41
-
dez #41 NEM TEHETNEK! Kizárólag olyan készülékre tehető rá a "HD Ready" logó, ami FIZIKAILAG tudja legalább a 720 sort. (Érdekes módon a vízszintes felbontás nincs kikötve.) -
dez #40 Már hogy ne érteném, nem olyan bonyolult. De úgy tűnik, te nem érted, amit írtam. :)
Azt mondom, ez kit érdekel. Nyilván nem vesz minden PS3 tulaj egy rakat BD filmet. A sok filmet beszerző mag nyilván mindkét oldalon megvan. (Szóval hülyeség az a sugalmazás, hogy ilyen csak a HD_DVD oldalon van.) És ehhez jönnen a PS3 tulajok, akik többsége kevésbé érdeklődik a HD-s mozizás iránt (egyelőre). De még1x, ez nem számít. -
dez #39 Úgy emlékszem, voltak ott számok is. Bár nem a teljes piacra vonatkozólag, csak egy - nem kicsi - értékesítőre vonatkozólag. De úgy tűnik, máshol is hasonló a helyzet, mert több bolt beszüntette a HD_DVD forgalmazást. -
qwas #38 Ugy hogy ha van a felhasználóknál 1000db BD lejátszó és 100db HD-DVD és eladnak 20db BD lemezt és 10db HD-DVD lemezt akkor minden 10. HD-DVD lejátszóra jut egy eladott lemez de csak minden 50. BD lejátszóra egy BD lemez.
Akinek meg a nő kell az menjen és szerezzen egyet magának mert a monitort bámulva az nem nagyon fog menni. Irány a strand aztán gyia. -
#37 Ha minimum 2x annyi BD fogy a mai napig, ming HD-DVD, akkor mondd már el nekem, hogy a píííííbe jut egy BD lejátszóra kevesebb film???????? -
#36 Azér van rajta az a matrica, mert valszeg az a tv is köcsög Samsung gyártmány volt...... szvsz egy Panán ezt nem olvastad volna...... ha meg igen, akkor a Pana is köcsög.... sőt mindenki az..... :)))))) -
onimusha #35 itt most konkrétan arar gondolok, hogy miért tesznek HD Ready matricát olyan palzmákra aminek a fizikai felbontása 852x480, lehet ,hogy az újjabbak ilyen-olyan engine meg midnenféle skálázással szülnek neked egy 720p-hez közeli képminőséget, azért az mókás, hogy a Nippon Hōsō Kyōk(Japan Broadcasting Corporation) már 1969-ban kifejlesztette ezt a HD technológiát :D. -
#34 Nem érted? Arról van szó, hogy 1 bd lejátszóra kevesebb film jut mint egy hddvd lejátszóra, mert bd lejátszót dísznek adnak a ps3 mellé. Tehát akinek van egy bd lejátszója, kevesebb bd filmet vesz, mint amennyi hddvd filmet vesz akinek van hddvd lejátszója. -
NorbyI #33 Azt a tetves PS3-at miért kell a csaj elé tenni. Engem jobban érdekel ami a gép mögött van. :) -
cateran #32 Az csak %-os megosztást mutatott,nem? Az nem jelent semmit:)Ok, a BD jobban fogy,de összegszerü kellene! -
dez #31 Abban a topikban linkeltem be egy grafikont, amelyik arról szólt, hogy nem kelendő az xbox360 HD_DVD olvasója. -
cateran #30 Hmm, érdekelne szám szerint, hogy mennyi a BD lemezek eladási rátája, mióta a Ps3 piacon van...mert ha eladtak 2 millió Ps3-at, meg mondjuk 300k egyéb BD lejátszót és havonta csak 10-20k filmet vesznek a népek, meg 1000-2000 Hd-dvd-t a másik oldalon(összesen),akkor azért az még mindig csak csepp a híg fos tengerében...(a számok hasraütéses jellegüek,csak viszonyítási alapnak jók,arányszámításhoz)
Nem éppen hiteles,de hirtelen ezt találtam csak...régi is,de azért mutat valamit:) -
#29 Én is a török scifi-ért rajongok!;)
Gora rulez!
