103
  • dester
    "legjobb windows-os portált működteti ) lol"

Hát csinálj jobbat akkor te. Mutasd te milyen oldalt csináltál eddig ahol pl. az általad favorizált rendszerről írsz.
    Lehetőleg a másik rendszer fikázása nélkül...

És tényleg sokan menőznek azzal, hogy felrakják az ultimate verziót, mert az tud a legtöbbet, mert az a király. Pedig elég lenne a home premium is.
  • sathinel
    legjobb windows-os portált működteti ) lol

egyébként : vista verziók és mit tudnak

akkor mi kerül ennyibe benne? ebben semmi sincs. egyébként pont azért használtam én is professionalt xp-ből is mert néha jobban használható volt mint az alap. Töllem lehet 20 giga is csak működjön normálisan. Menőzésről annyit hogy ha menőzni akarok felteszek linux-ot és megmutatom mit tud manapság egy oprendszer gyorsaságban kinézetben ha megírják rendesen. 8 linux distro és 3.11 win óta minden windows használata után kimerem jelenteni hogy valamit nagyon elrontottak.

Egyébként mint lentebb írtam ha a pénzhajhász cégek visszatérnek az xp eládásához az azt jelenti hogy tényleg valami gáz van. És az is marad attól hogy pár itthoni user itt megmagyarázza mekkora király valójában ez a VISTA.

) ez szerintem az egyik legjobb meghatározása manapság a win rendszereknek.
  • David Coulthard
    "de te biztos ezt csinálod, mert nyilván magadból indultál ki."

Biztosan az ország egyik legjobb szakembere, aki mellesleg a legjobb windows-os portált működteti ezt szokta csinálni...

• Sanyix
    Mittudomén milyen butítások, xp home-ban is egy csomó korlátozás volt a pro-hoz képest(igen otthoni felhasználónak is idegesítő korlátozások, azért. Egyébként rohadtul tudod mire akarom használni mi, mert annyira ismersz?
    De nem mindegy hogy mit használok basszus? Nem én fikáztam hogy kva sok helyet foglal, csak leírtam hogy pár értelmetlen hülyeség kivételével sokkal kevesebbet foglal, erre rámugrik pár hülye majom, hogy mér ezt meg mér azt csinálom. Basszus, azért mert így akarom!

Egyébként nincs fent, kb 1 hetet volt, és nem szoktam szaros oprendszerekkel menőzni(főleg azzal nemtudom mit lehet menőzni amit bárki felrakhat a gépére), se géppel, de te biztos ezt csinálod, mert nyilván magadból indultál ki.
  • braeburn
    "Csak sokan a menőzés miatt rakják fel eleve a legteljesebb verziót és utána pattognak, hogy milyen k...a sok helyet foglal stb..."
    Megfogtad a lényeget, bár nem feltétlenül a "menőzés" az ok, hanem inkább az átgondolatlan felhasználói szemlélet. :) A Linux disztrók is tele vannak már sosem használt, vagy kevesek által ismert alkalmazásokkal. Az tényleg röhejes, hogy otthoni használat esetén olyan a védelem és az adminisztráció erőforrásigénye, mintha nukleáris rakétaindító bázis lenne egy alapvetően játékra, netre, nyomtatásra, arhiválásra és némi irodai műveletekre használandó gép. :)
  • moonman
    És mik azok amik miatt az ultimate verziót használod és nem elég mondjuk a home premium.
    Amiket #40-ben soroltál, mind az ultimate részei és a home-ban nincsenek. Szerintem bőven elég főleg otthonra valamelyik home verzió, vagy a basic vagy a premium. Csak sokan a menőzés miatt rakják fel eleve a legteljesebb verziót és utána pattognak, hogy milyen k...a sok helyet foglal stb...
  • Sanyix
    Nem elég... De az értelmetlen faszságok sem kellenek.
  • David Coulthard
    "Az MS azt rontotta el, hogy van 32 bites Vista is, igy a driver készitők munkája dupla. "

Akkor menne csak igazán a k. anyádat minden egyes fórumon, ha nem lenne 32 bites és mindenki vehetne új gépet, még akkor is ha tökéletes lenne a Vista-hoz...
  • arty
    "2X olyan gyors mindenben"

agymosott e vagy ...

