12
-
slickboy #12 Ez ördögi kör, úgy is meg lehetne közelíteni, hogy többen vennének jegyet ha rendes szolgáltatást kapnának a pénzükért. Ezen felesleges vitatkozni. Nem hinném, hogy bárki adakozása mentené meg a helyzetet. Vagy ezt cinikus megjegyzésnek szántad? Azt pedig, hogy nem látjuk be, hogy saját érdekünk lenne megóvni, amit már egyszer felszereltek/megépítettek, stb... arról csak mi tehetünk. Talán a mentalitáson kellene változtatni. Mindegy, hagyjuk is, már így is eléggé messze mentünk a hőségtől...:) -
avman #11 tán szolgáltatni is kellene, ár/érték arányban. de a bkv meg a máv csak pénznyelő otómatát jáccik. monnyuk engem nem érint, nem abban a kutyaszaros, fertelmes városban élek. cserébe a vidék egy kulturális mészárszék. -
xizor #10 Amíg nem vesz senki jegyet, addig elég nehéz felszerelni rendesen a buszokat.De szerintem a kedves máv és bkv is szivesen várja adakozásodat, hogy felszereljenek egy ilyen rendszert, és meg is védheted, hogy ne basszák szét első nap. -
slickboy #9 Igen a az eltérő klímahoz való alkalmazkodást elismerem. Pusztán arra akartam rávilágítani, hogy ha nem spórolnának a tömegközlekedésen a klímával akkor nem kellene 50 fokban főni a buszokon és milyen álszent kifogásokkal jöttek amikor meg kellett magyarázni miért nem költenek klímára. Tehát költhetnének többet a meleg elleni felkészülésre. Amúgy igazuk van az előttem szólóknak. Kivéve Nyarlathotep nevű kedves kultúrembernek, ugyanis nem a szüleimmel nyaralok, cseregyakorlaton vagyok, nem folyik az orrom sem. Kár, hogy azt hiszi ide csak olyan emberek írnak mint ő. -
Nyarlathotep #8 Igen, a BKV-nak pont egy beképzelt, idióta, taknyos, szüleivel együtt nyaraló tini tanácsaira van szüksége... -
#7 rátapintottál a lényegre:
NÁLUNK van hőségriadó, mert NÁLUNK a 37 fok az sok. A spanyoloknál nem. Nekik az még nem sok, gondolom.
A többi dologban egyetértünk. Volvo 7700 rulez. -
assdf #6 Hőségriadó nem attól van hogy abszolut értékben hány fok van, hanem hogy relativ a szokásoshoz képest hány fok.
Magyarán ha spanyolban évszázadok óta 42 fok van akkor ott erre már fel van készülve az emberek és az állam. Itthon meg még egy átlag hömérsékletü nyárra sicnsenek flekészülve nemhogy egy átlag fölöttire.
Gondolj bele te magad irtad nincs klima a villamosokon és a buszok trolik többségén sem. Épp ezért ha itt van 37 fok és felszállsz a villamosra lehet hogy van 50 fok amitől összeesel. Spanyolban meg lehet hogy van 42 de ha felszálsz a villamosra ott csak 28 fok. NA ezért van hőségriadó. Sokkal veszélyesebb zárt térben tömegben 50 fok, mint utcán árnyékban 42 fok.
-
slickboy #5 Meg annyi, hogy feltalaltak a kombinalt berletet amivel utazhatsz metron buszon vonaton abban a zonaban amelyre megvetted es ez nem ket megallot jelent. Nincs atszallojegy a metron es helyi meg helykozi buszon is utazhatsz vele. Felszallasnal csak bedugod a kis magnescsikos jegyedet, leolvassak es mehetsz. Metroallomasra csak igy juthatsz be. Nincs blicceles. Ha a tisztelt BKV es MAV igenyli, szivesen adok par otletet meg mielott tanacsado ceget es managereket kernek fel. Elnezest az offtopic hozzaszolas miatt, csak kibukott belolem. -
slickboy #4 Kicsit rohejes hogy nalunk 37 foktol hosegriado van. Epp Spanyolorszagban vagyok es itt atlagban van 42. Nem osztanak vizet sehol, a vonatok kozlekednek pontosan. Igaz, minden vonat es busz meg metro klimatizalt. De attol meg az utca nem. Megis minden rendben mukodik. Nincs vizkorlatozas es minden reggel locsoljak a gyepet a parkokban. Lehet jobban csinalnak valamit. Ilyenkor eszembe jut, hogy mit nyervogtak, hogy vegyenek-e legkondit az uj buszokba vagy villamosokba BKV-nal vagy ne. Merthogy a suru ajtonyitas miatt nincs ertelme. Jelentem itt is surun nyitjak az ajtokat a buszokon megis huvos van. Az illetekes szakemberek szart sem tudnak nalunk. -
kernerster #3 lehet hogy ismeritek (sőt bizti) de itt meg lehet nézni az akt. hőmérsékletet
katt -
heyman8909 #2 nyár van? -
shusaku #1 Ki kéne vándorolni Skandináviába. Utálom a nyarat.