAL veszi át a kiöregedett DirectSound helyét, de sajnos a userek nagyon nagy %-a még az Audigy 1-2... stb.t (illetve más SB komp. hangkártyát) használ, ezzekkel pedig maximum az Alchemy-vel csikarható ki valódi hw-es 3D hang. Az Aclhemy pedig jelenleg még mindig nagyon kevés játékot támogat, emellett a Creative csak némi $-ért vágja a felhasználóhoz. A lényeg : ha jelenleg nem sajnálnék kiadni pénzt az új SB verziókra, emellett DX10-es VGA-m lenne, gondolkodás nélkül a Vistára váltanék...de Audigy 2 ZS és DX9-ces VGA mellett még nem látom túl sok értelmét (csak a korrekt performansz és az AERO ne hiányozna...:)).
    Szóval fölösleges fikázni, hogy nem támogatott (valóban, a mult századi hw-eket nem fogja szeretni) vagy hogy lassú, esetleg sok helyet foglal. A háttértárak olcsók (kit érdekel, hogy mennyi helyet foglal?), plusz 2007-et írunk. Ha köhög a gépünkön a Vista, ismerjük be : ez nem az OS hibája, a gépünk hw-e öreg már.
  • sathinel
    #94
    egyik az L2 Cache használata, másik az Iinput/output múveletek gyorsításának memórianagysága akart lenni. Ha ennyire értessz hozzá tudod mit akartam.
  • sathinel
    #93
    és születhettek olyan gamék amik ugyanúgy futottak winen mint linux-on. Quake még rémlik?

    de ha jól tudom az UT-nek is volt olyan része ami elment mindkét rendszeren
  • sathinel
    #92
    szeretik a cégek a vistát?

    HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\SessionManager\Memory Managment
    szerinted itt mi van? és win 3.11 alatt mennyi volt beállítva?

    vagy:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management
    miért nem használja normálisan alapból még az SP2-es xp professional sem ezeket normálisan? de még sorolhatnám.

    OpenGl-directx? olvasgatni kéne vagy visszaemlékezni. Pl egykét részlet hogy mit csinált az MS: korrekt arcok:D
    És ha szerinted nem volt ok az openGL akkor manapság miért ezt használják még mindíg a rajzprogramok, grafikus munkaállomások?(SGI)

    hogy nem tiltják néhány helyen? pl itt olvasd, de van még ilyen cikk egy pár fenn. És ha nem hiszed hogy felhasználóknak gondja van vele akkor arra is találsz embert, vagy csak chat-elj velük kicsit.
  • David Coulthard
    #91
    Nekem nem progi kell, hanem az, hogy hogyan lehet beállítani, hogy megszólaljon az a kib...ott szintetizátor UHU Linux 2.0 alatt, ha egy szerkesztő progit használok, mint XP illetve Vista alatt az Anvil Studio vagy a Melody Assistant és más progik alatt. Most egy Rosegarden nevezetű progi van fent, vagy ez esetleg nem jó?
    És az is érdekelne, hogy mit kell beállítani vagy mi kell ahhoz, hogy a Kmid lejátszon egy nyavalyás midi fájlt. Timidity-t próbáltam az megszólalt, de borzasztó minőségben...

    Bár ezt valszeg nem egy olyantól fogom megtudni aki lolozni és fikázni jár ide...
  • BiroAndras
    #90
    Egyébként nem értem, hogy miért kellett minden új géphez Vistát adni. Szerintem teljesen nyílvánvaló volt, hogy ez így nem fog menni. Ezzel csak azt érték el, hogy csomó ember azt látja, hogy csomó baj vana Vistával, és jó sokáig nem is fog újra probálkozni.
    Ilyenkor még természetesek a kompatibilitási problémák, így a felhasználóra kellene bízni, hogy mikor áll készen a váltásra.
  • BiroAndras
    #89
    "A 64bites vistát még a mikrofos magyarország sem ajánlja telepíteni...qrvára le vannak maradva a 64-es driverekkel."