Az MS azt rontotta el, hogy van 32 bites Vista is, igy a driver készitők munkája dupla.
  • dester
    "nekik jól felfogott érdekük, hogy legyen,"

Ja az új hardverekhez, hogy azt vegye mindenki, de itt inkább a régebbiekkel szokott gond lenni. Nálam is sok régebbi hardver az xp driverrel megy, mint pl. Lexmark nyomtató.

OSX-nél pedig könnyen vannak a driverekkel, megközelítőleg sincs annyi mint mondjuk pc illetve windows esetében.

• dester
    "Az idő 99%-ban nem látom az asztalt, szóval és magasról leszaorm a stílust sé kinézetet. Gyönyörű tájképeim vannak amiket saját magam készítettem azokat rakom be háttérnek és bőven elég is ez nekem."

Minek a háttérkép is, ha nem látod? Elég neked egy fekete háttér is, egyébként nemcsak az asztalra vonatkozik a kinézet, hanem az ablakokra, ablakkeretekre is. Azt mondjuk nem értem mi a csilivili az xp-n?
    Az, hogy van benne néhány szín? Mit lehet azon rühelleni, hogy van néhány szín mondjuk a tálcán stb?
    Mint lentebb írták, nézz meg néha pár linuxot is, aztán mondd, hogy csilivili az xp...
  • Su0my
    lehet azt mondani egy begin end programra is, hogy végleges: csak hát nem nagyon működik ;)

x+1-edjére hadd mondjam már el: nem a hardvergyártók hibája az, hogy nincs driver Vista-ra, nekik jól felfogott érdekük, hogy legyen, hogy írjanak, mert a Vista talán a legerőforrásigényesebb (érzitek ezt az új melléknevet?) az ismert oprendszerek közül, nekik csak jól jönne, ha orrbaszájba vennék az új cuccaikat. Itt valami más van a háttérben, azért nem írnak drivert. Ennyit mondtam. Mellesleg én tipikusan szeretem, ha amikor épp nem játszok, valami csillivilli felületet bámulok. Tetszik a Vista. OSX. KDE. Viszont Vista-t valszeg még egy jó ideig nem fogok használni. Arról nem is beszélve, hogy még OEM is drága - most készül ugye a Leopard, az kb 25k péz lesz.. A Vista Home Basic (ne lőjetek le, utolsó információm:) 30k. A kettő között hadd ne mondjam mekkora a különbség. Ráadásul WoW fut OSX-en is (CS 1.6 nem :'( ), sokkal jobb irodai, CAD, hangfeldolgozó/-felvevő szoftverek vannak rá. Ja és egy nem elhanyagolható tény: Apple fan vagyok xD (ugye ez alapján lehet feltételezni, hogy bedőlök a marketinges csodáknak, pedig nem hehe)
  • sathinel
    Én a linux-ot beryl-el meg minden csicsával használom. Mivel itt sokan mondták hogy csak hozzáértés és jól megy az xp is, kipróbáltam hogy csak a gyári beállításokkal menjen. Iszonyat lassú az egéssz. Ezért használok max performance beállítást, és még a háttérképet is érdemes leszedni. Így kezdi megközelíteni a linux-ot. És a registry átírásáról nem is beszélve amit nem tudtak megcsinálni win 95 óta. pedig csak olyan dolgokról van szó hogy fileműveletre ne akkora memóriát használjon már a win mint 3.11 idejében.