"Az ürlénységnek belülről kell fakadnia!"
;))) -
tgunda #28 Egy hollywoodi gyagyaság vagy bármelyik a milliónyi szemét film közül egy fikarcnyival sem lesz jobb attól, ha dvd helyett hd-dvd-n vagy blue-ray-en nézzük. -
dez #27 "meg minden fosra rányomják a HD ready-t amin a hdtv adás nézhető ami közel sem 720p"
Ez csalás lenne! -
dez #26 A válaszom:
"a jelenlegi statisztikákban nem szerepelnek az eddig eladott és HD-DVD kompatibilissé tehető Microsft Xbox 360-as konzolok sem."
Na szerinted miért? Mert rosszul mutatna, hogy a 10+ millió Xbox360 tulaj közül alig vette meg pár a HD_DVD olvasót... Ott van a lehetőség, nem kell nekik. Még 200 dollárt is sajnálnak rá. (Éppen erről szólt egy előző hír a témában.)
Az meg tuti, hogy mindkét oldalon megvan azok csoportja, akik egyszemélyben jópár filmet vesznek. Az a különbség, hogy a Blu-ray oldalon még van egy csomó ember, aki a PS3 miatt beszerez 1-2 filmet...
Ez meg, hogy:
"Amennyire az a PlayStation 3 készülékeket vásárlók adataiból kitűnik, szinte senki nem vett vagy vesz Blu-ray filmeket"
Egy szimpla hazugság, mivel a PS3 piacra dobása után futott fel alaposan a Blu-ray filmek eladása, és immár 3-4x-esen haladja meg a HD_DVD eladásokat. Szal ennyit eme "független elemző" hitelességéről. -
haxy27 #25 Én spesiál azé nem veszek HD és BD lemezen filmeket mert egyszerüen nincs rá pénzem. De hogy továb menyek a lejátszóra sincs és a Megjelenitőre sincs, Ja és az elkövetkező 20évben nem is lesz rá pénzem nagyvalószinüségel. No persze nyerhetek a lotton!!!!
Ezek a szabványok nem mástjelenitenek minthogy hogy huzzunk ki az emberek zsebéből mégtöbb pénzt. Szerintem többet értek volna ha a több rétegü DVDt vezetik be és azon modositják a kodeket mondjuk teljes kép a váltot soros helyet és 1024*768 vagy 1248*768 felbontás aztán jóvan. Ez nem ojan nagy költség és bármejik számitógép monitor le tudja játszani, no meg ha gyártanák azokat a dvd lejátszókat amiben van tv tuner akkor már nem is tvt vanék. -
#24 Na de azért ez nem úgy megy hogy:
-Van PS3-ad?
-Igen, mér?
-Akkor te buzi vagy!
Attól még hogy valaki PS3-at vesz nem biztos, hogy technika buzi és fenn van a Linux neki, meg vagy 20 kiegészítő kütyü lóg a gépen. Normál eccerű hétköznapi emberek is vesznek PS3-at. Főleg jáccanak rajta, és ha látnak egy érdekes BD filmet akkor azt megveszik.