    Érdekes. Nálam a 64-bites megy. Kiválóan. Kompatibilitási gondjaim voltak eleinte, de mára minden fasza. Sőt, jobb mint gondoltam. Pl. ami pozitív csalódás volt az a MediaCenter. Tökéletesen működika TV-Tuneremmel. Sokkal szebb, stabilabb, jobban kezelhető, mint a gyári program, ami mellesleg nem is megy Vistán.
    Gondolom a kényesebb hardverekkel, mint pl. nyomtatók és szkennerek lehetnek gondok. Azokhoz mindígis szarok voltak a driverek. Nyílván ilyen esetben marad az XP, amíg megoldódik a probléma.
  • BiroAndras
    #88
    "x+1-edjére hadd mondjam már el: nem a hardvergyártók hibája az, hogy nincs driver Vista-ra"

    De igen. X+1-edszerre is. B@sztak megírni a driverüket. Ne mond, hogy nem volt lehetséges, amikor normálisabb cégek már 2 évvel ezelőtt tudtak használható béta drivereket produkálni.

    "Itt valami más van a háttérben, azért nem írnak drivert."

    Az van, hogy lusták. Láttam ugyanezt a saját munkahelyemen is. Minek erőlködni egy olyan OS miatt, ami csak majd valamikor jelenik meg, és még sokkal később terjed el. Azt már kevesen fogják fel, hogy ha ügyesek, akkor jó üzletet is csinálhatnak belőle.

    "Mellesleg én tipikusan szeretem, ha amikor épp nem játszok, valami csillivilli felületet bámulok."

    1. Ha játszol, akkor nem látsz mást, csak a játékot.
    2. A Vista kikapcsolja az Aero-t ilyenkor.

    "Arról nem is beszélve, hogy még OEM is drága - most készül ugye a Leopard, az kb 25k péz lesz.. A Vista Home Basic (ne lőjetek le, utolsó információm:) 30k."

    Azért számold hozzá azt is, hogy mennyi az árkülönbség a hardveren.
  • BiroAndras
    #87
    "felteszek linux-ot és megmutatom mit tud manapság egy oprendszer gyorsaságban kinézetben ha megírják rendesen."

    A beryl sokkal inkább felesleges csicsa, mint az Areo. Ami meg a HW igényt ilelti, azaonos szolgáltatásokkal illik összehasonlítani. Gyanítom, úgy könnyen elpárolog a linux előnye.

    "8 linux distro és 3.11 win óta minden windows használata után kimerem jelenteni hogy valamit nagyon elrontottak."

    Én is ki merem jelenteni, hogy a linuxosok valamit nagyon elrontottak, mert az elterjedtsége még mindíg a béka segge alatt van. A Vista legnagyobb ellenfele nem a linux, vagy az OSX, hanem az XP SP2.
  • BiroAndras
    #86
    Ja, és ha ma az MS fizetne valakinek, hogy win-re fejlesszen, akkor azonnal beperelnék.
  • BiroAndras
    #85
    "Mivel itt sokan mondták hogy csak hozzáértés és jól megy az xp is, kipróbáltam hogy csak a gyári beállításokkal menjen. Iszonyat lassú az egéssz."

    Tudod, a hozzáértés nem ahhoz kell, hogy alapbeállításon hagyd a rendszert.

    Ezért használok max performance beállítást, és még a háttérképet is érdemes leszedni. Így kezdi megközelíteni a linux-ot."

    Érdekes géped lehet. Nekem már 2001-ben is fullosan ment, csak a mappák szélén azt a marha nagy izét kapcsoltam ki (ma már azzal sem fáradok). Csak az ősrégi laptopokon (128MB RAM) kell lekapcsolni a hátteret, hogy spóroljak a memóriával, és tudjak mai progikat futtatni (mint pl. VS2005).

    "pedig csak olyan dolgokról van szó hogy fileműveletre ne akkora memóriát használjon már a win mint 3.11 idejében."