A cégek meg nem hiába nem szeretik a vistát. És jönnek itt a hülyeséggel hogy nálluk megy. Ha jó lenne nem lenne tiltólistán a progi normális cégeknél, kormányhivatalokban amerikában..... De érdemes lenne átolvasni mit ír sok felhasználó akik vistás új pc-t vettek amerikában. sokan írják hogy xp-t vagy más pl linux rendszert telepítettek hogy kipróbálják. A profitorientált cégek is xp-t kezdenek megint árulni egy csomó idővel a vista megjelenése után az is mutathat valamit. Bár lehet hogy megint itthon sokkal többet tud a világ dolgairól pár ember.

könnyű a hardvergyártókat szidni. Miért nem csinálják azt mint régen amikor directx-et akarták hogy mindenhol használjanak, fizettek a játékcégeknek ha directx-alá programoztak. Csinálják meg megint ha pénzt akarnak vagy ez már nem a monopólhelyzet kialakításához kell ezért nem is érdekli őket?
  • Molnibalage
    "Az viszont roppant kiakasztó, hogy az eredeti gyári programjaimhoz crack-et kell keresgélnem mert nem hajlandóak elindulni.
    Xp alatt szó nélkül mentek."

Hát azért ez mélyütés a javából...

"ráadásul sokan szeretik, ha valahogy kinéz a rendszerük"

Az idő 99%-ban nem látom az asztalt, szóval és magasról leszaorm a stílust sé kinézetet. Gyönyörű tájképeim vannak amiket saját magam készítettem azokat rakom be háttérnek és bőven elég is ez nekem.
  • haxy27
    he. nekem semmi bajom a Vistával alapbol feltesz minden drivert egyedül a Radeont kell feltelepiteni.
  • Grifidos
    Maga a rendszer jó.
    2X olyan gyors mint az xp, minden tekintetben.

Az viszont roppant kiakasztó, hogy az eredeti gyári programjaimhoz crack-et kell keresgélnem mert nem hajlandóak elindulni.
    Xp alatt szó nélkül mentek.
  • braeburn
    Szerintem kár vitázni pro és kontra. Alapvetően a pénz zsebekből való kimuzsikálása a célja egy ehhez hasonló történetnek. Mindíg lesznek kreatív emberkék, akik ezeken a problémákon segíteni készek, méghozzá előbb, mint az a bizonyos csomag elkészül. Az XPprofessionalt is ugyanolyan tökéletesre le lehet redukálni és simán átverni a nagyszerű eredetellenőrzést, mint ahogy a Vista is erre a sorsra jut, hamarabb, mint gondolná a redmonti team. Ha valaki elfogadja, hogy a torkán legyömöszölt fogyasztásra ösztönző narkó irányítsa, akkor nem tehet mást, mint fizet és fizet és fizet. Volt idő, amikor szélhámosoknak hívták a hiszékenység vámszedőit, ma ugyanezek üzletembernek nevezik magukat. Akiket őszintén szánok, azok a tízezrek, akik a munkájukkal, értsd programozás, valóban a fejlődést szeretnék szolgálni és amikor az üzlet elkeféli az évek munkáját, akkor szóhoz sem jutnak, hogy megvédhessék az álláspontjukat. Eszembe sem jut most egymáshoz hasonlítgatni a rendszereket, mert semmi értelme. A Microsoft állandóan ebbe a csapdába esik, hogy az üzleti érdek hajtja és kénytelen akár arcpirító módon is füllenteni, hogy a részvényesek elégedetten vághassanak zsebre olyan hasznot, ami sokmillió fogyasztó bosszúságának és átverésének köszönhető.
  • David Coulthard
    A Vista már most is végleges és nem beta, az egy dolog, hogy esetleg hibák vannak benne, de ezek nem a működést befolyásolják elsősorban. Ha a hardvergyártók nem adnak ki drivert nem egy, hanem 2 év múlva se lesz használhatóbb azzal a hardverrel. Az XP-s driver egyébként sok esetben Vista alatt is jó. Nálam ezek vannak XP driverrel:Lexmark nyomtató, Genius Scanner, Sony Ericsson telefon stb. Bár utóbbihoz már ad a Windows Update is.
    Vagy addig nem szabadott volna kiadni a Vista-t amíg mindenhez nem készül driver? 2005 nyarán jelent meg az első Vista beta, azóta már lett volna idejük a hardvergyártóknak felkészülni.
    A másik, pedig, hogy nem kötelező azonnal megvenni senkinek a Vista-t a megjelenés napján, még az xp-nek is van támogatása egy ideig.