És szerintem azért nem veszik tucatszámra, merthogy egyelőre a HD-s filmek választéka még messze nincs olyan szinten mint pl a DVD-é. -
#23 Valószinűleg te nem az átlag vagy ez a cikk pont arról szól, hogy a technika*uzikon kívűl senkit nem érdekel egyenlőre a dolog.... -
kvp #22 Szerintem a HD piacot jelenleg a letoltott filmek vezetik. Sokkal tobb ember van akinek van otthon szamitogepe es ra van kotve egy hd kepes megjelenitore (monitorra), mint ahany embernek van hddvd/blueray lejatszoja valodi hdtv-vel. -
onimusha #21 *nincs // kimaradt a éshát akárhogy is nézzük jelenleg * olyan game részből :) -
onimusha #20 elég sok különbség van ebben a HD kategóriában, két nagyobb cég(media/saturn) meg főleg szereti hülyiteni az embert, náluk : a normál HD/hdtv az ami tudja a 720p-t meg minden fosra rányomják a HD ready-t amin a hdtv adás nézhető ami közel sem 720p, fullHD azaz 1080p-k meg elég ritkák meg azt 102cm alatt nem is nagyon kapni azok meg még javában fél misi körül mozognak igaz sony egyik high-end widescreen notija 17 colba tudja :) ), nekem most van egy x360 sima hdtv(LG,82cm,720p,1200:1,8ms), PS3 most is foglalkoztat de új fullHD tv-t egyenlőre nem tervezek, meg engem főleg a játék része érdekel, éshát akárhogy is nézzük jelenleg olyan game ami miatt megérné PS3-at venni, majd talán 1 év múlva lesznek cimek, de blu-ray/hd-dvd abszolút nemfog meg, mostani tvmre van kötve a noti és azon nézek hddvd/blura moviekat, igaz mindegyik "csak" 720p, kell egy mkv codec és kész, de kúrv*jól néz ki és ráfér egy sima dvd-re, szal kemény 60huf+1x monitorkábel(max700huf). -
cateran #19 Azért te is csúsztatsz:) Arra gondolnak gondolom, hogy az 1 főre eső lemezszám kevesebb a BD-nél, mint a Hd-dvdnél! És bizony ha 10 Hd-dvd tulaj vesz 100 lemezt meg 100 BD tulaj vesz 100 lemezt,akkor hiába egyenlő a végösszeg,az arány azt mutatja,hogy a BD tulajokat nem érdekli annyira...kipróbálják,de nem kell nekik..szvsz erre akartak utalni! (az pedig logikusan következik, hogy a Ps3 tulajok legalább 1x kipróbálnák a BD filmeket, hiszen mást úgysem tudnak a Ps3-mal csinálni egyenlőre:DD)
Mondjuk errefelé nem nagyon látom, hogy ölnék egymást az emberek,sem Xbox360-ps3 vonalon,sem Hd-dvd-BD vonalon:) pedig Hd vagy Hd-ready tv van elég sok embernek (aránylag...:)) -
dez #18 Áhh, kicsit sem elfogult ez a jelentés, és a MS keze sosem csúsztatott semmit a kedves elemző zsebébe. A PS3 tulajokat állítólag nem érdeklik a Blu-ray filmek (közben a PS3 piacra dobása óta megfordultak a lemezeladási statisztikák, BD vs. HD_DVD), de azért azt feltételezik, az Xbox360 tulajdok majd biztos egyszercsak varázsütésre felpattannak, beszerzik a HD_DVD olvasót, és hozzá egy rakat HD_DVD filmet. Biztos. -
dez #17 "Tény, hogy eddig több Blu-ray lemezt adtak el, mint HD-DVD korongot. Azonban mivel a PS3 miatt jóval több Blu-ray kompatibilis készülék talált gazdára, így relatívvá válik a tulajdonosok által birtokolt lemezek átlagos száma."
Szal, nem számít, hogy több lemezt adtak el, mert több lejátszó is van!? Ügyes kifogás. -
#16 Igen, én is 20 usd-ért vettem egyet.... :) -
#15 Az USA-ban szinte semmivel nem dragabbak a filmek BR verzioi, mint a DVD-k. Az osszes film ara 15-30 dollar kozott van. Tipikusan $20-$22.
Mint mindig, itt is kell egy kis ido, amig Magyarorszagon is lecsokkennek az arak.
Az arcsokkenes valahogy mindig Kinaban kezdodik. :-) Gondolom 1-2 dollar korul van ott egy "diszdobozos" BR film.