    Ne aggódj, nem annyit használ. Az XP és a Vista esetén is a lefoglalt memória legnagyobb része épp a fájlműveletek gyorsítására szolgáló cache. A Vista esetén ez a fícsör (SuperFetch+ReadyBoost) különösen fejlett, messze jobb mint bármelyik konkurens OS-nek.

    "A cégek meg nem hiába nem szeretik a vistát."

    Nem azt mondták, hogy nem szeretik, csak azt, hogy még korai átállni.

    "És jönnek itt a hülyeséggel hogy nálluk megy."

    Nem hülyeség, hanem tény. Hónapok óta Vistán dolgozom, és fel sem merült a visszaváltás gondolata, pedig még megvan az XP-s partícióm, 1 perc alatt üzemkésszé tehető.

    "Ha jó lenne nem lenne tiltólistán a progi normális cégeknél, kormányhivatalokban amerikában"

    ???

    "De érdemes lenne átolvasni mit ír sok felhasználó akik vistás új pc-t vettek amerikában."

    Azt írják, hogy kompatibilitási gonddjaik vannak. Ez teljesen természetes.

    "Miért nem csinálják azt mint régen amikor directx-et akarták hogy mindenhol használjanak, fizettek a játékcégeknek ha directx-alá programoztak."

    Nem tudom, hogy régen fizettek-e. Én úgy hallottam, a DX azért kellett, mert akkor nem volt játékfejlesztésre alkalmas rendszer (az OpenGL profi alkalmazásokhoz készült, nem játékra).
  • BiroAndras
    #84
    "Milenne ha a félmillios hd tv-d nem jelenítené meg mondjuk az RTL-t csak kb egy év mulva"

    Az a vicc, hogy a HD TV-det itt magyarországon nagyjából semmire se tudod használni. Hol láttál te nálunk HD adást?
    Szóval tökéletes az analógia.
  • BiroAndras
    #83
    "Tervezésnél mindig az átlag konfigurációt kell nézni."

    Nem egészen. Ez nem egy játék, ami (jobb esetben) pár hónapig sláger, aztán elfelejtik. Az Os-eket sokkal hosszeabb időre tervezik, és ha azt akarják, hogy versenyképesek maradjanak, olyan fícsöröket is be kell rakni előre, amikhez ma még egy átlag gép túl gyenge. Szerintem azzal a konfiggal kalkulálnak, ami az OS komolyabb elterjedésének környékén lesz átlagos.
  • BiroAndras
    #82
    "Inkább beletették az OpenAL-t"

    Azért az vicces, hogy azért kritizáljátok az MS-t, mert valami OPEN cuccost rakott a win-be a saját megoldása helyett.
  • BiroAndras
    #81
    "Öt évig fejlesztették, és mégis szar: inkább az elavult XP-t teszik a gyártók a PC-kre, mert még az is jobb nála."

    Butaságokat beszélsz. Egyértelműen jobb az XP-nél, csak még új, így vannak vele gondok. Mivel a panaszok döntő része a kompatibilitásról szól, egyértelmű, hogy átrmeneti állapotról van szó, és alapvetően nincs baj a Vistával.
  • BiroAndras
    #80
    "Ha a szükséges információkat nyilvánossá tenné, sokkal többet és gyorsabban fejlesztenének."

    Nagyon tévedsz. Bőven időben megkaptak minden infót. Már csak azért is, mert 2-3 évet csúszott a Vista. A driver íráshoz nem értek, de a többi szoftver kompatibilitási kérdéseivel már én is tisztában voltam már a második béta megjelenésekor.

    "De pont ellenkezőleg, a 64 bites vista pl. csak az aláírt drivereket hajlandó feltelepíteni"

    Ami telán javít a driverek minőségén. Egyébként ez a tiltás kikapcsolható.

    "amiért viszont a fejlesztőknek keményen pengetniük kell."

