30
A Midnight Clear
 • Dexantreal
  #30
  Utólag javítanék:

  magayr1 = magyar1 :P.
 • CsepeLee fiú #29
  A Barátok közt nem szappanopera, hanem telenovella. Szappanopera = dél-amerikai "okosság".
 • Dexantreal
  #28
  Jahh lol, mondjuk sejtettem.
 • dzsuvajoe
  #27
  Doktor House
 • BIZ0906
  #26
  természetesen teljesen legális úton ugye?
 • Dexantreal
  #25
  Dr. Hász? :S :S
 • dzsuvajoe
  #24
  AKor a szappanoperákkal van baj, egy csomo sorozatot en is birok pl.: Dr. Hász, 24 prisob meg tárasi ezek va jok
 • Dexantreal
  #23
  Én nem szidtam, de, akkor is van pár, ami helyett lehetne simán 1-2 háborús film. A izé... az a csatorna, amelyik a Cartoon Network után szokott lenni - csak má nekem vmi megszűnt a Cartoon Network :S -, nah ott szinte csak msáodik világháborús filmeket adnak/adtak. Igaz, angol adó, de nem baj.
  A magyar tévé csatornák róluk vehetnének példát és berakhatnának párat. Az Éjfélre kitisztul előtti lévő háborús film hónapokkal ezelőtt talán A Nagy Szökés volt :S.
  Egyébként Barátok köztöt én is bírom, semmi bajom vele, meg anyukám is szereti, de ő nézi aktívan, én már csak ritkán.
 • Dexantreal
  #22
  . Írd csak fel, sztem jó második világháborús film.
  Ha netről szerzed be, akko pls linket, mert én is beszerezném.
 • raven87
  #21
  Sajnos még nem láttam, de befogom szerezni. Bár annyira nem szeretem a háborús filmeket, de néhány kedvencem nekem is van a Navarro ágyúi mindenek felett. :)
  ---
  A sorozatokat pedig kéretik nem szidni, mert vannak nagyon királyak. Ha pedig a Barátok köztre és társaira gondoltál azok szappanoperák és egy normális sorozathoz nincs semmi köze. :)
 • DJ Skyline
  #20
  holláré, ezt nem láttam még! [felcsillant a szeme] úgy érzem felírjuk a beszerezni való filmek közé
 • dzsuvajoe
  #19
  ÉS az apokalipszis most? bár ot nem igazabna haborun van ahangsuly meg a vége sztem nagyon furi is lett...
 • [Walaki]D`Lair
  #18
  Levelek Iwo Jimáról...riszpekt
 • Dexantreal
  #17
  Okés és thanks! Megpróbálok utána nézni, de gőzöm sincs honann szedhetném le.
 • Montanosz
  #16
  kicsit off a téma de ha látványos háborús filmet akartok akkor a Taekugi-t ajánlom, igaz ez a koreai háborút jeleníti meg ( nem mintha nem férne ránk egy kis történelem óra, átlag magyar létemre nem is nagyon vágtam eddig a történést)..fantasztikus látvány effektekkel.
 • Dexantreal
  #15
  .
 • OrioN the S
  #14
  jó film.

  amúgy éjfélre remélem én is kitisztulok D: kertyparty rulz
 • Dexantreal
  #13
  dzsuvajoe valóban nem ért meg az a kis mondat egy ilyen szép javítást, de én szeretem magam javítgatni. Msn-n is mondják má a csajok, hogy értik ők, már ismernek egy ideje, meg a net és chat alapján is, de hát hiába, én ilyen vagyok.
  Inquisitor: nah, ha megleled vhol és esetleg szinkoronosan az Éjfélre Kitisztul-t, vagy bárki más, pls szólj/szóljon, mert érdekelne. Majomparádén én már bemásoltam a Kérések topikba, de a Lángoló börtön 1-2-t se töltötte fel senki nekem.
  Hú, Navarro űágyúit is láttam, csak kifelejtettem, meg a Halál 50 óráját úgy szintén és a Vaskeresztet is. Ellenség a kapuknál-t talán láttam, talán nem :S. Nem emlékszem rá: miről szól? :S
  Kémek a Sasfészekben az is jó, van topikja is itt sg-n általam, a sas leszállról se hallottam semmit, vagy nem láttam, Das Boatról is most hallok először, meg arról a finn filmről is.
 • dzsuvajoe
  #12
  A sas leszállt is jou
 • Inquisitor
  #11
  Sajnos ezt nem láttam. Lehet érdemes lenne utánajárnom. :(

  Kedvenc? Nem is tudom. Volt anno pár ilyen "amerikai fasza gyerekek a csúnya nácik ellen", amik a maguk naívságukban is bájosak, Piszkos 12, Kelly Hősei, Navarro ágyúi, Kémek a Sasfészekben, meg pár ami nem jut eszembe.

  Ami inkább elgondolkodtató, vagy kissé gyomorbataposóbban mutatja a dolgokat:
  Vaskereszt, Ryan Közelgény megmentése, Ellenség a kapuknál, és a Das Boat (sorozat vay mozi verzió)
  (Volt még egy ilyen elvont Finn film, ahol egy lap kunyhóban/nál összefut egy csóri finn, akit a nácik berántottak katonának, meg egy orosz fazon aztán a három náció osztja egymásnak az észt, közben egyik se beszéli a másik nyelvét. Nem emlékszem a címére)

  És a halál 50 órája. Régivágású amerikai film, de talán nem raktak bele annyi hazafias hősiességet, ellenben mindkét oldalon voltak benne segfejek és olyna emberek akik csak túl akarták élni.
 • dzsuvajoe
  #10
  ( sztem nem ért meg ennyit ez az elíás:) )
  A német nyelv biztos h visszahozza a feelinget de en nagyon nem birom oket, az egesz kulturat az eletitelt a nyelveuket, semmit se:) Ismerek egy németet hat szörnyű:) ilyen kis piperkőc rendmániás 100% ember
 • Dexantreal
  #9
  "Ma éjjel volt az TV2-n." = Ma éjjel volt a TV2-n.