-
virs lee #14 szinte senki nem vett vagy vesz Blu-ray filmeket
Naná. Ilyen árakon? Csodálkoznak?
még azt sem lehet kijelenteni, hogy a felhasználókat egyelőre bármelyik formátum is érdekelné
Amíg orrba-szájba lesz védve a tulaj elől a cucc, addig jóhogy nem fog érte pénzt kidobni. Majd amelyiken több lesz a warez, az fog győzni. -
#13 Nekem H264-es .mp4 fileok mennek a winyóról, anniy a bibi, hogy csak pendrive-ról fogadja azt. Most próbálgatom az AVCHD lemezek írását, csakhát OS X-en egyenlőre nem megy..... :( -
dez #12 Az alap OS-en nézed ezeket? Linux alól mehetne FLAC-ben (lossless tömörítés) is. Semmiből sem áll letömöríteni, 50-60-70%-ot tömörít. -
dez #11 Szép is lenne, ha nem tudna 1080p-ben lejátszani Blu-ray filmeket... LOL. :P
Nem arra gondolsz véletlenül, hogy Linux alatt, egy mezei PowerPC-s playerrel nem megy esetleg az 1080p pl. x.264-ben? Mert azt esetleg el tudom képzelni, a sima - bár két szálas - CPU-nak megfelelő főprocimag egy szálon nem biztos, hogy elég ahhoz. De rövid idő kérdése lehet, hogy kijöjjenek a Cell egy SPE magját is használó codecek. -
dez #10 Tudod, nem kötelező a disznótor. -
#9 mindegyik BD filmem 1080p, de itthon nincs FullHD tv-m, csak a boltomba, ottviszont nagyon-nagyon nézzük a 1080p-t...... 70" SXRD-n, a James Bond, az Apocalipto, van egy régi U2 dokumentum-koncert filmem az USA-ból (ugye nincs a PS3-ba régiókód, köszönjük Sony:), Fűrész 3 is 1080p, de az egy barétomnak van meg... :)
Nem butít, sőt a GYÁRI DVD filmek képe is lényegesen szebb a felskálázás miatt (leteszteltem) -
Yfel #8 Igen, HDMI kábelen keresztül megy a 1080P, valamint az 1.8 és afölötti firmware verzióval normál DVD-ket is felkonvertálja.
Y -
#7 Meg HD-be fényképeket nézegetni, meg MP3-at lejátszani (speciel nekem az összes legkedvesebb eredeti audio CD-m wav-ba fent van a winyón, így bármikor, bármelyiket elég komoly hangminőségben hallgathatom lemezcsere nélkül:), néha netezek rajta (itthon van wifi), meg term játszom is, sőt van pár SA-CD-m is, még azt is hallgathatom végre..... :) Sőőőőőt, a házi HD videóimat, illetve a munkáimat is le tudom játszani HD-be, ami szintén nem utolsó szempont. Aki meg HD-be szedi le a filmeket, sorozatokat, az is fel tudja tölteni a winyóra HD-be és minnyárt nem prpspdik a rég megvett HDTV otthon....... legalábbis a HD része..... :) -
Zedas #6 Volna hozzád egy kérdésem: 1080p-t le tud játszani a PS3? (Mármint nyilván olyan TVn ami 1080p-s)
Mindenféle furcsát hallottam, hogy lehülyíti a képet meg ilyenek. -
Yfel #5 Talán azért, mert a PS3 a legolcsóbb BR lejátszó és emellett még játszani is lehet vele.
Y -
#4 Én nem (csak) a Bluray miatt vettem PS3-at, de azér élből kaptam mellé egy zsémszbond kaszinó rojál filmet és megnézve minnyá vettem 2 másik BD lemezt is és még véletlenül se mondanám, hogy hülyeség.... -
#3 990-ért milyen filmet adnak?
Ja, blu-raymanbe semmilyet, HD DVD-be se?
Akkor kösz, majd visszanézek pár év múlva.
Egyáltalán ki az a marha aki BR miatt venne PS3-at? Minek? Mé'?
Ráér ez még bőven.
-
strogg #2 A másodiknál rájössz, hogy egy is elég, és az az egy is kb: este 20:00-22:00 között. :))))))))