    Az MS-nek sincs ingyen a tesztelés. Nem tudom, hogy mibe kerül, de az biztos, hogy az MS-nek nem érdeke, hogy túl drága legyen, mert nem ebből gazdagodik meg.

    "Hiszen sok esetben teljesen újra kellett (volna) írni mindent."

    A drivereket esetleg talán, de azt se tartom valószínűnek. Normális programok esetén meg nem kellett nagy változtatás, ha eleve jól voltak megírva.

    "No meg nyilvánvalóan ebben az oprendszerben is vannak hibák. Amiket szintén nem dokumentálnak, vagy legalábbis nem közlik a fejlesztők felé."

    Hibák nyílván vannak. De azokat javítani kell, nem reklámozni.
  • Grifidos
    #79
    A 64bites vistát még a mikrofos magyarország sem ajánlja telepíteni...qrvára le vannak maradva a 64-es driverekkel.
    Használj 32-es home premiumot vagy tedd vissza az xp-t, majd október magasságában talán használható lesz normálisan a 64-es.
  • Robko
    #78
    Vista 64bit nem fut a HP printerem, a tv tuner kártyám a programjával a,aiptek web kamerám, hangkártyám, és ráadásul lassú is, amikor egy 3500proci van gépemben, ezek mind mentek az xp-én, lesz e valami változtatás ,javítás,
  • Taxy01
    #77
    Először is azt hiszem kedves XP fanok, a Vista használók közül nagyon kevesen szeretnének rábeszélni benneteket arra, hogy váltsátok le jól bevált oprendszereteket. Ti kezdtétek lehülyézni azokat, akik Vistát használnak. Szóval nyugalom, próbáljuk meg nyugodtan megközeliteni a kérdést.

    1. a tárhely: A Vista valóban több helyet foglal. Nagyon sok drivert és alkalmazást tartalmaz. ha nem kellenek ezek az alkalmazások, nem kell feltenni az ultimate-t.

    2: Aero. Az Aero-t gyakorlatikag a grafikus kártya számolja, ami eddig csak pislogott, mint egy hal, és nem csinált semmit. Eddig a proci számolta az ablakkezelést, ezt most nem neki kell. Szóval szerintetek még mindig lassitja a gépet?

    3. memóriaigény. A Vista előre betölti a sűrűn használt programokat, hogy minél gyorsabban elinduljon. Figyeli a felhasználó szokásait. Ha nem azokat a progikat inditod, amit bekészitett, kitörli a mem-ből. Tehát látszatra tübbet eszik, valójában nem is sokkal....

    4. én nem biztos, hogy megvennék egy új gépet, amit valszeg nem csak pár hónapig fogok használni, egy 5 éves oprendszerrel, ha már újabb is van.

    Ja, és egy kérdés Sanyix-hoz:
    Megmondanád nekem mi volt az a borzasztó idegesitő különbség az XP Home és Pro között az IIS hiánya és a domainhez való csatlakozáson kivül? Csak mert én másról nem nagyon tudok, ezek meg home usernek nem nagyon kellenek....
  • moonman
    #76
    Ja, hát azért szar a Vista, mert egy régi program nem indul el. Esetleg a különböző kompatibilitási módokban megpróbáltad indítani?
  • Dinosaur
    #75
    Én vettem kb. 2 hete egy HP notebookot az irodámba. Természetesen Vistával adták. A könyvelőprogi el se indult rajta, ezért le is szedtem a Vistát.
    Amit vettem otthonra gépet játékra, arra sem merem felrakni. Meddig is dolgoztak ezen, 5 évig??? Lehet hogy csili-vili, de egy nagy rakás sz*r...
    Komolyan elgondolkoztam ezen az új Linuxon, amit egy programozó haver mutatott. Fokokkal jobban is néz ki mint a Vista...
  • Polllen
    #74
    Köszönjük ezt a tudományosan is alátámasztott véleményt, melynek igazság tartalma gránit tömbként nehezedik azokra, akik szerint nagy marhaságot mondtál...:)
  • sathinel
    #73
    Hogy elmondjam 0 linux tudással netről coppy és paste parancsokkal felmentek a linux-ok. és jól mentek. Azért írtam 8 distrót mert mind csak next, next click kb ennyi felrakni, és kipróbáltam hogy működnek. Ubuntunál maradtam és az van fenn nem 8-at egyszerre. És nem azt mondtam linux guru vagyok hanem használni használom nem programozom. ha nem vagy gémer és nincs speciális igényed amit csak winre írtak meg és wine nem futtatja akkor win. Soha nem adnék ki pénzt valamire aminél jobb ingyenesen használható dolgot csinálnak.