• David Coulthard
    Nem az ultimate verziót kell felrakni, ha elég Neked a Home Basic is...

• David Coulthard
    Nálam az összes driver alig több mint 1 GB-ot foglal, nem hinném, hogy több mint az 50%-a nyomtatókhoz való lenne.

• David Coulthard
    Aztán mi a csillivilli az xp-n? Nézd meg esetleg bármelyik linux alatti ablakkezelőt pl. beryl-t stb. De még egy kde vagy gnome is csicsásabb mint az xp... Mások épp arra verik reggeltől-estig. De a vista alatt kell a szarnak, mert ha már színes és még windows is akkor csillivilli...
    Ráadásul az Aero csak a videokártyát használja a megjelenítésre így közel sincs olyan erőforrásigénye, mint gondolod. Ráadásul sokan szeretik, ha valahogy kinéz a rendszerük, csak nézz be itt a fikázások közben ide.

• moonman
    "Egyébként valaki magyarázza már el nekem, hogy a vistánál mi a tököm foglal minimum 9 gigabájtot a merevlemezen???"

1 Hibernálás:Annyit foglal amennyi memória a gépben van.
    Kikapcsolás:powercfg -h off

2 Virtuális memória

3 És kb. 3.5 GB kompatibilitási okokból a Windows könyvtárban lévő winsxs mappában lévő fájlok.

• Dark Angel 666
    675 megára is lehet csupaszítaniu a telepítőt :

Joy and happiness...Vista on a single CD!
    Talking about the 32-bit version.
    Depending on the OS image used it can go down to about 650MB ISO, while the Ultimate version is around 675MB, with all removed. On top of that with all removed you still have almost all the functionalities of a full XP.
  • Sanyix
    + kínai, meg mittudoménmilyen nyelv + hangfelismerő rendszer azis vagy 1 giga. Egyszer így szétbontottam vistát, az értelmetlen kacatokat kihagyva 4 gigából 800 mega lett a telepítő, és elvileg 2,5 gigát telepített a gépre.
  • Molnibalage
    Tudtommal az, hogy minden szutyok drivert felrak. Csak a nyomtatókhoz vagy 600MB-ot.
  • assdf
    Na jó de nem azért mert rossz autok lennének hanem mert kivannak adva vendéggyártásba pl törökbe és ott kevésbé figyelnek a minőségre illetve maga a munkaerő is más.
    Ugyanez van pl magyarországon is, hogy a japán cégek sokszor japánból hozatnak be még müanyag alátétet is, mert az itthoni cégek nem képesek határidőre elkészülni, sokszor a minőség is csapnivaló stb.

Viszont a szoftvernél nincs olyan hogy vendéggyártás, a vista mindenhol ugyanúgy néz ki a cd-n, szóval nem lehet összehasonlitani az autóval.