  Csak először RTL-t írtam véletlen, aztán kapcsoltam, hogy hoppá ez TV2 és elfelejtettem javítani.
  Nah, de most megtettem.
 • Dexantreal
  #8
  Kelly Hőseit is szeretem! Csak azt is rég láttam és Sztálingrádot még egyáltalán nem tudtam megnézni.
  Fegyverszünet Karácsonyra.
  Na ennek majd sztem utána nézek. Német nyelv az sztem nem olyan borzasztó, főleg, ha német film pl az, amit nézünk. Ugye anno volt a Der Untergang vagy, hogy van németül a címe: A Bukás - Hitler utolsó napjai.
  A filmet full német stáb készítette és németül beszéltek, a felirat volt magyar hát így nagy feeling volt, vmi eszméletlen jól visszaadták azokat az időket!
  Szóval nem mindenütt hátrány a német nyelvű film sztem és bár ksisé nyelvtörő a németek nyelve, de hát... ez van.
 • antijuve
  #7
  alapmű:))

  Sztálingrád:P
 • SötétBarom
  #6
  Kelly Hősei naggggyon király :D

  "(over the radio) The reason you can't hear me is that your firing your artillery shells at your end, and thier landing here at our end!" Big Joe

 • rushman
  #5
  tipikus, a jó filmeket idétlen időpontban adják, mert az böszme népnek a győzikesó kell főműsoridőben!
 • dzsuvajoe
  #4
  ja s sajnos lemaradtam róla... :'(
 • dzsuvajoe
  #3
  Az elitalakulatot nagyonszerettem, nemrég volt a moziban egy hasonlo film: Fegyverszünet karácsonyra, az is ilyen karácsonyra békétkötös volt. Csak sajnos eredeti nyelven volt és a német hát pfuuuj. Télleg be lehet halni h ilyen későre teszik anormális filmneket, mért is? Mert főműsoridőben a retves Barátkoközt megy meg a szánalmas társai amiben otvar csoro szinészek járnak akik még csaka szinmuveszetit sem vegeztek el. És a sok proli magyarnak ez kell...
 • Dexantreal
  #2
  Mellesleg még annyi a témával kapcsolatban, hogy:
  - mit szóltok ahhoz, amit lentebb írtam gondolatjelekbe szedve?
  - nektek mi a kedvenc második világháborús filmetek? Lehet többet is felsorolni
  - ez a film tetszett nektek?

  Nekem tetszett, ahogy írtam és kedvenc is, emellett szeretem a Piszkos1-t, Pearl Harbort, Ryan közlegény megmentését és még csomü minden második világháborús filmet, mert nálam második világháború rulz!
 • Dexantreal
  #1
  Éjfélre kitisztul
  (A Midnight Clear)


  színes amerikai háborús filmdráma, 107 perc, 1992
  16 éven aluliak számára nem ajánlott

  rendező: Keith Gordon
  író: William Wharton
  forgatókönyvíró: Keith Gordon
  operatőr: Tom Richmond
  zene: Mark Isham
  producer: Bill Borden, Dale Pollock
  vágó: Don Brochu

  szereplő(k):
  Gary Sinise (Vance Wilkins)
  Peter Berg (Bud Miller)
  Kevin Dillon (Mel Avakian)
  Arye Gross (Stan Shutzer)
  Ethan Hawke (Will Knott)


  A II. világháború vége felé járunk, 1944 decemberében. A hófödte Ardennek embertelen körülményei az Egyesült Államok legígéretesebb elit-alakulatának tagjait is megtörte: a kezdeti dicsőséges napok már csak emlékek, a szakasz egyharmada odaveszett a fronton és az életben maradtak is alig állnak a lábukon. Wilkins, a rangidős tiszt hírt kap otthonról: felesége elvetélt. Ez az utolsó csepp a pohárban - Wilkins idegösszeroppanást kap. De a háború még nem ért véget. Az új parancsnak megfelelően elhagyják a tábort és egy közelben álló, elhagyatottnak tűnő ház felé veszik az irányt, ahonnan a tervek szerint majd szemmel tartják a németek mozgását. A házba azonban már beköltöztek a németek, akik golyózápor helyett hógolyórohammal fogadják az elcsigázott ellenfeleket. Nem akarnak ők már harcolni, csupán túlélni szeretnék ezt a mocskos háborút. A békés karácsony esti hangulatot azonban fegyverdörgés veri fel...


  Képek:
  Ma éjjel volt az TV2-n.
  Nekem ez egy nagyon kedvenc második világháborús film. Főleg a hógolyózós jelenet a legjobb benne! De az egész filmet bírom.
  Rég láttam már, úgy, hogy örülök, hogy leadta a TV2 és csak azt nem értem, hogy:
  - az ilyeneket miérrt teszik hajnalara? 16-os korhatár. Sztem simán lehetne 12 is, csak, hogy kötözködjek picit :P. Mondjuk nekem8, mert 20 vagyok. Ám, aki fiatal még és korán lefekszik, az az ilyen filmekről lemarad. Hülyeség ezt hajnalra tenni.
  - Emellett hol maradtak a többi második világháborús filmek? Egyedül a magayr1 kezdte el leadni az Elit alakulatot - és talán a végére is értek már -, de a nagy adók, TV2 és RTL, mintha ezt elfelejtették volna. Pedig sokkal szórakoztatóbb és tanulságosabb, mint egy hülye sorozat, vagy hasonló :P.