    Látom keresésben is profi vagy. miért nem a chipset-re kerestél rá??? ALC650 AC'97 ez van a gépedben és akkor ehhez keress ne az alaplap nevét írd a keresésbe. És még kiakad azon hogy lol.:D

    http://www.linuxlinks.com/Software/Multimedia/Mixers/ itt talán találsz progit is.

  • JZO
    #72
    Már 1000x leírtam a fórumban régebben:

    Egy MS Windowst csak azután érdemes elkezdeni használni, ha legalább a második javítócsomagot kiadták már hozzá. Ez eddig mindegyik Windowsra igaz volt. Mindegyikre.
  • Sanyix
    #71
    Az amit lehagytál.
    "Csak sokan a menőzés miatt rakják fel eleve a legteljesebb verziót és utána pattognak, hogy milyen k...a sok helyet foglal stb..."

    Egyébként én ha magamnak össze akarok hozni egy testreszabott oprendszertelepítőt, nem a butítottat bútítom le mégjobban, hanem a legjobbat, mert lehet hogy abban van olyan ami nekem kell, de az alapból butítottban nincs. És szeretem látni az összes létező lehetőséget, és magam kiválogatni mi kell, butítottba meg nincs benne minden. Persze más lenne a helyzet, ha megvettem volna, de letöltöttem, így tökmindegy melyiket használom.
    És igen bevallom hogy nemtudom mi a különbség, és ezért is a legteljesebb verzióval kezdtem, és mint mondtam azért nem tudom, mert nem érdekel. Átalakítottam egy ultimate telepítőt olyanra ami nekem megfelelő, kipróbáltam majd a driverproblémák miatt 1 héten belül repült is a gépről. Nem fogok órákig szarakodni, hogy megtudjam miben különbözik a többi verzió, ha egyszer az ultimate-ből összehozom ami kell.

    Egyébként sem értem miért fáj az, ha ultimatet alakítom, merthogy úgyis minden verzió fenn van az alap dvd-n. Bár gondolom nem fáj hanem, csak egyeseknek a lételeme a kötekedés.
  • braeburn
    #70
    /.off
    moonman! Ne kapd fel a vizet ilyen hamar, főleg, ha tudod is, hogy igazad van. :) Amit nem értenek, azt akkor sem értik meg, ha légkalapáccsal szeretnéd beléjük verni. Ez ráadásul még az orrukra sem húzható, hiszen senki sem kötelezhető arra, hogy értelmesen gondolkodlon. Ami nem is igazán érdeke a fogyasztói társadalomnak, egyébként. Látok végre egy nem elfogult és ésszel élő Wines embert, aki nem fröcsög körbe-körbe, és még őt is fel lehet húzni? Nem szabad a meglévő fejet elveszíteni és légy büszke arra, amit sokak ellenében jobban tudsz. :) Minden jót! :)
    /.on
  • David Coulthard
    #69
    Nem nekem írtad, de mi abban a kötekedés, hogy "És mik azok amik miatt az ultimate verziót használod és nem elég mondjuk a home premium."

    Erre a válaszod:"Mittudomén milyen butítások,"
    Magyarán fogalmad sincs mi a különbség, hiszen saját magad is bevallod, hogy nem tudod...