Egyébként valaki magyarázza már el nekem, hogy a vistánál mi a tököm foglal minimum 9 gigabájtot a merevlemezen??? Le merném fogadni hogy van benne rejtett repülőgép szimulátor, meg vmi earth szimulátor is..
  • Molnibalage
    Szó sze róla XP-t is azért használok, mert a progik megkövetelik, ha elég lenne a WIN98 és még most is azt használnám. Az XP csilivi külsejét is rühellem, első dolgom visszaállítani WIN98 kinézetre. Kell a szarnak az Aero felület...
  • Cobra.
    Vagy az uj autodon a klima nem müködne mondjuk,ha a lámpa és a rádio is be van kapcsolva
    Sajnos az új autóknál ennek egyre nagyobb a lehetősége. Bár ennyire komoly gondok még nem jelentkeztek, de igen sok elektronikai probléma van az új konstrukciókkal (főleg a francia és olasz autóknál). Egyszerűen túl sok új dolog van a Vistaban is, ezért sokkal több a hibaforrás.
    Az viszont tény, hogy se az MS, se a szoftverfejlesztők nem voltak képesek 1 év alatt kijavítani a komolyabb problémákat (ugyebár tavaly ilyenkor már volt RC verzó is Vistaból).
  • Polllen
    Én sem erre használom, és a játékaim mind ugyanúgy futnak atival, mint xp alatt, uh továbbra is azt mondom,h nekem bevált:P
  • Sanyix
    Jó de nem mindenki passziánszra, meg vördre használja gépét :)
  • csimmasz
    Ott a pont.
    Belegondolt már itt valaki abba hogy milyen nevetséges ez az egész,ami oprendszerek ,programok terén megy?
    Milenne ha a félmillios hd tv-d nem jelenítené meg mondjuk az RTL-t csak kb egy év mulva amikor kijön az uj sp1 hozzá.
    Vagy az uj autodon a klima nem müködne mondjuk,ha a lámpa és a rádio is be van kapcsolva.
    Mindenki örjöngve követelné a hiba kijavítését azonnal.
    Ugyan az tökben,kicsengetek egy valag pénzt egy nem vagy rosszul működő termékért,amit honapok évek mulva javítanak"gariba".
  • Su0my
    Szinte biztos vagyok benne ,hogy így lesz: a gond csak az, hogy miért kell egy boltban 100000 HUF-ért megvehető operációs rendszer felhasználójának 1 évet szenvedve várnia arra, hogy egy nem bétaverziós, hanem egy többé-kevésbé hibátlan oprendszere legyen.
  • Su0my
    Teljesen egyet értek veled. Viszont példának jó: mi az, amit még úgymond nem ismernek be?
  • Polllen
    Sztem egyáltalán nem olyan kaki ez a rendszer, mint beállítják, egy ismerösöm se sírt, hogy fujj de rossz...Persze sok olyan "okos" ember van nálunk is, aki még nem is látta, de tudja, hogy egy nagy rakás **** a vista... Nálam március óta van vista és semmilyen hardver problémám nem volt, 1-2 progit le kellett cserélnem újabbra vagy másra, de ennyi...
    Persze ha pénzről van szó, minden lehetőséget meg fognak ragadni...Xp már kifutó termék, de most meg lehet hosszabbítani a termékéletgörbét(már akinek ez mond vmit)...És a sok nem túl okos felhasználó megveszi xp-vel az új konfigot, aztán majd ha látja vkinél,h anyám ez jó, gyorsan elmegy és megveszi...Kizárt dolognak tartom, hogy egy új konfignál bármilyen hardverprobléma legyen vista téren, havercsajnál 1700+ amdén fut 9000-s atival live hangkarival a basic...
    szóval whine-whine-more whine...
  • kbupdate
    jó nagy idiótaságot mondtál
  • assdf
    alapvetően itt az a gond, hogy az ember vesz egy gépet meg arra egy operációs rendszert ami müködteti a gépet (jó esetben).

Nem az hogy vesz egy operációs rendszert, aztán majd vesz egy új csúcsgépet csak azért hogy az operációs rendszer elfusson rajta...

Ha az oprendszer elzabálja az erőforrások felét akkor miről beszélünk...
    Egy kicsit ahhoz hasonlatos mintha egy tankot kéne venned autó helyett, csak azért mert az autó fedélzeti számitógépe 2 tonnát nyom és nem birná el egy autó... (és akkor te még be sem ültél a kocsiba...)
  • Zoleeca
  • Zoleeca
    5-6 év múlva:
    "Bennem fel sem merült, hogy Windows 2012 Home-ot hsználjak, remekül elvagyok a Vistával is. Akkor meg miért telepítsek fel egy ilyen erőforrásigényes és helyzabáló szart"
  • feamatar
    érdekes, ismerőseim körében nem ezt tapasztaltam, 98 viszont rohadt igénytelen volt, legalább is saját tapasztalataim szerint(csak randa meg gyenge)
  • TothLaci
    Jah, és nekem valahogy szebben futott az Windows XP Intel Celeron 450 Mhz-es gépen, 128 MB rammal, mint a Windows 98. Játékok is gyorsabbak voltak, és szerette is a gép.