  • Sanyix
    #68
    Nekem írtad nem? Ott a nevem Válasz felirat mellett? Igen% Akkor kire vonatkozik? Talán a nagyanyámra? Igen felkaptam a vizet, mert rohadt idegesítő, hogy írok valamit, erre rögtön jön pár nyomi és elkezd az én hozzászólásomra válaszolva, kötekedni, egy olyan dologban amit nem is én írtam, aztán indul a láncreakció, jön a többi is, majd abba is belekotnek hogy végre egyszer védeni mertem a vistát, amit amúgy még soha nem tettem meg.
    Persze és nyilván én menőzök a vista verziókkal, a haverjaim előtt, akik 233x letöltötték, és feltelepítették, és ugyanezt megtette bárki aki akarja. És főleg abban a kőkemény 1 hetes időszakban menőztem egy kicseszett oprendszerrel amíg volt fenn vista a gépemen. Persze nyilván! Hetek után is istenként tiszteltek az emberek, mert vista ultimate volt fenn a gépemen, mert ez akkora dicsőség ám!
    Egyszerűen utálom amikor valamit írok azt valaki elkezd kötekedni egy olyan dologban amiben nincs is rá ok, és mindenféle hülyeséget ír rólam, úgy hogy nem is ismer.
    Te egyébként nem kérdezni mertél, hanem kötekedni, ennyi.
    Nemérdekel az sem hogy a kisújjadban mennyi vindóz van, engem hidegen hagy, nem érdekel. Ha más oprendszeren is futna a legtöbb játék örömmel gyalulnám le a gépemről a vindóz összes maradványát, és telepítenék egyéb oprendszert.

    Egyébként nem hiszem hogy az ultimate, és a home basic között, a japán, meg kínai nyelv támogatása, a hangfelismerés, és a 600 megányi nyomtatódriver a különbség...
  • moonman
    #67
    Off:

    Gondolom úgy, hogy azt írtad, hogy én menőzök a Vista verziókkal, de szerintem inkább te, mert túlságosan is magadra vetted, ugyanis van egy mondás is ami erről szól. Akinek nem inge...
    És jól felkaptad a vizet, csak mert egy ilyen paraszt "hülye majom" mint én, akinek szvsz a kisujjában is több van a Windows rendszerekről (ezt nem a magam fényezésére írtam), meg merte kérdezni, hogy minek kell az ultimate verzió, ha úgyis home basic-et csinálsz belőle...

  • Sanyix
    #66
    És ezt kit érdekel? És főleg hogy jön ez ide?
  • Grifidos
    #65

    Attól, hogy az én konfigomon minden amit használok jobban fut mint xp-n attól meséld már el miért vagyok agymosott.
    A problémát az okozza, hogy a régi progik driverei nem igazán komálják a vistát.
    Amennyiben elegendő nyomás lesz a software készitő cégekre gyakorolva valszeg kiadnak a programjaikhoz vista patch-eket.
    A DirectX-el sem kell már szórakozni, mert felrakhatod vista alá az összeset, ha úgy tartja kedved. Attól hogy X progi a 9c-vel érzi jól magát és kéri a telepítést még nem fogja szétgyakni a 10-est.

    A jaszkari meg igaz: Húúú neked ultimate van...lehetek a barátod?
    Igaz, hogy nem tudod kihasználni, de milyen laza...
  • David Coulthard
    #64
    Miért mi a gond a winportal-al?

    Egyébként mint nagy Linux szakembertől újra megkérdezhetem tőled, hogy UHU 2.0 alatt hogyan is lehet egy midifájlt megszólaltatni a kmid-el?
    Illetve mit kell csinálni, ha egy szintit rácsatlakoztatok a hangkártya midi bemenetre az megszólaljon egy szerkesztő prograqmban, mint vista illetve XP alatt az Anvil studio használatával?

    Link

    Ilyen alaplap a rajta lévő integrált hangkártyával. 8 distro és több mint 10 év után ezt kapásból tudnod kéne.